Vellimi i gjashte i "Harry Potter",shenoi rekorde te reja ne tregun e shitjes se librave.
Vetem brenda 24 oreve ,pas qarkullimit ne USA,shitja e librit te ri arriti shifren rekord 6.9 milone .
Vellimi i peste i "Harry Potter",qe doli ne treg ne 2003 arriti te shese brenda 24 oresh rreth 5 milione .

Vetem brenda pak diteve shuma fitim prurese,arriti ne 100 milione dollare,nje shume me e madhe se ajo e fitimeve te dy nga filmat e shumepritur nga adhuruesit e kinemase "Charlie and the chocolate factory"me protagonist Johnny Depp,dhe te komedise "Wedding Crashers"