Close
Faqja 9 prej 22 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 217
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Te gjithe origjinen e afert nga fshati e kemi ,po te jemi realist ,vajzat qe rriten ne qytet nuk preferojne te lidhen me djemte nga fshati. (kjo vlen te pakten per vajzat nga Shqiperia,per kosovaret nuk mund te flas dot)Jane shume te pakta ato vajza qe martohen me djem nga fshati,vetem kur djali ka mbaruar ndonje shkolle te mire ose eshte mire nga gjendja ekonomike dhe ka shtepi ne qytet,se ne fshat nuk vete vajza nga qyteti.

Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102
    Katundar (Fshatar) - Njeri që lind ose jeton në katund (fshat)

Qytetar - Njeri që lind ose jeton në qytet

Unë përvete jam fshatar (katundar) , mburrem me këtë fakt

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Te gjithe origjinen e afert nga fshati e kemi ,po te jemi realist ,vajzat qe rriten ne qytet nuk preferojne te lidhen me djemte nga fshati. (kjo vlen te pakten per vajzat nga Shqiperia,per kosovaret nuk mund te flas dot)Jane shume te pakta ato vajza qe martohen me djem nga fshati,vetem kur djali ka mbaruar ndonje shkolle te mire ose eshte mire nga gjendja ekonomike dhe ka shtepi ne qytet,se ne fshat nuk vete vajza nga qyteti.

Pershendetje Dea!
    Shoh qe banoni ne USA. Perse valle ju nuk qendruat ne shqiperi dhe vajtet ne USA? Mos valle per nje jete me te mire?
    Keshtu edeh vajzat e qytetit nuk prferojne te vene ne fshate. Secili prej nesh lufton per tu ngritur sa me larte me nje menyre jetese sa me te mire e jo per te vajtur me poshte.
    Vajzat e fshatit po luftojne per dicka me te mire te vene ne qytet ndersa te qytetit te vene ne fshat.
    Ne shqiperi fatkeqsitsh dhe ne qytet menyra e jeteses eshte pak sa e ulet ja tani te veme ne fshat.
    Dua te them qe secili lufton per dicka me te mire.

Respekte Jesu!
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-01-2008
    Postime
    35
    Flisni per veten.

Me te vertete ne shqiperi ka shume me teper katundar, po mos harroni se ne qytete si Shkodra Korça Vlora Durresi etj kan jetuar familje shekullore qytetare.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga jesu Lexo Postimin
    Pershendetje Dea!
    Shoh qe banoni ne USA. Perse valle ju nuk qendruat ne shqiperi dhe vajtet ne USA? Mos valle per nje jete me te mire?
    Keshtu edeh vajzat e qytetit nuk prferojne te vene ne fshate. Secili prej nesh lufton per tu ngritur sa me larte me nje menyre jetese sa me te mire e jo per te vajtur me poshte.
    Vajzat e fshatit po luftojne per dicka me te mire te vene ne qytet ndersa te qytetit te vene ne fshat.
    Ne shqiperi fatkeqsitsh dhe ne qytet menyra e jeteses eshte pak sa e ulet ja tani te veme ne fshat.
    Dua te them qe secili lufton per dicka me te mire.

Respekte Jesu!
    Per nje jete me te mire njerezit levizin edhe nga nje qytet ne tjetrin,por sinqerisht e them qe une nuk jetoj dot ne fshat.Jam lindur e rritur ne qytet ,po ashtu dhe prinderit dhe nuk i pershtatem dot jetes se fshatit.Une harroj te ujis lulet e shtepise jo me te merrem me pune bujqesore apo blegtorale.S'duroj dot macet e jo me lopet ,pulat apo delet.Jeta e fshatit eshte shume e veshtire.Kjo eshte arsyeja qe vajzat e qytetit nuk martohen ne fshat ,se nuk e bejne dot jeten e fshatit.Vajzat e fshatit e kane me te lehte per t'ju pershtatur jetes se qytetit.

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Per nje jete me te mire njerezit levizin edhe nga nje qytet ne tjetrin,por sinqerisht e them qe une nuk jetoj dot ne fshat.Jam lindur e rritur ne qytet ,po ashtu dhe prinderit dhe nuk i pershtatem dot jetes se fshatit.Une harroj te ujis lulet e shtepise jo me te merrem me pune bujqesore apo blegtorale.S'duroj dot macet e jo me lopet ,pulat apo delet.Jeta e fshatit eshte shume e veshtire.Kjo eshte arsyeja qe vajzat e qytetit nuk martohen ne fshat ,se nuk e bejne dot jeten e fshatit.Vajzat e fshatit e kane me te lehte per t'ju pershtatur jetes se qytetit.
    mos te zente halli thuaj ...se po te zuri rrota bishtin, aha njeriu i shkrete ben dhe me keq se te merret me lope dhe dele..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Ke gjet arsyje te forte fare ..
    Se si ja kane bere ato qe jane martuar ne fshat nje zot e di e?!
    J'ua qaj hallin por me shume ty se ti me duket nuk njihke as fshatin jo qe jo ,mos te them per qytetin se smerrke ere hic me kete qe ke shkruar ...
    Eh pernat falem ishalla martohem qytet se vallaj n'fshat nuk rrihet ..@PP LOL....
    Na mbyten qytetaret ,si sdoli njeri nga fshati ketu ne forum a?!
    C'far mentaliteti ??????Mendoni se truri i njeriut varet nqs eshte nga fshati a qyteti personi .
    Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 04-02-2008 më 03:28

tmerrsisht i embel
    Anëtarësuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Me ne fund ne tirane.....
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga TANI0874 Lexo Postimin
    Flisni per veten.

Me te vertete ne shqiperi ka shume me teper katundar, po mos harroni se ne qytete si Shkodra Korça Vlora Durresi etj kan jetuar familje shekullore qytetare.
    eshte tipike katunareske te perpiqen te hedhin balte mbi dike qe ka disa gjera me teper se ta...

ja perse tani fhsihen te gjithe pas slloganit " ishim dikur te gjithe fshatare"
    Gjerat me te rendesishme jane me te veshtirat per tu thene, jo se mungojne fjalet,por mungojne zemrat qe ta dine ta kuptojne

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    ka nje problem te vogel te ne .

kur nje fshatar apo katunar hyn ne nje mbremje ne qytet ku ka muzike dhome atehere duhet te shohe dhe te mesoje si hiqet vallja ne qytet qe e ka emrin vals apo tango .
    por ndosh e kunderta fshatari apo katunari pi behet taper dhe i thote orkestres me 1000 leke ne dore te vere nje valle nga katundi vet dhe prishet i gjithe muhabeti

cdo gje ka vendin e saj :
    edhe qytetari kur vete ne katund do te kerceje vallet e katundit

por meqe popullsia po shkon drjet betonit e qyteteve se shpejti ky problem nuk do te ekzistoje

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Kur ke pare e ke let
    vile ne katund e shtepi n'qytet.
    ne katund arrshafi e flija,
    ne qytet mishi e rakia.
    Ne katund uje te kronit te qarrit
    ne qytet tranguj t'pazarit.
    Si n'katund e si n'qytet,
    kur ka pare ka lezet.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

Faqja 9 prej 22 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •