Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139

Liria ne Krisht!

Pershendetje vellezer dhe motra,

Ne kete teme kisha deshire te flisnim per lirine ne Krisht dhe ku qendron kufiri i kesaj lirie?

Per ta ilustruar ate qe po mundohem te pyes, nje shembull konkret do ishte pirja e duhanit. Bibla nuk thote drejtperdrejte "Mos pini duhan", por thote qe trupi eshte tempulli i Frymes. Prandaj megjithese ne e kemi kete liri, eshte mire qe te mos abuzojme me kete liri qe kemi.

Pyetja ime eshte se ku qendron kufiri i kesaj lirie? Dmth a duhet te predikojne kishat kunder gjerave te caktuara (si psh pirja e duhanit) kur kjo megjithese eshte e demshme dhe prish tempullin e Perendise, nuk urdherohet drejtperdrejte ne Bibel qe te ndalohet. Ku qendron ekuilibri?

Faleminderit per pjese marrjen!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Elton, nė radhė tė parė tė urojmė mirėseardhjen nė kėtė forum dhė ja kalofsh sa mė mirė.

Pėrsa i pėrket pyetjes sėnde, unė mendoj se tė Krishterėt nuk janė mė nėn ligj tė cilėt do duhet tė zbatojnė disa rregulla pėr t'i pėlqyer Perėndisė dhe qė Ai t'i pranojė ata. I krishteri e ka ligjin tė shkruar jo nė pllaka guri, por nė zemrėn e tij. Ėshtė pikėrisht dashuria e tė Krishterit qė do tė pėrcaktojė edhe ecurinė e tij pėrpara Perėndisė. Nėse dikush nuk pin duhanin nga frika dhe duke e parė kėtė si njė detyrė, unė mendoj se ėshtė njėsoj sikur t'a pijė. Por nėse dikush nuk bėn apo bėn dicka, akoma edhe gjėnė mė tė vogėl dhe tė parėndėsishme nga dashuria qė ai ka pėr Perėndinė, unė mendoj se para syve tė Perėndisė ėshtė shumė mė e madhe se sa dikush qė mund tė ketė ungjillėzuar pėr tė tėrė jetėn e tij.

Ka shumė tė Krishterė qė nuk e pinė duhanin, por qė janė shumė gjykues ndaj atyre qė e pinė. Nėse ai ka bėrė mekat duke pirė duhanin, ata qė e gjykojnė kanė bėrė njė mėkat mė tė rėndė. Kėshtu pra ne nuk duhet tė humbasim kėtė pak kohė qė na ka ngelur kėtu nė tokė duke u marrė me rregulla dhe ligje tė ndryshme, por ne duhet tė fokusohemi vazhdimisht nė Krisht, pasi vetėm nė kėtė mėnyrė ne do pastrohemi vazhdimisht nga tė metat, gabimet dhe mėkatet tona.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Elton te pershedes, dhe do te kisha deshire tju thoja dhe une mendimin tim, ne lidhje me pyetjen tuaj.
    Persa i perket pirjes se duhanit, une mendoj se, ai eshte nje problem shume i madh, dhe njekohesisht nje problem shume i vogel. Ky mendim duket pak kontradiktor, por me lejo te shpjegohem. Per nje te krishtere i cili beson tek Krishjti dhe vazhdon te pije duhanin, ai eshte nje problem qe ka te beje me besimin e tij. Pse e them kete. Kete e them sepse, Duhani ne vetvete eshte nje ves tek njeriu, permes se ciles i krishteri behet nje skllav. Une per vete e kam pire dikur duhanin, dhe e di se cfare ai eshte per nje duahnxhi. Duhanxhiu eshte i gatshem qe te heqe parate e nje racioni te bukes ditore, dhe duhanin te mos e heqe. Pra ketu kemi te bjme me FUQINE e VESIT, dhe ky eshte problemi i madh i duhanit per te krishterin. Ndersa problemi i vogel eshte se, duhani nuk te con ne ndonje rruge te gabuar.
    Po per te krishterin cfare eshte pirja e duhanit?
    I krishteri ballafaqohet me problemin e madh te duhanit, me VESIN. Vesi eshte nje "zinxhir" qe e mban lidhur vullnetin tone te lire. Pra ne kete rast vullneti yne i lire nuk bashkohet dot me vullnetin e Perendise. Deshira per te pire duhan, eshte konkretisht deshira e njeriut mishor. Ateher vijme ne pyetjen: Cfare "Fuqie"ndikon mbi t te krishterin, sa ai nuk eshte ne gjendje te lere duhanin? Ky fakt na tregon se, ky i krishter mbeshtet jo ne fjalen dhe premtimin e Perendise, por mbeshtetet ne aftesite e veta. Ketu mos e shikoni duhanin thjesht si nje tymosje cigareje, e cila nuk i shkakton keq askujt. Problemin shikoje ne brendesi te vetes tende, ne faktin se, sa ti je i dorezuar ne dore te Perendise. Vertet duhani nuk te con ne nje rruge te keqe, por ai te mban lidhur ne VES. Se pari, ky VES eshte nje "gjemb" ne vullnetin tend te lire, i cili e kundershton marjen e nje vendimi per ta lene duhanin. Se dyti: Ai demton shendetin dhe ekonomine tende. Dhe se treti, ti perballe duhanit ke humbur betejen. athere ku eshte Fitorja me Krishtin? Tani pyes: a mundet nje i krishtere i fuqishem ne Krisht, te jete i lidhur ne VESIN e Duhanit? Apsolutisht jo.
    Edhe njeher e theksoj: Mos e shikoni duhanin thjesht si nje pirje cigareje, por shikojeni si nje "Zinxhir" i cili kufizon vullnetin tend te lire, dhe njekohesisht te mban rob te tij. Dikush mund te thote: te pish duhan nuk eshte mekat. Vertet nuk eshte mekat, por te qenit ROB qofte dhe nen nje VES si duhani, tregon se ti ende nuk je i lire ne Lirine e Krishtit. Nese i krishteri sakrifikon qe te heqe dhe nje racion nga buka e tij e perditshme, dhe cigaren te mos e lere, kjo flet qarte per fuqine qe ky VES ka ne jeten e tij.
    - Duhani nuk vjen nga Perendia.
    Perendia tregon kujdes edhe per shendetin tone. Ai kujdeset qe ne te kemi nje jete te shedetshme. Prandaj dhe JEzusi tha: mos mendoni se cfare do te hani dhe cfare do te pini, sepse per kete mendon Ati juaj ne qiej. Keto fjale te Krishtit shpallin nje te vertete fondamentale per cdo besimtar te krishter. Meqnese Ati yne kujdeset per ushqimin e perditshem, kjo tregon se Ai kerkon qe ne te kemi nje shendet te mire. Si qendron duhani ne lidhje me shendetin tone? Ai eshte armiku i tij. Ja pra, edhe nese e shohim nga ky kendveshtrim duhanin, ai del persir nje "dicka" e keqe, qofte ne shendetin tone, po keshtu edhe ne besen tone ne Krishtin.
    Kur une rilinda ne Krishtin Jezus, hoqa dore prej duhanit me nje lehtesi aq te madhe, sa qe sot jam nje armik i tij. Pra ky fakt tregon se, nese ne dorezohemi ne doren e Krishtit, ai di te ndryshoje gjithshka te VJETER, dhe ti beje te gjitha te REJA. Kur djali plangprishes u kthye tek ati i tij, ati e PASTROI nga te gjitha "Robat e tij te pista".
    Deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur vella Elton

Te uroj mireseardhjen ketu.
    Pyetja jote eshte shume me vend dhe eshte nje pyetje qe cdo i krishter e ka cuar te pakten njehere ne mendje.

Por une do te thoja se nuk ka shume rendesi ajo cfare ti ben. Por ajo cfare ti je. Shume njerez e marrin kete fjale te Apostullit dhe e perdorin per te ngritur nje moral te krishtere. Me nje fjale: Meqenese ti je tempull, duhet te lesh duhanin!
    Ose : Qe te vertetosh qe je Tempull, ler duhanin!

Por, une mendoj se ketu Apostulli po shpall nje zbulese: Ju jeni Tempulli i Perendise!
    Ju jeni ata qe mbani brenda Perendine!

Nevoja jone me e thelle nuk eshte qe ne te bejme dicka apo qe te heqim dore nga dicka. Nevoja me e thelle e jona eshte Krishti.Pra, sa me thelle te jetojme Krishtin, sa me teper te jemi te perulur para Tij, sa me teper te ndjejme se jemi nje hic pa Ate, aq me te forte do jemi.

Ne jemi te lire jo sepse mund te bejme c'te duam, por sepse tek ne banon Liria (qe eshte vete Krishti). Sa me shume te ndjejme se kemi nevoje per Krishtin, aq me shume te lire do jemi!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    I dashur vella Elton

Te uroj mireseardhjen ketu.
    Pyetja jote eshte shume me vend dhe eshte nje pyetje qe cdo i krishter e ka cuar te pakten njehere ne mendje.

Por une do te thoja se nuk ka shume rendesi ajo cfare ti ben. Por ajo cfare ti je. Shume njerez e marrin kete fjale te Apostullit dhe e perdorin per te ngritur nje moral te krishtere. Me nje fjale: Meqenese ti je tempull, duhet te lesh duhanin!
    Ose : Qe te vertetosh qe je Tempull, ler duhanin!

Por, une mendoj se ketu Apostulli po shpall nje zbulese: Ju jeni Tempulli i Perendise!
    Ju jeni ata qe mbani brenda Perendine!

Nevoja jone me e thelle nuk eshte qe ne te bejme dicka apo qe te heqim dore nga dicka. Nevoja me e thelle e jona eshte Krishti.Pra, sa me thelle te jetojme Krishtin, sa me teper te jemi te perulur para Tij, sa me teper te ndjejme se jemi nje hic pa Ate, aq me te forte do jemi.

Ne jemi te lire jo sepse mund te bejme c'te duam, por sepse tek ne banon Liria (qe eshte vete Krishti). Sa me shume te ndjejme se kemi nevoje per Krishtin, aq me shume te lire do jemi!

Uh.....! Mė nė fund! Matrix, nuk e ke idene se sa u gėzova tek lexova shkrimin tėnd. Mė nė fund qartėsove edhe ne se ti je i bindur se Krishti banon nė ne dhe se ne jemi tempujt e Tij, pasi nė temėn tjetėr qe diskutonim edhe me Ndreun nuk kishe marrė njė pozicion tė qartė.

Jam plotėsisht dakort me ēfarė thua mė sipėr dhe do doja qė tė plotėsoj akoma mė shumė. Ajo qė dua tė them ėshtė se Krishtėrimi nuk ėshtė njė fe me rregulla qė duhen zbatuar. Nėse do ishte i tillė, do ishte i vdekur. Sot shumė tė Krishterė merren me anėn morale tė Krishtėrimit me pyetje nga mė tė ndryshmet, ēfarė tė hamė, ēfarė tė mos hamė, ēfarė tė pimė, cfarė tė mos pimė, ēfarė tė veshim dhe ēfarė tė mos veshim etj. etj. me radhė. Kjo gjė vjen si rezultat i tė ushqyerit nga pema e njohjes sė keqes dhe tė mirės. Akoma edhe nė bibėl mund tė ushqehemi nga tė dy pemėt, nga pema e Jetės si dhe nga pema e njohjes.

Nėse ne e lexojmė biblėn si njė libėr rregullash dhe ligjesh, ne do ushqehemi nga pema e njohjes, por nėse ne e lexojmė biblėn nė mėnyrė qė tė ushqehet fryma jonė nga ajo, atėherė ne marrim vetė Krishtin i cili ėshtė Pema e Jetės. Dhe sa mė shumė ushqehemi me Pemėn e Jetės aq mė shumė do rritemi.

Ashtu si ē'tha edhe Matrix, rėndėsi ka se cilėt jemi ne, pra duhet tė dimė mirė se cilėt jemi. Nėse ne nuk dimė se cilėt jemi dhe sa fuqi kemi, ne nuk do pėrparojmė kurrė. Psh. le tė supozojmė se njė lypėsi rrugėsh i thuhet se ėshtė biri i humbur i njė mbreti dhe mund tė shkojė nė filan vėnd dhe tė jetojė atje si njė princ. Nėse ai e beson kėtė gjė dhe shkon nė mbretėrinė e Atit, ai do jetojė me tė vėrtetė si Princ, por nėse ai nuk e beson, do vazhdojė tė endet rrugėve dhe tė jetojė si njė lypės.

E njėjta gjė ndodh edhe me ne. Ne, pėrveē se tempuj tė Perėndise, jemi edhe princėr, ne i pėrkasim njė mbretėrie tjetėr, mbretėrisė qiellore dhe kjo mbretėri ndodhet brėnda nesh. Nėse e besojmė, do jetojmė si tė tillė, do pėrdorim Krishtin qė jeton brėnda nesh dhe Ai do jetojė pėr ne, nėse nuk e besojmė, atėhere do merremi me gjėrat tokėsore, me rregullat dhe ligjet, duke u munduar tėrė jetėn tonė pėr t'i zbatuar vetėm pėr tė zbuluar nė fund tė jetės sonė dėshtimin tonė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 18-02-2005 mė 10:21
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139

Exclamation

Ju faleminderit te gjitheve per pergjigjet tuaja.

Ne pergjithesi jam dakord me to. Sidoqofte, thelbi i pyetjes sime nuk ka te beje me praktikimin e kesaj lirie nga ne si individe, por me pergjegjesine e drejtuesve te kishes ndaj kesaj lirie.

Dmth, mua me intereson te di, nese vini veten tuaj ne poziten e drejtuesit/pastorit te kishes, ku eshte kufiri ne predikim ndaj gjerave qe hyjne ne lirine e individeve.

Une per vete nuk pi duhan, as nuk e kam pire ndonjehere, ate e solla si shembull, por pyetja eshte me e gjera sesa nje gje e caktuar (pirja e duhanit).

Shpresoj qe te jem shprehur me qarte, dhe faleminderit per pergjigjet.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur vella LiveInTwoPlaces,

Une ne asnje vend nuk kam mohuar se Krishti banon brenda te krishterit.
    Te krishteret quhet shpeshhere Kristofore (Krishtmbajtes - Sh. Justin Popovic), Theofore (Hyjmbajtes- Sh. Ignati i Antiokise ), etj...

Por ajo qe kam mohuar une eshte ngaterrimi i personit tone me personin e Krishtit. Pra, Krishti banon brenda nesh nuk do te thote se ne jemi Krishti. Kjo do te na conte ne nje krenari per veten tone dhe ne nje vet-adhurim.

Pra Perulesia para Krishtit eshte celesi i fitores.
    Krishti ishte i perulur para Atit te Tij. Ja se si thote Ai: Une nuk mund te bej dot asgje nga vetja ime(Gjoni 5:30)
    ose:
    Ushqimi im eshte te bej vullnetin dhe punen e Atij qe me ka derguar (Gjoni 4:34)
    ose:
    Mos me quaj te mire. Vetem nje eshte i mire, Perendia (Mateu 10:18)
    ose:
    Biri nuk mund te beje asgje nga vetja, pervec asaj qe sheh nga Ati(Gjoni 5:19)

Pali deshmon per kete tek Filipianet:
    Kini po ate ndjenje qe ishte ne Jezus Krishtin, i cili dhe pse ishte ne trajte Perendie, nuk e cmoi si dicka ku te mbahej fort per te qene i barabarte me Perendine...(Kapitulli 2)

Pra, kjo eshte ajo qe kam dashur te theksoj.
    Kush jemi ne qe te jemi krenare kur vete Zoti yne ishte i thyer para Atit te Tij, dhe deklaroi se nuk bente dot gje pa Atin e Tij?
    Zoti yne kishte autoritet, por jo krenari. Pra te krishteret kane autoritet si princer, por para Zotit te tyre duhet te kene vetem perulesi. Kete kam dashur te them.
    Princi ka autoritet sepse Ati i tij eshte Mbret, dhe jo sepse ai eshte princ. Kjo duhet te kuptohet mire nga ne.

I dashur vella Elton.

Perpara se te te pergjigjem, do doja te them se Pastor do te thote Bari. Dhe qellimi i bariut eshte t'i ushqeje delet e tij dhe t'i ruaje nga Armiku.
    Cili Ushqim eshte me i mire se Krishti?
    Kush eshte armik me i eger pervecse Vetja jone?
    Une nuk e di si do sillesha po te isha nje Pastor (Episkop, Plak), por di vetem se nqs delet e mija do i ushqeja me nje ushqim tjeter pervecse Krishtit, do i vrisja.
    Dhe dicka tjeter, jo cdo kishe ka pastor (njerezor). Une njoh nje Kishe ketu ne Tirane qe nuk ka drejtuesa njerezore dhe te gjithe jane Motra dhe Vellezer. Dhe askush nuk guxon te hyje ne lirine e tjetrit.
    Ne jemi thirrur te ushqejme dhe te ushqehemi, jo te japim direktiva dhe urdhra.
    Eshte Zoti Ai qe disiplinon, por dhe ndeshkimet e Tij jane vetem pedagogjike dhe nuk vazhdojne ne perjetesi. Dhe Ai e respekton lirine e Bijve te Tij...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 18-02-2005 mė 15:16
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Elton80
    Dmth, mua me intereson te di, nese vini veten tuaj ne poziten e drejtuesit/pastorit te kishes, ku eshte kufiri ne predikim ndaj gjerave qe hyjne ne lirine e individeve.
    I dashur Elton, nuk mund tė jap pėrgjigje mė tė goditur se sa kjo kėtu:

Une nuk e di si do sillesha po te isha nje Pastor (Episkop, Plak), por di vetem se nqs delet e mija do i ushqeja me nje ushqim tjeter pervecse Krishtit, do i vrisja.
    Ēdo ushqim tjetėr pėrveē Krishtit vret! Vetėm njė korrigjim tė vogėl do doja tė bėja. Delet nuk janė tonat, por tė Krishtit.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    I dashur vella LiveInTwoPlaces,

Une ne asnje vend nuk kam mohuar se Krishti banon brenda te krishterit.
    Te krishteret quhet shpeshhere Kristofore (Krishtmbajtes - Sh. Justin Popovic), Theofore (Hyjmbajtes- Sh. Ignati i Antiokise ), etj...

Por ajo qe kam mohuar une eshte ngaterrimi i personit tone me personin e Krishtit. Pra, Krishti banon brenda nesh nuk do te thote se ne jemi Krishti. Kjo do te na conte ne nje krenari per veten tone dhe ne nje vet-adhurim.

Pra Perulesia para Krishtit eshte celesi i fitores.
    Krishti ishte i perulur para Atit te Tij. Ja se si thote Ai: Une nuk mund te bej dot asgje nga vetja ime(Gjoni 5:30)
    ose:
    Ushqimi im eshte te bej vullnetin dhe punen e Atij qe me ka derguar (Gjoni 4:34)
    ose:
    Mos me quaj te mire. Vetem nje eshte i mire, Perendia (Mateu 10:18)
    ose:
    Biri nuk mund te beje asgje nga vetja, pervec asaj qe sheh nga Ati(Gjoni 5:19)

Pali deshmon per kete tek Filipianet:
    Kini po ate ndjenje qe ishte ne Jezus Krishtin, i cili dhe pse ishte ne trajte Perendie, nuk e cmoi si dicka ku te mbahej fort per te qene i barabarte me Perendine...(Kapitulli 2)

Pra, kjo eshte ajo qe kam dashur te theksoj.
    Kush jemi ne qe te jemi krenare kur vete Zoti yne ishte i thyer para Atit te Tij, dhe deklaroi se nuk bente dot gje pa Atin e Tij?
    Zoti yne kishte autoritet, por jo krenari. Pra te krishteret kane autoritet si princer, por para Zotit te tyre duhet te kene vetem perulesi. Kete kam dashur te them.
    Princi ka autoritet sepse Ati i tij eshte Mbret, dhe jo sepse ai eshte princ. Kjo duhet te kuptohet mire nga ne.
    Kush ka thėnė se ne jemi Krishti? Unė, Astriti apo Dėshmuesi? Asnjeri nuk e ka thėnė kėtė gjė. Unė jam shumė dakort me ato qė ke thėnė mė sipėr, por jam i sigurtė se jo vetėm unė por edhe Dėshmuesi dhe tė tjerė janė dakort me ato qė ke thėnė mė sipėr.

Pėrpara se tė vazhdoj dua t'i kėrkoj falje Eltonit se po dalim nga tema dhe zakonisht nuk mė pėlqen kur temat devijohen. Krishti thotė: "Unė nuk mund tė bėj asgjė nga vetja ime", si dhe "Biri nuk mund te beje asgje nga vetja, pervec asaj qe sheh nga Ati". Ēfarė mund tė them unė veēse njė AMEN me plot gojėn. Sa mirė do ishtė qė tė gjithė ne tė kuptonim kėto fjalė tė Jezusit. Por pikėrisht kėtė gjė u pėrpoqėm tė thonim unė dhe Dėshmuesi pėr tė cilėn Ndreu na u kundėrvinte. Ne pėrpiqeshim tė thonim se ne nuk mund tė bėjmė asgjė pa Krishtin, nuk mund tė bėjmė asgjė nėse mė parė nuk kemi pranuar Krishtin, nėse ai nuk na ka bėrė mė parė tė shenjtė duke banuar nė ne, nėse ai nuk na ka vėnė mė parė nė vėndet qiellore, ne nuk mund tė bėjmė asgjė.

A e sheh se paskemi pasur tė njėjtin mendim por qė mbase jemi keqkuptuar? Themeli ėshtė Krishti, nėse nuk kemi Atė nuk mund tė bėjmė asgjė, por nėse kemi Atė, duhet tė mėsojmė t'a pėrdorim Atė, i cili dėshiron me plot zjarr t'i japim lirinė tė veprojė nė ne.

Vėlla, ne jemi tė shenjtė sepse Ai ėshtė i shenjtė, jo pėr shkak tė veprave tona. Edhe ti e the mė parė se rėndėsi ka se cilėt jemi. Nuk ėshtė krenari tė quhemi tė shenjtė, nuk ėshtė krenari tė dimė se kujt mbretėrie i pėrkasim, pėrkundrazi tė thuash se unė jam mėkatar, ashtu si thoshte Ndreu, ėshtė pseudopėrulėsi.

Duke e lidhur pak edhe me temėn nė fjalė, kjo ėshtė edhe liria nė Krisht, qė ne nuk jemi mė tė lidhur nga mėkati, ne jemi tė lirė pasi Ai na ka ēliruar nga fuqia e mėkatit dhe ne, sa mė shumė mėsojmė tė pėrdorim fuqinė e Krishtit qė banon nė nė dhe qė ka triumfuar mbi vdekjen, aq mė shumė do ēlirohemi nga veprat e mishit.

Ja se si thotė edhe At Luka Veronis nė shkrimin qė Albo na ka sjellė:

Tė krishterėt mund ta shikojnė frikėn mė tė madhe njerėzore nė sy, vetė vdekjen, dhe tė qeshin. “O vdekje, ku ėshtė fitorja jote? O ferr, ku ėshtė thumbi yt?” Krishti u ngjall sė vdekuri, me vdekje vdekjen shkeli, edhe tė varrosurve jetėn u fali! Ky ėshtė themeli i besimit tė krishterė, dhe siguria e ngushėllimi mė i madh pėr tė gjithė besimtarėt. Dhe pasi tė jemi ēliruar nga kjo frikė, jemi tė lirė tė jetojmė edhe jetėn tonė plotėsisht, njė jetė plot lumturi, gėzim, paqe dhe kuptim.
    Ky ka qėnė edhe mesazhi qė jemi pėrpjekur t'i pėrcjellim disa ortodoksėve si puna e Ndreut. Falenderoj Zotin edhe njė herė qė ka Ortodoksė tė tillė qė nė kundėrshtim me tė tjerė pranojnė edhe besimtarė jashtė kishės Ortodokse si puna e Paskal, CS Lewis etj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Faleminderit shume per pergjigjet tuaja.

Ndoshta do me ndihmonte shume nje shtjellim i kesaj:

Ēdo ushqim tjetėr pėrveē Krishtit vret!
    A ka mundesi te shpjegoni c'do te thote "te ushqesh te tjeret me Krishtin" dhe si behet kjo konkretisht.

Faleminderit.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prejardhja e fjales Krisht ?
    Nga dardajan nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 11-12-2024, 08:56
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Seria Shpirtėrore I: Lutja e Jisuit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 23:16
  4. Liria nė Krisht
    Nga Prishila nė forumin Komuniteti protestant
    Postimi i Fundit: 09-01-2006, 00:37
  5. Shen Justini: Prezantim ne jetet e shenjtoreve
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 27-09-2004, 06:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •