Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Ema
    Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46

Rrefim I Nje Nene Fatkeqe

S`eshte e lehte ta besoni sa mall kam per vajzen time, sa mendime te trishtuara me vijne e zemren ma helmojne. Kerkoj e kerkoj ate qe eshte e imja, mishi ,gjaku,dhimbja ime...
    Gjdo nate i lutem zotit qe ta shoh ne enderr e vegime here pas here me shfaqen sikur e puth e prek e shtrengoj fort e rri me te. Pa te jam bosh, nje grua shterpe nga fjalet e njerzve. Ajo ndoshta si mban mend i ka harruar pergedheljet e mia se ishte shume e vogel atehere, e vogel fare kur ata qe s`dua ti permend e hoqen nga krahet e mi e gjoksi im qe atehere pikon gjak perzier me qumeshtin qe s`mbaroi.
    Kane kaluar vite e njerzit mendojne se une kam harruar po a mund te harroje nje nene, nje nene qe kurre s`kerkoi meshire as pasuri por vetem shpirt te qetesuar. Ajo thone qe ka pyetur per mua e ka kerkuar te njohe nene e saj, sot jeton me njerken qe ka femije te tjere e qe bija ime s`eshte aspak e lumtur larg nenes e dhembshurise se saj.
    Femija pa baba eshte fukara kurse pa nene eshte jetim,keshtu kane thene. Ajo vuan larg meje e une vuaj larg saj.O zot perse keshtu, perse kaq shume e kaq thelle me ndeshkove? C`te keqe kam bere valle qe me ndeshkove me kete ndarje? Ah... ndarje e mallkuar qe me shkaterroi jeten time. Une e di se do vije ajo dite kur ta takoj e deri atehere une do ta kerkoj e uroj veq vdekja mos me marre se ne paqa nje grime shpirt ai do jete duke kerkuar ate, e jeta ime sdo kete kuptim deri sa ta shtrengoj ne krahet e mi. Atehere dhe boten te ma falin se dua, e veq atehere ndoshta do te di te fal, te fal ata qe kurre smenduan per vuajtjet e mia, e deri atehere eh... sa do shpresoj deri atehere se shpersa eshta ajo qe me mban gjalle se lotet u shterren. Ata me thone harroje ka vdekur per ty e une s`vajtova e as u vesha me te zeza, veq qaja heshtur e mbytur se e dinja se s`mund te vdiste JO... zoti smund te me braktiste ne ate menyre. Askush smund te ma mohoje te qenurit nene. Perballe realitetit te gjithe jane deshmitare.
    I`m just saying...
    What a person does for a living,
    does not say who they are.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Histori e dhimbshme. Megjithese mendoj se eshte me lehte te flasesh per te tjeret, perseri do jepja nje mendim ne lidhjen me temen e trajtuar. "Zakonisht nuk i le gjerat ne doren e fatit, jam une ajo qe lufton per to." Ka shume te tjere qe mendojne se duhet pritur pasi koha i tregon gjerat, po nq se ne te vertete do veproja ashtu, do isha thinjur para kohe, duke pritur "qe gjerat te zgjidheshin me frymen e shenjte".

Nuk e di nese eshte thjesht histori letrare, apo dicka reale. Gjithsesi teme prekese.

Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2002
    Vendndodhja
    as vete se di ku jam, ka njeri te ma tregoje
    Postime
    92
    ema

cdo koment i cilitdo prej nesh nuk do te kishte vlere
    cdo dhimbje e jona e solidarizuar perqark tendes do ishte nje hic
    cdo ngushellim i joni per ty do te ishte fllucke sapuni para dhimbjes tende

Ne kete jete vetem ti munde te jesh nena e vajzes tende (askush tjeter) lufto per veten dhe vajzen tende

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    nese postimi i tregimit eshte bere ne forumin e letersise me vjen te flas per anen krijuese dhe te realizimit te saj ne aspektin letrar artistik.
    Nese postimi nuk ka qellime arti dhe letersie po eshte rrefyese... me duhet te them ato qe ka thene gjithckaja dhe asgjeja duke anash kaluar keshillat.

megjitheate te lexosh eshte kenaqesi. Te krijosh eshte mundim.
    te besh art eshte sakrifice e te gjitha atyre qe ke bere ne hije dhe qe duhet ti prezantosh me veshje shume te bukur.
    ....
    urime nga zemra...macia!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Ndoshta duhej te sqaroja qe ne fillim se kjo eshte nje histori reale qe i ka ndodhur nje mikes time. Spo me hiqeshin nga mendja fjalet e saj... dhe i shkruajta ketu (tani po e kuptoj se ne vend te gabuar) thjesht per ti lexuar te tjeret e ndoshta dhe s`dita ti vesh bukur po ishte dhimbja e saj ajo qe me dha shkas.
    Tnx te gjitheve... e sidomos ty Gjithshka asgje.!
    I`m just saying...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ema, aspak nuk eshte vend i gabuar, kudo ti kishe vene dhe sido qe e ke rrefyer, une do ta kisha lexuar.
    nuk kam patur asnje qellim me cka keni shkruar ju.
    ndoshta eshte i vertete fakti qe une shkruaj pak paqarte, edhe pse me sinqeritet ne kete pasaktesi.
    ajo qe kam perdorur ne fund te shenimit tim ka qene zemra, dhe jo pa qellim e perdora.
    megjitheate, pershendetje ....(prap po nga zemra)
    juaja macia
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Faleminderit... macia blu, dhe une i kam lexuar te gjitha shkrimet tuaja dhe me kane pelqyer shume, dhe e kuptoj pak a shume natyren tende (ketu ne forum) nuk jam e zemeruar por e dashuruar me ty.. ha haaaaaa
    I`m just saying...

i/e regjistruar Maska e Fatmira
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    East Croydon
    Postime
    14
    VERTETE e dhimbshme kjo histori dhe me beri te mendohem e te kujtoj, vetem nje NENE mund ta kuptoje se sa e rende eshte te jesh larg femijes tend...
    Eh duke te te uruar ........
    po te pershendes.
    I`m not going to decide that a person
    must be of good character because of what dhey like. how they conduct themselves, and how they treat me, will be the deciding factor.

Ema kjo toke eshte me halle lal dhe cdo njeri ka fatin e tij shume nena shqipetare kane vuajtur jo vetem nga largimi i femive te tyre per shkak te ndarjeve por edhe nga mergimi pastaj nuk eshte faji yt lal nese djelli slind.......

Me Respekt .......... D.V

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Mire e ke ti po vertete s`eshte faji im. As historia ime!
    I`m just saying...

Tema tė Ngjashme

1. Pierre-Pandeli Simsia
    Nga artisti. nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 02-06-2010, 01:44
  2. E bukur dhe fatkeqe
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 05:34
  3. Gjeneralet fatkeqe, qe i sherbyen Ushtrise Shqiptare
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-10-2004, 12:34
  4. Milioneret fatkeqe
    Nga s0ni nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 22-06-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •