Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    i/e regjistruar Maska e Eddie
    Anėtarėsuar
    06-08-2002
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    10

Perse Shqipetaret i ndalin vajzat e tyre te martohen me kend ato duan vete ?

Te dashur miq qe i lexoni keto rreshta i shkruaj nga nje ngjarje e vertet qe me ka ndodhur keto dite, kam dashuruar nje vajze dhe ajo me ka dashuruar mua shume, keshtuqe ne vendosem qe te martohemi, por kur erdhi dita qe te takohem me Babain e saje ai nuk pranoi dhe i kercenua vajzes saqe ajo qe e detyruar qe te me thote lamtumire!!! Babase se saje i eshte bere qejfi por a thua eshte e mire kjo qe ne dy te rinje te cilen sakfifikuam aq shume per njeri tjetrin tani mos te bashkohemi vetem perse ai ka deshire ashtu, per arsye se nuk po i pelqejkam une atije !!! Pse valle a do jetoje une me te apo me bijen e tije ?
    Pergjigjen po mundohem ta kerkoje nderkohe qe shpirti im me vajton dhe ne mbrendesi ndiej dhimbje te papershkueshme dhe mendoj per vajzen qe e dua dhe qe jam ne gjendje edhe te vdes per te, se ku eshte qfare ben e mbyllur ne shtepin e saje, vetem e di nje gje se ne shqipetaret kemi qene te mallkuar qe nga lashtesia dhe se gjithemone do jemi edhe ne te ardhmen ...
    "Serenity prayer: God grant me the serenity to accept the things i can not change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference."

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    nuk do te jesh keshtu pesimist sepse ka menyra per ti ikur babait
    ne qofte se vajze ty te don me te vertet pse nuk e len familien e vet dhe te bashkohet me ty dhe keshtu i dimostronit babait
    se nuk ka se cfar ju bej vetem te ja vras se bashku dhe kete nuk do ta bente asnjehere pse nuk e provo ne fund te fundit kto jane hostori te verteta dashurie .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2002
    Vendndodhja
    as vete se di ku jam, ka njeri te ma tregoje
    Postime
    92
    Eddie
    jam dakort me Tim kur thote mos u be pesimist, por jo per faktin se ka menyra per ti ikur babait sepse, une kete pergjigje do ta shihja si alternativen e fundit per tu bashkuar me ate vajze pasi ke bere perpjekje dhe ke deshtuar ne te tera.
    RRUGA ME E SHKURTER S`ESHTE GJITHMONE ME E MIRA
    Si fillim mundohu te rregullosh nuk e di ndoshta me mire te pershtatesh ne ate gjera qe mundesh, kuptohet ne perputhje me ate ca kerkon babai i vajzes , te kuptohemi ne gjera qe ti mendon qe ia vlen ti ndryshosh jo ne gjera qe per ty jane primare, pasi per hir te asnje gjeje ne jete nuk ia vlen te ndryshojme tip natyre apo ku ta di une se cfare.
    Do ta kisha me te lehte te te jepja nje mendim nqs do e kishe konkretizuar faktin pse ti nuk i pelqen babait te saj.
    Primarja ne nje lidhje eshte qe te 2 te rinjte te duhen ,por mos harro faktin se nderhyrjet anesore shpesh behen aq te rrezikshme saqe mund te permbysin gjithcka qe ti ke ndertuar me aq dashuri me te dashuren tende .
    Mos nenvlefso asgje ne lidhje me ambjentin qe rrethon dashurine tende, mos nenvlefteso as babain e vajzes as shkaqet qe paraqet ai , analizo me kujdes arsyet qe ai te paraqet per mospelqim , shiko me kujdes ku me te verte ai ka te drejte dhe ku jo ....... shprehi argumentat e tua dhe shpresoj te te dali per mbare.......
    Mos harro qe cdo gje do KOHE , jepi kohe vetes tende ne ndryshim , jepi kohe babait te vajzes per te reflektuar ne ndryshimet e tua

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Per kete problem une mendoj se nuk eshte aq i lehte sa duket.

Qe babai e ka ndaluar vajzen kjo do te thote se ai ka aresye teper te forta qe e ka bere kete.

Meqenese ne postimet e mesiperme nuk paraqitet asnje element tjeter nuk ka mundesi qe te japesh as rekomandime.

Zgjidhja e problemeve me force ne shumicen e rasteve del per keq.

Ciftit ka per ti shkuar gjithe jeta dhune. Edhe ajo pak dashuri do transformohet ne urrejtje dhe te dy njerezit do humbasin te afermit.

Pra pa ditur shkakun e mosmarrveshjes nuk gjen dot rrugen per zgjidhjen e saj.

Ajo qe mendoj une eshte se Eddie e di fare mire se pse babai i vajzes nuk e do lidhjen.

Sic eshte paraqitur aty duket se ka dicka serioze.

Po qe se kerkon ndihme vertet per kete problem na jep informacion

Cilat jane aresyet kryesore qe babai ka kundershtuar kaq ashper?

Keshille:

Para se te gjykosh te tjeret gjyko veten njehere

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    hej hej, mos i merrni me kaq ngut, per me teper ai ka ardhur ketu se po dhimbet, pra si te them ta sherojme me pare, thjeshte edhe duke i dhene nje shprese qe nuk mund ta coj asgjekundi por te pakten kjo eshte e para.
    eshte si puna kur policia ze nje kriminel por mbasi ai u plagos, policia fillimisht e dergon ne spital, e mjekon deri ne sherim te plote mandej e e ve ne banken e te akuzuarve, kur prej andej ai qe u kap si kriminel mund te mos jete i tille
    (nuk e di c'lidhje ka kjo qe thashe, ose me mire nuk ka lidhje, thjesht dua te them qe e para qe duhet te bejme eshte ta inkurajojme djalin)
    une jam krejt e lumtur qe ai dashuron, packa se edhe po i dhemb shume kjo dashuri. Kjo jo gjithemone eshte pr tu ankuar.
    Jemi bere kaq moderne e kaq praktik sa nuk na dhemb me dashuria, madje edhe po na dhemb bejme sikur jemi te forte e nuk pohohemi me kaq sinqeritet si ky djali i rastit tone.
    Nuk jam kundra prndit qe nuk e pelqeka djalin e ofruar per vajzen e tij, aspak, por edhe menyra se si e paska ngujuar vajzen brenda... nuk eshte kushedi pozitivitet.
    Ti djale se ta harrova emrin, e vetmja gje qe ka rendesi tani per ty eshte vetem ajo e dashura jote (duhet te dish a eshte duke te dashur njesoj edhe ajo tani e mbyllur, dhe nuk eshte e tunduar ose e bindur nga i ati i saj per mos te te dashur me )
    Tani kjo eshte prova nese ju jeni dashur te dy njesoj apo vetem ti ate. Qe te fitosh nje dashuri nuk duhet te behesh rrembyes, gjykues i te jatit te asaj (shto ketu gjithe shqipatret) por duhet te dish te vuash, duhet te dish te meritohesh, duhet te dish te durosh, dhe jo vetem ti por edhe ajo.
    E para gje qe duhet te besh tash per tash , eshte te gjesh nje menyre komunikimi me te dashuren tende. Si ajo paska pranuar te dorezohet?
    Sa dite ke pa e pare?
    MOs harroni se i jati mund ti fuse nje te martueme asja vajzes se vet , per tia hequr te dashurin nga mendja duke i ofruar nje burre si puna e tij, qe me vajzen e vajzes te behet e njejta gje. Pra jo rralle njihet dhuna e prinderve shqiptare mbi dashurine e vajzave te tyre, kjo nuk duhet te behet trashigimi....
    Ky prindi ta zeme ka frike nga deshtimet e se bijes, dyshon ne zgjedhjen e saj, dhe vendos fatin qe ai parashikon si me te mirin duke e lidhur ose duke e burgosur ne shpi, ose duke iu imponuar.
    Si nuk mesuan prinderit tane nje here te bisedojne me te bijat, vecse ti zene perflokesh e ti fusin ne bodrume?!!.
    Ju kujtoni se ai qenka prind i denje?
    Mua aspak nuk me duket ashtu. Po te kishte qene i denje, vajza nuk do te ishte aty dhe ashtu sic eshte.
    Na ka ndodhur edhe ne ti ofrojme baballareve nje djale, te papranueshem per te(Babain). Dhe ose kemi refuzuar babain duke e bindur se une e meritoj lirine, ose na ka bindur babai dhe i kemi thene atij djalit arsyet se pse kjo lidhje apo kjo ndjenje nuk eshte edhe kaq e madhe, perderisa tani mendoj si im ate.

Gjej nje mundesi komunikimi, dhe kontrollo deri ku eshte thyer dashuria e asaj vajzes, sa per te jatin ke kohe edhe me vone.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Me pelqen sensi pozitiv qe macja ka per te ndihmuar

Per te ndihmuar ke.

Kush e ka problemin ketu.

Sic e shoh une bota ska vetem nje personazh, por shume.

Pra le ti marrim me rradhe.

Djali pra Eddie, vajza, babai dhe ne ketu ne forum.

Une nuk shoh kurrfare sinqeriteti tek postimi i Eddit.

Ajo qe eshte parashtruar eshte vetem problemi qe ka ai dhe jane fshehur shkaqet e problemit.

Kjo me ben te mendoj se Asat Eddie i ka neper menge.

Ne qofte se Eddie kerkon qe te ngushellohet ne nje fare menyre atehere eshte tjeter problem.

Mungesa e ketij informacioni do te na conte ne supozime te pafundme.

Sic e konsideroj une qe t'a meritosh dashurine duhet qe te falesh dashurine, dhe dashuri pa sinqeritet ska.

Mungesa e sinqeritetit eshte nje aresye madhore qe prindi e kupton se ka eksperience.

Ti mace ke filluar ne ndihmosh Eddin sepse ai erdhi ketu ne forum

Po sikur te vinte edhe vajza, edhe babi edhe kusherinjte cfare do beje.

Do perpiqeshe qe ti ndihmoje te gjithe.

Pra ne njefare menyre do beje rolin e gjykatesit

Eddie po deshi qe ne ti bejme gjyqin ketu le te na jape me teper informacion

Ose le te ndjeke keshillen time dhe le t'a gjykoje vete veten dhe ne ti urojme fat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 13-08-2002 mė 14:28

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Le te themi qe ti e rrembeve vajzen ose ajo largohet me deshire nga familja e saj dhe vjen me ty. Mendon se do te jetoni te lumtur pas asaj? Mendon ti se ajo vajza qe ti deshiron ta martosh do te harroje babe e nene dhe nuk do ti kerkoje me ti takoje? Mendon se ajo do te jete e lumtur pa nene e pa babe? Mendon se babai i vajzes do te "pranoje" ty me vone, apo do tu urreje me shume ty qe i more vajzen e vet?

Le te themi qe ti e harron ate vajze dhe e ben zemren gur. Kjo alternative eshte akoma me e dhimbshme se e para, por ne fund rezultati eshte i njejte, nuk do te jeni te lumtur nese nuk keni bekimin e prinderve te goces.

Cila eshte zgjidhja?

Une nuk di te te jap zgjidhje me garanci, por ajo qe une do beje eshte qe do vija e do flisja vete me babain e vajzes si burri me burrin. Do ti beja te qarte si qendron puna, kush jam une dhe si e njoha vajzen e saj. Ky eshte i vetmi shans qe ke per ti dhene nje zgjidhje te pranueshme ketij problemi kaq te ndjeshem.

Martesat pa bekimin e prinderve jane te destinuara te perfundojne keq, pasi martesa ne vetvete eshte institucion qe ngrihet mbi familjen.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    kush eshte babai per vajzen eshte nje person i cili e ka sjelle ne jete
    i ka dhene edukete dhe kulture per aq sa ka pas mundesi
    mirpo vajza eshte rritur
    dhe nuk duhet te jete aspak pengese per zgjedhjen e jetes se saj
    nje njeri i rritur duhet te jete i pavarur sepse ndryshe do te jete me keq per
    ate sepse duhet te kete gjithmone mbrojtje dhe si rrjedhoje nuk behet asnjehere e forte dhe te kete fatin ne duart e veta
    dhe kjo do te ishte nje dicka shume negative negative............
    sepse jeta eshte e gjate dhe mbi te gjitha kerkon eksperienza
    dhe forze
    me habit shpirti i lire
    kur thote burri me burrin
    me sa duket nuk i njeh mire shqiptaret dhe zakonet
    e tyre
    pastaj ju nenvlerson sentimentrin me te madh po te isha une nuk do te esitoj aspak do te merrja vajzen dhe do te ikja sa me larg
    babai nje dite do te kujtohej se kishte gabuar
    dhe do te me kerkonte te falur
    vllezer ta leme kte njeri te lire sepse ka nevoje.................etj.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Se pari doja te dija arsyen perse nuk eshte dakord babai i vajzes pr ta pranuar kandidaturen tende si dhenderr. Se dyti te sugjeroj te gjesh nje zgjidhje: p.sh. nje person me te cilin i ati i vajzes ka relata te mira dhe ndoshta do te beje dicka per ju te dy.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 15-08-2002 mė 17:38
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

alvi
    i/e ftuar
    Si thote ajo konga e bukur popullore.

Ik mor pizeveng
    ik mor qerrata
    goca osh e vogel
    s'di me bo sevda

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Vajzat dhe adoleshenca
    Nga altin55 nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-01-2005, 17:10
  4. Vajzat dhe adoleshenca
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-10-2004, 15:54
  5. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •