Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

Nuk punon interneti

Te gjithe anetaret e forumit i pershendes. Une kam nje problem se di se qka eshte mirepo nese ju sqaroj problemin besoj se do ta kuptoni se qka eshte puna.Mua dje nuk me punonte rrjeti siq duhet pasi qe as msn-ja nuk me punonte e as neti.Mirepo ku e shikoja nga Start/run/ping aty tregonte se rrjet kisha. Qka mundet me pas PC ime pasi qe nuk eshte hera e pare qe po me ndodh kjo.

JU flm per pergjigjet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    pershendetje

shikoje njehere kartelen e rrjetit ,provoje nje tjeter kartele nese ki mundesi.

shnet

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Mund të jetë faji i kompanisë që të ofron internetin. Pyet komshinjtë e tu që përdorin të njëjtën lidhje të internetit nëse kanë probleme. Ping tregon vetëm nëse kompjuterat komunikojnë me njëri tjetrin. Mund të komunikosh me një kompjuter në rrjetin lokal, por nuk komunikon dot me një kompjuter në internet. Kompjuterat mund të jenë të lidhur por nuk janë konfiguruar siç duhet për të ndarë internetin. Nëse nuk ke bërë ndryshime në kompjuterin tënd, atëherë pyet kompaninë që të ofron shërbimin e internetit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 04-11-2005 mė 13:40
    Edi

www.Alb-IT.com Maska e ylber1998
    Anėtarėsuar
    24-10-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    253
    Shiko ne MY NETWORK PLACES,kliko mbi te me te djath'ten e masuit,dhe PROPERTIES,shiko nese e ki LOCAL AREA CONNECTIN,dhe bere njeher DISABLE pastaj e kthen perseri ne ENABLE dhe bere ni REPAIR,shiko a te funskionon,dhe nje tjeter opcion eshte,nxirre adapterin e antenes se rrjetit per 5-7sekonda dhe restarto kompjuteri,nese kto nuk funksionojn at'her,nuk ke rrjet prej kompanis qe te sherben me rrjet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2005
    Postime
    2
    a mund te tregosh se cilin kompjuter bere ping? brenda apo jashte lan-it tend?

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    ju moderatoret e forumit,
    besoj do te ishte me vend te krijoni nje forme ku ata qe postojne tk pyesni ekspertet ta plotesojne keshtu qe e dhe pergjigjet do te jene me te shpejta.

Gjithsesi nje mendim i imi.

Mund te diskutojme se dhe cfare do te permbaje kjo forme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2006
    Postime
    2

hi

shiko. ne radhe te pare cfare lloj lidhje ke...
    me karte rrjeti ethernet, me modem, apo adsl.
    nese je me karte rrjeti atehere duhet te shiko nese IP jane ne regull ashtu sic ti jep ai qe te shet internetin. Internet Protocol - identifikimi i PC tende ne rrjet apo internet. dhe nese dns jane ne regull.. nese e ke me modem me telekom me duket se sben ping. kontrollo nese dhe proxy i ke ne regull. sepse telekomi ka proxy te cilat bejne te mundur e disa sherbimeve "kryesore". nese ke adsl eshte prape puna e IP dhe e dns. Karten e rrjetit duhet ta kesh instaluar ne regull provo te besh ping me Gateway-n shiko arin te pingosh???? nese po atehre ti je ne regull problemi eshte te ai qe te jep internet. -INTERNET PROVIDER-. per te vene IP
    shko tek start- settings-control panel-my network places me te djathten-properties- tcp-ip configuration dhe aty vendosen te gjitha patjeter duhet te vesh IP - subnet mask qe zakonisht eshte 255.255.255.0 dhe gateway qe te ben te mundur lidhjen me routerin qe te ofron internet. dhe dns poshte qe bejne te mundur hapjen e faqes se internetit kur ti shkruan emrin te browser-i. uf ca te te them me me kthe pergjigje nese e ke bere ose jo qe te zgjatem me tej.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    http://www.iup.edu/house/resnet/WinsockXPFix.exe provo kete programin qe rregullon WinSock e Windowsit qe nganjehere nuk punon sic duhet per shkak te spyware ose ndonje gabimi tjeter ne kompjuter.
    Nqs keni internetin me kabell etherneti ruani konfigurimin e tij pasi ky program mund ta eliminoje dhe ju duhet ti rifusni parametrat nga e para.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nese komanda ping punon cfare faji ka karta e rjetit apo NIC? kete nuk e kuptoj. mosja fusni kot. edhe une dua te di ate cka pyetur ardi2005 si e bere komanden ping. here tjeter nese ke te njejtin problem bej komanden
    ping www.yahoo.com >c:\ping.txt

qoska ide shume e mire per kete. Ne mund te bejme dicka si persona te trete ne nje faqe tjeter me nje pho script te thjeshte edhe scripti te beje postimin ne forum po nuk e di se sa do mbeshtet nga moderatoret/admin. Nuk e di nese forumi te jep nje mundesi te krijimit te formave nuk kam punuar shume me vBulletin ne admin mode

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID
    Nese komanda ping punon cfare faji ka karta e rjetit apo NIC? kete nuk e kuptoj. mosja fusni kot. edhe une dua te di ate cka pyetur ardi2005 si e bere komanden ping. here tjeter nese ke te njejtin problem bej komanden
    ping www.yahoo.com >c:\ping.txt

qoska ide shume e mire per kete. Ne mund te bejme dicka si persona te trete ne nje faqe tjeter me nje pho script te thjeshte edhe scripti te beje postimin ne forum po nuk e di se sa do mbeshtet nga moderatoret/admin. Nuk e di nese forumi te jep nje mundesi te krijimit te formave nuk kam punuar shume me vBulletin ne admin mode

Ardi
    ty ardi te duket vetja sikur je nje cik me i ngritur se te tjeret apo cka.

te tregoj une pse i kame thene te shikoj kartelen .
    e kame pasur nje pc te nje shokut tim per riparim dhe problemi ishte keshtu une futesha me te ne internet mirpo faqet ne browser nuk hapeshin dhe celloja se ku ishte faji pra.nese nuk ja cellon ta them une ishta kartel e rrjetes.
    edhe komanda ping funkciononte.

shkaku ishte se ai shoku im kishte hjek kabllon nga kartela pa e shtypur butonin e kabllos dhe kishte demtuar ne kete menyre pinat ne hyrje te karteles.
    ja pra kjo ishte zgjidhja ce ndoshta ty nuk do ta mbushte mendjen

Tema tė Ngjashme

1. A ndikon interneti nė shtimin e papunėsisė?
    Nga pranvera bica nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 02-10-2010, 15:38
  2. Interneti pa tela hyn nė baret dhe hotelet e Tiranės
    Nga Fiori nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-11-2009, 11:57
  3. A ėshtė interneti sėmundje mendore?
    Nga Dj-GabrieL nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 08-10-2007, 09:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •