Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 73
    Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Po e demostroni perfekt pse Shqiptaret po "kafshorohen" kaq mire!

Me mire eshte ta ndaloni ketu pa vazhduar me postime dhe ti hapni rrugen te tjerve te shkruajn per temen!

PS NEWHOST- Mos e co temen tek gjyshi i Alketit sepse tregoi dicka per fene tende qe eshte e vertet

ALKET- Mos ve me gjera per fene se vetem sharje do maresh si pergjigje!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Kam pasur nje rast e solla njeren tek puna ime i mesova punen time dhe kur erdhi puna une prap dola e keqe dhe asaj i kishte ngelur hatri se mendonte qe une nuk e doja ate.
    Babi im ne Greqi mori njerin ne pune. Ai ishte pa pune dhe sa here vinte tek ne qahej. epo mire i erdhi gjyna babit dhe e mori tek puna e tij...kur mbas nja 2 muajsh e hoqen babin tim nga puna. me vone u mesua qe ai fliste keq per babin tek pronari! e ksaj ca ti thuash??? po kur vajtem ne canada..oh atie ishte e bukur se sa vajtem ne tham shyqyr qe kemi shqiptar afer te na ndimojn per pune etc...dhe kur i thoshim ndo njerit per pune ai thoshte "avash ti ore sa erdhe dhe do pune ti...une ndejta 4 muaj ne fillim pa pune!!!" dhe gjera te tilla.

Ok. lexoje njehere kete fjaline tende. Ti sikur flet si kafshe. Fjalia me lart nuk eshte as shqipe zyrtarisht si zyrtare as gramatikisht e rregullt ne asnje dialekt te gjuhes shqipe ti moj qe i thua vetes shqiptare. Gramatikisht si fillim. Do te zgjas me teper ne kuptimin ku dallohet kafsha me njeriun?

Nqs te gjith shqiptaret do ishin si ty, atehere jo vetem nuk do ti thoshja vetes shqiptare (as gramatikisht as "pa gramatikisht") por do mundohesha qe edhe po te ishte ndo nje shqiptar tek lagja ime ti rija ne distanc tepakten 1 km! Por shyqyr qe ka dhe nga ata qe sjan si puna jote.
    Sje shqiptare gramatikisht thot! lol po ja te shpjegoj une ty cfar ndodhi...sa here kishim gramatik shqiptare ne shkolle (tek ajo atie posht akropolit ne qender te Athines) une vija te kullosja baktit se merziteshin brenda ato ter diten te shkretat

Me tipa si ty sja vlen as te zbavitesh me budalliqet qe thua!

T.N.T
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Vendndodhja
    Lake shore drive
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Shqiptaret jo vetem nuk bejm per njeri tjetrin, por mundohemi ti prishim pune njeri tjetrit! Pse jan kaq llafazan dhe meren me prapaskena shqiptaret??? Kam jetuar ne shtete te tjera, kam njofur plot njerez qe sjan shqiptar dhe vetem tek shqiptaret shikoj nje siellje te till. Shqiptaret ne Shqipri nuk e di si sillen por ketu vellai do te shikoj vellain te vuaj...na ka hyr te gjithve nje mani qe as nje nuk duhet te jet me mire nga ne. Kur shikojm dike qe po hecen mundohemi ti vem "shkopinj ne rrota"...jo vetem nuk kenaqen shqiptaret me suksesin e nje Shqiptari tjeter, por mundohen ti prishin pune! ca dreqi ndodh kshu????? ca i beri njerezit kaq kafsh qe jetojn vetem per te ngren nje cope buke dhe per ti prishur pune njeri tjetrit??
    Kur do behemi njerez e marte dreqi se lam nam!?

ufffff e nxora inatin...ika te fle gjum si qengj tani

Fierake moj Fierake sic duket paske patur nje Eksperience te keqe nga Shqipot.......hmmmmmmmmmm. Nuk e di une qe Shqiptret na qenkan kaq te temershem pak a shume per ca po flet ti eshte natyra njerezore jo Shqiptare . Pastaj ata qe merren me llafe u duket sikur i marin neper goje se te tjeret nuk u intereson shume . Mua nuk me ka ndodhur te me marrin ne goje apo ndonjegje nga ato qe ke permendur ti mbase edhe ka ndodhur po mua nuk me plas shume .............te njejeten gje duhet te besh edhe ti mos te biesh viktim ...........

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    juve fetaret sna late tema pa ndreq. ikni shkoni e hapni ndoi teme per paqen e fene e paqes se edhe turqit nuk ben me i sha ti Newhost se i ke dhe vllezer feje dhe nuk del myslimon i mire pastaj apo duhet me te kallzu edhe un se myslimoni i mir nuk ben shum shaka. (edhe leni justifikimet po bashke me Alketin lereni rehet ket teme ose na shkruni ndonje gje me tru, se edhe Alketi duket qe ka qef me u gerric) vaj medet me ju gje beni pershesh aty ku sju takon dhe pastaj habitemi pyet fierakja se pse po kafsherohen shqiptaret.
    degjo moj fierake se shqiptari duhet me e ndihmuar shqiptarin dhe ne qoft se ai tjetri nuk ia ka dit per nder babit tat ai personi ka ul veten dhe nderin. babait tend ti thuash qe ka vepruar si shqiptar i vertete qe ka ndihmuar shqiptarin, se ata qe tradhtojn mbas shpine dhe ia fusin mikut nuk jane as shembull i mir e as shqiptar te mir. ne rinia duhet me mesu nga keto shembuj te keqij qe te mos behemi bukeshkale se nuk ecet perpara keshtu. mos i thoni vetes shqiptare ne qoft se shkelni e uroni keq gjakun tuaj, a nigjoni mer shqiptar!
    Sidomos jasht shteti duhet me bere me shum per njeri tjetrin

i/e regjistruar Maska e A zi zi
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Postime
    54

Përmbledhje

Citim Postuar më parë nga FierAkja123
    Pse po "kafshorohemi" kaq ne Shqiptaret????
    Është një paradoks ky në natyrën njerëzore që rrjedh që nga koha e Ademit/Adamit dhe Havës/Evës. Njerëzit janë xheloz ndaj atyre që i kanë afër e jo ndaj atyre që u janë të largët. Pra, është në natyrën e çdo njeriu, jo vetëm të shqiptarëve. Vërehet sidomos në bashkësitë e vogla njerëzore – shihi edhe bashkësitë tjera “emigrante” kudo nëpër botë.
    Është e vërtetë se ka ndikim gjendja ekonomike në këtë punë sepse, njeriu që është i punësuar (sidomos në perëndim) nga mëngjesi deri në mbrëmje, nga e hëna në të premte, nuk ka kohë të mendoj dhe të diskutoj për problemet e të tjerëve. Pastaj, me ata, “të tjerët” nuk takohet, përpos në ndonjë rast të veçantë dhe si rrjedhojë – nuk ka as informata për të “zënë në gojë”.
    Në qytetet e mëdha, nëpër blloqe banimi, njerëzit as që e njohin njëri tjetrin, e le më të “përgojojnë”.

Citim Postuar më parë nga Alket123
    pse kur e keni ditur veten per njerez?
    Kjo vetëm shpreh natyrën njerëzore – kur nuk ke punë tjetër – merru me punët e huaja.

Citim Postuar më parë nga niku-nyc
    Edhe pse jemi popull i vogel nuk do te thot qe eshte faji jone! Me ate qe Shqiptari ka kaluar me shekuj vetem luftera, vjedhje, percarje kulture, nga nji pushtush ket tjetri pa ndalim...Te gjith keto kan le dicka negative qe sot jemi ata qe jemi!
    Trashëgimi të ngjashme kanë të gjithë kombet. Nëse nuk kanë qenë të pushtuar nga të huajt, kanë qenë të shtypur nga të vetit. Dhe kjo trashëgimi patjetër se ka ndikim edhe në kombet e tjera. Nëse do qëndronit gjatë në një rreth (bashkësi) kombëtare tjetër, mjaftueshëm gjatë sa ata të ju quajnë të vetin, do të kuptonit se hipokrizia nuk është monopol i shqiptarëve.

dmth nese jemi te veshur kemi moral, nese jemi te pa veshur nuk kemi moral, nqs kemi per te ngrene jemi njerez, nqs nuk kemi behemi jemi kafshe?
    Ai që ka mizën ndër kapuç thonë, kruhet pas veshit. Apo, ku dhemb dhëmbi, shkon gjuha. Niveli ekonomik, nënkupton shumë më tepër sesa veshja dhe ushqimi. Nuk di prej nga je ti, por, nëse ke biseduar ndonjëherë me ndonjë kosovar që ka vuajtur nëpër male gjatë luftës, të tregon se sa i fortë është instinkti kur nuk ke ngrënë për disa ditë rresht dhe çka është i aftë njeriu të bëjë në rrethana të tilla.

ose prostuticioni nuk duhet te legalizohet se ajo zhvishet del pa rroba para te tjereve, pa marre aspak ne konsiderate nese kjo prostituta po vete per qejf sepse keshtu ia thote truri, pra nevoje biologjike apo semundje nervore

ose prostituta po shet trupin sepse do para te ushqeje femijet e saj, motrat dhe vellezerit e vegjel te saj. Ndersa ajo qe jep gjak nga trupi i saj ajo quhet heroine sepse diku na shpeton neve ne spital.
    çfarë instinkti të shtyri ty të sjellësh prostitutat në këtë vend ore? Liria e njeriut nënkupton të drejtën që të bëjë çdo gjë, përderisa këto veprime nuk e cenojnë lirin e tjetrit. Pra, nëse shumica e njerëzve nuk pëlqejnë “ecjen cullak” atëherë, edhe prostitutat “tuaja” le ta “zhvillojnë” veprimtarinë e vetë në një rreth ku veprimet e tilla janë “normale” (d.m.th. ku rrethi i toleron).
    Nuk do të debatojmë për arsyet që shpijnë një person të merret me prostitucion. Kjo do të vazhdoj përderisa ka njerëz të cilët “kërkojnë” një shërbim të tillë.

hajde kafsheri te menduari hajde!
    Si duket, ti e njihke mirë botën shtazore?
    Pastaj vjen NewHost dhe dëshmon natyrën konfliktuoze të njeriut. Ju dy (Alket dhe Newhost) kur e njihkeni njëri tjetrin – pse nuk i kryeni këto muhabete “live”, por i përcillni këtu ku dikush vërtetë mendon të thotë diçka?
    Kjo temë aspak nuk ka të bëjë me gjyshërit dhe të kaluarën e tyre.

Babi im ne Greqi mori njerin ne pune. Ai ishte pa pune dhe sa here vinte tek ne qahej. epo mire i erdhi gjyna babit dhe e mori tek puna e tij...kur mbas nja 2 muajsh e hoqen babin tim nga puna. me vone u mesua qe ai fliste keq per babin tek pronari! e ksaj ca ti thuash??? po kur vajtem ne canada..oh atie ishte e bukur se sa vajtem ne tham shyqyr qe kemi shqiptar afer te na ndimojn per pune etc...dhe kur i thoshim ndo njerit per pune ai thoshte "avash ti ore sa erdhe dhe do pune ti...une ndejta 4 muaj ne fillim pa pune!!!" dhe gjera te tilla.
    Tani, kjo vërtetë që ka të bëjë me Darwinin, gjegjësisht, me parimin – i forti mbijeton, më të “butët” dorëzohen. Jo gjithherë njeriu duhet të jetë beslehtë: “besnik bëhu, besë mos zin” na mësonte gjyshja. Edhe një veçori e natyrës njerëzore – dobësia e të mirit është se llogaritë në të mirën e të keqit; ndërsa ky i keqi, sipas definicionit – nuk ka të mirë. Përparësia e të keqit është se llogaritë në të mirën e të mirit; të cilën ky, sipas definicionit, e ka. Prandaj, njeriu (së paku jashtë familjes dhe miqësisë së dëshmuar) duhet të mendoj me mendje e jo me zemër.

Nqs te gjith shqiptaret do ishin si ty, atehere jo vetem nuk do ti thoshja vetes shqiptare (as gramatikisht as "pa gramatikisht") por do mundohesha qe edhe po te ishte ndo nje shqiptar tek lagja ime ti rija ne distanc tepakten 1 km! Por shyqyr qe ka dhe nga ata qe sjan si puna jote.
    Sje shqiptare gramatikisht thot! lol po ja te shpjegoj une ty cfar ndodhi...sa here kishim gramatik shqiptare ne shkolle (tek ajo atie posht akropolit ne qender te Athines) une vija te kullosja baktit se merziteshin brenda ato ter diten te shkretat
    Ja tani, në fillim nisë temën me synim që të luftoj sjelljet e tilla dhe, kaq shpejtë bie në grackë të kësaj natyre. Avash moj, siç e thua edhe ti, nuk janë të gjithë si Alket123. Dhe shyqyr që tipat si ky janë në pakicë. Por ama, është e vërtetë se ka. Dhe nëse nuk e duron dot në vende të tilla si Forumi, atëherë, si do të përballosh një skenë të tillë “live”? Është lehtë të thuash se nuk do të bësh bisedë me të, por, si mund ta dish çfarë është një njeri kur sapo u njoftuat? Pra, më shumë durim, mbylli sytë, numëro deri 10 dhe prapa, të kalon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    .................................................. ............
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 20-11-2005 më 10:13

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Mqs po flasim per "kafsheri", nje grimce nga jeta e perditshme ketu ne Athine...
    Dje, ndodhesha ne autobus ne mes te trafikut ne bulevardin Vasilissis Sofia (nje nga rruget qendrore, ata qe jetojne ne Athine e dine). Autobuzi ecte ngadale dhe ndodhej nja 30 metra nga stacioni i rradhes, kur ndaloi ne semafor. Tre trima shqiptare qe ishin brenda, sic duket nuk u durohej te prisnin 2 minuta sa te arrinin ne stacion por i kerkuan shoferit qe te hapte dyert qe te zbrisnin (gje qe ndalohet te behet ne mes te rruges, vecse ne stacion). Shoferi u tha qe ajo pune s'behej mgjth kembenguljen e vulgare te trimave. Atehere njeri nga shqiptaret beri ate qe s'ia priste mendja njeriu, hapi nje dritare te autobusit (me permasa jo me te medhaja se 30X30 cm) dhe se si u kacavjerr qe aty e kerceu ne trotuar, ne mes te trafikut .......gjithe pasagjeret (dhe une bashke) ngelen gojehapur!

Ajo qe me dogji me shume ishte komenti i shkurter i nje gruaje qe i tha atij qe ishte ulur prane: "Alvani" ("Shqiptarer"). Nuk me bezdisi aq shume ajo qe tha, se sa menyra se si e tha, fare qetesisht, pa shenjen me te vogel te ndonje urrejteje ose perbuzjeje-foli me tonin e nje shkencetari qe shpjegon nje dukuri natyrore, dmth sjellja prej majmuni i individit ne fjale ishte krejtesisht e shpjegueshme dhe e justifikueshme me faktin qe ky ishte shqiptar...

Fatkeqesisht, per opinionin e gjere, sidomos ne Evrope, shqiptaret jane tashme te indentifikuar ne "kafsherine" dhe sjelljen anti-shoqerore

Do duhet shume kohe dhe pune qe kjo te ndryshoje!

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Domian, sa kom qesh me kte qe the. Pas qeshjes me erdhi zymtimi.

Ajo gruaja ka pas shume te drejte ta beje ate koment. Pavaresisht se na djeg neve, ajo thjesht ka evidentuar te verteten.

Po ti se kape ate majmunin dhe tja futshe nji ballit si ndershkim per namin e keq qe na nxjerr?

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga vioxx
    Po ti se kape ate majmunin dhe tja futshe nji ballit si ndershkim per namin e keq qe na nxjerr?

Jo se kisha ndonje qellim te dhunshem, por edhe sikur te doja a miku fluturoi, kerceu ne trotuar dhe filloi te ecte serbes-serbes tere kapadaillek (e ke parasysh ti si ecin ca shqipo, a thua se sapo kane cliruar gjysmen e qytetit te huaj ne te cilin jetojne) sikur kish bere ndonje trimeri apo zgjuaresi te madhe

Makar sikur të dilnin dhe disa "majmunë" të tjerë të tillë. Këta janë material për të ngritur civilizime, e jo shtresat e vdekura të lodhura nga jeta që komentojnë "alvanosët" e egër.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •