Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Out of Range ! Maska e Quiet_Storm
    Anėtarėsuar
    15-09-2004
    Vendndodhja
    Ne ferrin qe krijova vet
    Postime
    33

Siguracioni i jetes ( Life insurance )!

Si ju duket idea e nje siguracioni qe ne rast vdekje tuaj aksidentale, do perfitonte nje shume relativisht jo te vogel personi te cilit i keni shenuar emrin si 'benefitary' !
    Ju shqeteson si ide qe dikush do perfitoje nga vdekja jote apo ju qeteson duke menduar se humbja jote s'do linte keq te pakten financiarisht familjen tende ??
    Disa ( ketu ne USA ) , kane arritur te vrasin burrin ( gruan ) per te marre parate e siguracionit pasi ate kane pasur si 'perfitues' ne statement !
    Ju si mendoni eshte e mire apo jo life insurance ??
    Personalisht , mendoj se eshte dicka mjaft e mire !
    The truth shall set you free

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Quiet Storm teme e goditur sidomos per njerezit qe jetojne ne USA .

Life insurance ose siguracion per jeten , personalisht mendoj se eshte dicka qe gjithesecili duhet ta beje , sidomos nese ke familje dhe femije .

Jetes nuk i dihet , aksidente mund te ndodhin , sado vdekja nuk llogaritet dot , por opsioni per te paguar nje shume te vogel tani , besoj nuk te vret .. qe ne ardhmen cfaredo qe te ndodhe te pakten femijet te kene dicka per te ardhmen e tyre !!

Te jete per burrin si benefitar-y , nuk e bej .. pse do thoni ju .. neser pasneser nuk dua parettt e mia ti gezoje me gruan e dyte , sepse te njejten gje do beja dhe une . (per te mos u treguar egoiste , ky eshte realitet )

Benefitare do vendosja vetem per gjakun tim , femijet e mi ..

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Une e kam nga puna, 200mije dollare marrin prinderit e mi si primary beneficiaries nese, larg qofte, largohem nga kjo bote.

shume here kam menduar of faking my own death, t'i fus nje te kthyer ne Shqiperi dhe prinderit te marrin lekat. jam akoma duke menduar detajet se dua te me dale plani sa me i besueshem. pres sugjerime sigurisht.

lol.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar mė parė nga Pinkie

Po pse i shkruan keto moj e uruar se te largohen burrat kur ta lexojne dhe te ngelet vetem Kalto. Larsi e Kuqka pastaj...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Te jete per burrin si benefitar-y , nuk e bej .. pse do thoni ju .. neser pasneser nuk dua parettt e mia ti gezoje me gruan e dyte , sepse te njejten gje do beja dhe une . (per te mos u treguar egoiste , ky eshte realitet )
    hajde mendje hajde. kushedi sa xheloze do jesh ti

i/e larguar Maska e Gjallica
    Anėtarėsuar
    26-12-2002
    Vendndodhja
    My MinD iS yOuRs...YoUr HeArT iS mInE...!
    Postime
    596
    Patjeter qe ia vlen pasi jemi njerez me fryme.....
    Duhet e ditur qe jeta ka shume te papritura, rruga me e mire te mos u biesh ne qafe te tjereve eshte siguracioni.

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    E cdo besh me 200 mije dallare ne shqiperi Kuqje .. nuku ja vlen ajo " fake death " ... ngrije pak ate shumen te pakten beje 1 milion ..

Per sugjerime , fillo shiko filmat te LifeTime , Kanali 45 (lol )

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Quiet Storm teme e goditur sidomos per njerezit qe jetojne ne USA .

Life insurance ose siguracion per jeten , personalisht mendoj se eshte dicka qe gjithesecili duhet ta beje , sidomos nese ke familje dhe femije .

Jetes nuk i dihet , aksidente mund te ndodhin , sado vdekja nuk llogaritet dot , por opsioni per te paguar nje shume te vogel tani , besoj nuk te vret .. qe ne ardhmen cfaredo qe te ndodhe te pakten femijet te kene dicka per te ardhmen e tyre !!

Sa Shpirtlige ti Pink!. Nejse, une kam lene me gjithe shpirt "gjysmen tjeter timen" si "Benefficiary" per disa arsye:
    1- Disa gjera qe jane nisur bashke (shtepia, makinat, etj) nuk mund t'ja le asaj ti paguaje vetem ne rast fatkeqesie.
    2- Kur kam qene gjalle ajo me ka bere te lumtur, keshtu qe cfaredo lloj gjeje qe e ben ate te lumtur (qofte dhe matresa me dike tejter) pas vdekjes time, eshte e justifikuar tek mua. Kur eshte ajo e lumtur eshte njesoj si te isha vete i lumtur.
    3- Ajo femer qe arriti te jetonte me mua per kaq kohe dhe vazhdoi te ishte ne gjedje te qendrueshme psiqike i ka hallall jo aq po 3-fishin e atyre pareve.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Uaa R2t Sic duket sinqeriteti i tepert ketu me mori ne qafe

Pastaj ka lloje te ndryshme insuranca-sh , nese ti deshiron qe ta ndihmosh ate larg qofte dicka ndodh , ka opsione qe ato te paguajne shtepine , makinat etc etc .. me kete nuk jam kundra .

Keshtu pare thate .. ncuq

Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Sa here e kam menduar dhe une te djeg makinen , dhe te le brenda Shqiponjen pe floriri qe e kam ne qafe dhe ndonje dhemb. 250mije dollare ne Shqiperi kisha bere identitet te rri e kisha ven dhe emrin Taulant . Si beneficary kam vellackon dhe kur behet keq per lek ja kam merrakun nga nje here . Nejse me sa shof une ne te gjithe kete e kemi nga puna pa premiuums , lind pyetja a do te paguanit ndonjere monthly premiums te siguronit jeten e dikujt tjeter kur ju te shkoni ne ferr .

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajmėrime tė ndryshme pėr studentėt Shqiptarė:
    Nga forever nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 14-05-2011, 04:34
  2. Deri ne sa muajshe shtatzene mund te udhetoje nje femer?
    Nga Leila nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 18:45
  3. 500 Kompanite me sukses me te madh ne bote.
    Nga Estella nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 27-11-2002, 04:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •