VINI RE !!!

Gjate punes ne perdorimin e Windows (ne te gjitha versionet e tij ) vihet re se ekrani ka pamje te ndryshme nga nje perdorues ne tjetrin.Ne trajtimin e ketij problemi jane tri elemente kryesore , te cilat percaktojne aspektet e paraqitjes se ekranit tuaj.

Per tu futur ne trajtimin e ketyre elementeve veprojme ne kete menyre :

I)Se pari , ne program manager trokasim ne ikonen My Computer dhe shfaqet dritarja me floppy A , (C) (D) etj.

II)Se dyti ne kete dritare bejme dy trokitje te njepasnjeshme ne ikonen me emer Control Panel dhe kalojme ne pamjen e dritares se pergjegjese.

III)Se treti trokasim ne ikonen display dhe ne ekran shfaqet dritarja perkatese , ku ka opsionet e backround , screen server appearance dhe Settings.

Ne pjesen e siperme te kesaj ikone gjendet menuja e perbere nga kater komanda dy nga te cilat po i analizojme dhe i zberthejme ne vazhdim :

Backround :

-Kjo zgjedhje eshte e paraqitur ne tabelen qe me lart e hapem.Efekti i saj ka te beje me vendosjen e karakteristikave te sfondit baze te ekranit.Po ta provoni dhe ju do te shikoni qe gjenden dy zgjedhje Pattern dhe Wallpaper.Ju mund te beni vetem nje zgjedhje ne secilen prej tyre.
Pasi keni bere zgjedhjen trokasim ne komanden Aplly.
Per pamjen qe vendosim ne backround kemi dy opsione , tile dhe center , ku center eshte pamje e vogel dhe ne qender te ekranit , ndersa tile , eshte sa e gjith ekrani pamja.

Screen Saver :

Efekti i saj ka te beje me elementet qe shafaqen ne ekran kur ju qendroni nje kohe te caktuar pa punuar ne pc.Koha eshte percaktuar ne parametrat qe vendosen ne Screen Saver.
Aty me pas , e zgjedhim vetem se cfare lloj screen saver dot e vendosim ne ekranin tone , me text , me pamje , por dhe mund te instalosh nje screen saver nga interneti dhe ta vesh ne perdorim ne pc tende.

Kur deshiron qe te vesh nje text ne Screen Saver , atehere mund te klikoni tek butoni settings , dhe aty do ju paraqitet nje tabele.
Kjo tabele eshte e pajisur me te gjitha opsionet qe ju mund te perdorni ne text e screen saverit tuaj , me ngjyra pa ngjyra , me madhesi te ndryshme shkrimi , me lloje te ndryshme shkrimi etj.

=O=FUND=O=

Pergatiti ,

REJDI