Vallall, e ka meritu vallaj!![]()
shikoni qik shikoni
palermos- siena
29' [0 - 1] E. Bogdani
39' E. Bogdani
45' P. Foglio
57' [0 - 2] C. Terlizzi E. Bogdani
dy gola per bogdanin ec aty plako
JUVENTUS # 1
ITALIA WORLD CHAMPION
Une po e shof ndeshjen ....
Deri tani jane 3-1 per Sienen ....
Bogdani ka shenuar te 3 golat ...I pari pjesen e pare , kombinim para zones dhe del perballe portierit ...Gjuan lehte dhe portieri nga ana tjeter....
2 golat e tjere me koke ....
Te shofim se Palermo sapo shenoi 1 gol dhe gjithcka mund te ndodhe ...Nese humb sot Palermo padyshim hiqet trajneri Del Neri ...
Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !
AJDE AJDE paska pi ilac mizash zot
JUVENTUS # 1
ITALIA WORLD CHAMPION
oo inter_forever po pate mundesi mund te na i njerresh cik ato golat se na ka heq trurin ai
JUVENTUS # 1
ITALIA WORLD CHAMPION
Mbaron ndeshja .
PALERMO - SIENA 1 - 3 ....
Bogdani 3 gola ....
Sic e thashe edhe me lart SUPER Bogdani sot . Sepse Siena ka lozur ne mbrojtje dhe vetem aftesite e sulmusit shqiptar kane zgjidhur ndeshjen .
Goli i pare ne pjesen e pare ...Bogdani kombinon me shok skuadre ne hyrje te zones dhe del perballe portierit . Me qetesi e hedh nga ana tjeter dhe shenon ...0-1
Ne pjesen e dyte Palermo sulmonte por e paqarte . Ne nje kros ne zone Bogdani me koke shenon ...0-2 ...
Me pas ne nje kundersulm per Sienen ...Kros ...Mbrojtesit e kujtojne Bogdanin ne pozicion jashte loje , por shqypua godet sakte me koke ne trekendesh ...0-3....
Jam kurioz te shof vleresimet e gazetave ...Do i perkthej dhe do i vendos ketu ...
Ndersa golat sapo ti gjejme do vendosim....
Me duket se ky eshte tregoleshi i pare per Bogdanin ne Itali...
Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !
Mbaron ndeshja .
PALERMO - SIENA 1 - 3 ....
Bogdani 3 gola ....
Sic e thashe edhe me lart SUPER Bogdani sot . Sepse Siena ka lozur ne mbrojtje dhe vetem aftesite e sulmusit shqiptar kane zgjidhur ndeshjen .
Goli i pare ne pjesen e pare ...Bogdani kombinon me shok skuadre ne hyrje te zones dhe del perballe portierit . Me qetesi e hedh nga ana tjeter dhe shenon ...0-1
Ne pjesen e dyte Palermo sulmonte por e paqarte . Ne nje kros ne zone Bogdani me koke shenon ...0-2 ...
Me pas ne nje kundersulm per Sienen ...Kros ...Mbrojtesit e kujtojne Bogdanin ne pozicion jashte loje , por shqypua godet sakte me koke ne trekendesh ...0-3....
Jam kurioz te shof vleresimet e gazetave ...Do i perkthej dhe do i vendos ketu ...
Ndersa golat sapo ti gjejme do vendosim....
Me duket se ky eshte tregoleshi i pare per Bogdanin ne Itali...
kush i gjen golat sa me shpejt ju lutem i nxirrni ketu se na ka heq trurin jo per gje
ec aty bogdani
JUVENTUS # 1
ITALIA WORLD CHAMPION
Artikull te www.albaniasoccer.com
http://www.albaniasoccer.com/al/index.php?id=436
"Er-Bomber" shënon tripletën e parë shqiptare në Serie A pas 63 vjetësh
Pas plot 63 vjetësh Erjon Bogdani, sulmuesi i kombëtares shqiptare, shënon tripletën e dyte shqiptare në Serie A pas asaj të Riza Lushtës në sezonin futbollistik 1942-1943.
Le të kujtojmë që në sezonin 1941-1942 Lushta ishte “capocannoniere” i Serie A me 24 gola. Në atë sezon Lushta bëri 2 “tripletta” dhe 4 “doppiette”. Në sezonin në vazhdim, 1942-1943, Lushta ishte golashënuesi i dytë i Serie A, me 18 gola, pas Sentimentit (i pari me 24 gola). Lushta në atë sezon shënoi tripletën e fundit. Pas 63 vjetësh, një tjetër talent shqiptar, Erjon Bogdani, shënon një tripletë me skuadrën e Sienës, në Palermo-Siena, e vlefshme për javen e 22-të të kampionatit 2005-2006 të Serisë A.
Po le të shohim se si shkoi ndeshja: Stadiumi “La Favorita” i Palermos është i mbushur plot.
Që në fillim të ndeshjes, në minutën e pare Bogdani, qendërsulmuesi i skuadrës toskane, Siena, është protagonist: gjuan po topi del jashtë. Gjysma e pare e orës sheh Palermon në sulm dhe Sienën duke u mbrojtur. Por në minutën e 29-të Siena del nga guacka dhe është Bogdani që tund rrjetën pas një muri me Kiezën. Pas tre minutash Terlici mundohet të dëmtojë Bogdanin, po s’ia arrin sepse shqiptari ngrihet dhe do të vazhdojë ndeshjen. Pak minuta më vonë (’39) Bogdani merr edhe karton të verdhë për faull. Në minutën ’44 Bogdani gjuan dhe godet këndin e shtyllës me traversën, i pafat. Pjesa e parë mbyllet 0-1 për Sienën.
Fillon pjesa e dytë. Përsëri Palermo në sulm, po Siena mbrohet mirë. Palermo con Grosson në mesfushë duke kaluar nga mbrojta në tre në atë në katër, po ndëshkohet përsëri nga Bogdani i cili shënon përsëri me kokë në minutën e 12-të duke e cuar rezultatin në 0-2 për Sienën. Koka e Bogdanit, i papërmbajtshëm, përsëritet prapë dhe ai shënon edhe në minutën e 29-të duke realizuar kështu golin e tretë.Pas pak minutash Palermon shkurton rezultatin, po s’ka se c’të bëjë më shumë. Bogdani, i shkëlqyer sot, ka lënë sot shenjë në Sicili me tripletën e parë shqiptare në Serie A, pas 63 vjetësh. Mund të themi tani që Riza Lushtaka një pasardhës të denjë.
Erjon Bogdani me këtë tripletë shkon në kuotën e 6 golave në javën e 22-të të Serie A. Besoj drejtuesit e Sienës po fërkojnë duart për blerjen e shqiptarit nga Verona, i cili pas rikthimit të tij nga Serie B përsëri në Serie A asnjëherë s’ka zhgënjyer dhe është asistmeni më i mirë i skuadrës. Tani po bëhet edhe një nga golashënuesit më të mirë të saj, së bashku me Kiezën, i cili është një nga golashënuesit më të mirë në aktivitet të kampionatit italian.
Ignore List: Den Bossi
I gjen neser ose maksimumi pasneser ketu (golat e javes se kaluar):Postuar mė parė nga CERIKSI-CHICAGO
http://www.raisport.rai.it/raisportg...0798,A,00.html
Ignore List: Den Bossi
Krijoni Kontakt