Close
Faqja 31 prej 34 FillimFillim ... 212930313233 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 332
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    U bashkuan njė ditė njė grup katolikesh dhe njė grup protestantesh miqsisht pėr t’i shkėmbyer disa mendime pėr fenė e tyre.
    Gjithēka shkoi mirė pėr afėrsisht njė orė, kur njė filloi tė flasė pėr Marinė.
    Njė tjetėr ndėrhyri ashpėr e pėr gjysmė ore tha se ajo nuk ėshtė ...”si besojnė katolikė, por vetėm njė grua, si nėna ime dhe nėna juaj”, dhe e pėrsėriti kėtė shumė herė.
    Kur ai u ul i lodhur, njė fėmijė 9-10 vjeē vazhdoi: “Unė e di se ajo ėshtė njė grua si nėna ime, por nėna ime mė ka lindur mua, Maria e ka lindur Jezusin”.
    Heshtje e madhe pėr disa sekonda! E pastaj tė gjithė kuptuan qė
    Maria ėshtė njė Mister i madh, lidhur ngushtė me Misterin e madh
    e atij qė u mishėrua nė Marinė,
    jetoi si njė njeri, i shėrbyer nga Maria,
    predikoi Ungjillin, i dėgjuar edhe nga Maria,
    vdiq nė Kryq nė praninė e Marisė,
    u varros, u ringjall, u ngjit nė qiell dhe zbriti mbi Marinė e Apostujt,
    gjithmonė i ndjekur me dashuri nga Maria,
    qė jetoi disa vjet edhe ajo
    duke ia kushtuar jetėn e vet Korpit mistik sė Tij qė ėshtė Kisha,
    e me njė dėshirė shumė tė arsyeshme
    qė tė bashkohej nė lumturinė me trupin e lavdishėm
    tė Krishtit tė ringjallur.

Torrkerry
    Sikur e kam lexuar edhe diku tjeter kete tregim emocional!!
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Aty ku ka besim ne Jezu Krishtin, zhduket supersticioni dhe idhujtaria.
    Eshte e vertete se ne Kishat Orthodhokse dhe Katolike ka shume njerez qe jane supersticioze. Ata mund te luten para statujave dhe ikonave dhe nga ana tjeter nuk e njohin Shpetimtarin e tyre.

Por supersticioni si fenomen ka origjine nga jashte Kishes. Ashtu sic e ka cdo mekat qe na ndan nga Krijuesi, pavaresisht se mund te shfaqet dhe brenda Kishes per shkak te papersosmerise

Ata qe njohin Krishtin, e shohin bashkesine e shenjtoreve si familjen e tyre te padukshme qe i rrethon kudo. Tek ata nuk ka vend per supersticion dhe frike por vetem per besim dhe dashuri per Krishtin dhe te shenjtet e Tij qe jane ne kete jete apo ne perjetesi!
    Ne jemi dege te se njejtes Peme. Kjo Peme quhet Jezu Krisht. Ai eshte Pema e Gjalle qe jep Frutat ne cdo stine. Cilat jane keto fruta pervecse shenjtoret e Tij?
    Amen!
    m'u kujtuan vargjet e nje kenge shume te dashur :
    Ne jemi deget,
    rrenje eshte Ai
    Mes botes me stuhi
    shkuan kaq vite dhe deget s'u thane,
    moj Eklesi!

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Toni, Problemi eshte se ata nuk kuptojne dot faktin se si Kisha mund te jete e lindur prej Krishtit dhe nga ana tjeter te jete Nena e besimtareve.

Por kjo eshte fare e thjeshte po te lexosh Shkrimin.
    Nga lindi Eva?
    Nga Adami.
    Kush i lindi femijet e Adamit?
    Eva

Nga lindi Kisha?
    Nga Krishti
    Kush i lind femijet e Krishtit?
    Kisha

Pra ashtu sikurse Eva i lindi bij Adamit, ndonese vete eshte e lindur prej tij, e njejta gje eshte dhe me Kishen dhe Krishtin
    Kisha nuk lind femije!
    Femijet e formojne kishen.
    Vetem ata qe besojn ne Krishtin behen femije te Perendise, vetem ata qe besojn ne Krishtin rilindin ne Te!

Mos bej analogji pa logjike!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gregu : 09-04-2010 mė 12:15 Arsyeja: Nje redaktim i vogel! Pa ndrruar mendim!
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Edhe pse marcus dhe te tjerė te tham Amen, unė po te them se ti flet te paverteten dhe armiqesia e juaj ndaj Marisė ėshtė e ndikuar nga gjarperi i Eves.

Maria eshte SHEMBULLI BESIMI per Kishen dhe per te gjithė ata qe mendojnė ta njekin Jezusin.
    Toni77, me vjen shume keq qe ti pa menduar keqeprdor fjalet e mia.
    Ne asnje vend nuk kam shprehur armiqesi me Marien. Pra kjo akuze eshte shume e rende kur del nga goja e nje te krishteri. Me gjithate, fuqia e besimit duket ne durimin dhe vepren qe ben i krishteri.
    Nuk e di nese ti mendon ndryshe nga une, sepse une deshmoj me plot goje dhe them se Shembulli dhe Ikona e kishes eshte vetem JEzus Krishti. Asnjehere apostujt nuk e mesuan kishen e Krishtit, duke menjanuar Krishtin, dhe duke vendosur veten e tyre si SHEMBULLI ne te cilen duhet te ecte kisha. Po keshtu anjehere apsotujt nuk e vendosen veten e tyre si IKONE te kishes. NE cdo gje ata i shpallen,i mesuan dhe i deshmuan kishes, vetem KRISHTIN, dhe ate te kryqezuar dhe te rignjallur prej se vdekurish. Fjala IKONE ne kete rast, ka nje kuptim fondamental qe ne thelb te vet do te thoteDENTITETI, KARATERI dhe FYTYRA e Krishtit. Kisha nuk eshte TRUPI as i MARIES as i Palit e as i Pjetrit. Kisha eshte TRUPI i Krishtit, dhe keshtu ky TRUP ka vetem nje KOKE dhe nje FYTYRE ,ate te Krishtit. Persa i perket shembullit te Maries apo apostujve te Krishtit, natyrisht qe jane nje shembull besimi per besimtaret e kishes por ur ata ndjekin Krishtin, por duhet te dish se edhe ata ne thelb si shembull dhe ikone te tyre dhe te kishes, kane patyr pikerisht Krishtin.
    Ne asjne cast nuk pajtohem me ata, te cilet me dashje apo pa dashje, perpiqen te lene ne ne"hije" Jezusin. Duhet te dime se, Ishte Jezusi ai qe e FITOI Kishen me vdekjen e tij ne kryq. Ishte Jezusi dhe vetem Jezusi ai qe na bleu nga cdo gjuhe dhe komb. Ishte dhe eshte vetem JEzusi Ai i cili, shkoi te na pregatise nga nje vend tek Ati. Nese ju apo diksuh tjeter ketu en ekte forum nuk pajtohet me kete deshmi fondamentale te ungjillit, ky eshte problemi juaj. Une ja vendosur qe te shpall ungjillin e JEzusit, dhe per ekte sak asjne levdate, sepse kjo eshte vetem detyre. Amin.
    Ajo qe nuk me pelqen tek ju Toni77 apo tek ata qe mendojen si ju eshte se, ju per shkak te doktrines religjionare, jeni te gatshem te menjanoni edhe Krishtitn, mjafton qe religjioni te triumfoje. Nuk mendoj se eshte mencuri. Nese deshrion, ne mund te hapim nje teme rreth ketij fakti, por gjithmone me paqe dhe jo me lufte religjionoze. Ne duhet te respektojme mendimin e tjetrtit, pa e fyer dhe pa e gjykuar, sepse gjykimi i perket Zotit. Une personalisht nuk kam asgje me askend, qofte katolik orthodhoks apo protestant. Ne mjaft raste njeriu eshte religjionoz, dhe perpiqet ta mbaje ate, por duhet te dish se kur vjen puna tek Jezusi, besimtari duhet te jete i kthjellet, i qarte dhe pa kompromise. Kjo, sepse i gjithe qellimi eshte Krishti dhe vetem Krishti. Njeriu, qofte Abrahami, Mojsiu, Maria, Pali, Pjetri deshmuesi, apo toni77 dhe kushdo tjeter ne kete jete, nuk eshte gje tjeter vecse nje vdekatar. Kur Jezusin e pyten per Njeriun Ai tha: njeriu eshte i keq. Mendon se emrat qe permenda pak me lart jane te perjashtuar nga ky perkufizim i Krishtit?
    Pali pak a shume tha: Une jam mekatari i pare, dhe falenderoj Jezusin, i cili tregoi Hirin e tij shpetues tek une. Ja pra ketu del qarte se asnjenjeri nuk mund te jete si Krishtit, dhe askush nuk mund te barazohet me Te. Pa Jezusin nuk ka Shpetim, nuk ka Paqe dhe nuk ka jete te perjetshme.
    Do te deshiroja i nderuar Toni77, te jesh me i durueshem dhe me i permbajtur ne fjalorin tend, sidomos kur ke te besh me nje besimtiar qe ka thirur emrin e Jezusit. Ne se bashku kemi pasur mardhenie shume te mira, por nuk ben mire qe me gjykon, dhe nuk ben aspak mire kur i keqperdor fjalet e mia, dhe arin deri atej sa te thash se "armiqesia" ime me MArien vjen nga satani. Eshte rende per ty toni77 te besh jne gjykim te tille. Me trego qofte edhe nje te vetem fjale ne shkrimin tim, ku une te tregoj kete "armiqesi" ndaj amres, nenes se Zotit. Me vjen keq per ju toni77 dhe ju ftoj qe te mendoni serizisht reth pyetes:
    Kush eshte Jezus Krishti dhe cila eshte mardhenia ime me te?
    Krishti vdiq ne kryq per ne. amin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 09-04-2010 mė 19:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Edhe pse marcus dhe te tjerė te tham Amen, unė po te them se ti flet te paverteten dhe armiqesia e juaj ndaj Marisė ėshtė e ndikuar nga gjarperi i Eves.

Maria eshte SHEMBULLI BESIMI per Kishen dhe per te gjithė ata qe mendojnė ta njekin Jezusin.
    Toni77, me vjen shume keq qe ti pa menduar keqeprdor fjalet e mia.
    Ne asnje vend nuk kam shprehur armiqesi me Marien. Pra kjo akuze eshte shume e rende kur del nga goja e nje te krishteri. Me gjithate, fuqia e besimit duket ne durimin dhe vepren qe ben i krishteri.
    Nuk e di nese ti mendon ndryshe nga une, sepse une deshmoj me plot goje dhe them se Shembulli dhe Ikona e Kishes, eshte vetem JEzus Krishti. Asnjehere apsotujt nuk e mesuan kishen e Krishtit,duke menjanuar Krishtin dhe keshtu te vendosnin veten e tyre si SHEMBULLI ne te cilen duhet te ece kisha. Po keshtu anjehere apsotujt nuk e vendosen veten e tyre si IKONE te kishes. NE cdo gje ata i shpallen,i mesuan dhe i deshmuan kishes, vetem KRISHTIN, dhe ate te kryqezuar dhe te rignjallur prej se vdekurish. Fjala IKONE ne kete rast ka nje kuptim fondamental, qe do te thote: IDENTIETI, KARATERI, QENESIA dhe FYTYRA e Krishtit. Kisha nuk eshte TRUPI as i MARIES, as i Palit e as i Pjetrit. Kisha eshte TRUPI i Krishtit, dhe keshtu ky TRUP ka vetem nje KOKE dhe nje FYTYRE ate te Krishtit. Persa i perket shembullit te Maries apo apsotujve te Krishtit, natyrisht qe ishin nje shembull besimi per besimtaret e kishes, por gjithmone kur ata ndiqnin Krishtin.

Ne asjne cast nuk pajtohem me ata, te cilet me dashje apo pa dashje, perpiqen te lene ne"hije" Jezusin, duke nxjere ne pah njeriun e vdekshem. Duhet te dime se, Ishte Jezusi ai qe e FITOI Kishen me vdekjen e tij ne kryq. Ishte Jezusi dhe vetem Jezusi ai qe na bleu nga cdo gjuhe dhe komb. Ishte dhe eshte vetem JEzusi Ai i cili, shkoi te na pregatise nga nje vend tek Ati. Eshte vetem Jezusi i cili do te vije e te mare kishen e tij, nusen e Tij. Nese ju apo dikush tjeter ne kete forum, nuk pajtohet me kete deshmi fondamentale te ungjillit, ky eshte problemi juaj. Une jam i vendosur qe te shpall ungjillin e JEzusit, dhe per kete ska asnje levdate, sepse kjo eshte vetem detyre. Amin.
    Ajo qe nuk me pelqen tek ju Toni77 apo tek ata qe mendojen si ju eshte se, ju per shkak te doktrines religjionare, jeni te gatshem te menjanoni edhe Krishtitn, mjafton qe religjioni te triumfoje. Nuk mendoj se eshte mencuri. Nese deshrion, ne mund te hapim nje teme rreth ketij fakti, por gjithmone me paqe dhe jo me lufte religjionoze. Ne duhet te respektojme mendimin e tjetrtit, pa e fyer dhe pa e gjykuar, sepse gjykimi i perket Zotit. Une personalisht nuk kam asgje me askend, qofte katolik orthodhoks apo protestant. Ne mjaft raste njeriu eshte religjionoz, dhe perpiqet ta mbaje ate, por duhet te dish se kur vjen puna tek Jezusi, besimtari duhet te jete i kthjellet, i qarte dhe pa kompromise. Kjo, sepse i gjithe qellimi eshte Krishti dhe vetem Krishti. Njeriu, qofte Abrahami, Mojsiu, Maria, Pali, Pjetri deshmuesi, apo toni77 dhe kushdo tjeter ne kete jete, nuk eshte gje tjeter vecse nje vdekatar. Kur Jezusin e pyten per Njeriun Ai tha: njeriu eshte i keq. Mendon se emrat qe permenda pak me lart jane te perjashtuar nga ky perkufizim i Krishtit?
    Pali pak a shume tha: Une jam mekatari i pare, dhe falenderoj Jezusin, i cili tregoi Hirin e tij shpetues tek une. Ja pra ketu del qarte se asnjenjeri nuk mund te jete si Krishtit, dhe askush nuk mund te barazohet me Te. Pa Jezusin nuk ka Shpetim, nuk ka Paqe dhe nuk ka jete te perjetshme.
    Do te deshiroja i nderuar Toni77, te jesh me i durueshem dhe me i permbajtur ne fjalorin tend, sidomos kur ke te besh me nje besimtiar qe ka thirur emrin e Jezusit. Ne se bashku kemi pasur mardhenie shume te mira, por nuk ben mire qe me gjykon, dhe nuk ben aspak mire kur i keqperdor fjalet e mia, dhe arin deri atej sa te thash se "armiqesia" ime me Marien vjen nga satani. Eshte e rende per ty toni77, qe te besh nje gjykim te tille. Me trego qofte edhe nje fjale te vetme ne shkrimin tim, ku une te tregoj kete "armiqesi" ndaj Maries, nenes se Zotit. Me vjen keq per ju toni77 dhe ju ftoj qe te mendoni serizisht reth kesaj pyetje:
    Kush eshte Jezus Krishti dhe cila eshte mardhenia juaj me te?
    Krishti vdiq ne kryq per ne. amin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 09-04-2010 mė 20:16

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Deshmuesi, ėshtė vonė dhe nuk mund tė shkruaj ne keto orė tė vona, sigurisht se do ta keni pergjigjen time per te gjitha ato qe mi ke drejtuar mua.

Mendoj se ishte mė e drejtė qe ti tė lexojsh niher te gjitha shkrimet e mia ne kete temė para qe tė pergjigjesh, por ti, si duket, nuk bėre ashtu. Lexoj te lutem te gjitha ato shkrime qe i kam postuar lidhur me kete temė qe po dabatojmė sepse tė ndihmojnė dhe tė kursejnė nė gabime.

Pa tjeter se dua ta terheki verejtjen se ajo qe ti thua nuk eshte diēka tjeter pos mende e madhe duke menduar se vetem ti posedon Krishtin dhe tė tjerėt sillemi rreth e rrotull duke degjuar mėsimet tua!! Largoje nga mendja kėtė bindje te lutem se nuk jemi ne ata qe e zbulojmė Krishtin por eshte Krishti qe na zbulohet neve, eshte Krishti qe naka zgjedhur neve, mbi te gjitha ėshtė Krishti i te gjithė atyre qe i besojnė. Ėshtė DHURATĖ e vet Atit tonė qiellor, jo per arsye te meritave tona por Dashuria e Tij e amshuar, prandaj, askush nė botė nuk mund t'ma mohoj ZOTIN Krisht pavarsisht qe ashtu deklarohen njerėzit nga mishi. Unė jam i degjuar nga Krishti qe tė fali dhe poashtu, unė kuptoj dobėsitė njerzore, kėshtu qe me mua nuk do tė kesh edhe ndoni probelm por...!

Ėshtė vertetė e quditshme se si keni kete sjellje dhe kete qendrim ndaj meje (besimit tim) sikurse unė apo Kisha qe unė i perkas - katolike mos te besoj apo mos te shpallė Krishtin Zot dhe besimin nė Krishtin. Nėse nuk eshte ajo tendecioze dhe e ndikuar nga i keqi dhe me qellim te keq ndaj Kishes unė veretė jam gabim dhe Zot t'mė gjykoj. Pse silleni sikurse Kisha tė shpallė Marinė ZOT e jo Jezusin, sikurse tė ishim ata qe shpallin Marinė tė Kryqezuar e jo Jezusin, sikurse tė ishin na ata qe shpallim Marinė shpetimtar - Shelbues tė botes e jo Jezusin, sikurse te ishin na ata qe shpallin ungjillin e Marisė e jo atė tė Jezusit, sikurse te ishim na ata qe shpallim marinė Hyji dhe mohojmė hyjninė e Krishtit e tjera etj ku nuk janė diēka tjeter pos shpifje ore burr i dheut sepse kurr Kisha nuk ka pushuar as nuk pushon nė shpalljen e Ungjillit dhe Mbretėrinė e Hyjit, shpalljen kryqezimit dhe ngjalljen e Krishtit etje etj ku Alfa dhe Omega i Kishes katolike eshte JEZUSI!! Atėher ku eshte qellimi i atij shkrimi qe mė ke drejtuar???!! Mik, te gjitha ato sjellje tuaja (ne kete temė) me bėjnė me vjellė.

Hajde zotėri dhe vetem ni shkrim timin apo te ndoni katoliku ne kete forum nese e takon ku thotė ndryshe dhe shpallė dikėnd tjeter pos Krishtit Zot dhe Shpetimtar, atėher ke te drejtė, nėse nuk ka shkrime qe japin hapėsirė atyre akuzave tua dhe besime te asajė natyre, bindu se je gabim dhe shumė gabim ndaj meje dhe, me atė vetem se po ia bėnė vetit me sy.

Nuk jeni nė rregull ne kete pikė dhe shkrimi i yt qe mė ke drejtuar nuk thotė diēka tjeter pos jo-sinēeritet dhe shpifje ndaj besimit tim. Gjykim i gabuar dhe jo i ZOTIT.

Pavarsisht se dikush perpiqet ta privatizon - pronėson Krishtin, KRISHTI ėshtė JETA ime dhe unė jam Kishė katolike.

Neser do ta keni pergjigjen ne secilein rresht dhe sigurisht se, nėse vetem i fie ndikim e ka Zoti nė ty, do ta kuptojsh se te gjitha qe mi ke thėnė i ke padrejtesisht dhe te gabuara sepse Shpresa dhe e vetmja Shpresė nė mua ėshtė Krishti. Kisha s’ka dritė as shpresė tjetėr pėrveē asaj - Krishtin.

Zoti e ndriēoftė secilin njeri, edhe mua edhe ty, qe ta njohim sa ma mirė tė verteten e Tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 09-04-2010 mė 21:31
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Pikerisht, kjo thenie mund te transpozohet dhe tek Maria: Beni si Maria sepse Maria beri si Krishti!

Eshte nje mentalitet 100% i gabuar i perhapur mes protestanteve/ungjilloreve se te krishteret orthodhokse dhe katolike e adhurojne Marien si Perendi. Nuk eshte e vertete!
    Ata bejne thjesht ate qe profetizoi Maria: Gjithe brezat do me lumerojne! Dhe lumerimi me i mire per te eshte imitimi ne ndjekjen e Krishtit! (Gjon Pagezori kerceu ne barkun e nenes kur degjoi pershendetjen e saj per Elisabeten.)

Kjo shpjegon deri diku dhe pse thellesia e ndjekjes se Krishtit nder besimtaret orthodhokse dhe katolike eshte me e madhe sesa tek protestantet(pa dashur te gjykoj, thjesht eshte perceptim i imi, qe ne fakt e kane deklaruar dhe vete besimtare ungjillore ose ish-ungjillore). Sepse orthodhokset dhe katoliket kane shembuj konkrete qe ndjekin ne ndjekjen e Krishtit, ndersa protestantet e ndjekin Krishtin, por sipas llogjikes se tyre!
    Te them te drejten Matrix, asnjehere nuk jam mare me testet se cilet jane me shume besimtare, dhe cilet me pak. Por nga historia kam vertetuar se Perendia ka perdorur ne qellimet e tij mbi kete bote, pikerisht ato vende ku religjioni eshte me shume protestant, Ameriken dhe Angline. Qe nga rikthimi dhe njohja e shtetit te Izraelit, e deri tek te qenit superfuqi dhe shtetet me te fuqishme ne bote, duke ruajtur balancat ne nje bote kaq te trazuar. Bile duhet thene se vendet me religjion kryesisht orthodhoks e pjeserisht katolik, pranuan dhe persekutuan popujt e tyre dhe te tjerat, me doktrinen komunsite, nje doktrine antikrisht dhe kryekeput heretike. Ne keto vende demokracia ishte nje ender e keqe, dhe liria e fjales, ishte herezi. Ne keta popuj e perjashtoj ate pjese te vogel besimtaresh orthodhokse apo katolike, te cilet u sakrifikuan nga qeveria antikrishte komunsiste, duke e mbajtur dhe vuajtur per besimin e Krishtit. lexo historine botrore dhe do te bindesh.

Adhurimi i Maries nga orthodhoksit dhe katoliket, nuk eshte nje psikoze protestante. Kesaj i thone te akuzosh tjetrin per ate qe ti ben. Une kam jetuar per shume vjet ne greqi dhe kushdo qe jeton atje e sheh cdo dite se si te krishteret i FALEN Maries, qofte per te nderhyre tek JEzusi, apo per ti ruajtur dhe sheruar nga shume semundje. Bile ka dhe nga ata( dhe sjane te paket) qe kerkojne faljen e mekateve, permes nderhyjes se Maries tek Krishti. Mendon se Maria do te ishte dakort me nje mesim te tille orthodhokso- katolik???
    Si mendon ti:
    Ajo qe Adhuroi Krishtitn, do te kerkonte vete te adhurohej?
    Ajo qe ju lut per cdo gje Krishtit, do te kerkonte qe ti luteshin asaj?
    Ajo qe qe ju drejtua drejtperdrejt Jezusit, pa ndermejtes, do te pranonte qe te ishte ndermjetese per te tjeret?
    Po Jezusi, i cili vdiq per gjithsecilin ne kryq, do te prante ndermjetes midis tij dhe besimtarit, qe keshtu te mund te plotesonte lutjen e besimtareve?
    Lutja qe i ben Maries nje i krishtere orthodhoks apo katolik, mbase nuk ju duket adhurim, por duhet te dish se lutja eshte pjese themelore e adhurimit tek besimtari kristian. Kur e adhurojme Perendine, kete e bejme permes LUTJES. Pra kur ti thua se orthodhoksit e katoliket nuk e adhurojne Marien, dhe kjo sipas teje ne qenka nje akuze protestante, varet se cfar kupton ti me fjalen adhurim. Ti mendon se adhurim do te thote vetem atehere, kur ti ta therasesh Marien apo Pjetrin, Perendi???
    Natyrisht qe kjo do te ishte thjesht vetem nje veshtrim bardh e zi. Une kam nje mik orthodhoks, i cili eshte i devotshem ne orthodhoksi, dhe ka dhene nje kontribut mjaft te madh ne kishen orthodhokse te korces, i cili mer pjese regullisht ne bashkesine qe mblidhet ne shtepine time. Por po te them se, ai eshte i vetmi besimtar ne kete bashkesi, i cili per gjate lutjes, kerkon qe une te lutem per te. Perpiqem gjithmone qe ta inkurajoj, ne menyre qe ti lutet personalisht vete Jezusit, por nuk eshte e lehte, dhe egjitha kjo ndodh tek ai per shkak te doktrines dhe religjionit, qe per te jane te parat.

Por une ju pyes:
    Cfar mendon ti kur sheh nje besimtar, i cili i lutet Maries per te nderhyre tek Jezusi, ne menyre qe Jezusi ta ndihmoje per kete problem dhe hall qe ky njeri ka ???
    Mendon se Jezusi e ploteson lutejn e ketij besimtari , per shkak se nderhyri nena e tij Maria?
    Ky eshte nje mesim i rrezikshem jo vetem per ata qe e praktikojne, por dhe per ata qe e inkurajojne dhe e mesojne, duke e quajtur nje vlere te kishes.
    Midis meje dhe Krishtit nuk ka ASNJE ndermjetes, pasi Ai tha:kerkoni trokisni lypni dhe do te merni, sepse per gjithshka qe do te luteni ne EMRIN tim(dhe emri i tij eshte vetem Jezus Krisht), do ta merni. Sepse ai qe me hap proten( zermen e tij), une do te hyje tek ai dhe do te ha darke me te. kjo do te thote NJE ne ZOTIN.
    Cfar mendon ti kur sheh nje besimtar, i cili i lutet Maries qe ta sheroje apo ta mbroje nga satani dhe katastrofat ne jete??
    Cfar mendon ti kur sheh nje besimtar, i cili ne cdo cast theret: Panagjia shpetoma vajzen apo djalin nga kjo apo ajo gje??
    Ka dhe plot te tjeragjera, te cilat fare thjesht mund ti vertetosh, mjafton nje ruge per ne Greqi, ku te qendrosh vetem disa dite.
    Tani ju pyes: mendon se protestantet e kane pergjegjesine per kete doktrine qe kisha orthodhokse dhe ajo katolike ju meson besimtareve te tyre???

Une personalisht nuk jam aspak kundra dhe e pranoj se edhe Maria mund ti thote ato fjale te Palit, dhe natyrisht ajo ishte nje BESIMTARE e shenjte, e cila pergjate gjithe jetes, eci me Krishtin dhe kishen e Krishtit. Por mendoj se duhet ta lexosh me me kujdes shkrimin e seminaristit, i cili nuk na flet per kete lloj shembulli. Ai thote se Maria eshte SHEMBULLI dhe IKONa e Kishes. Pra e vendos ate si jne figure qendrore ne kishen e Krishtit. Ketu kemi te bejme me nje dualizem te rrezikshem, dhe natyrisht ai qe eshte i krishtere dhe njeh e beson ne Krisht, duhet te deshmoje drejt dhe hapur, se IKONA dhe SHEMBULLI ku duhet te ece e gjithe kisha (ku edhe Maria e apsotujt jane pjese e saj), eshte vetem Krishti dhe vetem Krishti. amin

Me ben shume pershtypje nje fjali, ku thoni:

".. sepse orthodhokset dhe katoliket kane shembuj konkrete qe ndjekin ne ndjekjen e Krishtit. ndersa protestantet e ndjekin Krishtin, por simbas llogjikes se tyre".

Vertet gjykim i veshtire dhe me pergjegjesi. Por une do tju bej nje pyetje te sinqerte: po apsotujt dhe kisha e pare, ke kishte shembull konkret ne ndjekjen e Krishtit?
    Nga konkluzionet dhe ndarjet qe ti i ben kishes se Krishtit, duket fare qarte se te mungon njohuria. Perpara se Jezusi te ngjitej ne qiel i mblodhi apsotujt dhe ju tha:

Por Fryma e Shenjte qe Ati do tju dergoje ne emrin tim do tju mesoje CDO GJE, dhe do tju kujtoje te GJITHA keto qe ju kam thene"

Kur te arrish dhe te kuptosh ne zbulese te Frymes keto fjale te Jezusit, atehere do te bindesh se konkluzioni qe ti jep, eshte me teper tifozllik se sa vertetesi. Te akuzosh nje pjese te besimtareve ne kishen e Krishtit, e te thuash se, ata e ndjekin Krishtin, por e ndjekin simbas llogjikes se tyre (dmth njeriut), eshte pergjegjesi e madhe. Pra simbs teje, portestantet e ndjekin Krishtin, por gjithmone me llogjiken e tyre, qe do te thote, llogjike njerzore. Perfudnimi apo konkluzioni yt eshte krejt kontradiktor, sepse asnjehere llogjika e njeriut nuk mund te njohe Perendine dhe te kuptoje udhet e Tij. Atehere pyes: si mund te ndjekesh ate qe se njeh dhe se kupton??!?!?!?
    Islami si dhe te gjitha fete e botes, kane ne themel te doktrinave te tyre, llogjiken e njeriut, pa te cilen , thone ata, nuk mund te njohesh dhe te besosh tek perendia. Por une them se, nje perendi, njohja dhe vertetesia e te cilit varet nga llogjika e njeriut, nuk eshte me perendi, por eshte nje imagjinate dhe perfundim i perceptimit llogjik apstrakt dhe naiv njerzor.

Perendia ne asnje cast dhe moment, nuk e ka lene kishen e tij ne llogjiken e njeriut. Detyra e Frymes eshte, ta udheheqe dhe ta mesoje simbas fjales se Perendise, Kishen e Krishtit. Ta fuqizoje ate, qe te qendroje duke deshmuar deri ne fund ungjillin dhe emrin e Zotit. Si dhe te beje vullnetin e Zotit mbi toke, sepse vetem kisha e Krishtit permbush dhe ben vullnetin e Atit ne toke. Amin

Jo pa qellim ju pyeta, se ke kishte shembull kisha e pare ne ndjekjen e Krishtit, dhe po ju them se te njetjin shembull ka dhe do te kete kisha e Krishtit, deri ne fund te kohes, kur Jezusi te vije e ta mare ate. Dhe ky shembull ishte, eshte dhe do te jete, JEzus Krishti dhe vetem JEzus Krishti. AMIN.
    Cdo konkluzion jashte ketij thelbi, me te cilen na meson bibla e Perendise, eshte njerzore. Te kundershtosh dhe ti quash per hic, ata, qe fjalen e Zotit e vendosin si mesimin BAZE ne te cilin duhet te ece kisha e Krishtit, mendoj se eshte pergjegjesi e madhe.
    Gjithsesi nuk kam qellim i nderuar Matrix qe tju gjykoj dhe as te merzitem, por me sinqeritet dhe dashuri u perpoqa te sjell tek ju ate qe une si i krishtere mendoj dhe besoj.
    Zoti ju bekofte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 10-04-2010 mė 01:10

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Toni, Problemi eshte se ata nuk kuptojne dot faktin se si Kisha mund te jete e lindur prej Krishtit dhe nga ana tjeter te jete Nena e besimtareve.

Por kjo eshte fare e thjeshte po te lexosh Shkrimin.
    Nga lindi Eva?
    Nga Adami.
    Kush i lindi femijet e Adamit?
    Eva

Nga lindi Kisha?
    Nga Krishti
    Kush i lind femijet e Krishtit?
    Kisha

Pra ashtu sikurse Eva i lindi bij Adamit, ndonese vete eshte e lindur prej tij, e njejta gje eshte dhe me Kishen dhe Krishtin
    Pikerisht ajo qe une deshmoj eshte se, kisha lindi prej Krishtit, dhe jo anasjelltash sic thote seminaristi.
    Se dyti Eva nuk lindi nga Adami por doli pej tij, nuk eshte e njejta gje. Lindja vjen vetem si rezultat i ngjizjes, qe mashkulli i ben femres, dhe nuk e di se Adami u ngjiz dhe lindi Even(marrezi). Tjeter gje eshte se, permes lindjes vjen ne jete krijesa qe Krijuesi e krijoi qysh ne Eden, ne gjashte dite. Po Eva? Ajo nuk erdhi permes lindjes, por u FORMUA nga brinja e Adamit, pa ngjizje, prandja nuk eshte lindje.
    Femijet e Adamit i linden nga Eva, por u ngjizen nga fara e Adamit. Pa kete FARE, te cilen Perendia e vendosi ne te perbrendshmet e Adamit, Eva kurre nuk do te mund te lindte femije, dhe anasjelltash. Pa Even fara e Adamit nuk di te mbinte dhe te sillte permes lindjes njerzimin.
    Paralelizmi qe ti i ben, eshte jo i gjetur dhe shume i keqperdorur. Ti thua ( dhe une e kam thene para teje) se kishen e lindi Krishti, por une ju pyes:
    Cfar kuptojme ose, cfar do te thote KISHE?
    Ungjilli i Krishtit na deshmon se, Kisha jane bijte e Perendise, dmth, ata qe kane lindur nga Perendia. Ndersa ti thua: kisha Lindi femijet e Krishtit. Por femijet e Krishtit apo bijte e Perendise, thote bibla, jane te lindur vetem nga Perendia.
    Tani ke te pranoj: te pranoj deshmine e bibles qe thote se, bijte lindin vetem prej Perendise, apo llogjiken tende qe thote se, bijte lindin prej kishes????

Ju nuk e kuptoni apsotullin Pal, kur ai deshmon rreth lindjes se besimtareve prej tij, permes ungjillit te Krishtit. Te lindurit eshte gjithmone vetem prej se LARTMi, kujto fjalet qe Jezuis i tha Nikodemit, dhe deshmine e gjonit ne ungjillin e tij gjon1:13. kjo eshte fondamentale dhe e pazvendesueshme me askend.
    Pali ju thote besimtareve te korinthit se, ju mund te kishit shume mesues ne Krishtin por jo shume eter, sepse une ju polla ne Krishtin me ane te ungjillit.

Pra Pali eshte nje ate shpriteror, i vene nga Perendia, i cili me sherbesen e tij aterore, ben te mundur qe krijesa e re ne krisht, e cila eshte krijuar nga Perendia, permes LINDJES( si proces) te vije dhe te behet PJESE ne KISHEN dhe TRUPIN e Krishtit, qe eshte familja e Perendsie.
    Ndalo tek keto fjale:

"..sepse une ju polla NE KRISHTIN me ane te UNGJILLIT.."

Pali deshmon qarte dhe thote se, LINJDA apo PJELLJA qe une bera per gjithsecilin prej jush, eshte ne KRISHTIN dhe jo ne KISHEN. Duhet kuptuar drejt kjo gje. Po keshtu Pali ju deshmon korinthasve se, kjo Pjellje ose lindja e juaj ne Krisht, te cilen une kryeva simbas aftesise qe Perendia me dha, nuk vjen si rezultat i kishes. Eshte pikerisht ungjilli i Krishtit, fjala e Perndise, me te cilen une ju NJGIZA, duke ju lindur ne Krishtin dhe per Krishtin. Por kuhs eshte Pali, dhe cfar do te thote ai me fjalet:" si nje ate"?
    Ja si e deshmon Pali poziten dhe sherbesen e tij ne kishe.
    "Une mbolla dhe Apoli ujiti, por Perendia e rriti....sepse as ai qe mbjell dhe as ai qe ujit, NUK JANE GJE, por Ai qe Rrit."

Puntoret ne kishe jane vendosur qe te hedhin FAREN, dhe kjo eshte NGJIZJA qe e ben Kisha, ashtu sic thote dhe apsotulli Pal, por krijesa e re nuk eshte eshte FRYT qe vjen nga ngjizja, pra PUNA qe BEN KISHA. Prandaj dhe Pali thote: as ai qe mbjell dhe as ai qe ujit nuk jane gje. Ngjizja eshte vetem PROCES, qe ben te mundur te vije FRUTI i FARES. Nje bujk nuk mund te mare FRUT pa hedhur me pare Faren e grurit. Perendia e dha Faren (Fjalen e Tij) qe kisha te mbjelle dhe ujite, dhe ekshtu Ai ta rrite. amin.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues

Nderimi per Marien dhe Shenjtoret eshte nderim per Krishtin.
    Imitimi i tyre eshte imitim i Krishtit. Lutja ndaj tyre eshte lutje ndaj Krishtit.
    Krishti e karahasoi Veten me Hardhine dhe apostujt (dhe gjithe te krishteret) me deget.
    Pra Krishti i lavderuar perbehet nga shume gjymtyre dhe keto gjymtyre jemi ne, Maria, shenjtoret e tjere.
    Tani te themi se kemi shembull Krishtin, por jo pjeset e Trupit te Tij, i bie qe te ndash te krishterin nga Krishti, te ndash te shpetuarin nga Shpetimtari. Ai erdhi qe te na bashkonte ne me Veten, dhe jo te na ndante.
    Sic thuhet dhe tek Hebrenjte: Ai qe shenjteron dhe ata qe shenjterohen jane nje, ndaj Ai nuk turperohet qe t'i quaje vellezer!

Maria quhet IKONA E KISHES, sepse KISHA eshte e thirrur ta ndjeke Krishtin sikurse e ndoqi Maria. A ka shembull me te mire per te ndjekur Krishtin se sa ajo qe e mbajti ne bark, qe e rriti, qe duroi percmimin e judenjve, qe e pa Ate te kryqezuar, zemra e te ciles u ca nga shpata e hidherimit, sic profetizoi dhe plaku Simeon?
    Dhe mbi te gjitha keto, ajo kurre nuk kerkoi vendin e pare ne Kishe. Zeri i saj nuk u degjua neper mbledhjet e hershme. Ajo rrinte e heshtur dhe kjo eshte dhe arsyeja se pse emri i saj nuk permendet shume ne Veprat e Apostujve dhe Letrat.
    Megjithate me heshtjen e saj, ajo lavderoi Birin e saj, qe Ai dhe vetem Ai te ishte cdo gje ne te gjitha. A mundemi dhe ne ta ndjekim shembullin e saj?

Megjithate Perendia e lavderoi ate, pas vdekjes ne mish, duke e ringjallur dhe ngritur ne qiell me trup dhe shpirt, duke ja shfaqur Apostullit Gjon ne vegim tek Zbulesa 12, si kuroren e Izraelit dhe Kishes!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Deshmues

Nderimi per Marien dhe Shenjtoret eshte nderim per Krishtin.
    Imitimi i tyre eshte imitim i Krishtit. Lutja ndaj tyre eshte lutje ndaj Krishtit.
    Krishti e karahasoi Veten me Hardhine dhe apostujt (dhe gjithe te krishteret) me deget.
    Pra Krishti i lavderuar perbehet nga shume gjymtyre dhe keto gjymtyre jemi ne, Maria, shenjtoret e tjere.
    Tani te themi se kemi shembull Krishtin, por jo pjeset e Trupit te Tij, i bie qe te ndash te krishterin nga Krishti, te ndash te shpetuarin nga Shpetimtari. Ai erdhi qe te na bashkonte ne me Veten, dhe jo te na ndante.
    Sic thuhet dhe tek Hebrenjte: Ai qe shenjteron dhe ata qe shenjterohen jane nje, ndaj Ai nuk turperohet qe t'i quaje vellezer!

Maria quhet IKONA E KISHES, sepse KISHA eshte e thirrur ta ndjeke Krishtin sikurse e ndoqi Maria. A ka shembull me te mire per te ndjekur Krishtin se sa ajo qe e mbajti ne bark, qe e rriti, qe duroi percmimin e judenjve, qe e pa Ate te kryqezuar, zemra e te ciles u ca nga shpata e hidherimit, sic profetizoi dhe plaku Simeon?
    Dhe mbi te gjitha keto, ajo kurre nuk kerkoi vendin e pare ne Kishe. Zeri i saj nuk u degjua neper mbledhjet e hershme. Ajo rrinte e heshtur dhe kjo eshte dhe arsyeja se pse emri i saj nuk permendet shume ne Veprat e Apostujve dhe Letrat.
    Megjithate me heshtjen e saj, ajo lavderoi Birin e saj, qe Ai dhe vetem Ai te ishte cdo gje ne te gjitha. A mundemi dhe ne ta ndjekim shembullin e saj?

Megjithate Perendia e lavderoi ate, pas vdekjes ne mish, duke e ringjallur dhe ngritur ne qiell me trup dhe shpirt, duke ja shfaqur Apostullit Gjon ne vegim tek Zbulesa 12, si kuroren e Izraelit dhe Kishes!

Matrix. Kėto janė Made in kisha katolike dhe ortodokse dhe aspak biblike. Nėse do tė fillojmė tė praktikojmė Ungjillin e Krishtit me hamendje, mjerė ne. Kėto deklarata pompoze nuk kanė asnjė vlerė frymore.

Do t'ju lutesha qė tema tė respektohej pėr atė qė ėshtė hapur dhe jo nė lidhje me Marien. Kjo temė ėshtė stėrkonsumuar dhe nėse dėshironi tė flisni mė tepėr pėr kėtė ēėshtje mund tė kaloni atje.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Faqja 31 prej 34 FillimFillim ... 212930313233 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Pensionet, si ndahen profesionet nė tė thjeshta dhe tė vėshtira
    Nga Zemrushja nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 14-07-2007, 21:28
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •