Jo une ne fakt kam pas pi vellain e luitPostuar mė parė nga diikush
po Luois ja vlen..
e mira, nuk ka cmim
Jo une ne fakt kam pas pi vellain e luitPostuar mė parė nga diikush
po Luois ja vlen..
e mira, nuk ka cmim
TBD
e mire se ne internet, i pijme, hame e bejme te gjitha dhe ti.Postuar mė parė nga diikush
![]()
Postuar mė parė nga Kuqalashja
.....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 27-02-2006 mė 12:13
TBD
........
ha ashtu![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 27-02-2006 mė 12:16
Po ju dhe virtualisht ju bika pija shpejt ne koke?
Kuqe, he mi? Futja me nje Mimosa qe te ndihesh me mire :P
your feet must be tired cos u've been running thru my mind all day
Sa mire qe e njihkeni konjakun o shqiptare se une vetem Skenderbeu dhe Redon kam provuar. Dhe ky i fundit, me qershi a pa qershi, s'pihej fare.lol
Tung,
Nuk e di kush e ka shkruajtur atė artikullin pėr pijen tonė qė padrejtėsisht quhet konjak. Cognac ėshtė emri i njė krahine nė Francė dhe pija e ka zanafillėn prej kėsaj krahine pra pija qė bėjmė ne nuk ka tė drejtė tė quhet konjak. Ajo fillimisht quhej eau de vie de Cognac apo raki nga Konjaku dhe pastaj shkurtimisht Cognac. Kėsaj i thonė tė bėsh njė raki nė Tiranė dhe ta quash raki Pėrmeti. Nuk ka fare kuptim dhe asnjė vend i botės nuk e ka bėrė kėtė gjė (me pėrjashtimin tonė kuptohet). Prodhuesit e Cognac-ut e kanė depozituar emrin prej kohėsh dhe kanė dashur tė na hidhnin nė gjyq, por ne shpėtuam sepse emri megjithėse shqiptohet njėsoj nė tė dyja rastet shkruhet ndryshe nė frėngjisht dhe nė shqip.
Cognac-u i vėrtetė francez nuk ka fare ngjashmėri me atė tonin. Ai ėshtė njė raki rrushi i bėrė nga distilimi i verės dhe i vjetėruar nė fuēi lisi tė paktėn 5 vjet. Ngjyra e tij ėshtė origjinale e marė nga qėndrimi nė fuēi dhe nuk ka asnjė lloj ngjyruesi. Shija ėshtė krejt ndryshe dhe ėshtė mė shumė e ngjashme me njė raki tė mirė tė vjetėruar sesa me konjakun tonė.
Cognac-u francez njihet nė tė gjithė botėn dhe bėn pjesė tek pijet dixhestive mė tė mira qė ekzistojnė. Njė shishe Cognac-u Louis XIII e markės Remy Martin apo Charles Henessy e markės Henessy shiten 1300 euro dhe janė vjetėruar 80 vjet nė fuēi duke mos folur pėr Reserve nr 1 tė markės AE d'Or qė ėshtė vjetėruar gati 120 vjet nė fuēi dhe kushton 3000 euro. Ata qė ja kanė venė kėtė ēmim nuk janė budallenj dhe as ata qė e blejnė. Kur konjaku ynė tė njihet nė botė dhe tė kushtoj kaq shumė atėhere flasim. Prandaj krahasimet janė tė kota janė si dita me natėn. Le ta lemė menjanė shovinizmin se bėhemi qesharak.
Tung Calvero
Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes
Krijoni Kontakt