Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    per mua eshte veshtire te besoj qe ne jemi popull aq i dhen pas fes sidomos kur kemi qene te deprivuar nga ajo per gati 50 vjet me rradhe. mendoj qe nuk e njohim fen aq mire saqe te behemi aq te apasionuar pas saje.

nuk i shoh Shqiptaret te jene ekstrem dhe te krijojne urrjetje per dike vetem ne baze te fes. ne mburremi qe kemi patur tolerance fetare, qe kemi mbrojtur cifutet atehere kur ishin te persekutuar

une edhe nje kushurire qe kam takuar para pak vitesh kur vizitova shqiperine, qe kishte shkuar ne shkolle turke, nuk me dha pershtypjen e ndonje fetareje te vertete. Ajo mund te dinte te recitonte ato qe kish mesuar por se sa i vene ne praktike gjerat fetare qe mesojn dhe se sa urrejtje pjellin keto shkolla nuk e di...

por mbase kam gabim

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Pse ngaterroheni kot o njerez.
    Ju ben pershtypje menyra si flasin disa? Pa gramatike e sintakse ne fjali?
    Jua them une kush e ka fajin.
    Bill Gates.

Cdo lloj individi mund t'i bjere ne dore nje kompiuter dhe lidhje me internetin.

Tani nqs ti e krahason kete grup me te cilin bisedon ketu, te nje niveli me klasen e sociologjise se ligjit qe ben ne kolegj, nuk ta ka fajin me Billi...e ke ti.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Ne fakt smund ta fajesosh komplet Billin e shkret. Une pak dite kam bere ne klas te pare ne shqiperi dhe mund te them sinqerisht qe duke frekuentuar forumin kam mesuar si te shkruaj me mire (kjo sdo te thot qe sdo kisha mesuar akoma me mire duke lexuar me shume libra shqip)... Ka avantazhe ashtu sic ka dhe desavantazhe dmth.

Tani nqs ti e krahason kete grup me te cilin bisedon ketu, te nje niveli me klasen e sociologjise se ligjit qe ben ne kolegj, nuk ta ka fajin me Billi...e ke ti.
    Ktu, po. Jam dakort.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    per mua eshte veshtire te besoj qe ne jemi popull aq i dhen pas fes sidomos kur kemi qene te deprivuar nga ajo per gati 50 vjet me rradhe. mendoj qe nuk e njohim fen aq mire saqe te behemi aq te apasionuar pas saje.

nuk i shoh Shqiptaret te jene ekstrem dhe te krijojne urrjetje per dike vetem ne baze te fes. ne mburremi qe kemi patur tolerance fetare, qe kemi mbrojtur cifutet atehere kur ishin te persekutuar

une edhe nje kushurire qe kam takuar para pak vitesh kur vizitova shqiperine, qe kishte shkuar ne shkolle turke, nuk me dha pershtypjen e ndonje fetareje te vertete. Ajo mund te dinte te recitonte ato qe kish mesuar por se sa i vene ne praktike gjerat fetare qe mesojn dhe se sa urrejtje pjellin keto shkolla nuk e di...

por mbase kam gabim
    po gabim, po duket si gje e thjeshte por eshte e rrezikshme.

kjo eshte e rrezikshme, te deprivuar por kur po shtohen fetaret ne shqiperi do te thote se po zbret injoranca? zor se merret e vertete.

nese shtohen te arsimuarit mund te thuhet qe po zbret injoranca jo kur shtohen fetaret.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga Ihti
    Pse ngaterroheni kot o njerez.
    Ju ben pershtypje menyra si flasin disa? Pa gramatike e sintakse ne fjali?
    Jua them une kush e ka fajin.
    Bill Gates.

Cdo lloj individi mund t'i bjere ne dore nje kompiuter dhe lidhje me internetin.

ky ka te drejte sepse dhe Al-Kaida po i shfrytezon kompjuterat. Evangjelistat e Mikrosoftit kane faj.

tmerrsisht i embel
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Me ne fund ne tirane.....
    Postime
    291
    Pershendetje veshtrueses ihtit dhe alketit qe me shume pasion morren pjese ne kete teme qe une hapa para pak ditesh jo per shkak te nje nervozizmi te meparshem por per shkak te nje indinjate te thelle qe thellohet gjithnje e me teper sa here qe lexoj deformime te tilla te gjuhes shqipe. desha te pergezoj ihtin per opinionin e tij i cili sipas mendimit tim eshte shume origjinal, ashtu si desha te falenderoj veshtruesen qe mendoj se eshte e vetmja qe ka kuptuar plotesisht temen dhe problemin qe une ngrita. persa i perket shkollave fetare ato ne shqiperi jane nje fenomen akoma, fatmiresisht, i panjohur dhe jam dakort me alketin qe sherbejne vetem te rithellojne kete virus injorance qe bota shqiptare vuan tashme prej shekujsh. por rasti i shqiperise nuk eshte absolutisht fetar.Shqiperia nuk eshte vend i dijes, dhe nuk eshte e veshtire te arrish ne kete konkluzion te tille, mjafton te hedhesh syte perreth dhe kupton abisin ku po zhytemi, nje abis i i krijuar nga injoranca e tmerrshme qe na ka pushtuar, ndoshta eshte me e veshtire ta pranojme por duhet te jemi realiste. nuk dua te analizoj ketu shkaqet politike qe sjellin kete peisazh te erret te shoqerise tone, por dua te shoh drejt te ardhmes. nuk mund te kete zgjidhje ne rast se pike se pari nuk kuptojme se sa kritike eshte realisht gjendja, duke u fshehur e duke i bere komplimenta vetes, komplimenta qe nuk na kane cuar askund. duhet te jemi me te perulur ,realiste e te perpjekim te godasim kedo qe perpiqet te deformoje kete gjuhe hyjnore qe njerezit qe punuan per te na dhuruan, por sidomos duhet te perpiqemi ti bejme te kuptojme keta pseudofilozofe-psikologe-opinioniste, qe e drejta per tu shprehur nuk eshte nje e drejte e rezervuar per te gjithe, jo kushdo mund te shprehe idene e pare qe i vjen ndermend, duke mos e kaluar ne antikameren e mendimeve, ku idete perpunohen, jo kushdo mund te shaje, ofendoje , te mallkoje, kedo qe i kujtohet dhe sidomos te mesojme te leme pas njehere e pergjithmone gjuhen e urrejtjes dhe stilin diktarioal te te folurit ate imponues dhe injorant. ju pershendes te gjitheve teddy

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2004
    Postime
    46
    Po pse mo Tedy studentuci ben amalgame dhe ti? Titullin ja ve "problemi i shqiperise injoranca" dhe analizen e ben rreth forumit?!!

Po vehten ku e fut ti? Ne shqiperi ka injorante dhe jo injorante...ti je knej apo anej?
    ...sikur te kishe heshtur...do ta zvogeloje numrin e atyre "anej"...

Edhe ti...do rrahur...

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    pse ti e mban veten per te zgjuar? ne nje fare mase te gjithe jemi injorante, vetem shkalla e injorancise ndryshon. Teddy ka nje fare te drejte.

i/e regjistruar Maska e gent durazzo
    Anėtarėsuar
    22-09-2005
    Postime
    94
    secili mundohet te tregohet me i zgjuar se tjetri mua per vete sme pelqen kjo teme .ketu eshte forum dhe po ndajme mendimet.atije qe si pelqen te shkoje diku tjeter

tmerrsisht i embel
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Me ne fund ne tirane.....
    Postime
    291
    i dashur gent durazzo po s'te pelqeu nuk je i detyruar te shkruash ne kete teme, vecse dicka do te te kete goditur, ndoshta djegur qe vendose te shkruash . me vjen keq une nuk desha te te ofendoj.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Njė tezė greke: Problemi i ēamėve myslimanė
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-05-2006, 18:19
  3. Problemi i Mitrovices
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-04-2006, 22:21
  4. Te dashuruarit ne kopeshtin e mallengjimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 25-07-2005, 15:47
  5. Njeriu, problemi dhe Jezusi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 20:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •