Postuar mė parė nga Matrix
Pershendetje Matrix.
Kjo do te thote se vellezerit nuk i vene re gabimet e motrave, sepse nuk shikojne me sy njerezor, por me syte e Krishtit
Abi...........
Postuar mė parė nga Matrix
Pershendetje Matrix.
Kjo do te thote se vellezerit nuk i vene re gabimet e motrave, sepse nuk shikojne me sy njerezor, por me syte e Krishtit
Abi...........
Ose nuk i lexojne fare ato....Pershendetje Matrix.
Sepse mund te jene te zene me lutje per pune, per pashaporta, per dokumenta ,etj, etj, etj...
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
I dashur vella,Postuar mė parė nga freethinker
Mos kerko per lutje neper faqe interneti, por shko ne dhomen tende dhe aty derdhi lutjet e tua para Krishtit. Ai e di qe perpara se ta kerkosh se per cfare ke nevoje ti.
Pershendetje Frethinker!
Ti ben shume mire qe kerkon nga motrat dhe vellezer te tjere qe te kene ne lutjet e tyre, qofte kjo ne faqe interneti, qofte ne telefon, mesazh, letra, e-mail, e cfaredo lloj menyre tjeter.
Vete Zoti yne na meson dhe na sugjeron qe te lutemi per njeri-tjetrin pa pushim.
Une personalisht kam shume nevoje qe te tjeret te luten per mua, dhe nuk ngurroj tua them, sepse ndryshe si mund te dine te tjeret se perse duhet te luten, dhe se cfare probleme ka gjithe secili prej nesh.
Sigurisht, ashtu sic thote edhe Matrix, qe me pare duhet tia parashtrojme Perendise ne lutje, por ne disa raste ndodh qe ne nuk kemi fuqi per tu lutur, dhe ndjehemi te rene nga ana frymore per arsye te ndryshme, kjo nuk do te thote se nuk duhet te kerkojme nga te tjeret te luten.
Sidoqofte nga ana ime je i mirepritur dhe jam e gatshme te lutem per te gjithe ata qe ma kerkojne kete gje, por njekohesisht lutem edhe per ata qe nuk kerkojne ndonjehere lutje prej meje, mjafton qe ti njoh si emer, apo si fytyre.
Zoti te bekofte lutu per mua.
Miqesisht Abigail.
Pershendetje te gjitheve!Postuar mė parė nga freethinker
Megjithese ka kohe qe nuk kam shkruar me ne forum per arsye kohe, jam munduar t'ju ndjek disi ne diskutimet tuaja. Me pelqen qe ketu ne forum ka vellezer dhe motra te vertete ne besim qe jane nje tjeter bekim nga Perendia per ne mekataret.
Persa i perket pyetjes tende freethinker ne lidhje me lutjen ne kemi patur dikur ketu ne forum "Dhomen e Lutjes" ku secili mund te parashtronte kerkesa per tu lutur dhe ne jemi lutur shume per njeri-tjetrin. Mendoj se do te ishte interesante qe te vazhdonim te luteshim edhe me shume per njeri-tjetrin sepse lutja jone cliron fuqine e Perendise dhe mposht forcat e erresires. Jakobi ne letren e tij thote tek kapitulli 5:14 :14 Rrėfeni fajet njeri tjetrit dhe lutuni pėr njeri tjetrin, qė tė shėroheni; shumė fuqi ka lutja e tė drejtit kur bėhet me gjithė shpirt.
Edhe njehere pershendetje dhe do te inkurajoja (ketu perfshi edhe veten time) qe te lutemi edhe me shume.
Ne Krishtin
Astriti!
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
Postuar mė parė nga ABIGAIL
Lum si ne qe kemi Internetin.
Shume shpejt madje mund te kemi the Virtual - Churches....
Eh, ku jemi katandisur....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 19-12-2005 mė 08:06
Pershendetje Matrix!Postuar mė parė nga Matrix
Personalisht mendoj se ne duhet te perdorim cdo mjet apo mundesi per te bere vullnetin e Perendise. Dhe te lutesh per te tjeret dhe per veten tende eshte nje menyre qe ne perlevdojme Zotin dhe pranojme varesine tone ndaj Tij. Dikush mund ta perdore internetin per qellime te tjera ne mund ta perdorim per bekim dhe per lavdi te Perendise.
Edhe Pali ne te gjitha letrat e tij drejtuar kishave apo individeve kerkonte qe ata te luteshin per te qe ai te mund te rezistonte deri ne fund dhe qe te mund te perfundonte vrapimin. Lutja eshte nje arme shume e fuqishme e besimtarit, me ane te saj mposhtet Satani dhe lavderohet Perendia.
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
I dashur Freethinker.Postuar mė parė nga freethinker
Une nuk po perpiqem te jap nje pergjigje te plote, pasi tani shoh turbull, dhe kur te jem para Krishti do te shoh ashtu sic ai me sheh. Pra sic e kupton keto jane fjalet e Palit. Une do te ndalem ne nje arsyetim me te llogjikshem, ne lidhje me kete pyetje qe ti ngre. E para dua te them se, e "keqja", nuk ka asnje ndikim dhe veprim te keq tek Perendia. Pra si e tille ajo eshte nje PJESE e PLANIT te Perendise, ne realizim te Qellimit te Tij. Mendoj se Matrix te ka dhene nje shembull mjaft te goditur, por ti nuk ke mundur ta kapesh kete gje.
Ne e kami pak te veshtire te pranojme se, si Perendia i cili eshte kaq i lavdishem dhe i drejte, te mund te krijoje te keqen. Nese kete fakt e shikon nga kendi njerzor vertet eshte e veshtire te pranosh ate si nje krijim nga Zoti. Por qe ne te arrijme te dijme me thelbesisht se perse e keqja erdhi ne kete bote, duhet patjeter qe te shohim prej kendveshtrimt qe sheh Perendia. Sic e thashe edhe me siper, e "keqja" para Perendise nuk ka asnje ndikim, dhe une mendoj se ajo eshte thjesht nje "instrument" te cilin Zoti e perdor ne planin e tij. Tani lind pyetja: si mund te vertetojme dicka te tille? Une thjesht kam nje shembull, prej ku dhe dal ne nje perfundim te tille. Le te marim krijimin.
Perendia krijoi njeriun, dhe kjo kirjese ishte krijesa me e dashur e tij. Tani lind pyetja? Cfare mardhenie dhe pozite kishte njeriu me Perendine? Kjo pyetje eshte shume e rendesishme. Pyetja tjeter eshtefare ishte Perendia per njeriun: Nje Prind.. nje Krijues.. apo nje Zot? A mund te themi se, Adami dhe Eva ishin bij te Perendise? Kurani phon nje gje te tille, sepse ai nuk eshte fjale e Perendise, por bibla ne deshmon se njeriu u be BIR, vetem pasi ai LINDI prej se lartmi, prej Frymes dhe UJIT. Pra Pasi ai LINDI jo prej misht dhe gjakut, por prej Perendise. Ky fakt me bind dhe me deshmon se, Adami dhe Eva nuk ishin BIJT te Perendise, prandaj dhe nuk ju binden urdherit dhe fjales se tij. Pikerisht Perendia ne bibel me zbulon dhe nje fakt teper te rendesishem kur thote se, Mbreteria e Qiejve eshte vetem per Bijte? Pra nisur nga keto zbulime te fjales se Perendise arrij ne konkluzuionin se, Njeriu qe te hyje ne Mbreterine e Perendise duhet me patjeter qe te jete BIR, dhe jo thjesht nje krijese prej dheut, dhe bir quhet ai qe LIND. Renia e Adamit dhe Eves ne mekat, beri te mundur qe Perendia te dergoje Birin e tij Zotin Krisht, i cili te vdese per mekatet tona ne kryq. Pra kjo ishte rruga per te LINDUR me ane te Krishtit, dhe per te MARE BIRERINE po perms Krishtit. Pra e keqja edhe pse per ne eshte e papranusheme, Perendia e perdpori ate per nje qellim te caktuar, duke e kthyer kahun e saj te keq ne nje miresi. Kuptimin tim po ta jap me nje shembull pak vulgar. Me nje thike mund te vrasesh nje njeri, por nje kirurg mund te shpetoje nje jete nga vdekja. Thika nga kendveshtrimi i kirurgut eshte nje mjet per shpetim, ndersa nga kendveshtrimi i kriminelit, eshte nje mjet vrases.
Tani ju mund te thoni: Por perse Perendia perdori kete menyre? "Psera" te tilla nuk te shendoshin ne besim, sepse jo gjithshka eshte e zbuluar. Ne marim te qene ate qe eshte pezente, pasi edhe Perenrida mbi kete prezence na zbulon planin e tij.
deshmuesi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 20-12-2005 mė 00:59
Amen! E kam thėnė edhe njė herė tjetėr, nuk janė pėrgjigjet qė ne kėrkojmė tė marrim nga pyetjet e panumėrta qė ne bėjmė, qė na rrisin nė besim, por ecja jonė me Tė.Postuar mė parė nga deshmuesi
Ėshtė si puna e njė fėmije tė vogėl qė po shėtit me babain e tij. Ai fėmijė i bėn babait pyetje tė panumėrta dhe nga pėrgjigjet qė ai merr shumė pak kupton, por nuk janė pėrgjigjet qė fėmija ka marrė nga babai qė e kėnaqin atė, por shėtitja me babain e tij.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Matrix, mendoj se gjithsecili ka mendimin e tij, dhe kjo nuk eshte gje e keqe.
Sido qe te jete, une nepermjet internetit te njoha ty dhe shume motra e vellezer te tjere qe ishit nga Perendia nje bekim i madh per mua dhe vazhdoni te jeni, dhe per kete e falenderoj Perendine dhe lutem per ju qe te vazhdoni te jeni nje bekim per mua pavaresisht nga mendimet e ndryshme qe kemi per shume gjera.
Miqesisht Abigail![]()
Krijoni Kontakt