Pajtohem qe ka besime e besime por te gjitha jane te verbera.
Format e rendomta te besimit jane te domosdoshme per ta "lehtesuar" vetedijen e njeriut nga ngarkesat e testimit te perhershem te gjerave. Por ky duhet te jete besim i bazuar, ne realitet do te duhej ta quanim "konfidence" ne kete rast sa per te bere dallim nga shprehja jone "besim" qe shtrihet me gjere dhe mund te keqkuptohet me me lehtesi.
Une nuk besoj, une kam "konfidence" ne dicka qe kam vertetuar dhe qe ka rivertetuar veten vazhdimisht, keshtu pas nje kohe thjeshte E DI se eshte apo nuk eshte dicka keshtu apo ashtu, nuk ndiej nevoje ta vertetoj para se ta fus ne perdorim praktik cdo here.
Keqperdorimi i ketij mekanizmi i cili na e lehteson jeten dhe na ben me efikas ne realizimin e veprimeve tona te perditshme eshte ai besimi i pabazuar, ose besimi i bazuar ne "informate" te dores se dyte apo te trete, tekatert, te peste,... ekmr., por nje nder besimet me te gabuara eshte mbeshtetja ne 'autoritetin' e burimit te informates. Pra, "ka thene Filani" dhe kjo duhet te jete e vertete?Kurresesi!
Po te kishte shpikur dikush nje aparature te tille e cila shpenzon me pak se qe prodhon, kjo gje do te mund te shkaktonte edhe lufte qytetare, nje revolte qe do te rrenonte gjithe qeverite e botes brenda nje jave, po te ishin qeverite aq te marra sa te mundohen ta privojne njerezimin nga nje e mire e tille.
Por une serish them se nje gje e tille nuk eshte e pamundur. Puna eshte te gjindet nje resor i energjise i cili kompenzon vetveten me minimumin e ndihmeses sone. Por kete e ka bere Natyra miliarda vjet para nesh. Bota e gjalle e bene kete panderprere!
Por dikund duhet te ekzistoje nje burim i vazhdueshem i lendes apo energjise prej se ciles vjelet ajo.
Pershendetje.
Krijoni Kontakt