Për sa kohë jetoi Hyjëlindësja mbi tokë mbas Ngjitjes së të Birit në Qiell? Nuk mund ti japim dot një përgjigje të prerë, por shumica e studiuesve mendojnë se jetoi edhe 10-20 vjet më gjatë. Sipas udhëzimeve të Krishtit, Nëna e Tij e Bekuar iu besua nën kujdesin e Joan Theologut -- Dishepullit të Dashur. Ajo ishte një burim force dhe frymëzimi për të krishterët e hershëm duke u dhënë një këndvështrim mbi jetën e Krishtit që vetëm ajo mund ta jepte. Mund të themi si Maria ishte "Pelegrini i Parë", sepse ajo merrte udhën e shkonte të lutej në vende ku ngjarje të rëndësishme ndodhën në jetën e Birit të Saj. Në fakt, teksa lutej në një vend të tillë -- Malin e Ullinjve -- ajo u vizitua edhe njëherë nga Kryengjëlli Gavril, i cili e lajmëroi se pas 3 ditësh, jeta e saj tokësore do të merrte fund, dhe do të ribashkohej me Jisuin!
Para vdekjes së saj, ajo mundi që tu jepte lamtumirën të gjithë Apostujve përveç Thomait. Sipas vetë dëshirës së saj, Virgjëresha u varros në Kopshtin e Gethsemanisë, ku preheshin edhe dy prindërit e saj Joakim dhe Anna. Thomai arriti në Jeruzalem pas 3 ditësh nga dita e varrimit dhe shprehu një dëshirë të madhe për të parë eshtrat e Theotokos për herë të fundit. Kur varri u hap, trupi i Nënës së Bekuar nuk ishte ne varr! Teksa Apostujt e ulur në darkë atë mbremje po vrisnin mendjen mbi atë që ndodhi, dëgjuan zëra të ëmbël engjëllorë. Kur i ngritën sytë lart, panë një vegim të Nënës së Zotit të mbuluar nga vezullimi i lavdisë qiellore. Fjalët që ajo u tha Apostujve, duhet të shihen si një ngushëllim i madh për të gjithë ne: GËZONI! UNË JAM ME JU GJITHMONË, DHE DO TË LUTEM PËR JU PARA ZOTIT!
Krijoni Kontakt