Meqenese u postua dy herė i njėjti postim , e fshiva kėØte tė dytin qė ishte identik me tė parin.
Meqenese u postua dy herė i njėjti postim , e fshiva kėØte tė dytin qė ishte identik me tė parin.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 21-10-2005 mė 14:59
Frustracion = Gjendja shpirtërore që shkaktohet nga mosrealizimi i qëllimit.Në veprimtarinë për plotësimin e motiveve njeriu gjithnjë has në vështirësi ;Kur këto janë të mëdha shkaktohet frustracioni.
Frustacion quhet të penguarit, të ndaluarit e plotësimit të motiveve.Gjëndja psikologjike që përjeton individi, kur diçka e pengon të plotësojë motivet e tij, quhet situatë frustrative. Njerëzit nuk e përballojnë në të njëjtën mënyrë mossuksesin; shumica përpiqen ta kapërcejnë, kurse të tjerë dekurajohen, bëhen pesimistë. Rezistenca ndaj mossuksesit quhet toleranca e frustrimit.
Pengesat që shkakatojnë frustrimin, janë objektive ose sociale, por shkak mund të etë edhe vetë aftësia e pamjaftueshme e individit për të arritur qëllimin ecaktuar, shkak ky që ka pasoja më të rënda...etj etj se vazhdon një faqe A4 sqarimi.
Imagjino Zotëri Aragon shëmbjen psikologjike të studentit me diplomë të blerë, kur të mos i dalë në krye objektivave të veta se çfarë mund ti ndodhë...
Mendoj se ia vlen me shumë të mendosh e mëshirosh këtë sesa të harxhoxh energji negative për fyerje e sharje. Si dhe miqësishtap dy libra se nuk vdes, por mëson më shumë nga sa di.
Elna Durrësi.
P.s . Sqarimi i mësipërm marre nga fjalori edukimit i Dr Kozma Grillos
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 21-10-2005 mė 17:24
une per aq kohe qe kam qene dhe studiuar ne Shqiperi fjalen "Frustracion" se kam mesuar dhe degjuar kurre, pervecse ne Anglisht....mgjth cfare nuk ben vaki...
Enya-Adiemus
"Eshte hera e fundit ne te cilen ju paralajmeroj qe po veproni gabim ne kete forum. Nuk ke te drejte te fyesh asnje anetar/e, kete sapo e ke bere me anetaren Elna Durresi. Kush je ti qe ofendon dhe te flet me pare goja sesa mendja. E pe edhe vete si ti theu hundet vajza me fjalen Flustrime dhe dole komplet bllof.
Nese vazhdoni ne te ardhmen me gjuhen tuaj vulgare atehere ndaj jush do veproje nje rregullore me agresive.
Kalofshi sa me mire dhe uroj te gjejme mirekuptimin."
Lol, this is a funny dude, fcukin hell! Hehehe e gjeni dot se fjalet e kujt jane? Kapini cik 'ju paralajmeroj', ose, 'ndaj jush' lol, he is definetely funny, he shoulda been a stand up comedian, he's certainly making ME laugh...
Ok, edhe une shpresoj se do kalojme bukur.
p.s. Elna, po, ke te drejte, mgjth me duket mua se je si dhia, hem e zgjebosur hem bishtin perpjete, moj ule, jo, do e mbaj perpjete, moj po ule bishtin se nuk eshte mire, jo jo, do e mbaj perpjete, ok pra mbaje, ku di dhia c'eshte tagjia? Ti e di se c'nxjerr dhia ne pah kur mban bishtin perpjete!? Po se dite ta them.
Ca dreqin eshte frustracion? E ke fjalen Frastreishen? Sepse kjo eshte fjale angleze, edhe ne shqip perkthehet mire si nerva, nervozizem, nervozuar, etj etj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Aragorn I : 22-10-2005 mė 00:01
Nga halli,
derrit i thuhet dajo.
Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
Sa shumė vėllezėr paska patur!
O Elna, ma shpjegon afersisht pikerisht ku u ofendove ti? Une desha te them kete, se kto fjale jane futur ne gjuhen shqipe, nga ata qe duan te duken te perparuar, gjuhesuar e dituruar. Si puna jote, edhe ti tani se ku dreqin e ke lexuar, edhe e ke perqafuar si fjale, por faktikisht, nuk eshte fjale shqipe, eshte futur tani, edhe mua nuk me vjen aq keq nga fakti vete se eshte futur ne fjalorin tone, sesa nga fakti qe njerezit jane aq te zellshem ti perdorin keto fjale, u pelqejne, nuk e di se pse, eshte nje lloj homoseksualiteti qe e karakterizon kete tendence.
Edhe c'fare dmth azhurnohu? Ca the? Azhurnohu? Hahahah, nejse. Chill!
Nga halli,
derrit i thuhet dajo.
Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
Sa shumė vėllezėr paska patur!
AragonPostuar mė parė nga Aragorn I
Ne po flasim shqip, por s'po kuptohemi me njëri tjetrin.
Gjuhës shqipe i kanë munguar termat. Dhe unë këtu ku jetoj e mësova se ishte fjalë rrjedhëse në fjalorin pedagogjik e përdorej vazhdimisht. Më vjen mirë që e kishin shqipëruar sepse me një fjalë përmblidhet përlasja emocioneve dhe përballlimi apo mospërballimi i tyre. Eshtë term, mik i mirë. Emër që i vihet një shkaku, veprimi, gjëndje, për të mos bërë një retorikë katër faqëshe në të shpjeguar çdo çast që duhet shprehur një gjëndje e tillë emocionale.
Me thjesht frustrim = pakënaqësi, por duke qenë se nuk është përdorur asnjëherë në gjuhësinë profesionale pedo-psikologjike shqipe termi pakënaqësi del pak bidon.
Azhurnim = tek fjalori i gjuhës shqipe të vitit 1980, në faqen 79 është sqarimi për këtë fjalë. Me pak fjalë: Azhurnohu dhe ti me të rejat e sotme.
Elna
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 22-10-2005 mė 05:42
Krijoni Kontakt