Close
Faqja 22 prej 34 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 332
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Ndėrsa po studionim vargun qė do sjell mė poshtė sė bashku me motra dhe vėllezėr nė njė takim nė shqip, njė vėlla mė propozoi ta sjell kėtė varg shumė domethėnės pėr jetėn e krishterė, kėtu nė Forum pėr tė pasur njė diskutim sė bashku dhe pėr tė zbuluar atė qė Perėndia na thotė nėpėrmjet tij.

Mendova ta sjell nė kėtė temė ku kemi diskutuar shumė pyetje qė me tė vėrtetė na kanė bekuar shumė me pėrgjigjet e tė gjithė vėllezėrve dhe motrave qė kanė shkruar. Vargu ėshtė shumė i njohur pėr ne tė gjithė por mendoj ta rishikojmė dhe tė thellohemi mė tepėr nė tė.

Ungjilli i Mateut kapitulli 5 vargu 13:

13 ``Ju jeni kripa e tokės; por nė qoftė se kripa bėhet e amėsht, me se mund ta rifitojė shijen? Nuk vlen pėr asgjė, veēse pėr t`u hedhur dhe ta shkelin njerėzit.

Ēfarė do tė na thotė Fjala e Perėndisė kėtu?

Cili ishte mesazhi qė Krishti donte tė pėrcillte tek dėgjuesit e Tij?

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Une kam pak njohuri nga bibla por diku ne internet kam hasur kete varg (tek i cili nuk kuptoj fjalen begotten, ose ndoshta e kuptoj gabim).

"God so loved the world that He sent his only begotten son that whoever believes in him should not perish but have everlasting life".........une do e perktheja keshtu (perveē fjales begotten qe me pengon) "Zoti kaq shume e deshi boten sa qe dergoi te vetmin bir,qe ēdonjeri qe beson tek ai te mos shkaterrohet por te kete jeten qe zgjat perhere"

A ka ndonje qe e zberthen gjeresisht domethenien e ketij vargu? Mos ndoshta begotten do te thote i vetemlindur ne kete rast?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 04-10-2007 mė 16:04
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anėtarėsuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    Kisha edhe une nje pyteje... kur mendoni se eshte krijuar Toka ?

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Vargu qė ke sjellė ėshtė nga Ungjilli i Gjonit kapitulli 3 vargu 16:

16 Sepse Perėndia e deshi aq botėn, sa dha Birin e tij tė vetėmlindurin, qė, kushdo qė beson nė tė, tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme.

Nė kėtė varg kupton dy gjėra qė janė mė kryesoret dhe qė kanė rėndėsi tė madhe pėr ēdo njeri. Shprehja e dashurisė sė madhe tė Perėndisė pėr njeriun dhe dhurata e madhe qė ai i bėri njerėzimit.

Nga Zanafilla shikojmė rėnien e njerėzve tė parė nė mėkat. Njeriu nuk iu bind Perėndisė dhe kėshtu pabindja shkaktoi rėnien nė mėkat dhe largimin nga prania e Perėndisė. Njeriu nuk mund ti afrohej mė Perėndisė sepse Perėndia ėshtė i Shenjtė dhe si i tillė nuk pajtohet dhe as pranon mėkatin. Njeriu u krijua pėr lavdi dhe vendi i tij ishte nė praninė e Perėndisė. Mėkati e pengonte atė qė ti afrohej dhe edhe pse njeriu ofronte flijim, ky flijim ishte i papėrsosur dhe i paaftė tė ēlironte njeriun njėherė e pėrgjithmonė nga skllavėria e mėkatit.

Nevojitej njė flijim i pėrsosur qė do tė mund tė shpėtonte dhe ēlironte njeriun. Perėndia kishte pėrgatitur planin e Tij nė rastin e mėkatit tė njeriut, pėr ta ēliruar atė dhe pėr ta sjellė pėrsėri nė lavdi. Kėshtu Krishti erdhi nė Tokė, u mishėrua dhe u bė njeri. Ai ishte Qengji i Perėndisė i dėrguar pėr tė shlyer mėkatin e botės dhe kushdo qė do besonte nė Tė, nuk do humbiste nė pėrjetėsi, por do fitonte jetėn e pėrjetėshme nė praninė e Perėndisė.

Ky ėshtė edhe kuptimi i vargut mė lart. Kėtė thotė Bibla dhe kėtė e besojmė me gjithė shpirt ne tė krishterėt.

Ėshtė pak e ēuditshme mėnyra se si Perėndia i drejtohet njeriut dhe se sa e thjeshtė ėshtė tė fitosh jetėn e pėrjetėshme. Perėndia thotė beso dhe do tė shpėtohesh. Nuk ėshtė nevoja tė bėsh diēka nė jetėn tėnde qė tė fitosh jetėn e pėrjetėshme. Krishti kreu gjithēka qė ishte e nevojshme dhe i dha mundėsinė njeriut tė fitojė jetėn e pėrjetėshme vetėm me anė tė besimit.

Nuk ka njė lutje tė caktuar se si mund ti drejtohesh Perėndisė. Perėndia e dėgjon ēdo lloj lutjeje kur ajo i drejtohet Atij dhe vjen nga zemėr e sinqertė qė e kėrkon me tė vėrtetė. Hapi zemrėn Atij dhe i thuaj atė qė ndjen nė ato momente. Fol me Tė dhe ai do tė tė dėgjojė. Ai tė do dhe tė pret.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Aerial Lexo Postimin
    Kisha edhe une nje pyteje... kur mendoni se eshte krijuar Toka ?

Nuk ka njė pėrcaktim tė moshės sė Tokės. Deri tani shumica e tė krishterėve kanė pėrcaktuar si moshė tė tė gjithė njerėzimit, pra fillimi i jetės njerėzore 16,000 - 17,000 vjet. Ka shumė tė tjerė qė besojė se Bibla jep njė pėrcaktim tė saktė tė moshės dhe e pėrcaktojnė atė tek 6,000 vjet. Kjo nuk ėshtė 100% e saktė pasi nė Bibėl vėrtet jepen mosha dhe vite por ka edhe periudha kohore pėr tė cilat nuk flitet dhe nuk dihet asgjė. Pra, ka njė boshllėk kohor. Shkencėtarėt (me sa di) japin njė moshė mė tė madhe tė civlizimit njerėzor. Flasin pėr 65,000 vjet. Askush nuk mund tė flasė me siguri pasi gjithmonė ka ndryshuar numuri i moshės i cili ka ardhur duke u ulur vazhdimisht. Nga miliarda dhe miliona vjet qė pėrmendeshin mė parė, tani flitet pėr mijra vjet.

Vetėm Perėndia e di me saktėsi moshėn pasi Ai ėshtė edhe Krijuesi. Megjithatė besoj se kjo nuk ka edhe shumė rėndėsi. Rėndėsi ka shpėtimi i njeriut.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Ne vend te ungjillizojme boten dhe te vizitojme te semuret dhe te sherojme ata dhe te flasim si te vetmen teme predikimi Per Krishtin Por flasim duke debatuar me se koti per Marien a eshte ajo per tju lutur apo jo .
    Dhe kur bota shikon si sillemi me njeri tjeterin nuk shikojhne dashurine e Krishtit
    Sic tha Jezusi nga kjo do tju dallojne qe jeni dishepujt e mi sepse e doni njeri tjeterin.
    Predikuesit 9 6 thot se ata qe vdesin fizikisht nuk kane asnje pjese ne gjerat qe ndodhin ketu ne toke.
    Zoti ju bekofte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

A mund te jete i shpetuar nje njeri qe nuk e ka lexuar kurre Biblen?

Cka mendoni, A mund te jete i shpetuar nje njeri qe nuk e ka lexuar kurre Biblen? Po e marr nje shembull. Ne Arabine Saudite nuk eshte e lejuar qe dikush te kete Bibel ne shtepi, e as ta mbaje ne publik. Nese nxihesh me Bibel, Bibla te konfiskohet, ka tortura, dhe ne fund ajo Bibel shkatrrohet, digjet, a ku ta di une. Por ai person ka vendos dhe ka ardh ne perfundim se Jezusi me te vertete eshte Zot. Cili eshte mendimi juaj

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje mesia4ever,

Po, mund te jete. Psh te krishteret e hershem nuk dinin te lexonin, por kjo s'do te thote se
    ata ishin te perjashtuar nga shpetimi
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Pėrshėndetje mesia4ever dhe Matrix

Pėrveē asaj qė tha Matrix se tė krishterėt e hershėm nuk dinin tė lexonin dhe nuk kishin Bibla (ashtu si ne sot, por vetėm Dhjatėn e vjetėr), unė njoh personalisht njė motėr e cila nuk e ka hapur kurrė Biblėn, e megjithatė kur e dėgjon tė flasė pėr Krishtin mbetesh me gojė hapur.

Bibla nuk ėshtė mėnyra e vetme pėr tė njohur Krishtin, megjithėse ėshtė i vetmi libėr qė ne tė krishterėt pranojmė se u frymėzua nga Perėndia. Perėndia pėrdor mėnyra tė ndryshme pėr tė na sjellė pranė Tij dhe pėr tė na bėrė tė njohur Veten e Tij.

Shpėtimi nuk vjen nga Bibla, por nga besimi nė Jezus Krishtin dhe kushdo qė beson nė Tė ėshtė i shpėtuar, qoftė e ka lexuar Biblėn apo jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shtegtari : 08-09-2009 mė 05:26
    Sarayu, the one who is streaming.

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Pershendetje Mesia4ever,

A mund tė jetoj njė njeri i cili nuk han bukė?
    Biblen une e quaj Ushqim Shpirteror, dhe po qe ėshtė Bibla, besimi jonė nė Krishtin ėshtė mė i madh dhe mė i fuqishem. Por, nuk e anashkaloj faktin qė ka njerz te cilėt nuk e kan lexuar kurr Biblen dhe flasin per Biblen dhe Krishtin gati me mir se njė prift apo pastor.

Pėrgjegjja ime per kėtė ėshtė:I shpėtuar ėshtė kshdo qė i lutet Jezu Krishtit dhe e lyp ndihmen e tij, pa marr parasysh a e ka lexu Biblen a jo por, kryesorja ėshtė qė tė besoj nė Krishtin.

Faqja 22 prej 34 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Pensionet, si ndahen profesionet nė tė thjeshta dhe tė vėshtira
    Nga Zemrushja nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 14-07-2007, 21:28
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •