Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Stormangel, ti mund dhe te vendosesh te presesh nje dore tenden, po s'me duket qe falesh nese vret femijen.Njesoj te duket ty?

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Se si mund te veprosh ne nje situate reale, varet nga momentet kur e jeton. Tani thone pjesa me e madhe nuk e jap femijen, nderkohe qe une jam me teper me mendimin e MI Corasonit, dhe Kuqkes . Di disa raste femijesh te falur nga nena e tyre, motrave apo vellezerve qe s'kane patur mundesi te bejne femije. Bile kohet e fundit kam degjuar edhe per nje vajze, qe e ka babane nje person te njohur te jetes shqiptare(te cilen mendoja qe e kisha lidhje gjaku) e cila eshte vajze e dhene nenes se saj nga i vellai apo motra. Sa kam pare une, zakonisht femijet e dhene jane rritur me te gjitha te mirat dhe kujdesi ndaj tyre ka qene maksimal, kujdes te cilin as qe mund ta kishin ne jeten me vellezerit dhe motrat e tyre. Nderkohe qe lidhja e tyre me vellezerit dhe motrat e tyre te gjakut ka qene mese e mire. Gjithashtu ka qene nje tradite e mire besoj e shqiptarit qe per te mos shuar nje dege te trungut te tyre familjar jepnin nje femije te afermve te tyre. Theksoj se ketu ka pasur te beje edhe problemi pronesor.

Nderkohe sot me perparimet e shkences, eshte gjithnje edhe me e mundur te kesh femije te gjakut tend(fekondim ne vitro, fekondim artificial, femra qe lindin edhe ne 67 vjec(rasti i profesoreshes rumune), keshtu qe kjo mundesi per te biresuar femije te te aferme te tu eshte gjithnje edhe me e vogel.

Anyway, femija eshte shume i dhimshur per prinderit, nene dhe baba, dhe dhenia e tij eshte nje akt shume fisnik dhe i ndermarre besoj pas nje reflektimi shume te madh shpirteror te prinderve.

Edhe njehere ne fund dua te theksoj se te gjithe ne qe kemi dhene mendime s'jemi as baballare dhe as nena, dhe nese do te na kerkohej dicka e tille vetem ne ato momente do ta vendosnim dhe nese do te vazhdonte forumi duhet te shkruanim perjetimet tona te verteta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhuxhumaku : 19-03-2005 mė 20:51

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Helene jam plotesisht dakort me ty.. Per mendimin tem eshte gjaja
    me e veshtire qe mund te ekzistojne ne bote me fale femine tend.
    Ndoshta ti gezon jeten e dikujt tjeter, por ta dish se ke hidheru
    jeten tande dhe mendjen aty te ai femi do ta kesh.
    Une kam njofte njerez qe kane ba dicka te tille, dhe per ma gjate di kete histori:
    Nje mikja e mamit time, qe tashi asht rreth 35 vjece me ka tregu per historine
    e saj si nana e saj e ka fale te motra e vet.
    Kur ka kene vajze e vogel se ka dite se eshte e falun, dhe gjithmone i thote
    nanes ( tezes ne te vertete ) oh maj nane ca me dhambin floket kur mi kreh
    ti, e kur mi kreh tezja ( nana e vet ) nuk ndij kurgja sa lehte mi kreh.
    Ajo u bante xheloze dhe kur vite prej punet e pyeste a ka kene tezja sot ketu,
    jo maj nane i thote kjo....po po ka kene ti s'me difton mu...
    Dhe e rrahte te shkreten femi, deri sa e bante me rrejte me zori po ka kene.
    Edhe tash qe asht ba grua e ka kriju familje, nana qe e ka rrite ( tezja )
    bahet xheloze per nanen e vertete. Keshtu qe femija qe ka dale prej
    barkut tand, asht i joti i kerkujt tjeter.
    Se ca jane ato njerez qe i falin dhe qe i braktisin as une s'mund ta kuptoj..!

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Te gjithe jemi ne dijeni per raste te tilla qe zakonisht kane ndodhur brenda vellazerive. Personalisht kurre nuk do ta falja femijen tim, per asnje arsye! Mendoj se gjykimi i femijes se falur ne moshen madhore, do te jete i pameshirshem per prindin.
    A ju duket e drejte te falesh femijen? Ju do ta benit nje gje te tille? Nese po, perse?

Per mendimin tim ne asnje menyre smund ta fal femijen . Sepse do ishte gjeja me e keqe nqf ky femije do ta merrte vesh { ne nje moshe kur do kuptonte } se nuk jetonte me prinderit e tij dhe do te ishte nje gje shume e keqe per te .
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

E megjithate kur behet fjale per moter e vella, nuk eshte kaq e thjeshte te thuash"JO" sepse me motren e vellane je rritur, te vlon gjaku per ta e i do si veten tende. Pse duhet te ndryshojne keto gjera kur behesh moshe madhore?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 22-03-2005 mė 12:10 Arsyeja: korrigjim

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    A ju duket e drejte te falesh femijen? Ju do ta benit nje gje te tille? Nese po, perse?
    Po, nqs nuk je ne gjendje t'i ofrosh kushte normale jetese, vendim qe zakonisht merret nga adoleshente qe behen prinder, familje te varfera, me shume femije etj...
    Deshira per t'i dhene femijes kushte sa me te volitshme per nje zhvillim te mire, ne raste te tilla besoj e tejkalon veshtiresine e ndarjes nga femija.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Vlera e fėmijėve nė Islam
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  2. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Meditime tė krishtera
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  4. Prindi dhe fėmija inatēi
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 10:19
  5. Problemet shėndetėsore tė fėmijėve
    Nga Foleja_ nė forumin Tė jesh prind
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-05-2006, 05:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •