pullat e mbetura me pullat e falura jane ne raportin 63.75%---36.25%. pullat e falura jane 25%--11.25% .
pullat e mbetura me pullat e falura jane ne raportin 63.75%---36.25%. pullat e falura jane 25%--11.25% .
lexojeni me kujdes, kjo eshte sh e thjeshte , por vetem duhet lexuar me kujdes qe te kuptosh cfare te jepet e cfare te kerkohet.................
mos beni kot veprime pa e kuptuar cfare kerkohet
![]()
Kjo eshte nje pyetje shume e lehte, bashkohem me ty. Klara heren e fundit ka dhene 11.25% te koleksionit fillestar ndersa ne total ka dhene 25+11.25=36.25% te koleksionit fillestar te pullave.Postuar mė parė nga gesa1900
Nqs edhe kete here nuk eshte pergjigja e sakte them se mund te kesh formuluar ti gabim pyetjen![]()
respekte
To look life in the face....
Dy sa per nxemje:
1. Nje gjahtar pasi kthehet nga gjahu thote:
Nga shpendet qe vrava perveç dyve te tjeret jane turtuj
perveç dyve te gjitha jane thelleza
perveç dyve te gjitha jane mellenja
Sa zogj ka vrare ky gjahtar?
2.Nese ne nje grup ku te gjithe i kane dhene doren njeri tjetrit (njehere) jane bere gjithsej 66 shtrengime duarsh sa persona ndodhen ne kete grup?
Dy per ftohje:
3.Nese akrepi i minutave dhe ai i ores takohen çdo 65 minuta, a eshte e prishur kjo ore? Ecen me shpejt apo me ngadale se normalja? (se ktu ska para mbrapa). Sa eshte gabimi ne nje ore (60 min.) ?
4.Kemi nje ene 24 litershe plot me uje, nje 11 l dhe nje 5 l bosh. Si mund te ndajme 12 litra uje duke perdorur keto tre ene?
3
11
ok
24-11,11-5,6-5=1 e hedhim te 5,11+1=12
Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria
SG
mblidh mendjen, mos jep ushtrime kaq te veshtire, titulli thote MATEMATIKE POPULLOREEEEEEEEE ku di populli kaq te komplikuara![]()
12 shoke jane. Jo per gje por e di mire se kam qene kampion ne bilardo (arsyen e gjen vete pse kane lidhje keto). Dhe i fundit nuk ia jep doren askujtPostuar mė parė nga SuiGeneris
![]()
Per te tjerat, pak me vone![]()
Pyetja 1. Pergjigje e sakte nga Shitesi, 3, nje per ēdo lloj, ska qene ndonje gjahtar kushedi ēfare ky...
Pyetja 2., Sakte oiseau en vol, e bejme 67 ate numrin?
Pyetja 3, pret pergjigje mundesisht nga Helene, e cila deri tani ka bere nje verejtje te gabuarpo bejme fjale per popullin tone!
Pyetja e 4 ne zgjidhje e siper:
11-5=6Postuar mė parė nga shitesi
6-5=1 por 5 eshte plot, nuk duhet ta humbim ujin kotmbetet ta hedhim tek 24 litershja dhe vazhdojme...
Mbeti vetem e 3-ta qe se besoj te rezistoje dhe shume, keshtu qe pergatis pyetjen tjeter:
5. (Kete e di populli yne patjeter) Kemi 4 gure peshore me te cilet mund te masim te gjitha peshat (e plota) nga 1 deri ne 40 kg. Gjeni peshat e secilit prej ketyre gureve.
30, 10, 7 dhe 2kg........ me duket
To look life in the face....
Supozojme ora 12.00. Akrepat puthiten. Nese ato takohen perseri pas 65 minutash atehere i bie te jete ora 13.05. Mirepo kur akrepi i madh eshte tek shifra 1 e ores, akrepi i vogel do te kete kryer 1/12 e hapesires nga shifra 1 tek shifra 2. Pra kjo ore eshte e prishur. Akrepi i vogel nuk eshte i akorduar me ate te madhin. Por une mendoj se nuk mund te flitet per gabim ne ēeshtje minutash ose sekondash. Kjo eshte thjesht e ēakorduar.Postuar mė parė nga SuiGeneris
Me hapesiren prej 65 minutash i bie qe akrepat te takohen ne oren : 14.10, 15.15, 16.20, 17.25, 18.30 (pra tek gjashta do shihet vetem akrepi i madh), 19.35, 20.40, 21.45, 22.50, 23.55, dhe ne 00.00.
Gabimi eshte pak i veshtire per tu llogaritur (jam teper i lashte e kam filluar te me lene mendte), por do jete diku rreth : 5/12 e minutit + diēka te vogel fare sepse nderkohe akrepi i vogel ka ecur pak kur akrepi i madh kalon pak shifren 1![]()
Ika SG se mi more mendte, kot ia kam futur me duket![]()
Krijoni Kontakt