Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shpresmir..!

Nga shkrimet e tua nuk kam vene re dicka....je katolik, apo cfare..?

E them kete se shpesh te mungon qartesia, e mos me keqkupto!

Katoliket, vertet kane per autoritet Koncilet apo Keshillat Ekumenike, por se fundmi, 1856 mos gaboj ata dolen edhe me dogmen, se papa ka cilesine e pagabueshmerise po ashtu! Keshtu, kur papa flet nga ex-katedra, ky mund te imponoje nje doktrine ne mbare Kishen (katoliko-romake, ne kete rast)!

Per Kishen Ortodokse, sikunder eshte besuar qe ne fillim te krishterimit (shembull kemi koncilin e pare te Apostojve ne Jerusalem, Vep 16...ne mos gaboj, ku apostojt sebashku vendosen se si do te behej me Ligjin edhe paganet e kthyer ne krishterim, edhe jo vetem Pjetri). Po keshtu ne te gjithe shekujt e me passhem, ka qene e gjithe Kisha ajo qe vendoste per ceshtjet dotrinore edhe kanunore, nga ku vjen edhe termi Ekumenik, edhe jo Kisha nen drejtimin papnor!

Pra Kisha ortodokse beson ne pagabueshmerine e Kishes Ekumenike, kur ajo mblidhet e tera per ceshtje te besimit, pasi sipas premtimit te Krishtit, kjo Kishe nuk do te mundet dot as nga dyert e ferrit!

Gjithnje, pagabueshmeria e Kishes, eshte pare ne komunionin e panderprere e mistik qe ajo ka me Kryet, Krishtin, e jo thjesht nga vetvetja!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Bashkimi bėn fuqinė

Klod, atė qė thash desha ta lidhi me atė qė kishte thėnė Popovię pėr Papėn, respektivisht pėr papizmin. Nė pėrgjithėsi kur e lexova atė shkrim ma ēojė mallin (ngjanin) e disa fjalive tė disa priftėrinjve serb gjatė luftės nė Kosovė. Tė them tė drejtėn nuk e di kush ėshtė Popovię-i - nuk kam dėgjuar mė parė pėr tė, mirėpo shpresoj se tė ketė thėnė diēka mė tė menēur pasi ti po i pėrhap fjalėt e tij. E pra, duke e shikuar atė qė ke sjell mund tė them se nuk ndėrtohet e mira vetėm duke i kacafytur dy tė tjerė (katolicizmin dhe protestantizmin) pėr ta treguar veten tė vėrtetė apo tė mirė.
    Jam i vetėdijshėm se problemi ekziston edhe sot e kėsaj dite lidhur me autoritetin e papės, kur ėshtė fjala me qėndrimin e ortodoksėve dhe se nuk ėshtė i kollajshėm. Mos harro, papėlqime ka pasė edhe nė "Koncilin e parė" (i Jerusalemit) nė mes Pjetrit dhe Palit. Kėto gjėra nuk janė aq tė lehta apo tė kollajshme siē na duken nė shikim tė parė (apo siē i paraqet Popovięi) pėr tu kuptuar. Kemi tė bėjmė pėrveē tjerash edhe me mentalitete.
    Kur Popovięi kundėrshton frymėn ndarėse tė protestantėve, nė fakt tė katolikėve (kundėr papės - papizmit) po tė mendonte nė idenė e bashkimit (se ėshtė dashur tė jemi tė bashkuar gjithmonė) do ta miratoja mendimin e tij, por po mė duket se mos e bėjnė tė njėjtėn gjė vet ortodoksėt (Kisha Katolike ėshtė aq e menēur sa nuk thotė orė e ēast se kush kishte faj nė tė kaluarėn - duke e gjetur fajtorin).
    Ne jemi breza tė rinj nė kohė tė reja. Ne nuk i kemi ato rrethana dhe kushte qė i patė tė parėt tanė. Ishim bashkė gati 10 shekuj, respektivisht 15 shekuj. Unė pėr veti nuk kisha patur guxim tė gjykojė dikė pse ėshtė lindur nė protestantizėm, ortodoksizėm apo katolicizėm. Aty mė ka falur Zoti dhe aty do tė mundohem ta gjej tė vėrtetėn. Atė ditė kur do ta kuptoj se e vėrteta ėshtė tjetra, atė ditė do ta pėrqafoj tė vėrtetėn (ajo na bėn njerėz tė lirė!).
    Ēka dua tė them? Dėshiroj tė them se duhet pranuar realitetin qė ėshtė hapi i parė pėr tė ndryshuar diēka (kah e mira, kuptohet). Nė qoftė se gjithmonė inzistojmė nė tė kaluarėn atėherė kemi humbur bazėn (tė tashmėn - realitetin qė ėshtė ndoshta i hidhėt, porse edhe rrugė e vetme shpėtimi). Nė atė kohė Sh'Pali si misonar kishte depėrtuar edhe nė fushėn e Greqisė (perendimit) ku rrethanat (mentaliteti, kultura, zakonet) ishin mė tė ndryshme se ato nė Palestinė (te Sh'Pjetri). Mirėpo, edhe pse "nuk u morėn vesh" sa duhet ndėrmjet veti Sh'Pjetri e Sh'Pali, ata mbetėn misionarė tė Krishtit dhe bashkėpunuan, sepse e ditėn se ēka ėshtė e rėndėsishme e ēka ėshtė mė pak e rėndėsishme.
    IHS

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

po qe je i ēuditshem fare, e dije kete???

1- Une nuk kam shume kohe por te them te drejten do te te sjelle faktin e atit shpirteror(qe nuk eshte papa apo prifterinjte apo peshkopet). Une nuk kisha kohe qe te te sillja fakte biblike sepse kisha pune edhe nese e ke pare kohet e fundit hyje shum pak ne forum(sepse nuk kam kohe)!

2- ti me duket se nuk shikon mire nga syte apo nuk lexon(ose je qorr ose je...), a e ke lexuar se ēte shkruajta me poshte apo kape vetem nje verge...nejse ju ortodoksit beni gjithmon keshtu!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: klodit

Postuar mė parė nga i krishteri
    po qe je i ēuditshem fare, e dije kete???

1- Une nuk kam shume kohe por te them te drejten do te te sjelle faktin e atit shpirteror(qe nuk eshte papa apo prifterinjte apo peshkopet). Une nuk kisha kohe qe te te sillja fakte biblike sepse kisha pune edhe nese e ke pare kohet e fundit hyje shum pak ne forum(sepse nuk kam kohe)!

2- ti me duket se nuk shikon mire nga syte apo nuk lexon(ose je qorr ose je...), a e ke lexuar se ēte shkruajta me poshte apo kape vetem nje verge...nejse ju ortodoksit beni gjithmon keshtu!!!
    ===================================

O i krishter....a ka mundesi ta perseritesh se cfare thua se sinqerisht nukmarr vesh gje...as gjuhen tende as as kuptimin e saj...

cfare, ku, si, kur kam thene une se : ..........faktin e atit shpirteror (qe nuk eshte papa apo prifterinjte apo peshkopet)....nuk ka gje me te pakuptimte......

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Tashti sa per ty Shpresmir..!

Dmth une e shoh tashme se ti je nga Kosova edhe katolik...

I permenda keto se pari, jo se thjesht dua te perqendrohem ne ndonje specifike te ketyre te dhenave, por se ne fund te fundit, ne (une apo te dy) nuk mund te mohojme disa aspekte te se kaluares, qendrimi, historia etj......

Shpresmir.....Deashuria e krishtere e dikujt (e At. Justin Popovic per shembell) nuk mund te gjykohet nga formula njerezore te miresjelljes (shpesh keto formula thone se kush ndreq, ne fakt po qerton e kritikon, e keshtu po i heq te drejten dikujt tjeter te jete vetvetja, dmth Ndreqesi na del imponues e percares....Ky eshte nje nga qendrimet moderne te dashurise....ne baze te seciles une them se edhe Krishti del Fondamentalist, Percares i Israelit, Percares i botes mbare etj...po keshtu dalin edhe shume shenjtore edhe Eter te Kishes).

At. Justin Popovic eshte duke u shprehur per eksiologji edhe nje here, pra per Kishtarine e krishtere, e jo per thjesht gabime te nje personi, apo gabime gjeografike (respektivisht perendimore).

Tashti, ju duhet ta pranoni se edhe toleranca (per aq sa mund te quhet e tille) e pare se fundmi ne Kishen latine,nuk i ka gjithnje ose as shpesh, rrenjet ne nje Dashuri te mirefillte Hyjnore, por eshte thjesht nje reagim kohor modern i shume gjerave, ndre me kryesoret, i konceptit perendimor modern i te drejtes edhe se gabuares, i te mires edhe te keqes, i lirise personale, te individit edhe shoqerise....shume prej te cilave, ne shumicen e rasteve, per nga menyra se si trajtohen, jane historikisht antikristiane, dmth hipokrite e paefekt, se nuk kane Zotin si baze, por kane rehatshmerine e kesaj jete....qe tja kalojme mire sebashku...packa se c'behet ne kurriz te doktrines edhe Mesmit te Krishtit dhene Kishes se pare!

Nga ana tjeter, toleranca katolike, ka qene shpesh here e tille, per tu perdorur me qellime konvertimi, sidomos te kthimit te ortodokseve (me te ngjashmit me katoliko-latinet ne doktrine)
    e kjo behet me menyra pseudo-atdhetare (sic po ben propagande Antoni, qe thote se eshte katolik, propagande qe eka synimin faktikisht jo tek e mira fetare, por tek ndonje opinion personal politik anti-greko-sllav e me gjere anti-ortodoks, si simbol fetar i ketyre dy kombeve, qe fatkeqsisht per Antonin, kjo fe eshte edhe nder shqiptare....edhe ti Shpresmir, si Ekumenist qe je (katolik) nuk ke nderhyre fare ne kete artikull antiekumenik, e me e rendesishmja antiortodoks e ofendues!)

Nga ana tjeter serish, une mund te them, se kushdo ta shohe te verteten, ajo eshte e shkruar nder shtate Keshillat e pare Ekumenik, nder veprat e Eterve, te cilave ortodoksia u permbahet pike per pike. Ne te kundert, rinovimi, evolimi, edhe ndryshimi i diktrines bere nga Latinet eshte mese evident, po ta krahasosh me Eterit, per te cilet edhe ju (latinet) pretendoni se i merrni si baze!

Pra edhe nje here DASHURIA E At. Justin Popovic matet me ate se ai nuk po ben gje tjeter, por se po tregon te verteten...edhe ben thirrje per kthim ne te verteten...a ka DASHURI ME TE MADHE SE KJO????!!!!!

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Intelektualizmi Perėndimor dhe ngurrimi i Lindor

Klod, qėndrimi i Popovię-it ndaj kishave tjera jo ortodokse (tė krishtera) ėshtė qėndrim i ortodoksizmit, dmth. edhe qėndrimi i yt. Unė kėtė e kuptoj dhe e respektoj bindjen tėnde e mos tė them se edhe me disa mendime mund edhe tė pajtohem. Kur ėshtė fjala, pėr shembull, pėr njė lloj intelektualizmi tė Perendimit qė e kishte pėrshkuar botėn e krishterė nė atė kohė (ndoshta qė e pėrshkon edhe sot) sa qė "zemra" disi u la anash apo nuk iu kushtua aq rėndėsi sa "mendjes", edhe unė do tė thoja se duhet mė shumė tė mirret nė konsiderim edhe ato rite dhe pėrshpirtėri qė Lindja i praktikon dhe qė disi janė si spontane. Nė kėtė kutpim edhe Popovię-i shkruan: "Jo librat edhe bibliotekat, sistemet edhe qytetet..." Mirėpo, nuk mund plotėsisht tė pajtohem me kėtė mendim pasi pakėz e konsideroj si ekstrem. Ky qėndrim mund tė justifikohet ndoshta nė qoftė se e shikojmė si reagim nė ekstremitetin tjetėr: intelektualizmi i Perėndimit.
    Mendoj se gabimi mė i madh qė mund ta bėjė dikush ėshtė kur nuk provon ta zgjidhė problemin por largohet prej tij me braktisje (siē e bėri Luteri qė nė vend qė t'i ndihmonte Kishės qė vėrtetė devijonte ai u largua dhe bėri pėrēarje edhe mė tė madhe se qė ekzistonte).

Klod, ke shkruar: "...Deashuria e krishtere e dikujt (e At. Justin Popovic per shembell) nuk mund te gjykohet nga formula njerezore te miresjelljes..." Po ta bėj njė pyetje: ēka mendon a u sill Jezu Krishti me njerėz dosido?! Kuptohet nganjėherė edhe e ka ngritur zėrin, kėtė fare s'mund ta mohojmė, madje i ka pėrdorur edhe disa shprehje shumė tė rėnda kur ka dashur t'ia bėjė me dije dikujt gjendjen e personit (farizenjve, Pjetrit kur i tha: Ik prej meje he djall, kur ky deshi ta largonte nga misioni i kryqit). Mirėpo, sa herė farizenjtė dhe skribėt deshėt ta provokojnė, madje kėrkojshin edhe mėnyrėn se si t'ia thejnė qafėn, por Jezu Krishti tė gjitha ato i kthente nė tė mirė, dmth. i merrte sikur tė kishin qėllim tė mirė dhe sillej mrekulluesht me njerėzit prandaj edhe disa shkuan pas tij. Kėtė sjellje po mundohem edhe unė ta "imitoj". Mbasi Jezu Krishti e ka respektuar aq shumė lirinė e njeriut pėrse mos ta bėjnė edhe tė krishterėt (edhe pse kėtė respektim tė lirisė - tolerancė, ti klod, e quan "qėlli konvertimi"). Katolikėt tolerancėn e kuptojnė si dashuri krishtere, nga nderimi para ndėrgjegjes sė tjetrit dhe prej zgjuarsisė qė pranimi i besimit nė mėnyrė korrekte sipas thelbit tė vet nuk mund tė detyrohet me forcė, madje do tė ishte edhe e pamoralshme tė provohet kjo gjė apo tė detyrohet me pėrdhunė ndonjė besim mashtrues i jashtėm. Njeriu nė esencė posedon kėrkesėn pėr njė hapėsirė lirie qė ia mundėson qė konkretisht t'a realizojė vendimin e lirė tė vet tė brendshėm. Kėtė hapėsirė lirie e respektojnė katolikėt (disa kėtė po e komentojnė nė mėnyrė tė ndryshme - problemi i tyre).

Jam i gatshėm tė bisedoj pėr probleme e parashtruara mė lartė (intelektualizmi i Perėndimit, kuptimi i tolerancės, jeta shpirtėrore e Lindjes, koncilet qė u mbajtėn pas 7 tė parat qė Kisha ortodokse i quan rinovim i panevojshėm, madje ndryshim i mėsimit tė Kishės) qė, sipas meje, kanė lindur mė shumė nga mentaliteti se sa nga paudhėsia dhe qė ndėrlidhen me temėn kėtu.

(Klod, sa pėr atė artikullin antiekumenik qė pėrmende nuk e di pėr ēka ėshtė fjala).
    IHS

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shpresmir...1 Me duket se e kam per detyre (megjithese si kosovar ti duhet ta dije tashme) te te sqaroj ty e ndonje tjetri se mbiemri serb Popovic, perkthehet ne shqip ne te njejtin mbiemer qe ka edhe themeluesi i ketij forumi - (Ilirjan) Papaj, apo nje nga anetaret me te shpeshta te forumit - Enriketa Papa.

Dmth..Popovic, perkthehet ne shqip, i papajve, dmth bir prifti, ose dere prifti...

Tashti, kalamaj te lindur e te edukuar ne komunizem, si mesuesi...apo kushdo tjeter, nuk kane se si ta dine kete (fatkeqsisht Klodi e kupton serbishten mire, sikunder cdo gjuhe kufitare me shqipnine) edhe tallen me nje mbiemer te krishter...por te pakten mos e bej ti Shpresmir!

Shpresmir...qendrimi i Popovicit, eshte qendrimi ortodoks, i bazuar ne ate te Eterve te Kishes!

Kam nje rezerve, midis te shumtave ne shkrimin tend, se perdorimi i fjales "intelektualizem", qe ti ia vesh "katolicizmit", me duket pak si i njeanshem...edhe i erret!

Intelektual ne rastin ten, nuk ka te beje se perendimi eshte me shkollaresk se "lindja" ne drejtimin e krishtere te fjales, por (sic duhet te jete kuptimi i veretete i termit) ka te beje me abuzimet e intelektit njerezor (te mishta, sipas Bibles) bere krishterimit nga "teologet" perendimore katoliko-ptrotestante!

Sepse Intelekti i vertete, eshte ai qe eshte themeluar ne Diturine hyjnore e pershpirtshmeri, qe ti ia vesh Lindjes (ortodoksise) me termin "pershpirtshmeria lindore".

Pra, sipas kuptimit ortodoks, dituria e vertete eshte ajo qe te shpie tek Zoti, e jo ajo qe impresionon njerezit e kesaj bote!

Keshtu nje fshesazhi i ditur me Zotin (qe di te beje vullnetin e Zotit) eshte shume me i ditur se ai qe mbaron Gjimnazin klasik, dy vjet filozofi e disa vjet Teologji!

Pervec kesaj, ne drejtim te diturise skripturale, Eterit ortodokse kane qene shume me teper te perparuar shpirterisht se dituria skloastike e Mesjetes!

Tomas i Aquinit, nuk ish ne te shumten e rasteve nje abuzim me drejtime perpjekja njerezore per te kapur hyjnoren...!

Nuk po zgjatem shume....l, por At. J. Popovic, shpreh midis shume Eterve lindore, se krishterimi i pare eshte i tjeter natyre...nga ai i paraqitur sot nga pseudo te krishtere moderne...

Po si ore na u shiska Hostja neper supermarkete, na u beka refimi ne incizuese...etj, rreshqitje te katolicizmit modern!

Ti nuk e di se kur jane kthyer ortodokset me force ne mer te Ekumenizmit?

cfare eshte levizja e quajtur Uniate ne katolicizem?

Perme teper shih sa se qesharak eshte artikulli "Pse mos ta bejme" ne forum...ekam fjalen qesharak, nekuptimin eklisiologjik e teologjik te fjales!

Prifterinje katolike kosovare do te gjykojne ortodksine shqiptare???!!!

Harron hapesi i temes se une mund ti njoh prifterinjte katolike shqipatre e kosovare, me mire se ai vete (ndermjet tyre edhe Robert Ashten)!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 11-09-2002 mė 12:19

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Klod-it

Klod!
    Sa pėr emrin e Popovię-it nuk mė takon mua tė caktoj se si tė quhet ai apo dikush tjetėr. Po deshe do tė them se emri do tė ishte mė e vogla gjė qė do tė mė interesonte po tė mė interesonte dikush (Pėrveē rastit tė Jezu Krishtit dhe nė pėrgjithėsi pėr emrat nė Bibėl qė domosdo janė tė lidhur me kuptimin dhe misonin e personit). Sa emra kemi qė na duken ndoshta qesharak apo tė palogjikshėm mirėpo shpesh herė ai nuk e thotė as gjysmėn e asaj ēka personi ėshtė (marrė negativisht apo pozitivisht). Pra, Popvięi nuk do tė mė pengonte po tė quhej edhe Bin Laden (- pak karikaturė po bėj!).

Pėr sa i pėrket Diturisė hyjnore se kush sa ka mė shumė nuk do tė ngutesha e t'ia veshi dikujt. Jo se po e mbroj dikė, por pikėrisht dėshiroj ta vė nė dukje se brendėsinė e njeriut vetėm Zoti e di. Ne mund t'i vėrejmė njerėzit vetėm sipas veprave - tė mėsuar nga Krishti - qė tregojnė brendėsinė e njeriut, por tek e fundit vetėm Zoti e di se ēka ndryn njeriu nė zemrėn e vet.
    Mendoj se me vend ke thėnė: "... dituria e vertete eshte ajo qe te shpie tek Zoti, e jo ajo qe impresionon njerezit e kesaj bote!" A mendon se katolikėt nuk mendojnė kėshtu? Problemi ėshtė tek ajo se ēfarė menojnė njerėzit ē'tė ēon tek Zoti, dmth. mjetet pėr ta arritur qėllimin. Feja katolike thotė: duhet tė jenė edhe mjetet edhe qėllimi i mirė pėr tė qenė njė vepėr e mirė para Zotit. Pra, gjithkah duhet tė jetė e mirė.

Plotėsisht jam dakord se "njė fshesazhi i ditur me Zotin (qe di te beje vullnetin e Zotit) eshte shume me i ditur se ai qe mbaron Gjimnazin klasik, dy vjet filozofi e disa vjet Teologji!"

Sa pėr hostjet nėpėr supermarkete dhe inēizime rrėfimesh tė gjitha mund tė jenė por katolike jo (Ndoshta ke harru se keqpėrdorime ka gjithėkund dhe pėr kėto secili do tė gjykohet para Zotit).

Zoti ėshtė kundėr asaj qė dikush ta pėrdorur forcėn pėr kthimin e dikujt nė njė besim tjetėr. Ku ka dhunė aty s'ka as liri vendimi. Nė qoftė se dikush ka bėrė njė gjė tė tillė, ka marrė vendim me detyrim, me dhunė, kuptohet se kjo konsiderohet si tė mos e kishte bėrė, madje kjo ėshtė edhe e pamoralshme t'ia imponosh dikujt me mashtrim besimin tėnd. (Kam dėgjuar diēka tė ngjashme nė Lindjen e Shqipėrisė nė kufi me Greqinė tė ketė ndodhur).

Sa pėr njohurinė tėnde tė priftėrinjve katolikė kosovarė nuk kam asgjė kundėr qė ti t'i njohėsh dhe kėtė njohuri shpresoj se do ta tregosh nė tė ardhmėn duke i shėrbyer tė mirės pėr Mbretėrinė e Qiellit - pėr urtinė hyjnore.

(Lidhur me artikullin e Antonit "Pse mos ta bėjmė" mendoj se ėshtė e mjafteshme tė them se e kam parė dhe nuk e shoh tė arsyeshme qė nė ēdo artikull ta them mendimin tim - kam tė drejtė, apo jo? edhe pse me dėshirė mund tė marr pjesė edhe atje. Nėse dėshiron mund ta komentosh kėtė mosmarrje pjesė time nė atė temė).

Me nderime!
    IHS

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Sidoqofte Shpresmir....per emrin Popovic e kisha fjalen se do ish me mire qe ky person, meqe une e kam thne tashme se eshte prift ortodoks, te thirret me nderim, At. Justini e jo thjesht Popovici, sikunder edhe ne ortodokset respektojme kleriket katolike duke i thirrur Pater Antotn Arapi e jo Arapi...!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    E qarte eshte per ne orthodhokset aferia midis katolicizmit papist dhe protestanizmit dhe jane thene ne menyre koncize, por shume te qarte nga At Justini.
    Une do te shtoja se cdo besim joorthodhoks eshte herezi. Kjo nuk eshte hera e pare qe Krishterimi perballet me herezi.
    Dikur, Ariosi, po kete thoshte, qe Jisu Krishtit i mungoka ana hyjnore e lindur, por kjo i paska ardhur me pas.
    Monofizitet ekzistojne edhe sot e kesaj dite, ne Kishen Armene, etj.
    Mohuesit e se Tereshenjtes, prej kohe jane shfaqur dhe dalin edhe se fundi ne kushtet e protestanizmit. Po keshtu edhe te shenjtoreve etj.
    Qendrimi humanist i joorthodhokseve eshte vazhdim i ketyre herezive ne kushtet e reja te zhvillimit te shoqerise, por po herezi mbetet. Anatema qe ju vu ketyre heretikeve ne Sinodet e shenjta, qendron edhe sot e kesaj dite per herezite joorthodhokse.

Porosia e Eterve tane te Shenjte eshte e qarte: Larg nga keta njerez (heretiket).
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dallimet e Orthodhoksisė me Katolicizmin
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 01-02-2010, 09:12
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 07:04
  3. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •