Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 73
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Se pari, me bejne shume pershtypje njerezit qe gjithmone mundohen te analizojne/gjykojne tjetrin perpara se te gjykojne vetveten. Nese dikush shprehet se NE SHQIPTARET jemi kafshe apo NE SHQIPTARET jemi engjej, edhe pse kemi te bejme me dy ekstreme, ne vetvete jemi duke percjelle te njejtin mesazh. Theksin e veme tek NE kur ne fakt duhet ta veme tek UNE. Theksin e vetem tek SHQIPTARET kur duhet ta veme tek UNE SI SHQIPTAR. Me pak fjale, kjo mani per te pergjithesuar e gjykuar per mire apo keq deshmon nje boshllek te thelle shpirteror tek te gjithe ata qe i manifestojne keto simptoma.

Se dyti, erresira shpirterore tek njeriu manifestohet edhe nga reagimi ndaj te vertetes. Po te lexoni me vemendje mendimet e shprehura me lart nga secili prej jush (me disa perjashtime), do te mund te deshmoni nje portret shqiptar ku mbizoterojne dy ngjyrat bardhe e zi. Ose jemi shtaze ose jemi engjej, nuk ka rruge te mesme qe misheron pak nga te dyja. Ky portret bardh e zi deshmon friken e secilit prej jush per tu perballur me misterin e te qenit shqiptar. Te qenit shqiptar per ju eshte dicka e falur qe ne lindje qe nuk duhet te vihet ne medyshje dhe jo nje mister qe ju e zbuloni me vetemohim dhe vetedije te plote ne jeten tuaj.

Se treti, ajo qe bie jashte mase ne sy eshte kendveshtrimi juaj mbi te bukuren. Kete ju e shprehni me qendrimin qe mbani ndaj te huajes, ndaj vlerave te qyteterimeve e popujve te tjere, ndaj dinjitetit te nje njeriu qe nuk eshte shqiptar si ju. Me pak fjale, kur ju ballafaqoheni ne jeten tuaj me dicka te re e te bukur, ju i trembeni asaj pasi per mendjet tuaja ky eshte "asimilim" e jo zhvillim. Kur une has nje amerikan ne shoqerine ne te cilen jeton i cili ka nje edukate te admirueshme dhe nje kulture te gjere, une perpiqem te mesoj prej tij e jo ta percmoj ate vetem e vetem pasi nuk eshte "shqiptar si une". Ashtu si qyteterimet e kohes kane shume se c'mesojne nga kultura shqiptare, ashtu edhe shoqeria shqiptare ka jashte mase shume se cfare meson nga kultura e popujve dhe qyteterimeve te huaja. Dhe per mua, ky kendveshtrim eshte edhe arsyeja e prapambetjes ne mentalitetin shqiptar.

Ne mbyllje te mendimit tim mbi temen, une do te shtoja vetem se sikur secili prej jush te shpenzonte ca kohe per te gjykuar mbi virtytet qe duhet te kultivoni dhe veset qe duhet te pastroni nga shpirti juaj, mbase ngjyrat e realitetit shqiptar nuk do t'ua vrisnin syte aq shume sa ua vrasin.

Albo

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Puna eshte qe shqiparet jane perpjekur te asimilojne aq shum nga te huajt, si te "babezitur" dhe te "etur" saqe shum prej tyre ne pamje te pare kane nderruar dhe "identitetin" e te qenit shqiptar.

Ftohtesia e komunikimit qe vihet re tek te huajt ka filluar te asimilohet shume prej shqiptareve, duke i bere te sillen ftohte ndaj njeri tjetrit.. Kur u tregoj ne pun shoqerise sime se sa me dashuri jemi rritur ne Shqiperi dhe sa shum te lidhur ishim ne "te rinjte" te gjitha cuditen dhe thone s'ka mundesi.

Me vjen turp tiu them se Shqiptaret ktu ku jam duan te duken si "te edukuar" dhe "vendalinj" aq sa shpesh here ne mesim thone se nuk jane me origjine Shqiptare.. aq sa mohojne identitetin apo origjinen e tyre. Te rralle jane ata qe duan dhe tregojne origjinen e tyre.. Nuk e di as vet pse..

Me vjen turp kur i shof shqiptaret te kene xhelozi dhe urrejtje ndaj njeri tjetrit.. apo dhe duke marre neper goje njeri tjetrin. Tre vese qe une i urrej por qe jane prezente per ne shqitparet si brenda ashtu dhe jashte vendit. Por me vjen mire per nje gje.. Nuk e di as vet se nga me buron kjo ndienje.. "Ndihem me te vertet krenare qe jam shqiptare".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zemrushja : 09-04-2007 më 16:57
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

shqiptare ne jemi rraca me e zgjuar ne bote,kemi si virtyt mikpritjen,burrerine,besen,dhe na pelqen te dukemi pak shume qofte per mire dhe per keq,kjo sdo te thote qe keto virtu nuk i kane popujt e tjere ,nese i ktheheni historise ne te gjitha vendet e botes ka thashetheme,bamires ,bakeqinj,llafazan,xeloz,etj.epitete
    rendesi ka qe si popull i vogel kemi mbijetuar dhe vazhdojme te marrim rruget e botes per nje cope buke se i pari nuk na la gje prej gjeje,vetem emrin.
    kalofshi dite me te mira se keto.
    rrofte shqiperia me shqiptare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Shqiptaret jo vetem nuk bejm per njeri tjetrin, por mundohemi ti prishim pune njeri tjetrit! Pse jan kaq llafazan dhe meren me prapaskena shqiptaret??? Kam jetuar ne shtete te tjera, kam njofur plot njerez qe sjan shqiptar dhe vetem tek shqiptaret shikoj nje siellje te till. Shqiptaret ne Shqipri nuk e di si sillen por ketu vellai do te shikoj vellain te vuaj...na ka hyr te gjithve nje mani qe as nje nuk duhet te jet me mire nga ne. Kur shikojm dike qe po hecen mundohemi ti vem "shkopinj ne rrota"...jo vetem nuk kenaqen shqiptaret me suksesin e nje Shqiptari tjeter, por mundohen ti prishin pune! ca dreqi ndodh kshu????? ca i beri njerezit kaq kafsh qe jetojn vetem per te ngren nje cope buke dhe per ti prishur pune njeri tjetrit??
    Kur do behemi njerez e marte dreqi se lam nam!?

ufffff e nxora inatin...ika te fle gjum si qengj tani
    Ku ditke te lexosh memorjen time o qika e Fierit.Vertet kom harruar veq disa ndertime te shtepive nga njerzit human ,qe ua bejn te pa strehve., ndo i gje qe kom degju per se mbari.TE shurdhrit si flitet te verbrit mos ja lesho certani filmin. Bota na njef si paren e kuqe, andaj mose mendoni se dikush ju rregullo ,po as vet pa ndryshu s'rregullohemi.

Une kure skom qa flas heshti,pasi veqe e di qe nuk po me degjojn.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    une jam 100%kundra atyre qe thojne se shqipetaret qenkan te keqinje mes njeri tjetrit! nuk kuptoj se cfar duan te thojne keta tipa qe hedhin balte mbi shqipetaret!
    Shum njerz jon te brengosur qe shoqria shqiptare, dit e me teper., po i humb vlerat per te qen nji popull krenar dhe i perparuar, ne te gjitha sferat e jetes.
    Dikur armiqet tan na quanin kanibal ,une inatosesha per ket, pasi u rrita e kuptova se nuk ishinedhe aq burra te mire shqiptaret.Njeri tha ktu se po e han buken e shqipris dala e plast edhe norvegjezi po na jep buk madje shpesh me dore po e marim se nuk e dinim ne fillim si i thuhet bukes e as ujit.Shqiptaret dite e me teper po e humbin kulturen e kumunikimit.Ate qe tha fierakja se te miren me te keq po ja kthe shqiptari shqiptarit ket se pranojn ata qe nuk jon shqiptar te vertet ese tani u be lemsh puna.Apo do te flas fjal te mira po ky esht thjesh debatim ,Kuptohet se nuk jon njisoi te ter se po te mos kishte te mire s do kishte ktu debat fare ,poo u permend raste konkrete .Une ta mbush me shkums rrugen deri ne kakavij me raste qe njerzit si skam qen i nevojshem per ta me kan harruar madje shum raste me kujtohen fjalt e mamit timkure thoshte I keqi ska te mira met kthy po ti kthe me te keq.

2 -shi Shqiptaret jon populli me numer me te madh ne bot
    As nji nuk genjen
    NUk ka vjedhes e hajduter ne token e Ilirve.
    Aty esht parajsa .
    Fjal te mira po ,po punet po na mbesin llug
    Hajte se laroi esht ne kullos ,po ai i kajti dertin kollomoqit e beri vram.nese deshiro te tregoi per ca gjera shum te verteta dhe do turprohesh qe je shqiptar,TRegom dhe te i shkruaj po deshe ne email tuajinpersonal............

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    pse kur kemi qene me njerez se tani??????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Shqiptaret jo vetem nuk bejm per njeri tjetrin, por mundohemi ti prishim pune njeri tjetrit! Pse jan kaq llafazan dhe meren me prapaskena shqiptaret??? Kam jetuar ne shtete te tjera, kam njofur plot njerez qe sjan shqiptar dhe vetem tek shqiptaret shikoj nje siellje te till. Shqiptaret ne Shqipri nuk e di si sillen por ketu vellai do te shikoj vellain te vuaj...na ka hyr te gjithve nje mani qe as nje nuk duhet te jet me mire nga ne. Kur shikojm dike qe po hecen mundohemi ti vem "shkopinj ne rrota"...jo vetem nuk kenaqen shqiptaret me suksesin e nje Shqiptari tjeter, por mundohen ti prishin pune! ca dreqi ndodh kshu????? ca i beri njerezit kaq kafsh qe jetojn vetem per te ngren nje cope buke dhe per ti prishur pune njeri tjetrit??

Po kafshohemi me njeri tjetrin se e kemi gjakun e embel si sheqeri he,he,he,

Shqipetaret te gjitha t'i pranojne, kurse suksesin e njeri tjetrin nuk e pranojne kuri prej kures.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Ma merr mendja qe kane probleme shume dhe e marrin gjithcka me stres, dhe ate stresin dhe nervozen qe e kane e nxjerrin diku tjeter, pra keshtu lindin xhelozite dhe armiqesite ne mes shqiptareve. Keshtu s'kemi qene, po s'di cka po behet keshtu. Edhe popujt e tjere e kane kete, por e dine nje kufi e ndalen, disa shqiptare si duket qenkan me te mencur. Jo krejt veprojne keshtu, po disa.

Keta po thone se duhet te futet 'edukata' fetare ne shkollen fillore, une them Te futen 'Dhjete Urdheresat' qe nga parashkollorja...

Mendimi im ky, naten e mire e gjumin e embel, se qitash edhe po bi me fjete
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 05-04-2010 më 16:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Shqipetaret te gjitha t'i pranojne, kurse suksesin e njeri tjetrin nuk e pranojne kuri prej kures
    Nuk e di per ne shqiperi, por jasht shtetit (ose tepakten vendet ku kam jetuar un) nuk jemi te bashkuar dhe nuk mundohemi te ndihmojm njeri tjetrin. Kto lloj sjelljesh keshtu jan pasoja te vuajtjes qe kemi kaluar dhe po kalojm si popull. Personalish mundohem te ndihmoj sa mundem (duke bler gjera ne biznese shqiptaresh apo duke ndihmuar njerez per pune). Po shqiptarit i gjen pune dhe mundohet te heqi ty nga puna LOL ose i vete te dyqani ta ndihmosh dhe fillon thashetheme per gjith shqiptaret qe jetojn ne rreth 50 miles lol. Nuk ja vlen te ndihmosh, por as te kthesh kurrizin nuk ja vlen se jemi njerez dhe secili ben te tijen.
    Kam nje shoqe amerikane un qe e kishte kapur nje grua shqiptare nje here dhe e pyeste gjera personale per mua. E pyeste sa lek beri shtepia e prinderve, me ca meret partneri im, sa lek bej un ne pune, si vete me mesime LOL ajo ju pergjigj per cdo gje se eshte naive dhe e beri pa te keqe (jo se e kam problem se skam ca te fsheh)...por ca i duhet gruas botes te mesoj informacione per mua!? Pastaj po deshi te di le te me pyesi mua vet. Njerez te veckel.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    [QUOTE]Nuk e di per ne shqiperi, por jasht shtetit (ose tepakten vendet ku kam jetuar un) nuk jemi te bashkuar dhe nuk mundohemi te ndihmojm njeri tjetrin. Kto lloj sjelljesh keshtu jan pasoja te vuajtjes qe kemi kaluar dhe po kalojm si popull. Personalish mundohem te ndihmoj sa mundem (duke bler gjera ne biznese shqiptaresh apo duke ndihmuar njerez per pune). Po shqiptarit i gjen pune dhe mundohet te heqi ty nga puna LOL ose i vete te dyqani ta ndihmosh dhe fillon thashetheme per gjith shqiptaret qe jetojn ne rreth 50 miles lol. Nuk ja vlen te ndihmosh, por as te kthesh kurrizin nuk ja vlen se jemi njerez dhe secili ben te tijen.
    Kam nje shoqe amerikane un qe e kishte kapur nje grua shqiptare nje here dhe e pyeste gjera personale per mua. E pyeste sa lek beri shtepia e prinderve, me ca meret partneri im, sa lek bej un ne pune, si vete me mesime LOL ajo ju pergjigj per cdo gje se eshte naive dhe e beri pa te keqe (jo se e kam problem se skam ca te fsheh)...por ca i duhet gruas botes te mesoj informacione per mua!? Pastaj po deshi te di le te me pyesi mua vet. Njerez te veckel.
    __________________[/QU
    po pse ajo shoqja jote perfaqsone shqiptaret...hahahah

ti pa tjeter jetone ne filadelfia hahahah hajde fieri hajde,ju per 6 muaje beheni moderne

dhe amerikane dhe i shikoni bashkatdhetaret e juaj si jashte mode ,dhe provincial,,,,ithone nje fjale e vjeter me mire nje gomar veni ,se sa nje mushke prizreni...

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •