Vetmia ėshtė boshllėk
Qė zemrėn ma mundon
Ve kokėn nė jastėk
Por ti seē mė mungon.
...........
Nuk e sheh o Zot i madh
Qė pėr Miran time vuaj
Me vetminė veē mėkatar
Do mė kesh gjithmonė mua!
* * *
Keshtu kam shkruar vite me pare kur po me bezdiste vetmia.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mondishall : 06-11-2007 mė 10:19
nuk do me vinte aspak keq sikur te ishte me e shpeshte, madje do thoja qe do ishte ne favorin tim, sepse do kisha me shum kohe per veten, te balancoja gjerat qe kam ber, ti thosha vetes bravo per arritjet, "te shkulja veshin" per gabimet, shum gjera qe ndonjeher bota qe te rrethon nuk te le ti shohesh me imtesin qe ti do, dhe nganjeher te ben ti shohesh ashtu si te tjereve u vjen per mbare
Respekte gjithashtu.
"Njeriu i madh eshte si shqiponja,sa me shume te ngrihet ne lartesi aq me pak shikohet dhe atehere denimi i dhene per madheshtine e tij....eshte vetmia e shpirtit"
[Stendhal]
"Vetmia eshte e mire per shpirtrat e medhenj dhe shume e keqe per te vegjėlit...vetmia turbullon dhe dredh trurin qe nuk di te ndriēoje"!
[Victor Hugo]
"Carpe Diem"
I bie qe keta persona qe une aq shume admiroj dhe lexoj te pelqenin vetmine...!!
Nje pyetje do kisha per ta..
Pse pikerisht te njejtet njerez vuajne nga vetmia?!
Dhe do me pergjigjen...."Sepse po nuk njohe vetmine,nuk mund te njohesh forcen qe te karakterizon"!
Respekte xfiles
"Carpe Diem"
Kam pershtypjen se vetmia i permban te dyja kahet, ate pozitiv dhe ate negativ.
Mund te ndodh qe je vetem dhe gjithsesi nuk ndjen nevojen e askujt. Te tilla raste i ndodhin cdokujt. Ka momente kur njeriu kerkon te analizoj e te reflektoj per te shkuaren, te tashmen e te mendoj per te ardhmen. Eshte e qarte qe ne momente te caktuara njeriu e kerkon vet vetmine per te arritur qetesine qe mund ti sherbej qofte per te analizuar dicka apo edhe thjesht per tu relaksuar.
Ka raste te tjera kur je vetem dhe ndien nevojen e njerezve te tjere; familjes, shoqerise, njerezve te dashur te tjere. Kjo tregon pozitivitet, pasi te ben te kuptosh vleren e te qenit nje qenie shoqerore dhe te kujton qe ti je pjese e saj.
Ekziston edhe rasti tjeter kur ti je prane njerezve dhe mund te ndihesh vetem. Kjo mund te tregoj se edhe pse i rrethuar nga njerez mendja dhe trupi mund te jene diku tjeter.
Rast problematik mund te jete ne ato raste ku nuk ekziston asnje pike e perbashket, apo kohezion midis teje dhe njerezve qe ju rrethojne.
Mund te jete mjaft e rrezikshme kur kjo qe thashe me siper te ndodh me njerezit e afert, pasi do te rrezikonte ne mbylljen ne vetvete dhe te kthente individin ne nje mine me sahat.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Krijoni Kontakt