Pse jo mi lalPostuar më parë nga WALCHIRIA
flm per respektin nga ana juaj
Pse jo mi lalPostuar më parë nga WALCHIRIA
flm per respektin nga ana juaj
E di qe po fillon te me hyje ne zemer Norvegjia , dhe sipas atyre qe tha dhe ridy po me pelqejn dhe Hollanda e vende te tilla , me pelqen dhe Anglia gjithashtu hmm duke kerkuar duke kerkuar akoma ..lolPostuar më parë nga bluemoon
Te pershendes dhe une![]()
E kush te ka rrejt ty se ne perendim je skllav i tjetrit dhe ato qe bejne pare skane me ke te bejne muhabet ?? LooooooooL ( Goxha analizim , bravo ... lol )Postuar më parë nga T.N.T
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Varet cfare kerkon ti nga vendi ku desheron te jetoshPostuar më parë nga Evelyn
![]()
S'ka nevoje te me genjeje njeri mua .. e shoh vete dite per dite si ropaten gjithe diten Shqiptaret dhe kur flasin me njerezit e tyre ne Shqiperi ja tregojne Ameriken sikur eshte ender qe mezi pret emigrantet . Pagojne nga 20 mije $ per te ardhur ketu ne USa dhe lajne pjata per 6 vjet sa te shlyejne boxhet pse kjo qenka endra amerikane per ju .?Postuar më parë nga PINK
te besh muhabet me dike ne kurbet ....do te thote ta pish kafen me nje njeri qe sdo ta shikosh me sy nga halli se s'ke tjeter . Mos mi tregoni mua keto gjepura ju se sic thash i shikohje dite per dite .
mua me vjen inat me ata qe hedhin balte mbi atdheun e tyre . Keta jane njerez te pa fytyre .
Sic e kan thene disa parafoles, nuk eshte problemi i shtetit, i vendit apo mirqenies, por i seicili personi!!!
Cdo te thote kjo??
Qe ne ralle te pare varet nga deshirat, enderrat dhe projektet qe ka seicili nga ne qe e realizojne ate si njeri!
Ne momentin qe ndihemi te realizuar atehere do te thote qe jemi mire me vetveten dhe Perendim apo Lindje ne qenshim ska rendesi me!
Tani dihet qe materializmi ka pushtuar pothuajse te gjithe, dhe shumica mendon qe plotesimi i nevojave personale eshte lidhur ne menyre te drejte me ate ekonomike, pra sa me mire jemi ekonomikisht, aq me mire ndihemi!!!
Po pse pra prap nuk jemi te kenaqur? A mos valle nevojat tona nuk ndalin aty?
A ka nevoje dhe shpirti per pjesen e vet?
Kjo pra eshte, megjithese gjejme qetsine ekonomike, na mungon pjesa tjeter qe na ploteson! Ne nuk mund te jemi asnjehere te kompletuar shpirterisht deri sa te jemi vetem neper bote!!
me resp. romeoOOO
ne perendim gjej shume "komoditete", sepse per shqiperine te tilla jane tashme, uji edhe dritat, gjen cte te doje qejfi, dhe cte te mbaje xhepi.... por perseri ka momente kur ndihem bosh. kur shkoj ne shqiperi ndihem shume e lumtur e lehtesuar, porrrrrrrrrr vjen prape dita, kur dua ti hipi avionit dhe te vi perseri ketu larg sepse ka shume gjera qe shqiperia smi jep........ dhe perseri filloj e merzitem dhe pres diten kur do kthehem........ shkurtimisht as ketu e assssssss atje........ keshtu na iku jeta neeeeeeeeeeeeeeee..........................
ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete
S'jam dakort aspak. Njeriu eshte shume i ndikuar nga ambienti qe e rrethon, pikerisht sepse jo kudo i lejohet te gjeje cfare kerkon.Fajet nuk ua ka Perendimi, por jeta boshe dhe e pa-qellimte. Kur ta mbushni jeten me aktivitete (Jery Springer dhe Forumi, s'quhen aktivitete) dhe arrritje lumturia vjen vete.
Une mendoj qe cilatdo qofshin arritjet qe mund te kesh ne nje vend tjeter, je dhe ngelesh gjithnje i huaj. Mua ndonjehere me bezdis edhe fakti qe duhet te flas italisht gjithnje.Plus qe s'e di pse, po dhe kur duhet te te pergezojne per arritjet qe ke ,,sesi tingellojne fjalet ne gjuhe tjeter.
Mora shembull arritjet meqe citimi me siper ishte vecanerisht per to,po ne cdo aspekt tjeter, fjalet s'jane njesoj.
Pse nuk kthehemi dot pas? Sepse dhe atje ne njefare menyre jemi te "huaj".
Postuar më parë nga T.N.T
Nje pyetje per ty T. N.T .
Ku jeton ti ?
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Ta hap ene un qesen he?!
Mire, atehere meqe s'doni juve, po e hap prapeseprapi
S'u bene as 3 dite tamam qe kur jam kthyer nga Shqiperia e me duket sikur jam akoma atje (megjithese kisha shkuar per hall e jo me pushime). Situata ne vend per shkak te krizes energjitike dhe si rrjedhoje kufizimeve me kohe te zgjatur te energjise elktrike ishte paksa e renduar, mgjth per sa kohe isha atje nuk me beri shume pershtypje, perkundrazi, arrita te kuptoja se e kisha te nevojshme nje "disipline" te tille. Hyrja ne internet apo pjesmarrja ne Forum ishte e panevojshme, krejtesisht pavaresisht nga situata energjitike. Nuk e di a keni vene re po shija e ushqimeve ne Shqiperi qofshin keto fruta perime apo bulmetra, mish etj eshte shume, shume me e pasur ne krahasim me keto te ktushmet. Pavaresisht nga ndryshimet e shumta drejt evropianizimit te Shqiperise, cka nuk i druhesha se nuk do te ndodhte dhe pavaresisht nga problemet e hasura momentalisht te tipit kalimtar gjithcka tjeter ishte e pranueshme gjithsesi.
Kam emigruar qe ne moshe te vogel me valen e pare te emigrimeve postkomuniste per ne Greqi. Atje jetova bashke me familjen per nje periudhe afro 3 vjecare por me pas ndjeva nevojen te kthehesha serish ne Shqiperi. Pas nje periudhe disa vjecare ne Shqiperi, mora udhen per ne united states of bambër dumbër (tashme prej me shume se 5 vjetesh) me "deshiren lakmitare te paradestinuar vetezhgenjyese" per nje jetese me te mire. Me te vertete qe nuk me mungon asgje ketu ku jam, pervecse vendlindjes e cila ka "shume me teper se gjithcka!"Keshtuqe se shpejti vendqendrimi im permanent do te behet vendlindja.
Ne emigrim "jam rrahur me vaj e me uthull" (ndryshe thene; e kam pakez eksperience "te vlefshme") kur i thone atij muhabetit keshtuqe ato cka shkrova apo po shkruaj jane tjesht nje reflektim i imi apo nje i tille "shtese" per kedo qe eshte ne dileme apo sapo ka filluar te mendoje ne te njejten menyre apo do e kete si plan ne nje te ardhme te afert. Ju uroj perzemersisht te gjitheve kthim sa me te shpejte (me deshire kjo domosdo) dhe gjithashtu uroj qe aftesite tuaja shkollore te fituara ne "perendim" dmth diplomat profesionale ne cdo fushe etj, t'i vine ne ndihme Shqiperise suaj, sone! Eshte koha per ndryshim!
p.s Shokani e shoqkani, njesoj si une shpreha deshiren per te respektuar mendimin e shokeve apo shoqkave te tjera forumiste, do deshiroja te me paguanin me te njejten monedhe per mendimin tim, ndryshe e zgjidhim me metoda bashkekohore te periudhes se paleolitit![]()
Krijoni Kontakt