Close
Faqja 45 prej 72 FillimFillim ... 35434445464755 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 441 deri 450 prej 711
    Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic
    toro ti qeke torrollak me gjithe mend .ste kam pare ne nje teme te flasesh tamam,por edhe ne futboll qe ska ndonje mend per te pare qeke tra la la...

italia-australi qe nje loje e qete e luajtur me mjeshtri nga dinaket italiane...lippi sot ka treguar qe esht nje tranjer qe pretendon per kupe....

loja ne fillim filloi me nje test qe ju beri italia ,australise duke e len te kaloje gjysmen e fushes ....mbas 10-15 minutave te para australia qe e pazonja te rrezikonte nje here ,kurse italia qe efikase ne max ne sulm...mbas 15 minutash loja fliste vetem per italine ,qe filloi te mbizotronte dhe mesfushen ...

te pakten italia duhet te kishte shenuar 3 gola vetem pjesen e pare ,qe su realizuan dot nga sulmi italian.....del piero si 'pyk' lujti nje rol te mire pjesen e pare

pjesa e dyte u dramatizua pak [kur pritej nga momenti ne moment qe italia te shenonte] me daljen me te kuqe ne menyre te padrejte te MATERAZZI.aty italia ju desh te ndryshonte sistem dhe taktike loje....u detyruan lojtaret si dhe ata te australise te simulonin ne fushe ne pritje te ndonje kartoni kot se koti...

mgjth italia u mbrojt shume mire ,edhe pse australia pati nja 50/50 dy shance ne loje ..ne fund te lojes ateher kur pritej nje 30 shtese nje kalim nga ana e majte me dinakeri e grossos beri qe italia te merrte nje penallti te diskutueshme ...grosso stimuloi ,ama dhe lojtari australian beri nje gabim fatal qe u rrezua [me qellim ose pa qellim] brenda zones ,dhe beri qe ti dhuronte italise nje penallti...totti shenoi dhe italia gjendet tashme ne 8 me te mirat e botes..

un them [jo se jam me italine] qe italia e meritonte fitoren se rrezikoi shume here ,kur australia nuk rrezikoi fare ne porten italiane ,pervec atyre 2 rasteve 50/50 qe permenda me lart...

edhe kanali ITV ketu ne londer [komentatoret e tv] than qe italia e meritonte fitoren dje.....
    Dmth duhet te falenderojme Italine, qe ne festen me te madhe te futbollit boteror na ofroi ndeshje cilesore te ngjajshme me ndeshjet midis kooperativave bujqesore dhe SMT-ve te Librazhdit te kohes se Dulles!....

Sa per ofendimet personale, nuk do bie ne nivelin tend....C'nivel dmth, ti te kishe nivel beje per tifozllik per futboll , jo per ....teatro me kuklla....Arlekine e Pulcinelat!

Australia vertet nuk beri ndonji loje spektakolare, por me Italine nuk ka skuader qe ben loje spektakolare, jo vetem Australia, por dhe Argjentina, Brazili, Gjermania, Anglia etj etj. Italia luan futboll destruktiv, dmth shkaterrues, aka katenacio....Mbyllet ne mbrojtje , perpiqet te nervozoje kundershtarin duke ia kercit me shkelma e duke shqyer fanelat, loz me kundrasulme dhe ne shumicen e rasteve simulojne per te marre nje penallti , faull apo goditje denimi, vetem e vetem qe ti ngecin nje gol kundershtarit...

Italia eshte e vetmja skuader qe ka te njejtin tip loje si ne 1930 ashtu dhe ne 2006!!!!

Australia ishte nga te vetmet skuadra qe nuk u favorizua nga arbitrat, madje si tifoz i Brazilit, po te them se edhe ne ndeshjen me Brazilin , Australise iu futen ne hak arbitrat!!! Ne ndeshjen me Japonine ( kur rezultati ishte 1-0 per japonezet) , Australia u disfavorizua dhe ne ndeshjen me Kroacine, ku Simunic doli nga loja ( madje nderhyri dhe shpetoi nje gol ne fund) vetem kur kishte marre dhe te verdhen e trete! Ne te njejten loje, Australise nuk iu dha nje penallti ( e shoqeruar me te karton te kuq)qe ishte perkufizimi i penalltise ne rregulloren e futbollit. Dhe e fundit, sot, kur ne vend qe Grosso ti jepej e verdha e dyte per simulim, i jepet Italise penallti ne minuten e 95-te ( 15 sekonda perpara se te mbaronte koha shtese!!!).

Por une zoteri, nje here ne kater vjet qe ulem te shijoj futboll, nuk dua te shoh "teatro", "drama" e "tragjedira" per te marre nje cope faull apo per te fituar nje ence!.....Une dua te shof futboll me te gjithe kuptimin e fjales, sado i eger dhe i rende te ngelet fizikisht si sport, perseri mos te kaloje kufirin e ....serialeve e telenovelave latino-amerikane te shpifur !.....Fundi i fundit Kampionati Boteror i Futbollit zgjedh (presupozohet te zgjedhi) ekipin me te mire , jo ate me hileqarin apo shkelmanjosin!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Toro : 26-06-2006 mė 21:27

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Toro, ti nje here ne kater vjet ulesh me pa futboll te bukur.
    Ato ekipe qe jane atje, qe nga Italia, e deri te Brazili yt, as qe e rrujne fare per spektakel, por thjesht e paster vetem per fitore.
    Kete as mos e diskuto fare.
    Leri filmat, se ka bo film Rivaldo me Turqine qe s'ia kalojne dot italianet.
    Po te beje Brazili lojen e Italise, e te beje leshime ne mesfushe, i ha petllat 1 nga 1, se nuk ka sistem mbrojtje qe te perballoje sulme te fuqishme.

Italia nuk ka talente ne sulm si Brazili, keshtu ka qene e keshtu do vazhdoje te jete.
    Brazili gjithmone nxjerr individe yje, Italia gjithmone ka ekip te forte ne mesfushe -mbrojtje.

Ti do vish ndonjehere knej nga lagja te hash dajak ne futboll si gjithe te tjeret?
    Hajde bejme sherr ne fushe sa te kenaqemi!
    Kemi nje Taulant Taulant qe u bertet te gjitheve
    Summertime baby!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Per gjithe tifozat e Brargjermanglise:

Te jesh jo italian po tifoz i Italise nuk eshte gje e lehte. Shqiperia sa nuk bashkohet me Kosoven nuk shkon dot ne kampionate evropiane e boterore: duhet kampionat i forte kombetar; me Peqinin s'dalin dot kampiona!!! Kur te futet Prishtina ne kampionat atehere do flasim.

Atehere na mbetet te behemi tifoz me ndonje skuader te huaj.

Une zgjodha Italine pasi futbolli i ketij vendi eshte dicka me te cilin mund te identifikohem. Ka force fizike, konkretese, teknike, disipline taktike, ekuiliber ne fushe, organizim skuadre, sinkronizim veprimesh. Futbolli italian ka edhe nje karakteristike te madhe: aftesine per te vuajtur deri ne fund dhe perqendrimin total per te realizuar nje objektiv.

Ndoshta duhet t'i ndiesh keto gjera. Nese i kupton po s'i ndjen, s'ke si te jesh tifoz i Italise.
    Ignore List: Den Bossi

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Ihti
    Vetshpallet kapiten skuadre me cilindo qe te luaje...lol...sdegjohet me sapo kalon ne avantazh 1 - 0...i vetmi problem qe ka eshte se i bien puplat shpejt...po si ska pare nje dite te bardhe mor aman...

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    .

Ti do vish ndonjehere knej nga lagja te hash dajak ne futboll si gjithe te tjeret?
    Avash ihet ti se vec heren e funit u rrafen 'te tjeret'. Gjithmone te kom shkri morrin. Wait kena qen me nji ekip. Ja kena shtri....kabllin Taulantit

Apo se ka ate ekzaltimin si Marco Tardeli, thu se boni gol ne San Siro. lol

Patri organizo na i gjo sen tina tu befsha se kta zagaret si le faqorja rakise.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Toro, ti nje here ne kater vjet ulesh me pa futboll te bukur.
    Ato ekipe qe jane atje, qe nga Italia, e deri te Brazili yt, as qe e rrujne fare per spektakel, por thjesht e paster vetem per fitore.
    Kete as mos e diskuto fare.
    Leri filmat, se ka bo film Rivaldo me Turqine qe s'ia kalojne dot italianet.
    Po te beje Brazili lojen e Italise, e te beje leshime ne mesfushe, i ha petllat 1 nga 1, se nuk ka sistem mbrojtje qe te perballoje sulme te fuqishme.

Italia nuk ka talente ne sulm si Brazili, keshtu ka qene e keshtu do vazhdoje te jete.
    Brazili gjithmone nxjerr individe yje, Italia gjithmone ka ekip te forte ne mesfushe -mbrojtje.

Hajde bejme sherr ne fushe sa te kenaqemi!
    Ore Ihto, po pse mer futbollin qe luan Panathanaikos, SK Tirane dhe Red Bullsat e Nju -Xhersit quan futboll ti? Po ashtu shofim perdite....Po qe puna per kampionat lagjesh, lozim vete. Prandaj thashe shof 1 here ne kater vjet futnoll...Se ai ia vlen te quhet futboll.

Ti me kujton Rivaldon me nje ndeshje me Turqine dhe e barazon ate me komplet historine e futbollit italian per 90 vjet rrjesht? Shume skuadra nuk kane yje, madje as skuadra te mira. Por keto skuadra ( deri dhe Bregu i Fildishte) e kane humbjen shume me dinjitoze sesa nje fitore e Italise.

Sa per ndeshje keshtu nga afer, e lejme ndonji dite, megjithese une kam 2 vjet qe e kam lene futbollin....Po deklarata te medhaja nga forumi nuk bej une, ca kam per te thene e them ne fushe!

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Ne radhe te pare, mo guxo me shajte rakine, se me ka ardhe ball kazani nga Shqiperia!

E dyta... te shtunen tjeter, ndeshja shifet ne lokal, dhe pastaj luhet futboll-- sic e beme kete fundjave. Une vetem fitova. Si Italia

Nejse, llafet jane fukarallik, sic thote Antipatrea ... po je burre (ishalla nuk eliminohet Gjermania) duku te shtunen edhe tregoje veten ne fushe.
    Hajde me bluzen e Gjermonit, jo te Tirones, se ashtu kam qejf me t'i thy komet
    Summertime baby!

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anėtarėsuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Italia urrehet nga te gjith inatcinjt sepse eshte ekipi me i veshtire per tu mundur! E vetmja menyre me e mund Italine eshte ndonje gol me rremuje ne shtese ose me penallti!

Secili ekip ka dobesine e vet, sot Italia e tregoj me faullet dhe gabimet e trajnerit dhe jo me lojen!

Te ishte ekipi juaj 40min me 1 lojtare me mengat, do ishit thyer ne dyshe ne rezultat!

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Toro
    ....Po deklarata te medhaja nga forumi nuk bej une, ca kam per te thene e them ne fushe!
    Bayern dhe Toro, ndeshja te shtunen shikohet ne Astoria. Lokali behet si stadium, te kenaqet shpirti. Duke sahfrytezuar gjithe frymezimin e boterorit, pas ndeshjes i kepusim nje ndeshje vete, per qejf te zotit....dje jemi kenaqur...Bayern Taulantit ja shtrine prape kabllin dje...

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Citim Postuar mė parė nga Toro
    Ore Ihto, po pse mer futbollin qe luan Panathanaikos, SK Tirane dhe Red Bullsat e Nju -Xhersit quan futboll ti? Po ashtu shofim perdite....Po qe puna per kampionat lagjesh, lozim vete. Prandaj thashe shof 1 here ne kater vjet futnoll...Se ai ia vlen te quhet futboll.

Ti me kujton Rivaldon me nje ndeshje me Turqine dhe e barazon ate me komplet historine e futbollit italian per 90 vjet rrjesht? Shume skuadra nuk kane yje, madje as skuadra te mira. Por keto skuadra ( deri dhe Bregu i Fildishte) e kane humbjen shume me dinjitoze sesa nje fitore e Italise.

Sa per ndeshje keshtu nga afer, e lejme ndonji dite, megjithese une kam 2 vjet qe e kam lene futbollin....Po deklarata te medhaja nga forumi nuk bej une, ca kam per te thene e them ne fushe!
    Se ate me lart e kisha per Gjermonin e Brooklyn, qe fryhet si 100kilsh...jo per gjo po jena vete 100 killsha

Te kujtova Rivaldon, se nga akti i Rivaldos, Brazili doli ne finale, dhe fitoi kampionatin, kundra nje Gjermani shume te lekundur.
    Ama ate dite isha tifozi me i zjarrte per Gjermanine! Brazilin sado i forte te jete, nuk e ve dot kurre para skuadrave evropiane.

Te dalim te tjetra; lajmerimi i mesiperm vlen dhe per ty. Ndeshja mbaron ne ora 5...ne 5 e gjysem luhet futboll...gjeje kohen dhe hajde.
    Me bluze brazili mundesisht
    Summertime baby!

Faqja 45 prej 72 FillimFillim ... 35434445464755 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Projektet greko-serbe pėr pastrim etnik
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 136
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 08:19
  2. Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 27-08-2006, 06:46
  3. Goran Bregoviē pėr herė tė parė koncert nė Tiranė
    Nga BOKE nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 366
    Postimi i Fundit: 21-04-2006, 10:51
  4. Projekti i zhdukjes sė shqiptarėve - Ivo Andriq
    Nga Dita nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-02-2005, 18:46
  5. Roli i Italise ne Ballkan
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 04-07-2002, 08:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •