Kjo eshte Europa ne vitin 700 para eres se re (ose viti 700 para Krishtit)
Kjo eshte Europa ne vitin 700 para eres se re (ose viti 700 para Krishtit)
Europa ne vitin 500 para eres se re (ose viti 500 para Krishtit)
Europa dhe Azia ne kohen e Alexandrit te Madh, viti 275 - 301 para eres se re (ose viti 275 - 301 para Krishtit)
Me vjen keq por mua mu dasht ti zvogloi shume keto harta qe te mundem ti siell ketu ne forum, por ma mer mendja qe po shihen mjaft mire per ti kuptuar.
Nese keni diçka per te pyetur une mundem ti shikoi ne keto qe i kam une, ku shihen shume me kjart dhe qe mundem ti lexoi emrat e qyteteve.
Zeus faleminderit.
A kanë hartat ndoi shpjegim me shkrim??
Aty në hartën e parë Ilirët pakan jetuar edhe në Poloni, që nuk është edhe aq qudi sepse ishim popull i madh, po në hartën e dytë ai vend zbrazet nga ilirët dhe aty nuk banon askush, për çfarë bëhet fjalë aty?
Jo spjegim me shkrim nuk ka, por ma merr mendja qe ka ndodh nje dyndje e tyre ne jug, jan larguar nga Germanet dhe Sllavet e eger. Siç ka qene origjinali ashtu e kam ngjyrosur une at'here si femi, 9-10 vjeq me duket se isha. Aty ka qene ashtu e bardh, pa njerz fare.
Germanet - ngjyre portokalli
Sllavet - ngjyre te kaft
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-10-2006 më 21:06
E shikon, aty ne europe (jo ne Azi, ata jan diçka tjeter) jan kater lloj ngjyrash te kuqe, e ata jan Iliret, Thraket, Etrusket dhe "Greket". I kisha ngjyrosur ashtu sepse mendoja qe kan prejardhje te njejt, nga Pellazget. Ah besa edhe iberet po duken ketu me ngjyre te kuqe por ata jan me ngjyre vjollce (violet).
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-10-2006 më 21:13
Kurse ate harten e 2700 p.e.r. nuk do ta siell fare, sepse ajo theze nuk qendron me. Aty tregohet se gjoja Iliret ja perhapur apo kan burimin nga trekendeshi Gjermani - Poloni - çeki. Ata jan perhapur ne ate drejtim nga Ballkani dhe Italia, e jo nga ai vend per ne Ballkan e Itali, pra eshte e kunderta.
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-10-2006 më 21:22
Une nuk shof asgjë të keqe ne ketë mendim; Ne Hungari(vendi i hajes, ushqimit apo atyku ishte Maxhja e dritherave) jann taman emra te hershem ilirë.....Postuar më parë nga Zëu_s
Pastaj ke edhe emrat e lumenjve si behari psh. qe tingllon me shqipen.
Tek polonija edhe aty shofim edhe sot gjurme shqiptare si veshjen komtare tradicionale me tirqi(zhguna) qe jane te njejte me ato ilire...
Pra nuk mund te kete zhurmë për asgjë askundi !
Nese e siell do e shikosh qe nuk qendron fare dhe eshte pohim i gabuar.