Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    .... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Isha ne Maqedoni, Struge para tre vjetesh ne dimer. Ate kohe ra shume bore, nejse. Do veja me motren ne dyqan per te blere disa gjera dhe ma tha komshija "mos shko tek ky dyqani, se jane maqedonas, shko pak me poshte se jane shqiptare." Per te mos ngjalle shqetesime (10 dite qe isha aty me pushime kush po vret mendjen) vajta te dyqani shqiptar. Rruget e papastruara nga bora (faktikisht kishte shume vite pa rene aq shume bore ne Struge) dhe si ne vende te pamesuara me bore nuk ka mjete per te pastruar rrugen. Mezi e gjetem dyqanin, dhe kur vajtem nuk kishte shume gjera. U kthyem dhe vajta te dyqani "maqedonas". Motra me tha mos u fut, po kush e degjoi. Serbisht nuk flisja, por u morem vesh fare mire anglisht, dhe megjithese ata e dinin qe ishim shqiptare, u treguan shume te sjellshem, profesionale. Kur mbaroja pune u thosha me kortezi "Good night, thank you very much," etj, gjithashtu dhe ata ne menyre reciproke. Komshija dhe motra me thoshin: "po ti, pse u flet ashtu? Ata jane maqedonas!"

Nacionalizem ne profesionalizem? Nacionalizmin nen kuptimin e atdhedashurise dhe jo urrejtjes per te tjeret cdo njeri e ka ne gjak. Por si qenie njerezore per hir te mirekuptimit dhe bashkejeteses me te tjeret duhet te tregojme dhe "njerezillek."

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Puna,kultura dhe arti jane per te bashkuar njerezit dhe per te zhdukur barrierat qe ndajne popujt.
    Per mua nacionalizmi eshte nocion qe i perket te kaluares sepse jemi ne kohen e globalizimit dhe te bashkejeteses midis popujve.
    Vendi im eshte atje ku une ndihem mire dhe ku koltivoj pasionet e realizoj endrrat.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    nje nacionalist do te pergjigjej qe megjithse ne kosove cilesia mund te jet me e dobet ti duke e bere ate ne kosov ndihmon nje individ te kombit tend duke i dhene mundesi qe neser te blej nje studio me te mire dhe ti qendroj konkurences ne te kundert po nuk vajti njeri ai falimenton, dhe e dyta me ato lek ajo studio jep pune disa familjeve kosovare ose shqiptare.
    Tė gjithė shqiptarėt qė jetojnė dhe kanė jetuar nė trojet e ish-Jugosllavisė pajtohen me kėtė mendim, sepse e dijnė fare mirė se nacionalizmi i kombėsive jo shqiptare nė kėto troje, i bėrri shqiptarėt jo profesionalė, kurse tė tjerėt profesionalė, tė pasur, tė ditur...

Tė tjerėt mund tė gjykojnė ose tė bėjnė vlerėsime nė bazė tė pėrkufizimimeve qė u bėhen kėtyre koncepteve, por pėrkufizimi anashkalon rrjedhojėn e zhvillimeve.

Nė Shkup, mund tė them se 90% e objekteve tregtare, kulturore... tė poseduara nga maqedonasit janė mė kualitative se tė shqiptarėve, por unė dhe shumica, gjithmonė tentojmė tė blejmė nga shqiptarėt, sepse nė atė mėnyrė ndihmohet dhe pėrmirėsohet biznesi shqiptar. Jemi akoma larg por siē thonė "pika, pika, mbushet gota".

Nacionalizėm nė profesionalizėm, sipas mendimit tim ėshtė i lejuar, madje ėshtė edhe i nevojshėm nė shtete ku mirėqenia e njė kombėsie rezikohet dhe dėmtohet nga kombėsia tjetėr.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga fjollat
    Tė gjithė shqiptarėt qė jetojnė dhe kanė jetuar nė trojet e ish-Jugosllavisė pajtohen me kėtė mendim, sepse e dijnė fare mirė se nacionalizmi i kombėsive jo shqiptare nė kėto troje, i bėrri shqiptarėt jo profesionalė, kurse tė tjerėt profesionalė, tė pasur, tė ditur...

Tė tjerėt mund tė gjykojnė ose tė bėjnė vlerėsime nė bazė tė pėrkufizimimeve qė u bėhen kėtyre koncepteve, por pėrkufizimi anashkalon rrjedhojėn e zhvillimeve.

Nė Shkup, mund tė them se 90% e objekteve tregtare, kulturore... tė poseduara nga maqedonasit janė mė kualitative se tė shqiptarėve, por unė dhe shumica, gjithmonė tentojmė tė blejmė nga shqiptarėt, sepse nė atė mėnyrė ndihmohet dhe pėrmirėsohet biznesi shqiptar. Jemi akoma larg por siē thonė "pika, pika, mbushet gota".

Nacionalizėm nė profesionalizėm, sipas mendimit tim ėshtė i lejuar, madje ėshtė edhe i nevojshėm nė shtete ku mirėqenia e njė kombėsie rezikohet dhe dėmtohet nga kombėsia tjetėr.
    fjollat,pleqte te na thuan ti ndajme dhent dhe dhite.
    NACIONALIZEM-kure do te bleje nje gje te shqiptari me kualitet te ulet(ose me mire nje gje kvantitete)sepse jame shqiptare.
    PROFESIONALIZEM-kure do te blej nje gje te njejte me kualitet me te larte me te njejtin cmim.
    Une personalisht jam huazuar ne bank(jo pake)per modernizimin e punes qe e punoj,se perndryshe sme ha ujku.
    Fjala e urte,eshte fjale e zjarte

Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    1,085
    Citim Postuar mė parė nga Nico11
    fjollat,pleqte te na thuan ti ndajme dhent dhe dhite.
    NACIONALIZEM-kure do te bleje nje gje te shqiptari me kualitet te ulet(ose me mire nje gje kvantitete)sepse jame shqiptare.
    PROFESIONALIZEM-kure do te blej nje gje te njejte me kualitet me te larte me te njejtin cmim.
    Une personalisht jam huazuar ne bank(jo pake)per modernizimin e punes qe e punoj,se perndryshe sme ha ujku.
    Nico11,

Vėlla i nderuar, unė tė uroj nga zemra tė pėrparosh dhe tė modernizohesh...

Unė vetėm tregova si shkon puna kėtu nė Shkup dhe qėndroj pas asaj qė e thash se, nėse duam pėrparim tė komunitetit shqiptar kėtu, doemos duhet ti ndihmojmė njėri tjetrit.
    Unė pasi nuk i kam xhepat e thellė deri nė themra dhe nuk mund tė bėj kushedi ēka pėr kėtė ēėshtje, mund tė ulem dhe ta pi njė kafe nė njė kafeteri tė shqiptarit megjithėse nuk ėshtė aq e "modernizuar" si ajo e maqedonasit, ose mund ta blej njė kilogram spece nė pazar nga shqiptari e jo nga maqedonasi... ėshtė sakrificė e vockėl, qė ja vlen.

nacionalizmi i kombėsive jo shqiptare nė kėto troje, i bėrri shqiptarėt jo profesionalė, kurse tė tjerėt profesionalė, tė pasur, tė ditur...
    Kjo nuk ėshtė rastėsi...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga fjollat
    Nico11,

Vėlla i nderuar, unė tė uroj nga zemra tė pėrparosh dhe tė modernizohesh...

Unė vetėm tregova si shkon puna kėtu nė Shkup dhe qėndroj pas asaj qė e thash se, nėse duam pėrparim tė komunitetit shqiptar kėtu, doemos duhet ti ndihmojmė njėri tjetrit.
    Unė pasi nuk i kam xhepat e thellė deri nė themra dhe nuk mund tė bėj kushedi ēka pėr kėtė ēėshtje, mund tė ulem dhe ta pi njė kafe nė njė kafeteri tė shqiptarit megjithėse nuk ėshtė aq e "modernizuar" si ajo e maqedonasit, ose mund ta blej njė kilogram spece nė pazar nga shqiptari e jo nga maqedonasi... ėshtė sakrificė e vockėl, qė ja vlen.

Kjo nuk ėshtė rastėsi...
    fjollat,miku jem.
    Sa per huazimin dhe modernizimin e punes qe e permenda e kisha fjalen te ai studio ne Kosove i cili ka pretenduar qe te bej at videoklip.
    Sa per xhepat po tallesh me mua por kot,sepse edhe une nuk i kam te thelle(krejt i mere banka),pore ne qoftese ai shiptari e ka pershembull makiaton 50 denar kurse ai joshqiptari 30 denar une do te skoje te aji i dyti se do te shiqoj anen ekonomike e jo nacionale.
    Sa per nacionalizem une te tregoj edhe dicka per veten.
    Une punoj ne Slloveni dhe te tregoje se punoj mjaft mire(me kete gje nuk dua te levdrohem) dhe ketu njerzit kerkojne kualitet(normalisht me cmime sa me te volitshme). Posa te shiqojshin nga ana nacionale une dhe krejte tjeret joslloven nuk kishim cka te lypim ne kete vend.

Mos u ofendo vella
    Fjala e urte,eshte fjale e zjarte

Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Postime
    1,085
    fjollat,miku jem.
    Nico 11, mikesha ime

Sa per huazimin dhe modernizimin e punes qe e permenda e kisha fjalen te ai studio ne Kosove i cili ka pretenduar qe te bej at videoklip.
    Unė morra shembuj mė modest.

Sa per xhepat po tallesh me mua por kot,sepse edhe une nuk i kam te thelle(krejt i mere banka),pore ne qoftese ai shiptari e ka pershembull makiaton 50 denar kurse ai joshqiptari 30 denar une do te skoje te aji i dyti se do te shiqoj anen ekonomike e jo nacionale.
    Hiē nuk tallem, e drejta yte dhe e drejta ime tė zgjedhim.
    Madje, disa gjėra qė ti nuk i di, ka pas raste kur maqedonasit nuk u kanė lejuar shqiptarėve tė hyjnė nė disa nga pishinat e qytetit (jo tė gjitha), megjithėse nuk janė private, nuk u kanė lejuar tė hyjne nė disa nga diskotekat ose klubet (mesiguri akoma vazhdon ky diskriminim), vetėm pėr arsye se janė shqiptarė...
    Mos tė flas pėr aspektet tjera, se s'mė del dita.

Une punoj ne Slloveni dhe te tregoje se punoj mjaft mire(me kete gje nuk dua te levdrohem) dhe ketu njerzit kerkojne kualitet(normalisht me cmime sa me te volitshme). Posa te shiqojshin nga ana nacionale une dhe krejte tjeret joslloven nuk kishim cka te lypim ne kete vend.
    Mė bėhet qefi qė punon mirė, sinqerisht, por Sllovenia dhe Maqedonia janė dy botėra tė ndryshme. Eheeeeeeeeee Sllovenia shkoj nė Evropė, pėr shkak se atje vėrtet mentaliteti ėshtė ndryshe dhe vėrtet secili qė ka dėshirė tė punojė, ka shanse tė barabarta.
    Kėtu, megjithėse kanė fillu tė ndryshojnė gjėrat, hala kacafytemi pėr ēėshtje nacionaliteti, jo se ne shqiptarėt duam tė jet kėshtu, po se na imponohet. Kjo ēėshtje ndikon nė ēdo aspekt tė jetės sonė e gjithashtu edhe nė punė.
    Punėt shihen mė qartė nga afėr!

Mos u ofendo vella
    Motėr, realiteti nuk mė ofendon. Mos ma merr pėr tė keq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 12-05-2005 mė 04:36

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Clidhje ka profesionalsimi me nacionalizmin pervec se ionalismi lol

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •