Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    ♪ @)-/-- ♪ Maska e Kėrēovare1
    Anėtarėsuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afėr...
    Postime
    222

Ju lutem me jepni sugjerimin tuaj!

Desha te paraqesh ketu nje situate mjaft delikate te nje shoqes time dhe ju lutem me shkruani nese keni ndonje njohuri. E di qe keto situata jane te shpeshta tek Shqiptaret prandaj shpresoj qe dikush ka pervoje dhe do te me ndihmoje. Pra shoqja ime e ngushte eshte U.S. citizen, para nje viti u martua me nje djale qe ka ardhur ketu ilegalisht para 3 vitesh. Ate bile e kane zene kur ka tentuar te kaloje kufirin dhe ka ndejtur nje muaj ne burg. Pastaj e nxoren te afermit, kuptohet duhet paguar bond. Tani shoqja ime mundohet t'ia rregulloje dokumentat, ne fakt kane edhe nje djale te posalindur, por i thone qe shancat jane 99% qe ta perjashtojne nga SHBA. Advokati i kishe thene qe kurora me shtetase Amerikane dhe as femija nuk ndihmon sepse e ka thyer ligjin, duke hyre ilegalisht dhe patjeter duhet te denohet per kete me deportation... Ky diten perfundimtare ne gjyq e ka ne fillim te Dhjetorit dhe atehere do ta caktojne se valle mund te rri apo ta leshoje Ameriken. Nje variante tjeter qe kemi degjuar eshte qe ky t'i mbylli dokumentat ketu dhe ta leshoje Ameriken vullnetarisht, dmth perpara court date, dhe pastaj ti rifillojne dokumentat nga Maqedonia. Por pyetja eshte sa kohe do ti marre qe te rregullohen dhe a eshte kjo menyra me e mire?
    Ju falemnderit te gjitheve!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kėrēovare1 : 28-10-2005 mė 15:55

Happiness is: ME & YOU ;)

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Kjo eshte e vetmja menyre!!!Do ti mare 5-8 muaj kohe te beje dokumentat...
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Qe ta perjashtojne nga USA sepse ka hyre ilegalisht kjo nuk qendron nje here pasi shumica e shqiptarve hyjne ilegalisht ne USA dhe i fitojne dokumentat duke u bere azilante dhe me pas Permanent Resident !
    Ky cuni ka gjyqin ne fillim te dhjetorit ? Gjyqin per cfare ? Per Azil ?
    Nese po , ajo shoqja jote duhet te kishte "drop" the case long ago dhe ti kishte hedhur dokumentat per bashkim familjar!
    Megjithate , nuk eshte vone perderisa akoma nuk eshte dhene vendimi i gjykates per ceshtjen e atij cunit !
    Tashi nese atij cunit i jepet deporation , atij nuk i lejohet te hyje ne USA per 5 vjet !
    Bashkimi familjar mund ti aprovohet por do te bie ndesh me ket ligjin qe s'te lejon te hyje ne USA per 5 vjet !
    Atehere duhet qe e shoqja te beje nje kerkese te cikluar nga psikologu dhe avokati i saj ku kane nevoje absolute per te shoqin ajo dhe femija i tyre ! Duket pak si non-sense por kto ligjet amerikanet kshtu jane !
    Anyway , njoh une nje avokat mjaft te zoti i cili jam i sigurteqe ka perta ndihmuar ate shoqen tende ! Sigurisht eshte i shtrenjte por te zgjidh pune !
    Fol nje here me te ne teleon dhe sqarohu per me tej !

Fatos Koleci
    50 Cherry st
    Milford , CT 06460
    Tel # 203-877-2226
    Fax# 203-874-2636

Paē fat !
    ...

♪ @)-/-- ♪ Maska e Kėrēovare1
    Anėtarėsuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afėr...
    Postime
    222
    Ju falemnderit shume te dyve!
    Eshte e vertete qe shumica e Shqiptareve hyjne ilegalisht por kete e kane zene dhe ka ndejt ne burg... Eshte tjeter kur nuk te zene... Ky u ka thene qe ka ikur nga lufta mirpo ne kohen kur ai ke erdhe ketu ne Maqedoni situata ka qene mire keshtu qe nuk ka vertetim.
    Ne fillim te Dhjetorit pra e ka gjyqin perfundimtar dmth atehere e caktojne valle do mund te rri ne USA apo te kthehet ne Maqedoni, por shansat i ka 99% qe te kthehet. Me duket se ky do te thote qe do te kthehet vullnetarisht, pra t'i thote gjyqit jam me faj dhe do te kthehem, e pastaj t'i fillojne dokumentat nga atje. Situata eshte tejet e komplikuar dhe me falni nese nuk jam aq e qarte...
    Sidoqofte, do ta kontaktojme edhe advokatin qe ti permende, Worcester, dhe te shpresojme qe do te behet mire! Falemnderit!

Happiness is: ME & YOU ;)

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    kercovare un kam nje njeriun tim qe kish mar depot nga us ai u martua m e nje nenshtetase dth shqipo edhe nuk i nxhoren asnje problem bvetem i than dy muaj jasht us dmth te vej nje xhiro ne shqiperi si pushime edhe erdhi prap si zoteri so mos ta caj koken shqoja jote :P
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga Kėrēovare1
    Desha te paraqesh ketu nje situate mjaft delikate te nje shoqes time dhe ju lutem me shkruani nese keni ndonje njohuri. E di qe keto situata jane te shpeshta tek Shqiptaret prandaj shpresoj qe dikush ka pervoje dhe do te me ndihmoje. Pra shoqja ime e ngushte eshte U.S. citizen, para nje viti u martua me nje djale qe ka ardhur ketu ilegalisht para 3 vitesh. Ate bile e kane zene kur ka tentuar te kaloje kufirin dhe ka ndejtur nje muaj ne burg. Pastaj e nxoren te afermit, kuptohet duhet paguar bond. Tani shoqja ime mundohet t'ia rregulloje dokumentat, ne fakt kane edhe nje djale te posalindur, por i thone qe shancat jane 99% qe ta perjashtojne nga SHBA. Advokati i kishe thene qe kurora me shtetase Amerikane dhe as femija nuk ndihmon sepse e ka thyer ligjin, duke hyre ilegalisht dhe patjeter duhet te denohet per kete me deportation... Ky diten perfundimtare ne gjyq e ka ne fillim te Dhjetorit dhe atehere do ta caktojne se valle mund te rri apo ta leshoje Ameriken. Nje variante tjeter qe kemi degjuar eshte qe ky t'i mbylli dokumentat ketu dhe ta leshoje Ameriken vullnetarisht, dmth perpara court date, dhe pastaj ti rifillojne dokumentat nga Maqedonia. Por pyetja eshte sa kohe do ti marre qe te rregullohen dhe a eshte kjo menyra me e mire?
    Ju falemnderit te gjitheve!
    Kercovare,menyra me e mire eshte vullnetarisht ta leshoje SHBA,sic ka shkruar edhe Anisela.
    E njoh nje rast te tille (te ngjajshem)ne te cilin nji djale nga Struga e ka leshuar SHBA para gjykimit dhe ka pritur disa muaj per dokumentat,por me plote sukses.
    Por normalisht me mire eshte qe te pyeten advokatet qe miren vetem me raste te tilla.
    Plote sukses shoqes tende dhe burrit te saje.
    Fjala e urte,eshte fjale e zjarte

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •