Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 101
    Gate 7 Maska e Noerti
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    213

A blihet dashuria me lek?

Shum here dhe shume veta e kane ne mendje kete pyetje 'Blihet apo Jo dashuria me lek'.
    Mendimet ndahen ne dyfish besoj si dhe kundershtime te shumta.

Per mua dashuria nuk blihet me lek.

Ja te shohim c'do thuani ju forumista?

Noerti
    Ku ėshtė besa aty ėshtė dhe shpresa.

MiLaNisT Maska e sLimShady
    Anėtarėsuar
    22-04-2004
    Vendndodhja
    Shif ka mrapa m'ke
    Postime
    1,116
    Absurde me duket kjo te blihet dashurija me lek ne fakt per mendimin tim ajo qe thua ti a mund te blihet dashurija me lek nuk muyund te quhet dashuri.Dashhuri per mendimin tim quhet ajo pa leke
    M&M

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Noerti parimisht te miratoj por realisht te kundershtoj, jo une por argumentat e sotem. dihet eshte bere tashme e modes qe nje vajze te shikoje mireqenien e me pas ndienjen, e hidhur por e vertete.
    Dihet qe nje mashkull sot s`ka me probleme mbi tradicionalizmin shqiptar mbi femren e kulluar por kane qellimin qe femra ti siguroje ne nje rruge te mundshme mundesi fitimi. Ketu parashtroj cdo element nga ato qe fillojne tek shfrytzimi fizik deri tek ai material.

Dito.

Bebiiiiiii dove je? Maska e TiLoNcE
    Anėtarėsuar
    11-05-2003
    Vendndodhja
    tu bo not
    Postime
    1,116
    Noerto ne te thella paske ron
    Mos me thuj qe ta ka ofru kush pare
    j/k

Dashuria osht Ndenje dhe si e till per te ska cmim apo vlere ne lek.
    Per dashurin pagun me ndjenj ,me shpirt me jete..dhe jo me KULETE
    Nese dikush me xhepin plot ka aritur te bej per vete dike...i ka ble trupin ,,syt..vetllen..po jo Shpirtin dhe Zemren
    Dhe zemra dhe shpirti jan te vetmet qe mbartin ,dhurojn,pranojne .ndjejnen me fisnike Dashurin

cdo lidhje tjeter smund te quhet dashuri,,po thjesht PAZAR

qashtu
    o-le-le firma

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Qashtu qashtu edhe une me mendimin e Tilonce jam kam thone une o zgjut kjo dreq
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    hajde te blere thuaj! por ju, maj frends, jeni shume te verfer per nje ekstravagance te tille prandaj, mos e vraj shume mendjen i thone (keshille kjo)
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Jo patjeter te blesh me lek, por nese je i pasur ke me shume shance per te gjetur dashuri. Nuk eshte absolute se atehere une dhe ti cfare do te benim por ka shume nga ata qe kane fat me shume se kane para. Se nqs ty the mua me duhet te punojme disa te tjere jane duke bredhur atje ku une e ti shkojme njehere ne vit.
    Direkt nuk mund ta blesh por te vjen ne ndihme kur duhet.
    Nejse, une kam jetuar dhe kam pare te dyja por ketu ne U.S sikur ka nje tendence qe paraja mund te blere dashuri.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Mund te ndodh edhe ta blesh , Nese ke lek i ke te gjitha..!

Kjo ndodh gjithkund ne bot jo vetem tek ne Shqiptaret..:!
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Dashnia nuk blihet..Por, te len pa lek....
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Pupupupupu... ē'po me degjojne veshet ! Po ē'beni more shoke, aman si ia mbeshtillni keshtu mbare e mbrapsht, a thua se jemi ngritur nga kembet e krevatit...

Po mire, ē'kuptim ka te vihen dy madhesi cilesisht te ndryshme perballe njera-tjetres ? Paraja eshte materiale, fizike, dhe dashuria eshte ndjenje. Dashuria nuk eshte sherbim qe mund ta blesh me ofrimin e parase (dhe jo lekut se na ēuditet, se pastaj na duhet te hapim nja 200 e ca tema per te gjitha llojet e monedhave te botes). Ndjenja nuk ka asnje lidhje me gjerat fizike. Dashuria nuk blihet me leke, malli nuk hiqet me dhurata, trishtimi nuk shitet ne ankand, zija nuk lehtesohet me shkuarjen ne plazh, etj etj...

Ja keshtu, kur fut doren ne xhep dhe do nxjerresh parate, mos harro asnjehere se po e ben kete per te kenaqur nje nevoje. Ndonje mund te me thote qe mund te behet fjale per te blere nje liber. Eh mire, kjo behet per te kenaqur nje nevoje shpirterore, dikush tjeter i harxhon parate per nje nevoje fizike apo fiziologjike a ku ta di une tjeter. Por ate, dashurine, nuk mund as ta blesh, as ta shesesh, as ta japesh hua, as ta marresh peng, dhe as ta kursesh per nje dite ne nevoje. Ajo eshte katerciperisht e pamatshme, e papeshe, e pangjyre, e paere, nuk ka dimensione hapesinore dhe kohore.

Dhe diēka tjeter, meqe ra fjala. Nje mikja ime shume e shtrenjte me thoshte nje dite qe togfjaleshi "dashuri e vertete" nuk ka kuptim. Kur themi dashuri, kemi thene ne te njejten kohe dashuri e vertete. Nuk ka dashuri te pavertete, perndryshe nuk do ta kishte emrin dashuri. Ne jete ka vetem nje dashuri, te tjerat jane pseudo-dashuri, ose kompromise me veten tone. Dhe me duhet te pohoj qe i jap plotesisht te drejte mikes sime.

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria ėshtė virtyti mė i madh
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisė Kristiane
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind ēdo ditė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtė
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •