Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    Perjashtuar Maska e SSALB
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107

Injoranca, Kulmi i Lumturise.

Ne kohen e Enverit, te gjithe e kishin nje arsye te zgjoheshin ne mengjes e te ngriheshin nga krevati. Ai i dha nje arsye per te jetuar duke i frymezuar me "idealet boshe te Partise". Njerzit vertet ishin injorante dhe te paditur po te gjithe ishin te lumtur.

Ndersa tani, kemi shume me teper njohuri per boten, shofim se cfare kane te tjeret e cvfare na mungon ne. Lodhemi cdo dite te arrime te paharritshmen. perpiqemi me kot te jetojme boten e televizorit. E jemi gjithmone e me pak te kenaqur nga jeta.

E cfare rendesie ka qe je i paditur kur ne vetvete je i lumtur? A nuk ehste qellimi perfundimtar i njeriut te jete i lumtur?

Sipas jush a e sjell dituria pakenaqesine, dhe a eshte me mire te jesh i paditur dhe i lumtur?

"Njerzit vertet ishin injorat por ishin te GJITHE te lumtur"
    Ben mire te flasesh per vehten jo per te gjithe.
    Une se kam ndier vehten te lumtur dhe mbi te gjithe injorante.
    Ne ate kohe kam pasur mangesi ne cdo gje duke e ditur qe egzistonin.Tani te pakten kam plotesuar disa nga deshirat e mia.E rendesishme eshte qe kam mundesin per te arritur ato qe dua,gje qe me ka munguar ne kohen e Atij.
    Nje i paditur s'mund te jete kurre i lumtur.Njeriu jeton ne kohe dhe hapsire,prandaj eshte absurditet te fetishizosh lumturin abstrakte ne nji kohe ku njeriu robotizohej dhe e vetmja lumturi ishte egzistence fizike.Nuk mund te besh injorante njerzit thjesht nga sasia e informacionit qe ata merrnin ,por pavarsisht nga koha qe kemi jetuar mund te them pa frike se fale perpjekjeve ekstreme ne e kaluam injorancen pa qene te lumtur duke na ndihmuar instikti yne.
    Rrespekte Tironsja
    :^zilet

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    hmm ke nje fare te drejte ne nje pike ti lali per faktin se njerezit gjithmone jane te terhequr nga gjera qe nuk jane te mira per ta por qe atyre i duken normale dhe madje i pelqejne si te thuash njerezit i pranojne vete diktatoret me mendjet e tyre sepse ashut jane proceset e tyre mendore gjithmone flasim ketu per njerez me sasi inteligjence mesatare ka nga ata qe e kuptojne klete gje por smund te bejne asgje sepse gjithmone mendimi i mases fiton .

persa i perket pyetjes tende qe eshte me mire te jesh i paditur dhe i lumtur JO sepse gjithmone do te vuash nga gjera qe ti si di e mira eshte qe te jesh indiferent ndaj gjerave qe ste sjellin ndonje te mire ne jete dhe te jesh shume i dhene pas atyre gjerave qe te sjellin mencuri dhe harmoni ne jeten tende .

Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    Per Tironcen!

Ndoshta e formulova keq temen. Pika ku doja te dilja nuk ishte tek "lumturia qe na sillte ai sistem", po te fakti te padituria ndikon ne lumturine e njeriut. Sa me shume dime aq me shume kerkojme, kur nuk arijme dot ate qe kerkojme ndihemi te pakenaqur me veten, ketu ishte gjithe qellimi i temes.

i/e regjistruar Maska e nyc_GURL
    Anėtarėsuar
    22-07-2002
    Vendndodhja
    ne endrra
    Postime
    17
    SSALB mire e the lal! Kur je injorant nuk je ne gjendje te vlersosh me shume dhe cdo gje te kesh (sic ishte ne shqiperi ne kohen e enverit qe qe te gjith ishin ne te njejtin rrangull) te duket e mjaftushme. Por tani ne jetojm ne nje bot qe nje nga komshinjt mund ta kesh shume te farfer edhe tjetrin te pasur. Ne kete pikpamje njeriu hap syt dhe do te mundohet qe te jet me shume si ai komshiu i pasur dhe per te realizuar kete ai do shkoj ne disa steps. Ndersa ne kohen e enverit njerzit nuk e vrsisnin aq mendjen sesa. Hope u got my point se e bera cik corb une kete ketu.

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    opa... pyetja e perhershme,
    e perse te duhet dija po s'te beri te lumtur?
    prototype, si mund te vuash nga dicka qe nuk di? vetem nga injoranca nuk vuajne robt--te pakten nuk vuajne deri para se zgjuarsohen aq sa te kuptojne qe jane injorante.

por te zgjuarsohesh icik nuk i mjafton asnjerit- edhe zgjuarsohen deri sa trishtohen nga zgjuarsia. edhe pastaj si rasti im edhe i ssalb, fillojne e mundohen te s'zgjuarsohen

ps: te kapa ssalb.

Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    lol
    rrofsh o nimf se ma vure buzen ne gaz....ashtu eshte

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    prandaj jam ketu de - t'ju ve buzen ne gaz...

Sinqeritet.Korektesi.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Nuk mund ta besoj qe njerezit ishin Injorant dhe te lumtur ne ate kohe,nga vete fakti se nqs do te ishin te injorant nuk do te dergjeshin brigjeve te Adriatikut dhe maleve te Greqise.nuk e di se sa e keni jetuar ate kohe por une te pakten dicka arrita.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132
    temanjoranca ,kulmi i lumturise..............................
    po c`ma ngaterroni refleksionin filozofik me ca envera e sheqernaaaaa te hidhura....
    SSALB.....ndoshta jam pergatitur per dicka tjeter kur lexova temen ne fillim ose Ti ke bere gabim fatal...pa dashur te perzihem ne diskutimet e sterbera per enverizmin(jo komunizmin) po mundohem te them se nuk ia vlen barra qerane te marrim parasysh asnje nga te ashtuquajturat "te mirat" e "kohes"...
    .................................................. .....................................
    Mendoj se ne asnje sistem qofte ky dhe me i ngurtesuari ne zhvillimin e dijes ,nuk arrihet dot ai qe quhet "mediokriteti i arte"
    sepse kjo ndodh per vete faktin se "njerezit jane te ndryshem"
    dhe jo cdokush e perballon tundimin qe ngjall filozofia dhe shqetesimi filozofik...dhe gjithe demet me pas te sjella nga kjo shkence e mendimit...sepse jo te gjithe jane "bageti "....
    te "lumturit dhi e desh"........
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nė kėrkim tė lumturisė – Thirrje ndaj jomuslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:16
  2. Balsami i lumturisė
    Nga E_LUMTURA nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 09-02-2007, 18:59
  3. Shkaqet e lumturisė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 15:01
  4. Arritja e lumturisė
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 14:53
  5. Injoranca ose xhahiliteti
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 12:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •