Close
Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 217
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2005
    Vendndodhja
    Shkoder
    Postime
    139
    Ne teori jam dakord me ju, ne praktike bashkohem me thenien e Fishtes qe u permend ma nelt. Une po marr si shembull qytetin ku kam lind une edhe katragjyshi jem Shkodren. Pa dasht me i fut tan katundart ne nji thes po ju jap nja 2 shembuj

1. I jep gishtin te marrin doren, i leshon nji cope toke, ta zene te gjithen edhe vetem me hi ne gjak me fisin e tij se nuk ka burr nanet me e marr prap mrapsht

2. S`ka 10 vjet ne lagjen tone edhe don me ba ligjin bile kur ec tan kapadaillek me 25 zinxhir arit ne qafe

3. Deri dje tu shetit dhite sot e ke drejtor pa arsim perkates

Nejse shpresoj mas te me marrin kush per racist e po me akuzojne pa te drejte se i tille nuk jam dhe nuk tham se jane tan katundaret keshtu por ka shume te tille prandaj kosiderohet edhe si fjale fyese.

Megjithate termi "Katundar" ka me ekzistu edhe nja 150 vjet ose ma pak dhe si pasoje e globalizmit ka me u zhduk. Ne bote eshte pothuajse zhdukur, ne Shqipni hala jo ka me vonu ma shume
    Kur u ndane, keshtu na rane.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Fenomeni

P.S. Nga cili fshat asht axha jot?
    Prej fshatit Shkoder... qysh prej nja 200 e kusur vjetsh...

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Si i behet qe une jam kryeqytetare po me shpirt katundare e popullore ne te gjitha?Racista!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Mbasi lexova shkrimet pro-katundare te disave ne ket teme, u binda se axha jem e ka gabim...
    Keshtu e mora ne telefon per me e binde se gjanat kane ndryshu... por ai me tha edhe ket tjetren:

"- Ça asht katundari?
    - Gomari i qytetarit"....
    "

hahaha....

Mos ja veni shum re se asht i vjeter me moshe e kujton se asht ala koha e shekullit te kaluem deri ne 1990, kur katundaret e shkrete nuk bajshin gja tjeter vecse mbjell e korr, vjel fruta, rrit bageti, prej dru e ban qymyr... e mbartu me to prej katundeve ne qytet... vetem per t'ja sjelle qytetarit te dera....

Jo mor axh... ka ndryshu koha tash ....ne fakt prap tambli (qumshti) na vjen te dera... po nejse... ne fakt ne vend qe me ba katundin si qytetin kemi ba qytetet si katunde...
    Labeati,
    Une kam lindur dhe jetuar deri ne moshen 9 vjecare ne fshat dhe nuk jam aspak me pak krenar sec je ti qe na ke lindur ne qytet. Por kjo qendron edhe nese do vazhdoja te jetoja aty. Fshati ka problemet e veta, dhe njeriu duhet te ndjeje keqardhje jo te percmoje duke treguar menxyrllekun e tij. Ti valle nga barku i nenes zgjodhe te lindesh ne qytet? Nese po, qendron ajo teoria e mjere e jotja, perndryshe turp te kesh. Dhe me keto thenjet e njeshit te temes, axhes tan (te cilin e solle ti padrejtesisht dhe turperisht) mullar (ti je qytetar dhe nuk e di se ca eshte, pra, ngulet nje hu ne toke, pastaj e rrethojne anash me kashte) turpi e ben. Turpi shtohet edhe me pjesemarrjen e zellshme te shkodrano-qytetareve dhe shkodrano-fshatareve ne kete teme. Mundohuni te flsini per vlera personale. Ca ka ma shume se une Labeati? Pastaj, ti do qe te mburresh nga qe nje qytetar shqiptar qe banon ne fshat, njeri me halle, ta sjell shishen me qumesht te dera?! Po leni budalliqet se me gjalp (urra kur nuk ka munduar) jeni rritur te gjithe. Jo vetem fshati shqiptar eshte me plot probleme, sigurisht qe edhe ti ke qene deri ne kohen qe morre arratine. Prandaj hidheni ne ferra kostumin e injorances, dhe lejojani thjeshtesine vetes se perndryshe vaje halli per ju, jeni per meshire.

T'fala axh's

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Si behet me ty a, heheh, ti nuk qenke as katunare as qytetare, ti me prejardhe (ndoshta moti moti (: ) qenke katunare dhe me vendbanim qytetare (: !

Per ma racista si gjakovart qe jan per kete pun, mos te genjen kush qe eshte ):,
    per fatkeq kuptohet (: !
    Un per vete vetem pak jam racist jo shumm (: !

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Meqe shum kush po merr flake ne ket teme...
    po ju pershendes te gjithve emigrantave katundare apo jo-katundare, qe keni levize prej katundit ne qytet (anasjelltas nuk besoj se ka te pakten ne Shqipni) si dhe jashtshtetit, ....

shkurt kujdo qe ka levize prej vendlindjes;

me nji vjershe te Pader Anton Xanonit (1863-1915):

MIU i KATUNDIT

Na ishte njiher nji Mi,
    Qe n'shum paqë jetonte,
    Me marre nji tjeter shpi,
    Kurr neper mend s'i shkonte

Nji dit nji shoku i vet,
    I thot - "A po vjen n'Qytet",
    Katundi shum te merzitë,
    E shpesh pa hanger t'qet

"Mire"- i thote Mini,
    E u nisen bashke tue nga,
    Por teksa i ngrati mberrini,
    N'thonj t'nji dacit ra,

At Vend ku mir jeton,
    N'e ndrrofsh pa arsye, Gabon!

-------------------------------------

Me ket po e mbylli... kalofshi mire kudo qe te jeni, ne katund, qytet apo diku ne mes... haha
    Ndryshuar për herë të fundit nga Labeati : 28-04-2006 më 16:17

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Pak fshataro-amatorllek, sa per te shtuar numrin e postimeve ne kete teme:

Te ardhur ne jete pa firmosur
    te varfer jo nga deshira,
    te shkelur nga harbutet pushtetare,
    por dhe nga cukapiket e vegjel.

Dikujt i ecen,
    edhe pse mbetet si ajo ''fjala e urte e Dhise''
    vetkenaqet me ironine e tij.

Pastaj shikon enderra te trishtueshme,
    i vetmi ''perjetim'' qe nuk di c'eshte perbuzja e urrejtja.
    Por i qesh syri,
    edhe ngjyra aspak e preferuar e zemres,
    sapo zgjohet.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    Si behet me ty a, heheh, ti nuk qenke as katunare as qytetare, ti me prejardhe (ndoshta moti moti (: ) qenke katunare dhe me vendbanim qytetare (: !

Per ma racista si gjakovart qe jan per kete pun, mos te genjen kush qe eshte ):,
    per fatkeq kuptohet (: !
    Un per vete vetem pak jam racist jo shumm (: !
    Bani, hahahaa.

A je gjakovare a katundare? hahahhaaa

Kete pyetje te shtire e keni pas ju, nuk e di a e keni hala.

Ne Prishtine menihere mas luftes, tu leshun katundaret vella me ardh prej tana aneve. Shoqnia jeme, bojke hajgare, thojshin, duhet me dhez edhe ni lufte tash me i perzane katunaret tash prej Prishtines.

Po boj hajgare se nuk ka katunare ma, shume katune te na, jane ma qytetare se vet qytetaret, vec emri ju ka met katunde hala, se jane hic ma pak qytete se qendrat e qyteteve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 28-04-2006 më 21:40
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    dodoni, valla ate pytje disa ende e kan (: , mirpo mua nuk ka nevoj te me trregoj sepse nen nje, e njof ne FAC nen dy, e njof si ti flet dy fjal hihih!

Nuk di gjo per PR un, vetem per ne gjakove po foli P: Ata lere qe ran (erdhen) ne gjakove dhe i zuren banesat dhe shpijat, por ata Komandanta i kishin pas marrur edhe kafsht me veti plus traktorat, lere qi i kan marr kafsht me veti, po ja nisen edhe ushqimin e kafshve mi marr prej katuni e mi pru ne gjk, e bojke Mullarin e Sones ne aborr thu se eshte ne midis Katunit heheh!

Hade apet keto shkojin diqysh, po kur ja nisen me ndertu permi taraz (kulm i baneses) shpija hahahahahah ket nuk e durum valla, fill i njoftum Forcat e Natos se ke tu kersit Lufta me ta, ani edhe qysh kemi qen me ato pasojat e luftes papap gati qe nuk pat kersit lufta, per nje fjal goje te shkojke kryt Burr, tash paramendo P: !!!!!

Po nejse tash jan moderrnizu pak, jan civilizu ee, disa qe nuk kan mujt ta praktiojn qytetin jan kthyr prap ne katun sepse iriqin kape qite ne Lula aj prap se prap ne therra lyp me shku, se ashtu ja lyp trrupi heheheh!

Ej kjo 80% e vertet e 20% e zbukrova pak !!!

Tash koehn e fundit met vertet Fshatart (Katunaret) e kosoves jan civilizu shummmm, edhe me vjen mir met vertet per kete hap qe kan ber!
    Nje me pelqen te rinija Katunare, te gjith dijin me be bised tama si i ka hije shqiptarit! Kjo rinija e qytetit dy fjal nuk din mi ndrru me ty, shumica Kollera dhe repera jan be keta te shkret ):, e qishtu .....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 29-04-2006 më 19:31

Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    harrova edhe dishka bre :
    Kur tu mledhshin kret katunarija permi taraz me bo fil (flija) hahahahaha, i shkojke timi gjakoves hava, ku je Zjarrfiksat me shku mi ndal zjarrin sa me shpejt, kur te shkojin e ti shohin ata me qiftelija e kallasha tu kendu keng patrrijotike hahahahaha! Kfori tu thon: Albana qenkan Hajvana hehehe!

Ne ne gjakov per dit tu shku neper xhamija dhe tu lute: Zote gerditju katunarve qytetin hehehe!
    Ej vetem shaka eshte kjo sepse edhe Titulli i temes me duket Shaka (:
    Kshtu qe ju lutem mos me urreni heheh qe keni diqka me then per qytetar lirisht shprehuni hehe.

Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •