Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Qendrime te tilla Pilateske "cfare eshte e verteta..." s'kane vend ne jeten e nje te krishteri.
    Amen vella!
    E verteta nuk eshte doktrine, as mesim, as liber, eshte nje Person dhe ky eshte Krishti.

Pergjigen s'keni si ta merrni perderisa te kuptoni gabimin ne doktrinen e paracaktimit per shpetim. Dhe deri sa ta pranoni ate gabim, pergjigjet tuaja per temat e shpetimit lene shume per te deshiruar.
    Amen vella!
    Ne nuk dime asgje. Ne njohim vetem Krishtin.

---------------------------------------------------------------------------

Persa i perket temes ne fjale.
    Do doja te beja nje pyetje te thjeshte.

Nqs cdo njeri vjen ne kete bote i paster, i mire, atehere prej nga del ligesia qe sundon ne bote?

Pergjigjia ime eshte:
    -Ligesia s'eshte vecse Miresia, ne gjendjen e saj te pjekur!

Ajo qe njihet si "E mira" s'eshte vecse fara e "Se keqes". E keqja zhvillohet nga e mira dhe ka te njejten natyre me te.
    Ne zemren e nje foshnje "te pafajshme" ka po aq ligesi sa ka ne zemren e nje krimineli te pashpirt! E di qe kjo eshte e rende. Por mjaft te kujtojme se cdo kriminel, ka qene dikur nje foshnje e embel dhe e dashur....

Eshte e vertete qe Krishti tha:
    Lerini femijet te vijne tek Une, se per ta eshte e hapur Mbreteria e Perendise!

Por, Ai nuk tha:
    Cdo femije ben pjese ne Mbreterine e Perendise!

Ne rast se femijet lindin si pjesetare te kesaj Mbreterie, atehere perse dalin jashte kur rriten?

Por, femijet mund te hyjne shume lehte ne kete Mbreteri sepse sistemet imunitare te jetes se rene nuk jane zhvilluar ende tek ata. Dhe e dini se cilat jane keto sisteme:
    Feja, Doktrina, Teologjia, Siguria, Traditat,Rregullat, Njohurite "biblike", Imazhet qe kemi ne per Zotin...

Jane pikerisht keto sisteme qe e pengojne njeriun te vije tek Krishti. Dhe femijet nuk i kane keto sisteme te zhvilluara, ndaj ata mund te vijne lehte tek Krishti...

Le te behemi dhe ne si femijet pra...

---Ata nuk diskutojne nese femijet shkojne ne parajse apo ferr...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 30-06-2005 mė 12:11
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Amen vella!
    E verteta nuk eshte doktrine, as mesim, as liber, eshte nje Person dhe ky eshte Krishti.
    Sipas Krishtit, fjala e Tij eshte e verteta.

Shenjtėroji nė tė vėrtetėn tėnde; fjala jote ėshtė e vėrteta.

E beson ti fjalen e tij?

Amen vella!
    Ne nuk dime asgje. Ne njohim vetem Krishtin.
    Nga e njeh Krishtin ti? Nga se ndryshon ti nga Deshmitaret apo Mormonet? Edhe ata thone se e njohin Krishtin? Per ke Krisht e ke fjalen sa ka me shume se nje?

Ti flet si budist, sikur Krishti te jete nje fantazem apo fryme. Nga e njeh Krishtin tij jashte faqeve te fjales se tij? Krishti e shfaq veten nepermjet fjales dhe pa ate, si e njeh Krishtin ti? Ku e di ti cfare virtytesh ka Krishti pa t'i thene fjala?

Ne lidhje me temen, une nuk thashe qe femijet lindin te shenjte, une thashe qe ata megjithese lindin me nje natyre mekatare, mekati nuk u numerohet derisa ata te jene ne gjendje te dallojne te miren nga e keqja dhe me ndergjegje te mekatojne. Kete thashe une.

Nuk ka moshe magjike per kete dhe jo te gjithe femijet e arrijne kete moshe njesoj, ceshtja nuk eshte tek numrat, por tek zhvillimi.

I lexove vargjet nga Romaket qe thone qarte se atje ku nuk ka ligj mekati nuk numerohet?

SI mund te marresh nje gjobe se ecen me shpejtesi, kur nuk ka ligj qe thote se po te ecesh me shpejtesi thyen ligjin?

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Citim Postuar mė parė nga Liri_st
    ju pershendes.... dhe qe ne fillim kerkoj falje... por nese me te vertet jeni fetar ateher besoj se nuk eshte veshtir per ju te me pergjigjeni ne kete pyetje
    " njeriu sipas Bibles qe nga lindja eshte mekatar per shkak se Ademi dhe Eva kane mekatuar (keshtu te pakten shkruan ne Bibel). kjo eshte edhe njera nga arsyet qe Krishti ka vdek ne menyr qe njerzit te cilet besojne te pastrohen nga mekatet. apo jo? d.m.th nese nje person vdes pa besuar ne Krishtin (sipas doktrinave krishtere) ai person nuk do te shkon ne parajs pas vdekjes apo jo? tashti pyetja ime eshte ē'ka nese nje foshnje 2 muajshe e cila nuk e ka moshen qe ta kuptoj besimin ne krishtin vdes aksidentalisht. A do te shkoj ne ferr sepse nuk ka besu ne Krishtin? ju mund ndoshta edhe te arsyetoheni se foshnja nuk ka bere asnje mekat prandaj eshte ne parajs, por kjo bjen ne kundershtim me ligjin e bibles se qdo njeri lind mekatar per shkak se mekatuan Ademi dhe Eva..."
    nuk jeni te vetmit qe ju pyes. ende pergjigje qe 5 vite nuk kam gjet....
    Liri_st!

Pergjigja eshte e veshtire te jepet ne kete rast. Me ka pelqyer me shume deri tani pergjigja qe ka dhene Elton80.
    Dy ngjarje nga Testamenti i Vjeter qe hedhin drite mbi nje pyetje te tille jane ato qe lidhen me Davidin dhe me dy nga bijte e tij. Njeren e ka permendur edhe Matrix ne nje shkrimin e tij, dhe eshte rasti kur femija i tij i lindur nga Bathsheba vdiq sepse Zoti e beri te vdese per shkak te veprimit te ulet te Davidit qe jo vetem mori gruan e tjetrit, por kreu edhe vrasje duke bere qe te vdiste Uriah, bashkeshorti i Bathshebes. Ngjarjen e gjejme te dokumentuar tek 2 Samuelit 12. Eshte interesant te vihet re qendrimi i Davidit. Ai pasi u pendua per mekatin e tij te rende (dhe si rezultat ai shkroi Psalmin e mrekullueshem 51), kur femija i tij i sapolindur u semur per vdekje ai agjeroi dhe ju lut Zotit per te. Por kur femija vdiq fjalet e Davidit ishin, 2 Sam 12: 22-23:

22 Ai u pėrgjigj: "Kur fėmija ishte akoma gjallė, unė agjėronja dhe qaja, sepse thoja: "Kushedi Zotit mund t'i vijė keq pėr mua dhe e lė fėmijėn tė jetojė?". Por tani ai ka vdekur. Pse duhet tė agjėroj?
    23 Vallė, a kam mundėsi ta kthej? Unė do tė shkoj tek ai, por ai nuk do tė kthehet tek unė!".

Davidi ishte besimtar i Perendise se gjalle, ai i kishte besuar ungjillit te Perendise, se nje dite Shpetimtari i tij do te vinte ne bote per te vendosur drejtesine e Perendise, dhe Davidi e dinte se pas vdekjes ai do te shkonte ne parajse tek Perendia. Ai kishte te njejten siguri qe kemi edhe ne sot, se pas vdekjes ne do te jemi me Zotin tone perjetesisht. Per me teper ai ishte edhe profet dhe fjalet e tij te frymezuara nga Fryma e Shenjte se Unė do tė shkoj tek ai, por ai nuk do tė kthehet tek unė flasin qarte se tashme biri i tij ishte ne parajse me Perendine dhe Davidi nuk kishte me arsye te agjeronte ose te mbante zi te madhe sikurse ishte zakoni. Perkundrazi ai ishte i qete dhe i sigurte se nje dite ai do te ishte bashke me birin e tij.
    Nje qendrim krejt i kundert i Davidit ne rastin e vdekjes mizore te djalit tjeter te tij Absalomit. Kur Absalomi u vra dhe vdiq dhe mbreti u njoftua per kete, e vetmja gje qe beri Davidi ishte 2 Sam. 18:33, 19:4:

Atėherė mbreti, duke u dridhur i tėri, u ngjit nė dhomėn qė ishte mbi portėn dhe qau; dhe thoshte: "O biri im Absalom; biri im, biri im Absalom! Tė kisha vdekur unė nė vendin tėnd, o Absalom, biri im, biri im!".

Davidi e dinte se biri i tij Absalom nuk ishte penduar per mekatet dhe nuk besonte tek Mesia, (ai kerkonte ti zinte vendin Davidid si mbret dhe kishte kerkuar ta vriste te atin e tij) dhe se vdekja e tij ishte humbja e tij ne perjetesi. Davidi nuk u ngushellua aspak me lajmin se tashme biri i tij qe kerkonte ta vriste Davidin kishte vdekur tashme, nje lajm qe lajmesit qe e sollen mendonin se do ta gezonin mbretin. Por qendrimi i Davidit ishte krejt i kundert, ai vajtoi me teper humbjen tragjike te perjetesise te birit te tij se sa vdekjen fizike te tij.

Fryma e Shenjte si Autori Hyjnor i Bibles jo pa qellim i ka regjistruar keto ngjarje ne Fjalen e Tij te shkruar.

Mendoj se keto dy ngjarje hedhin drite mbi kete ceshtje kaq te debatueshme dhe une besoj se femijet e vegjel shkojne te gjithe ne parajse dhe se fjalet e Jezusit jane nje tjeter prove per kete, Marku 10:13-16 (Luka 18:15-17) :

13 Atėherė i prunė disa fėmijė tė vegjėl qė ai t'i prekte ata; por dishepujt i qortonin ata qė i prunė.
    14 Kur Jezusi e pa kėtė, i indinjuar, u tha atyre: ''I lini fėmijėt e vegjėl tė vijnė tek unė dhe mos i pengoni, sepse e tyre ėshtė mbretėria e Perėndisė.
    15 Nė tė vėrtetė po ju them se kushdo qė nuk e pranon mbretėrinė e Perėndisė si njė fėmijė i vogėl, nuk do tė hyjė nė tė''.
    16 Dhe, si i mori nė krahė, i bekoi duke vėnė duart mbi ta.

Gjithsesi pergjigjen e vertete dhe perfundimtare ne do ta marrim kur te jemi me Zotin, atehere gjithshka do te jete e qarte dhe e zbuluar dhe ne nuk do te kemi nevoje te bejme me pyetje, por sa kohe do te jemi ketu ne toke ne do te kemi pyetje dhe jemi te urdheruar te mesojme gjithmone nga Fjala e Peredise qe eshte e Verteta e pagabueshme dhe absolute.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Astrit77 : 01-07-2005 mė 05:49
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Astrit77

Gjithsesi pergjigjen e vertete dhe perfundimtare ne do ta marrim kur te jemi me Zotin, atehere gjithshka do te jete e qarte dhe e zbuluar dhe ne nuk do te kemi nevoje te bejme me pyetje, por sa kohe do te jemi ketu ne toke ne do te kemi pyetje dhe jemi te urdheruar te mesojme gjithmone nga Fjala e Peredise qe eshte e Verteta e pagabueshme dhe absolute.
    Amen i dashur vėlla.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •