Postuar mė parė nga [xeni]
dreqi ta mare...une kujtova se ishe duke bere xhiron e mbasdites ti![]()
Postuar mė parė nga [xeni]
dreqi ta mare...une kujtova se ishe duke bere xhiron e mbasdites ti![]()
When in Doubt, Act Stupid!
Kemi dhe themi,
Kemi nje gote me uje qe mund te mbaje 12 ml. eshte 6 cm e larte dhe e kthejme anazh derisa uji te jete gati duke u derdhur (por nuk derdhet). Kur e kthejme goten uji eshte 2 cm qe nga fundi i gotes (sic e shifni ne figure).
Pyetja: Eshte uje i ngrohte apo i ftohte?![]()
...pyetja e vertete: Sa ml uje ka gota?
P.S. [xeni] ngaqe je rrotull dhe jo ne xhiro, ke vetem 11 minuta kohe (kronometri fillon pas postimit)
P.S.S. kush e gjen i pari mer goten me vete![]()
(2/6)*12 + 1/2(12-(2/6)*12)= 8
Uji eshte i ftohte...![]()
Maluaeshte duke ngare nje Benz Elegance 100 m/sec drejt udhekryqit.
Shikon ne te djathte dhe shikon Samiun qe eshte duke ngare nje Lada te vjeter duke nxjere shtellunga te zeza nga pas, me 30m/sec.
Edhe Samiu eshte duke ecur drejt udhekryqit. Nga kjo pamje e frikshme, Malua shtyp frenat ne vend...
Nqs. do vazhdonte me 100m/sec do ta kishte kaluar udhekryqin shume perpara se Lada e Samiut do kishte mberitur.
Ne seconden qe Malua styp frenat, qendra e Benzit eshte 125 m nga udhekryqi dhe qendra e Lades eshte 150 m nga udhekryqi.
Nga frenimi, Benzi ngadalesohet me - 30 m/sec. Samiu nuk e prish fare terezine dhe nuk ndalon por vazhdon me te njejten shpejtesi.
Per hir te problemes, e zeme qe cdo makine eshte 13 m e gjate dhe 7 m e gjere
Pyetja: Do behet aksident?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nausika : 25-06-2005 mė 14:39
Nausika qenke tip paqesor. Po te kishe lujt ndonjehere Carmagaddon mund ta kishe bere llogarine me te veshtire dhe rezultatin me tragjik. Autobuzi i Malos per 2 sek ka pershkuar 140 m, pra e ka kaluar udhekryqin, kurse Samiu qe akoma e mban mend tabelen e shumezimit (prandaj se prish terezine qe te frenoje) llogarit qe i duhen 5 sek. qe te arrije ne udhekryq, ndaj nderkohe ndez dhe nji cigare dhe nderron kanalin e radios.
Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.
Postuar mė parė nga Dr Rieux
ahahaha...lol...
jo per gje por une kisha hallin e Benzit
Pergjigje e sakte....
po e mbyll per sot,
Kujdes edhe per ju qe ngisni makina, edhe pr ju qe jeni ne kembe,
Ka shume Malokate rreth e rrotull![]()
Nqs. e gjeni edhe kete ne me pak se 5 minuta, heq dore nga tema
Rrypi i Ekuatorit
Kemi nje rryp qe kemi lidhur reth ekuatorit te tokes. SIkur te shtojme nje meter me shume tek rrypi, e mbajme ne nje pike sic e tregon figura dhe e ngreme ne nje lartesi te tille derisa te jete prape i ngushte.
Pyetje: Sa larg tokes do jemi? dmth. sa eshte h ?
e zeme se toka eshte sfere perfekte me reze 6400 km dhe rrypi nuk teriqet (jo elastik).
Sa kerrnace qe je, po shtoji nje km rryp te pakten (se rryp eshte) Me kaq pak sa ke shtuar ti, sikur nja dy baktere me teper te shtohen ne token poshte ketij rripit ajo "h"-ja jote nje zero me bisht eshte. Sipas llogarive te mia as 0,00002 mm nuk eshte
Po qe gabim, nuk doja qe ta lije kete teme.
P.S Po nga fusha e shahut pse shmangesh?
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Postuar mė parė nga SuiGeneris
lol...po ti shtoj nje km tjeter, h-ja vete ne hene (dhe atje nuk ka oksigjen:P)
me pak fjale, rrogallite nuk te kane dale shume ekzakte...
Flm. per kontributin , ke bere nje gjest te dobishem (tani temen nuk e le)
Nausika
P.S. po nuk fshihem nga fusha e shahut more njerez, po kam fusha beteje te tjera per te mbaruaj njehere. Me ty kam arsye te dyfishte per te lozur sepse vetem me ty nuk kam resultat perfect![]()
Ok, meqe ia arritem qellimit tani te japim pergjigjen e sakte.
Kjo nuk eshte pyetje per forum por meqe ti e solle nuk ka lezet te mbetet keshtu pa pergjigje.
Kisha harruar nje detaj te vockel fare une, atij nje metrit ti shtoja dhe "pergjigje - 1" metra litar nga ato qe terheqim ...
Ta them une qe eshte nja 120 mapo tua le te tjereve ta gjejne pa hile.
Ehu duhet ndonje shqiponje ta terheqe kaq lart.
P.S Rezultat me perfekt se aq ske ku gjen.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 28-06-2005 mė 13:48
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Krijoni Kontakt