Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119

Sky Diving - Sport ekstrem i imi!

Per arsye se ky lloj sporti nuk ka egzistuar me pare ne Shqiperi (nuk di a egziston tani) nuk mund ta gjej fjalen e pershtatshme ne Shqip perveq se "Renie nga qielli"
    Per mendimin tim eshte sport teper interesant dhe i frikshem fillimisht. Kur kam nisur kete sport (nje vit me pare) asnje nga shoket qe kisha nuk guxonin te nisnin kursin.Pasi mbarova RAPS ((Ram-Air Progression System) dhe kalova 3 nivelet e para njerit prej shokeve te mi ju zgjua kureshtja per ta provuar

Pas hedhjes se pare vendosi te mbaronte kursin! Tani jemi nje grup prej 7 vetave! Une dhe dy shoke te tjere kemi dhe nga 2-3 nivele per te kaluar pastaj marrin BBA liqence e cila funksionon ne gjithe boten per te ushtruar kete sport. 4 te tjeret qe kane filluar kursin me vone u takon ta mbarojne nga fundi i korrikut apo fillimi i gushtit.(mvaret shume nga koha dhe koha ketu ne UK nuk mban e mire zakonisht)

Hedhja me e larte qe mund te kem bere eshte nga 14.000 feet (rreth 5000 metra)
    Mund te kem bere rreth 32 hedhje deri tani.Normalisht qe eshte e frikshme fillimisht,biles e pranoj qe akoma kam frike mirpo kjo frike largohet me rritjen u numrit te hedhjeve derisa iken fare.

C'far mendimi keni ju per Skydiving? A mund ta provonit nje hedhje?
    A mund ta ushtronit si sport.
    Nese eshte dikush qe e ka provuar do isha teper i kenaqur te degjoja komentet.

Faleminderit.

Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    E kam provuar vetem njehere, se natyrisht shumica e shoqerise e nderrojne mendjen minuten e fundit se u del nje pune , por natyrisht do e provoj prap.

FANTASTIKE, ca te them, nje ndjesi shume e vecante kenaqesie, sidomos koha e renjes me parashute te mbyllur (free fall), 15,500 feet lart, 1 minute free-fall me 120 mijle/ore.....aaaaahhhhhhhhh....mrekulli
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Te shtunen e kaluar beme dhe nje hedhje tjeter.Na u desh te prisnim deri pasdite per arsye se ish mjergull.Kete radhe beme nje hedhje SL (Static Line) nga 5000 feet dhe nje frefall nga 8000 feet dhe kur shikoje poshte dukej sikur po bije ne nje qylym te bardhe ngaqe shtresa e mjergulles ish ngritur deri ne 1000 mt.

Diikush,gezohem qe e ke provuar! Ke vene re kur te hapet parashuta,te duket sikur dikush te terheq menjehere siper

Njeri nga instruktoret tane pesoi maifunction (difekt) ngaqe po bente manovra shpejtesie.Ne parashuten rezerve ndodhet nje aparature qe kontrollon shpejtesine e renies.Nese je poshte 1000 feet dhe prap bie me shpejtesi,kjo aparature hap rezerven.Dy parashuta te hapura njekohesisht ne nje trup krijojne problem neqoftese distancohen nga njera tjetra dhe nuk jan paralel.Kur distancohen duhet patjeter ta shkepusesh njeren.

Kjo ndodh shpesh me prefesionistet qe mundohen te bjejne renie spektakulare.
    Ne kemi shume shume rruge per te arritur ne ate nivel.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BvizioN : 04-04-2005 mė 05:22

Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anėtarėsuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,946
    nuk e kam provuar po kam pare ne televizione dhe ka dhe shqiptare qe e ushtrojne kte lloj sporti
    dhe egziston akoma

do kisha shume deshire ne qofte se do vinte nje dite ta provoja
    eshte shume gje e bukur

urime lal per fotot dhe per inisiativen tende
    Takohemi Ditėn e Gjykimit

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Faleminderit Eduardi. Shpresoj qe te realizohet deshira ! Eshte nje nder eksperiencat me ineresante qe njeriu mund te provoje dhe smund te pershkruhet tersisht me fjale pa e provuar vete.
    Shumica e njerezve mendojne se skydiving eshte sport i rrezikshem po faktikisht numri i njerezve qe mund te jene vrare aksidentalisht ne kete sport eshte shume me i ulet ne porpacion me ato te sporteve te tjera.
    Kostumi ka dy parashuta,njera prej te cilave eshte rezerve ne rast se kryesorja nuk funksionon (ndodh ne raste te rralla dhe difekti vjen nga palosja jo e rregullt qe mund ti behet parashutes para hedhjes)
    Po tek e fundit si qdo aktivitet tjeter ne jete smund te jete 100% i sigurte.Shoferi kur qarkullon me makine nuk eshte 100% i sigurte po ashtu.

Une do tua rekomandoja ta provonit.

Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
    ...Une do tua rekomandoja ta provonit.
    Hej Zeri, une ja kam rekomanduar te gjitheve, po puna eshte se kane frike... Eshte me gjithemend mrekulli

P.S. Juve paskeni helmeta te pakten, se une kur u hodha kisha vetem kapele lekure ne koke si pjese e uniformes

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Shumicen e rasteve kur ben hedhje Solo marrim Helmeta te tilla.Kam pare qe perdorin nga ata te lekures por kam mendimin se te tilla perdoren ne Tandem,dmth kur ben hedhje freefall i shoqeruar me instuktorin.

Frika esht teper normale dhe ajo e ben disi me interesante
    Perndryshe do ishe monotone si shumica e gjerave te tjera.

Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Zeri, na thuaj ndonje kuriozitet apo te dhene tjeter per Skydiving....

P.S. Para pak kohesh, tek po fluturoja me avion, ne nje moment stjuardesa thote qe "bla bla bla...kemi arritur lartesine 15,000 feet" dhe mu kujtua kur o hodha me parashute (15,500 feet) dhe hodha koken nga dritarja....nostalgji por edhe frike ...shume lart, cdo gje nga ajo lartesi duket shume e vogel...

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Riemerova temen per nder te Zeri_i_Mirdites sepse te meresh me kete sport eshe dicka e bukur dhe me sa kam njohuri te pakte jane shqiptaret qe merren me kete sport dhe Zeri_i_Mirdites merriton levdata.

Kenaqu ne qiell edhe per ne mik i dashur...
    My silence doesn't mean I am gone!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ekstrem basketboll
    Nga benseven11 nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2009, 21:02
  2. Mendimi Ekstrem
    Nga green nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 11:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •