Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 50
    Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221

klodit

klodi dua te te bej nje pyetje Vetem fjaline e pare te shkrimit tim lexove apo te gjithin?n.q.s. e lexove te gjithin pse komenton vetem fjaline e pare dhe nuk komenton te gjithe shkrimin?
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Ju pyesni ne pergjigjemi

Postuar mė parė nga DEBATIKU
    1.Per sa i perket fjales bibel qe ti permend vjen nga fjale greke bibel(vivlos eshte shqiptimi) qe do te thoteermbledhje shkrimesh dhe keshtu eshte quajtur permbledhja e testamentit te ri e te vjeter ose shkrimeve te shenjta.
    2.Ndersa per sa i perket se nga e dime qe ungjite jan e shkruar nga apostujt apo jo eshte keqedashese sepse ti do qe te pranojme se eshte kisha greke ortodokse qe e verteton kete gje.
    Megjithate une do te pergjigjem te gjitha keto jane ruajtur nga te krishteret e pare QE NUK ISHIN AS ORTODOKSE AS KATOLIKE AS PROTESTANTE ISHIN TE KRISHTERE dhe permbldhja e pare e testamentit te ri eshte bere rreth vitit 100 mbas krishtit.Krishti vete e thote ne Mateu 26 vargu 28<< sepse ky eshte gjaku im gjaku i beselidhjes se re ,i cili eshte derdhur per shume per faljen e mekateve>>(fjale per fjale nga teksti origjinal grek do te pekthehej sepse ky eshte gjaku im gjaku i Testamentit te ri i cili eshte derdhur per shume per faljen e mekateve.Gjithashtu marrm i nformacion dhe nga dhiata e vjeter Jeremija 31 vargu 31 <>.Te gjitha librat e testamentit te ri jane 27 dhe per kete jane bere <> te ndryshme nga te krishteret ne fund te shekullit te dyte dhe fillim te shekullit te trete ne te gjitha kishat e atehershme dhe si rregull perfundues meret letra e 39-te e athanasit ne te cilen shkruhet se te 27 librat jane te rregullt.Dhe lexo dhe kapituli 1Luka vargjet 1 deri 4.
    =======================================
    =======================================

De-ba...Tiku mos u reshto ene ti tashti ne radhet e Nikut!

Ky eshte teksti yt? Per kete pergjigje me thua ti se kam citu vetem vargun e pare?
    Sa per dijeni une nuk te kam dhene ende pergjigje, sepse po pres, sikunder deshe ti, qe ti te marresh kohe e ta korrigjosh, ose ta lesh ate sic eshte apo ti shtosh ndonje gje, qe pastaj kur te te pergjigjem une te mos me thuash gje!

Sa per dijeni, po te keshilloj se ne te shumten e rasteve as qe nuk me je pergjigjur ende!

Rishikoje tekstin tend me pyetjet e mia!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

nuk po harrij te kupto

klodi nese kuptova mire, ti nuk beson se i duhet lutur Jezusit?

Nuk e kam si kritik por kurjozitet
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221

klodit

po pres pergjigje
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Belgjike
    Postime
    12
    Nuk pata kohe te lexoja gjithe diskutimin tuaj dhe nuk kam ndermend te kapem pas fjaleve. persa me eprket mua personalisht jam protestane (ungjillore) dhe vertet qe ata qe me njohen me Krishtin me mesuan edhe se Bibla duhet te kete fjalen e fundit. Megjithate jam dakort me problemet qe klodi parashtron ne lidhje me Biblen si i vetmi burim dhe i padiskutueshem. Mendimet e mia ne kete pike jane te turbullta dhe nuk di si te mendoj. Nga njera ane besoj se tradita mund t ejete shume e rrezikshme dhe te transformoj besimin, por nga ana tjeter shume gjera nga Bibla te bejne te mendosh. Vertet, disa gjera ne i marrim drejt per drejt te tjera jo, disa gjera i zbatojme e te tjera jo (psh grate qe duhet te mbajen shami). nga ana tjeter nuk dihet mire se kush ishin autoret e ungjijve, ungjijte ne vetevete paraqesin mosperputhje dhe ndonjehere kontradikta. Duke pare keto gjera pyes veten nese qellimi i Zotit eshte q ete marrim fjale per fjale ēdo gje qe thuhet ne Bibel, nese ēdo gje eshte e sakte apo me shume duhet te perqendrohem tek mesazhi qendror. ku jane kufijte? Mendoj se Perendia do te na edukoje ne menyre me te gjere se sa vetem permes Bibles, por sigurisht ky eshte vetem mendim personal dhe nuk mund ta plotesoj me tej. Mua me intereson te degjoj rreth jetes dhe vepres se te krishtereve te medhenj neper kohera dhe mendoj s emund te mesoj rreth tyre por edhe ata ishin vetem njerez. Ne ēdo gje, ne ngjarje ne jete, ne libra, ne mendime qe degjoj mund te zbulohet diēka me shume me anen e seciles Zoti ndoshta po te flet , po te meson. Sigurisht kjo nuk eshte dhe aq e rehatshme dhe ndoshta dhe e rrezikshme por une besoj ne hirin e Perendise dhe hiri do me shpetoj. Si perfundim klodi dua te them s ekam shume respektet per ty pasi e di s per ēfare flet por sikurse isha direkte ne kete duhet te them se edhe nje te mete e ke qe i shoqeron gjithmone ata qe dijne: arroganca.
    Tani meqenese mendimet e mia rreth kesaj teme nuk jane t eqarta, dmth nuk di mire se ē'duhet te mendoj rreth Bibles, te lutem ty klodi te me japesh mendimin tend te permbledhur. Si e shikon ti vete kete ēeshtje ?
    "Perse ekziston diēkaja dhe jo asgjeja?"

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pershendetje Karpadiem!

Se pari desha te te them se eshte e vertete qe ndoshta e kemi tepruar ca me fjale e ngacmime neper shume shkrime, sidoqofte, une shpresoj qe te lexojne njerez qe duan te mesojne, diskutojne e jo te kritikojne.

Verejtja ime qendron thjesht ne faktin teper te qarte:

1) Nuk u krijua Kisha per biblen, por bibla (testamenti i ri) u rkrjua per Kishen edhe ne Kishe edhe prej Kishes.

2) Trupi qe themeloi Krishti, sikur thuhet edhe ne Ungjill, nuk eshte nje liber, por vete Kisha, me themel apostojt, e per gurr qoshe vete Krishtin, Kishe qe edhe dyert e ferrit nuk do ta mundin dot, e cila sebashku ka autoritetin e te lidhurit e te zgjidhurit, dmth veti te pagabueshmerise.

3) Vete historia se si Testamenti i Ri vjen ne ditet tona, deshmon per Kishen si Autoriteti mbi gjishka, ndryshe po te mos kishte qene Kisha nje institucion autoritar hyjnor (sikurse besojne protestanet) bie poshte edhe autoriteti i letrave te zgjedhura ne Testament te Ri, pasi i bie te jene futur aty arbitrarisht jo nga frymezimi hyjnor.

4) Bibla nuk ka asnje kotradite, por ka njerez (sidomos ata jashte Kishe) qe humbasin thelbin e gjerave edhe i bejne keshtu kontradikta!

per me teper shih shkrimet e mia: "Cila erdh me pare, Kisha apo Testamenti i Ri"

etj

shendet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Belgjike
    Postime
    12
    Kush eshte kisha per ty?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Belgjike
    Postime
    12
    nejs eme pare do lexoj shkrimin qe me komandove por jo tani s eme duhet te iki....

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk e di nese po me pyet se cfare eshte Kisha per mua, apo cila eshte Kisha e vertete?!

Nese eshte e dyta, pasi te paren ta shpjegova disi ne shkrimin e pare, Kisha, e pare edhe historikisht, eshte ajo prej se ciles erdhi Testamenti i Ri, ajo qe e mblodhi, ruajti, percolli edhe Kanonizoi ate. Kjo Kishe po ashtu ka themeluar te vertetat hyjnore ne Shtate Krshilla Ekumenike, edhe quhet Kisha Ortodokse.

Nqs do te hidhet poshte autoriteti i saj, automatikisht bien poshte te gjitha vlerat dhene edhe Shkrimit te Shenjte, po ashtu sikur po te hidhet poshte ps vajosja edhe thirrja e nje profeti, hidhet poshte automatikisht edhe mesazhi i sjell prej tij.

bye!

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje Klod!

Nuk jam dakort me te gjitha ato qe shkruan.

Une jam nje nga ato te krishtere dhe flas personalisht per veten time, besoj dhe pranoj gjithcka qe shkruhet ne "Bibel". Ketu ke te drejte ne nje fare menyre, sepse nuk perdoret fjala "Bibel" brenda, por "Shkrimi i Shenjte".

Ketu ne Greqi bibla siper shkruan "Shkrimi i Shenjte", tani nga e ka prejardhjen dhe si u vendos nuk e di.

Sa per pyetjen 4, letrat nuk kane qene vetem 27, sepse aty jane shkruajtur vetem ato qe u dergonte Pali, por jo letrat dhe pergjigjet qe i dergonin ata Palit dhe te tjereve. Mendohet te kete qene edhe letra e 3 drejtuar Korintasve dhe disa te tjera, (ne baze te te dhenave arkeologjike), por keto vendosi Perendia Vete, dhe vetem Ai i di arsyet, dhe i permblodhi ne Shkrimin e Shenjte.

Sa per letren e Hebrenjve, qe thua se nuk dihet autorizuesi, e ke gabim se ne fund te letres duket "vete vula e Palit" dhe menyra se si ai shkruan, dhe nje njeri pa shkolle do e kuptonte se e shkruante Pali, duket qarte.

Dhe sa per ate sigurine qe thua pak me lart, ate siguri tek njerezit, qe jane nga Perendia dhe te Verteta, e jep Fryma e Shenjte dhe eshte Ai qe i bind dhe i siguron njerezit, dhe jo ne.
    Fryma eshte Ai qe bind njerezit dhe jep sigurine!

Une nuk mund te bind asnje, por e kam kete bindje ne vetvete dhe e shpall nepermjet besimit.

Me respekt Abigail.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 13-02-2003 mė 18:17
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Misioni i Forumit Shqiptar
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 19-01-2025, 07:16
  3. Cila ėshtė Rregullorja e Forumit Shqiptar?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-07-2006, 12:03
  4. Miss Glob" do te zhvillohet serish ne Shqiperi !!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 20:13
  5. Publikohet portali i forumit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2003, 12:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •