Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    R2T je shembull ne praktike sesi mund te shmanget frika nga vdekja. Ose menyra me e thjeshte eshte te besoni tek zoti, dhe atehere e keni hallin te zgjidhur. Por me kaq sa pashe une ketu qenka mbledhur nja tufe harramesh te dale nga udha e zotit, mehehe!

Per mua qe s'ja kam pare syte te gjithfuqishmit ndonjehere, si te kesh si te mos kesh frike nga vdekja, prape ne fund mish per krimba do perfundosh (ose per peshq, ose plehrim per tokat po te dogjen pas cofjes). Edhe me e bukura eshte se kur te kthehesh ne hiē, as qe ke per te kujtuar a menduar sesi e jetove jeten. Te jetosh jeten deri ne piken e fundit (ose te fusesh preshin e te shtrengosh shalet) eshte si ta mbash me shkume, kjo behet qe ne fund kur ta ndjesh ate castin frymeheqės, te shikosh mbrapsht e te ngushellosh veten se te pakten jetove, ia nxore zine - si ai lumadhi qe vdiq me nder per vatanin, vdiq, po vdiq me-nder ama! Sa me shume rendin bashkefatėsit e mi drejt nje jete te mbushur me gezime, me pjellje e arritje madheshtore, aq me shume te tmerruar jane per vdekjen, ndryshe gjithe ai gaz makines nuk i jepet vetem per sport.
    Njerezit qajne neper funerale, qajne nga dhimbja se nje dite do te vdesin dhe vete, njerezit qajne per te dashurit e tyre ne castet para se keta te fundit te mbylin syte; qajne qe t'i tregojne atij tjetrit se ai po kthehet ne hiē, por vepra e tij do jetoje ne shekuj! Qajne me shpresen se dhe per ta do te qahet kur te jene nderruar vendet. Or une po vdes, kurse vepra ime do te jetoje! me falni, po kujt po i shuket per vepren?! I shuket atij qe po mbyll syte, i jep kuraje e ngushellim (shkume, shume shkume) se jeta nuk eshte nje Hiē i madh, se ai nuk u rropat kot e nuk luftoi kot - por luftoi per nje ideal! Nuk ka gje me shkaterrruese per njeriun ta pranoje se eshte nje hiē, se qenia ose mos-qenia e tij ne shkalle me te gjere sesa mardheniet personale eshte nje dicka aq e parendesishme sa kepucet fluturuesse qe u shpiken ca kohe me pare. Njerezit krijojne familje e shoke rreth vetes per te shmangur perballjen me pyetjen: Perse jetoj une? - Une jetoj per familjen time, une nuk mund ta vras veten pasi vdekja ime do shkaktoje suhme dhimbje tek femijet apo prinderit e mi! Lesh, ti nuk e vret veten se ke frike te vrasesh veten, edhe kaq!
    Jo se ata qe ulen ne bisht e presin t'u rrjedhe jeta per shalesh jane me trima ndaj vdekjes. Po te ishin, nuk do t'ia linin vdekjes ne dore te vendoste se kur do t'i fshinte nga faqja e dheut. Madje kjo shtrese eshte pellgu ne mes, as mish as peshk, qejfi ma ka po tajarja s'ma mban me nje fjale. Te pakten ai soji i meparshem e ka nje shprese idiote se mund ta sfidoje vdekjen, megjithese menyra e zgjedhur nuk ka per te dhene rezultatin e duhur, kurse ky soji i dyte nuk ka asnje pergjegjesi per veten, vetem vegjeton dhe leshon nga nje shprehje filozofike te tipit: jeta eshte mizore, not e vlefshme per t'u jetuar etj etj. Kur ne fakt eshte vdekja ajo qe eshte mizore, nese nuk do te egzistonte kercenimi i vdekjes ne fund te rruges atehere jeta do te ishte vertet e vlefshme per t'u jetuar.
    Etj etj etj, edhe une, si anetare e devotshme e ketij grupit pa palce kurrizore kam shume deshire te flas per kete lavire qe ne e quajme jete. Megjithate shpresoj qe nje dite te gjej kurajen te mbyll shalet e t'i ndaloj shkarjen kesaj jete se na ēau derrasat!

Amen!
    Perėndia nuk ėshtė mace...

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Ne fakt, po te mendohesh mire, nocioni "frike nga vdekja" nuk ka kuptim fare. E them kete sepse vdekja eshte nje "driving force" ndoshta me e fuqishme se jeta, dhe njeriu s'mund te kete frike nga ajo qe po i ndodh tani, apo nga ajo qe "zoteron." Oh, yes! Jemi ne qe zoterojme vdekjen, and not the other way around.
    Vertet qe na i cau derrasat...na i beri fertele thuaj, e megjithate, kujt po i plas?!
    Summertime, and the livin' is easy...

Citim Postuar mė parė nga R2T
    Ueeeee, se ditke kengen ti Pinko, llaftariiiiii

Kenga eshte keshtu:

- ne Jemi 2 shqiponja Rumsi kumsi telegram
    - cfare doni ju shqiponja rumsi kumsi telegram?
    - ne duam me te miren rumsi kumsi telegram
    - cila eshte me e mira rumsi kumsi telegram?
    - me e mira eshte Zenepja rumsi kumsi telegram
    - me se do ta merni rumsi kumsi telegram?
    - me nje Zuk Sovjetik rumsi kumsi telegram
    - ku do ta coni rumsi rumsi telegram?
    - (ketu vendosje ca doje vete) rumsi kumsi telegram

Pastaj kthehej nga fillimi dhe merej me e bukra, me pizevengia, etj etj etj.....
    Ti mos vdeksh kurre...

Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anėtarėsuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    kėtu
    Postime
    231
    Citim Postuar mė parė nga green
    Ti mos vdeksh kurre...
    Kete e the kot. Jep ndonje urate qe "makes" me shume "sense", dhe qe ka gjasa te plotesohet.

Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anėtarėsuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Te mos kesh frike nga vdekja eshte anormale.
    Nuk ka metode te shmangesh kete frike
    Thuj shyqyr qe njerezve nuk u rrin mendja aty dhe munden te harrojne se zor vinte buzen ne gaz ndokush.

Gone Maska e MiLaNiStE
    Anėtarėsuar
    19-05-2003
    Vendndodhja
    dónde ustedes no me puede ver
    Postime
    1,770
    nuk osht se kom noi frik te madhe persa i perket vetes time mduket si normale sic i ka ndodhur te tjerve do me ndhodhi dhe mu. Por kur menoj per te tjeret dmth ato qe i du osht sh mo ndrryshe.

ABSOLUT JUSTICE Maska e Piranha
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    Ikur drejt forumeve te lira
    Postime
    478
    per vete nuk e kam menduar asnjehere.....
    me shpesh me ndodh me ata qe me rrethojne

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Maksim Gorki
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 07:47
  2. Vdekja e vėrtetė dhe ajo qė vėzhgohet lidhur me vdekjen
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:02
  3. Dita kur Unė u kryqėzova
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 07:27
  4. Pse shqiptarėt zgjedhin Perėndimin dhe jo vėndet Arabe?
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 30-06-2004, 19:07
  5. Pozita e femres ne Islam
    Nga Shėn Albani nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 17-01-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •