Matrix,
Po ngaterron jeten fizike me perjetesine. Nuk po flasim per jeten fizike, por per perjetesine e dikujt. Si mundet Zoti te denoje nje foshnje ne ferr, kur foshnja s'ka mekatuar ndonjehere megjithese ka trasheguar nje natyre mekatare.
Matrix,
Po ngaterron jeten fizike me perjetesine. Nuk po flasim per jeten fizike, por per perjetesine e dikujt. Si mundet Zoti te denoje nje foshnje ne ferr, kur foshnja s'ka mekatuar ndonjehere megjithese ka trasheguar nje natyre mekatare.
Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)
Dmth, Zoti ne jeten fizike mund te beje dhe padrejtesi, ndersa ne perjetesi, Ai vepron gjithmone sipas drejtesise (qe kemi ne ne mendje)?
Pse i dyanshem eshte Zoti?
Mos valle nuk e krijoi Ai dhe kete bote fizike?
Perse Ai atehere sillet padrejtesisht ketu (sipas asaj qe ne konceptojme si padrejtesi)?
Drejtesia njerezore nuk e denon nje foshnje me vdekje. Ndersa drejtesia hyjnore, po.
Ja me thuaj, cfare mekati kishte bere biri i Davidit, qe ai e zuri me Bathsheben duke bere imoralitet, qe Zoti e beri te vdiste?
Pra Zoti qenka me "i padrejte" se ne njerezit apo jo?
Nqs eshte keshtu, perse duhet ne te bejme parashikime se si do sillet ai me foshnjat qe nuk e kane pranuar Ate?
Cdo gje e tille eshte vetem spekullim.
Asnjeri nga ne nuk e di kete. E di vetem Zoti...dhe Ai nuk tregon...![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 27-06-2005 mė 14:06
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
I dashur vėlla Elton, mund te jem dukur pak i ashpėr ne shkrimin tim tė mėparshėm, por ta dish se nuk kam asgje personale me ty, thjesht qėllon tė kemi mendime te ndryshme nė disa ēėshtje. Megjhtatė tė kėrkoj ndjesė nėse tė kam lėnduar. Gjithashtu i kėrkoj ndjesė edhe Liristit nėse shkrimi im i duket i ashpėr.
Pėrsa i pėrket temės qė ėshtė hapur, nuk kam ētė them gjė tjetėr. Ti ke mendimet e tua dhe unė tė mijat. Ti je i sigurtė se fėmijėt shkojnė qė parajsė. Nė rregull, nuk mė mbetet gjė tjetėr veēse tė tė falenderoj qė ndan mendimet e tua kėtu nė forum.
Zėri i Mirditės, mirė se erdhe kėtej nga anėt tona. Je i mirėpritur. Buk e kryp e zemėr.
Pėrsa i pėrket pyetjes qė i drejton Legjionit, unė pėr veten time nuk e di se ēfarė ka dashur tė thotė, por jam plotėsisht dakort me mendimin tėnd se tė gjithė njerėzit kanė qėllime nė jetė.
Pėrsa i pėrket pasjetės, nuk kam ētė tė them. Ēėshtja e besimit nuk ėshtė diēka qė mund tė vėrtetohet. Ēėshtja e besimit ėshtė ēėshtje zbulimi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 27-06-2005 mė 14:10
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Dhe dicka tjeter:
Shiko si shprehet Liristi:
Tani me thuaj, cili nga ne eshte me fetari?ju pershendes.... dhe qe ne fillim kerkoj falje... por nese me te vertet jeni fetar ateher besoj se nuk eshte veshtir per ju te me pergjigjeni ne kete pyetje
(shaka miqesore)...
Pershendetje Liri_st,
Une besoj se femijet shkojne prane Zotit kur ata largohen nga kjo bote. Nuk e mendoj dot qe ato shpirtra te vegjel e te dashur shkojne ne humbje..
Nuk kam ndonje varg te vecante nga Bibla ta mbeshtes kete qe po them, eshte besim i imi, por mund te te citoj nje pjese ne lidhje me femijet, ku Zoti Jezus thote se e femijeve eshte Mbreteria e Perendise dhe diku tjeter na ben thirrje te gjitheve ne ti kemi zemrat si nje femije i vogel per te qene te Tijet.
Te uroj bekimet e Krishtit.
Ndertojne shume poshte ata qe ndertojne nen yje...
Motėr Inscrite, a mund tė mė thuash se deri nė cilėn moshė quhet dikush fėmijė qė e ka "lejen e kalimit" pėr nė parajsė?Postuar mė parė nga inscrite
Jo pėr ndonjė gjė, por meqė e kam djalin 9 vjeē do doja ta dija nėse ėshtė skaduar leja e kalimit tė tij.
![]()
Seriozisht tani, jo se unė jam mendim tė kundėrt me tėndin, pra se fėmijėt nuk do shkojnė nė parajsė, unė thjesht nuk mund t'i pėrgjigjem kėsaj pyetje, por mbi tė gjitha unė di se Ai ėshtė i drejtė dhe thjesht prehem nė drejtėsinė, dashurinė, mirėsinė dhe mėshirėn e Tij.
Po me ata qė nuk kanė dėgjuar ndonjė herė pėr Krishtin, po me tė sėmurėt psiqikė ēfarė ndodh? Dua tė them se ka pyetje qė ne nuk mund t'i japim pėrgjigje, por ne dimė se ku kemi besuar dhe nuk ėshtė e nevojshme t'i pėrgjigjemi tė gjitha pyetjeve tona nė mėnyrė qė tė "vėrtetojmė" drejtėsinė, apo dashurinė e Perėndisė.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Ajo qe shpesh here ne deshtojme te shohim shume here eshte pikerisht se nga cila Peme jemi duke u ushqyer dhe jemi duke u ofruar te tjereve ushqim.
Ne me ane te mendjes besojme tek Doktrina e Mekatit te trasheguar dhe me ane te zemres nuk mund ta pranojme dot se si foshnjat te shkojne ne Ferr. Ajo qe ne harrojme eshte se te dyja keto, qofte mendja, qofte zemra jone, si aspekte te shpirtit tone, jane te ushqyera nga e njejta Peme, ajo e Njohurise se te Mires dhe te se Keqes.
Ky eshte laku qe na kap.
Krishti jo me kot quhet Shpetimtar. Njerezit jane ne Ferr. Ajo qe duhet kuptuar eshte qe ne lindim ne Ferr. Kjo bote eshte pjese e Ferrit. Ne vetem mund te dalim prej ketej...ose te rrime ketu!
Ne rast se ne besojme se foshnjat nuk shkojne ne Ferr, sepse Mekati nuk u numerohet nga padija, atehere me mire te mos i flasim askujt per Zotin, keshtu nuk do "rrezikojme" qe ai te shkoje ne Ferr.
Dhe ne fakt, po ta mendosh thelle, kjo do ishte gjeja me e mire qe mund te benim...
Me mire le t'i leme te gjithe injorante per kete krishterim qe eshte ushqyer per qindra vjet nga Pema e Vdekjes...Keshtu, te pakten nuk do behemi pengese per Krishtin, kur Ai te filloje t'u flase.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 30-06-2005 mė 06:39
Dhe dicka tjeter.
Keto paqartesi jane "vrimat" nepermjet te cilave mund te depertoje Uji i Gjalle...
Mjere ata qe i kane te gjitha te qarta...
Edhe diēka tjetėr! A besojmė ne se Zoti ėshtė Dashuri? Kush ka dashuri mė tė madhe pėr fėmijėt, njerėzit apo Perėndia? Mos vallė duke bėrė kėto lloj pyetjesh vėmė nė dyshim Dashurinė e Tij? Mos vallė duke dashur patjetėr tė kemi njė pėrgjigje qė i pėrshtatet mėndjes sonė, vėmė nė dyshim Dashurinė e Tij?
Mua mė pėlqeu mėnyra se si u pėrgjigj motėr Inscrite. Ajo thjesht shprehu mendimin e saj. Ajo nuk doli nė konkluzione se po tė besojmė tė kundėrtėn ne besojmė nė njė Zot tė padrejtė. Sa mirė do ishte sikur tė gjithė ne pa pėrjashtim tė shprehnim mendimet tona pa qenė nevoja tė akuzojmė tė tjerėt pėr mendimet e tyre.
Nje gje qe farisenjte e urrenin tek Krishti ishte menyra se si ai fliste.
Mateu 7
28 Tani kur Jezusi i mbaroi kėto fjalė, turmat mbetėn tė habitura nga doktrina e tij,
29 sepse ai i mėsonte, si njė qė ka autoritet dhe jo si skribėt.
Ata nuk duronin dot nje njeri qe thoshte "keshte eshte dhe pike". Jam i sigurt qe edhe ate e akuzuan per pema e njohjes se te mires e te keqes dhe marrezi te tjera te tilla.
Qendrime te tilla Pilateske "cfare eshte e verteta..." s'kane vend ne jeten e nje te krishteri.
Zoti na ka dhene Fjalen qe te dallojme te miren nga e keqja dhe t'i pergjigjemi cdo pyetje qe kemi ne jete.
2 Pjetrit 1
Duke qenė se fuqia e tij hyjnore na dhuroi tė gjitha gjėrat qė i takojnė jetės dhe perėndishmėrisė, me anė tė njohjes sė atij qė na thirri me lavdinė dhe virtytin e vet,
Zoti thote qarte qe na ka dhene te gjitha gjerat qe i takojne jetes dhe perendishmerise, jo gjysmen, apo nje pjese, por te gjitha!
Atehere, si te mos jemi ne gjendje t'i pergjigjemi nje pyetje kaq elementare se ku do kalojne perjetesine disa?
Arsyeja pse ju si pergjigjeni dot, eshte pikerisht per ngaterresen qe keni me paracaktimin, pasi ne mendjen tuaj dikush qe s'eshte paracaktuar per shpetim nuk shpetohet dot, prandaj foshnjat qe vdesin po te ishin paracaktuar do kishin jetuar per t'u shpetuar, por mesa duket s'ishin nga te "paracaktuarit" prandaj do shkojne ne ferr.
Kuptohet qe per te qene te "drejte politikisht" ju nuk shpreheni dot kaq hapur, por e zbukuroni pergjigjen me "askush nuk mund ta dije, etj, etj" dhe nuk duorni dot kur dikush flet me autoritet dhe thote pergjigjen.
Pergjigen s'keni si ta merrni perderisa te kuptoni gabimin ne doktrinen e paracaktimit per shpetim. Dhe deri sa ta pranoni ate gabim, pergjigjet tuaja per temat e shpetimit lene shume per te deshiruar.
Kur Jezusi e pa kėtė, i indinjuar, u tha atyre: ``I lini fėmijėt e vegjėl tė vijnė tek unė dhe mos i pengoni, sepse e tyre ėshtė mbretėria e Perėndisė.
Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)
Krijoni Kontakt