Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    Dora Vjeter Maska e Ngadhnjyesi
    Anėtarėsuar
    06-04-2004
    Vendndodhja
    Jashtetit
    Postime
    48
    Citim Postuar mė parė nga Qerim
    Ketu harrohet te permendet nje aspekt mjaft i rendesishem.
    Ne i kemi cmimet e turizmit mjaft te lira.
    Prandaj vijne edhe kosovaret apo shqiptaret e Maqedonise.
    Une nuk e di arsyen se perse Kosovaret vijne ne Durres per plazh por perkundrazi cmimet qe ofrojme ne jane shume me te kripura se sa fqinjet (pervec Greqise) ose vendeve te tjera si Turqia.

Kam folur me shume veta qe vijne nga Tirana dhe te gjithe me kane thene qe eshte me lire te shkosh ne Turqi, Mal te Zi ose Kroaci sesa te ikesh ne bregdetin e Jonit.
    Ketu s'do t'jem, do jem larguar
    Nga kafeneja e preferuar.

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

re

Jo, nuk eshte e vertete per bregdetin e Adriatikut(nuk e di per ate te Jonit).
    Ata thone ashtu per inerci, e ke parasysh, cdokush shan te tijen dhe levdon te tjetrit.
    Vecanerisht vitin qe shkoi cmimet ishin me te lira se zakonisht.
    Bile kosovaret rrinin nga 10 veta ne dhome dhe jo dilte mjaft lire.
    Kam folur edhe me kosovare dhe ma kane pohuar kete.
    Te siguroj une se pervec Turqise qe eshte afersisht si ne, te tjeret jane me shtrenjte se sa ne.
    Por ne Turqi te vret transporti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Citim Postuar mė parė nga Lioness
    E shoh qe e paskeni zakon te pergjigjeni pa lexuar te gjithe mesazhet e shkruara. Ajo analogji u perdor per te treguar "mjeshterine" e kontrabandes shqiptare, jo vetem per cigare dhe droge (sic e permendet ju, Kleitus, per Malin e Zi) por dhe armesh e kargo humane. Dhe ishte nje krahasim i bere ne shkrimin e Nicholait. Aspak origjinale.

Dhe sa per Maqedonine, dikush me larte kishte shkruar se dhe ata "mbyllen" heret. Keshtu qe vetem shkruajta per nje observim personal, pa u futur llogarive, te natyres Burkina Faso.

Kush jemi, nga erdhem etj, i perket diskutimeve historike. Po ju nuk mund te diskutoni dhe arsyetoni per problemet akute te ekonomise shqiptare pa sjelle arkivat e dy mije vjete me pare apo ceshjte te tjera "gjeopolitke," te tipit "te gjithe na kane dashur te keqen, ne jemi engjej te pafajshem, viktima historike."
    Personalisht nuk kam asnje dyshim se nga vijme dhe kush jemi, problemi qendron se ku do vemi. Per me teper, ideologjia ime e ndertimit strukturor te nje vendi, i perket pak a shume analizes Marksiste sipas te ciles, ekonomia eshte fondacioni, ose nen-struktura, ndersa strukturat politke dhe sociale, ndertohem mbi te. Pa pasur nje nen-strukture te konsoliduar ekonomike, te gjitha te tjerat shemben.
    Ky kendveshtrim eshte personal dhe nuk eshte i hapur per diskutim.
    Ti moj zonjushe mund te kesh nje ide se per te ditur gje, kur te te mbij bari ty mua e disa brezave bashke mund te merret vesh, megjithate un nuk po them te hapen arkivat 2000 vjecare, se faktikisht nuk kemi arkiva te tilla, ose edhe nese kemi jane teper te rralla.

Mos me kujto marksizem te lutem sepse jane teorira ne leter qe deri tani asnjeri nuk i ka zbatuar e do i zbatoj ndonjehere. Ti me flet per filozofi meta-politike, ndersa un qe fliskam per gjeopolitike aktuale qenkam gabim ? Sa qef qe paske te absolutizosh moj.

Mbase ju zonjushe mund te na sqaroni se cfare behet me femijet Shqiptare te zhdukur ne kishat e Greqise perpara se te na jepni leksione per kriminalitetin alla Zan Caushi kala-dibrance te Shqiperise. Nga java qe vjen ne mos gabohem 14 Mars Greqia ka nje rraport per te dhene ne UNHCR, te shohim se cfare do na nxjerri ne pah nese do na nxjerri gje kuptohet.

Kur te krijohen vende pune ne Shqiperi, kur ai Italiani qe e fillon autostraden ta mbaroj kur e ka afatin e jo mbas 5 vjetesh, kur firmat e ndryshme qe kane rreth 15 vjet qe premtojne investime e nuk japin gje, atehere mbase mund te flasim per ndonje ekonomi. Shteti Shqiptar hyn me merita te plota ne programin LDC mund te themi. Ka borxhe skandaloze qe as per rreth 40 vjet sikur me ritme kolosale te punohet nuk shlyen dot. Aresyeja pse plasi lufta ne Jugosllavi vec ksenofobise te tyre, qene dhe borxhet skandaloze qe ai pushtet mafioz kishte akumular. Ne Shqiperi nuk kercet lufte, por ama shitet cdo gje qe kemi. Kesh-in e do Romuni, Kazinon Greku, aeroportin Gjermani, bregdetin do ja marrim fshatareve se kshu i teket Nanos e do ja cojme firmave Franceze, cdo gje totalisht ne duart e te tjereve.

Dakort ne CA Amerika psh ka deficit bilionadollaresh prej disa vitesh tashme, dhe KFA gjithmone eshte ne rritje e siper, cka eshte tregues se te huajt po i rrisin asetet financiare ne Amerike. Por kjo eshte Amerike. Ne ate shtet modelet ekonomike mesohen si 1) Amerike 2) Rest of the world. Pra Amerika eshte faktikisht gjysma e botes, dhe cdo gje ka riperkusion te jashtzakonshem ne intersat vjetore, investime e buxhetet e vendeve te tjera te medha. E megjithate komapnite me te medha bejne cbejne "major merging" dhe rrine ama perseri brenda kufijve dhe jane totalisht Amerikane(ka dhe stoqe qe i kane te tjeret ne dore qe hyne dhe ato tek KFA-ja). Jo vetem kaq por edhe Sony se fundmi psh vuri nje manager jo japonez per here te pare. Pra jep kendej merr andej. Ne jemi nje vend liliputesh e kemi shitur gjithshkah ne duart e te tjereve dhe nuk kemi asnje gje vete. Atehere si pretendon ti zonjushe te zhvillohesh ? Nga e pret zhvillimin ti nje here, se une psh duke ditur qe aeroporte e hidrocentrale kane ikur nuk e pres nga shteti im fantazem por nga multikorporatat qe kane blere vendin. Historia eshte ne zhvillim paralel me zhvillimin e nje kombi dhe me pasurimin e tij kulturor ne rradhe te pare. Megjithate Shqipon "on the run", ne boten e Kafazeve te Arta e gjerave te mahnitshme me karakter jashtetokesor(ne fakt nje grek qe kam takuar nje here nga Qipro me beri qe ta kujtoj kete shprehje, pasi me thoshte se ne na ka sjellur nje anije disa mijera vjet me pare per t'i dhene drite njerezimit - hajde merre vesh kush e di cfare i punon ai turku atje !) qe po meson ne universitetet e huaja eshte me i rendesishem zhvillimi nga hici se sa zhvillimi me bazament. Me kujtohet ajo barcaleta me Gjermanin Amerikanin e Shqiptarin te cilet germonin per te gjetur kablla telefonike. Dhe kur Shqiptari germoi e nuk gjeti gje tha qe ne kemi patur celulare.

Shko mbaro shkollen nje here ti doktorreshe e boll na hodhe teorira qe as vete sja ke idene, se do te perballesh me ndonje hundleshe ndonjedite e do te kullundrisi mire ai ose ajo se car zben vaki tani.

He te keqen, me ngavash, e di qe do qe ta shohesh Shqiperine me lule para se te mbije lulja ty dhe me vjen keq qe po te shpartalloj endrrat e tuaja per nje progres ekonomik te tipit "full throttle", ose throat. Thike me dy presa eshte ne fakt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kleitus : 07-03-2005 mė 22:05
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua mė vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates sė Shqiptareve "Marko Boēari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuēemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...
    Fjalet e fundit te Aristidh Kola-s

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Turizmi nė Shqipėri: 1 milion turistė nė sezonin veror tė 2012
    Nga Eglantina_A nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 150
    Postimi i Fundit: 24-09-2012, 16:17
  2. 1000 turistė nė javė “zbulojnė” Shkodrėn
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 06:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •