I vetmi vend qe mund te ndihet i kercenuar eshte Izraeli, dhe kjo s`me shqetson aspak.
kishte ndodhur nje akt terrorist sot, mos duhet te them ndonje gje...?
I vetmi vend qe mund te ndihet i kercenuar eshte Izraeli, dhe kjo s`me shqetson aspak.
kishte ndodhur nje akt terrorist sot, mos duhet te them ndonje gje...?
Nuk e di nga ta filloj pergjigjen, i dashur.
Se pari, ju nuk me njihni aspak.
Jeni ju qe po me quani kundershtar, une kurre nuk kam konsideruar asnjerin prej jush ketu si kundershtar. Jeni ju qe me vetedije merrni pozicione te tilla.
T'i leme llafologjite e pafundme ketu, te flasim me konkretisht.
Ju asqe keni lexuar çfare kam thene une ne kete teme; lere me qe te konsideroni ndonje fakt. Apo ato qe parashtrojne muslimanet jane fakte?![]()
Te flisni keshtu siç keni folur ju, nuk tregon aspak distancim prej terrorizmit dhe veprimeve kamikaze. As ju nuk keni patur guxim te distancoheni. Kur te arrini ne ate pike, atehere do te fillojme te flasim te njejten gjuhe.
Per mua "martiret" e arab-islamizmit palestinezo-iraniano-siriano-jemenit jane thjesht terrorista, per ju jane vellezer muslimane, dhe as nuk denjoheni te distancoheni; dmth qe jeni dakord.
Nuk me intereson se ç'thoni ne tema te tjera, une dua ta shoh te shkruar ketu, ne kete diskutim, Ne tema te tjera edhe une do t'ju flas ndryshe, sipas gjuhes qe do te perdoret. Ketu po perligjni terrorizmin me luften e "drejte" te nje populli per liri!
Sa i sinqerte jam une, vella i dashur eshte tjeter gje, mund te kishit perdorur fjalen "tendencioz", por kurre nuk mund te vini ne dyshin sinqeritetin tim. As tendencioz nuk jam, aspak! Po ne te tilla perfundime dilet kur paragjykohet tjetri.
Une keta "muslimane" qe shkruajne ketu me fjale dhune dhe terrorizmi nuk i identifikoj aspak me komunitetin musliman shqiptar, prandaj dhe kam permendur Kosoven. Keta jane arabofile dhe nuk kane aspak lidhje me islamin shqiptar!
Kthehuni me siper i dashur, dhe do te lexoni nje qerre me fakte, e jo felliqesira dhe nja dy emra te permendur prej ketyre "muslimaneve"! Sigurisht qe te tilla gjera do t'ju pelqejne juve, sepse dihet se kush i ka prezantuar ketu, dhe dihet se çfare kauze kerkon te mbroje. Dhe kjo kauze nuk ka te beje aspak me aspiratat e popullit palestinez per liri. Liria, i dashur nuk vjen permes vetevrasjes, apo vrasjes se popullit palestinez, dhe kurre nuk ka per t'u folur per nje popull te lire palestinez, per sa kohe qe palestinezet te jene arma e nacionalizmit gjakatar arab dhe e grykesise se tyre per te luftuar Izraelin.
Nuk kam pse te jem i padrejte ose i anshem midis ketyre dy popujve. Po, jam i anshem kur ne peshore vihen liria dhe terrorizmi. Dhe per kete po behet fjale ketu. Edhe ju, çunimartum, kur te shijoni lirine e vertete dhe demokracine, atehere do te filloni te flisni ndryshe. Ose, beni nje xhiro andej nga keto "demokracite" e famshme teokratiko-islamiko-arabe ne lindjen e mesme, pastaj flasim.
Nejse, edhe per kete keni mendimin tuaj. Kjo tregon se jemi ne brigje te kunderta te lumit. Se kush e ka kaluar lumin nga ne te dy, kjo eshte endè per t'u sqaruar.
Sado te poshter te me konsideroni, beni ate qe eshte me e moralshme per te gjithe, e jo per te kenaqur nje te poshter si puna ime: DISTANCOHUNI NGA TERRORIZMI! - shukran
Gjithsesi,,, wes salaamu alaykum...
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Fakti qe ne Tel Aviv u krye nje akt terrorist ne kete moment delikat tregon qe ne Palestine jetojne njerez qe nuk e duan paqen.Tregon qe ka forca nga jashte qe paguajne per te kryer ne akt terrorist.Tregon qe hezbollahet te shtyre nga Siria duan te pengojne proçesin e paqes ne kete rajon.
Ketu ka njerez qe i pelqejne perrallat sepse me tej nuk mund te kuptojne.Feja eshte bere perçe me te cilen mbyllen syte dhe fliten idioci.
Siria eshte bere vendi numer nje qe rrezikon paqen dhe financion terrorizmin.Pak kohe dhe ky vend do japi llogari per menyren si luan me jeten e njerezve te pafajshem,qofshin izraelian apo palestinez.Deri kur nje shtet te mos heqi dore nga terrorizmi nuk do te jete i sigurte as ne shtepine e vet.Bravo i qofte Amerikes qe me sakrifica po mundohet per te shkulur kete fare te keqe.
cunimartum nganjehere deshira per replike kalon caqet e llogjikes.Perse nuk ngrihen popujt ne vendet myslimane te denojne terrorizmin dhe te distancohen nga kjo plage?Perse fjalet e banished ju duken kaq pa vend,kur ai kerkon qe nje mysliman te marri distance nga terrorizmi?Do mjaftonte edhe nje fjali e vetme.Apo ne te tjeret qe kam me force denuam luften kunder Irakut ne sheshet e mbare Europes qenkemi budallenj...Me realizem ,dhe mbi te gjitha indiferenca ne shtepine time quhet moskokeçarje dhe ne raste edhe pranim i ketyre aksioneve.
p.s. per banished.
Mos u kap me anetaret e tjere.Kush llogjikon ndryshe nga ty ka motivet e veta,kush nuk te kupton nuk don ose nuk arrin.
Pershendetje.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Banished une as te njoh as nuk kam nevoje te te njoh per te kuptuar shkrimet e tua, thjesht te dhashe nje keshille ne lidhje me kategorizimet qe po beje. S'ka njeri kohe te gjuaj kur po kerkon njeri apo tjetri ngritjen e flamurit me parrullen "ndal terrorizmit" dhe hop ta ngrej. Secili kur i ka ardhur rasti eshte distancuar, ka kritikuar ose me e keqja ka dhene ndonje justifikim serish duke e quajtur krim. Nese nuk e kuptove po ta shpjegoj serisht qe ky ka qene qendrimi i Myslimaneve Shqiptar dhe per hir te se vertetes te keshilloj qe mos te nxitohesh.
Leci une nuk jam AS avokat i vendeve muslimane AS gjykates i tyre, me sa di dhe njoh une te gjithe jane ne kundershtim me veprime te tilla, madje shume prej tyre bejne shkrime te ndryshme ne shenje proteste, ne gazeten e YorkU pashe nje te tille diku para 3 muajsh. E thashe perderisa shkon ndesh me fene Islame eshte normale qe te denohet. Pse nuk dalin neper sheshe ? Shko pyeti.
Shendet e gjithe te mirat
Cdo vend ka te drejten e tij te gjeje menyren per tu mbrojtur nga nje agresion.
Dito.
Ore çunimatum!
U bene 75 postime nen kete teme dhe asnje prej muslimaneve te perkushtuar nuk ka bere distancim prej terrorizmit! A mos ua kam fajin une qe po jua kerkoj? A nuk po ju jap nje mundesi ketu qe te tregoni te gjithe se kush jeni, dhe me çfare premisash e kerkoni kete paqe? Pse nuk distancoheni atehere? Apo se po e kerkon nje filoameriqen i poshter si puna ime?
Une plasa duke e thene ketu, qe e vetmja rruge drejt paqes eshte distancimi prej terrorizmit.... Kete palestinezet po keshillohen prej te gjitheve per ta bere. Prej gjithe vendeve demokratike, e jo prej vendeve diktatoriale arabe.
Pse ju dukem antiarab kaq i betuar kur them se arabet vete mbi kurrizin e tyre po e vuajne diktaturen? Nese do te flisnit me ideollogji dhe bindje fetare, duhet te ishit distancuar qe me fjalen e pare, pastaj te kishit "mbrojtur" palestinen apo te tjeret.
Por, ketu behet fjale per shtete terroriste, si Siria dhe Irani, dhe jo per Palestine e Izrael. Megjithate, e shihni edhe vete qe medoemos muhabeti ka per te dale tek ky konflikt, sepse Irani dhe Siria jane tejet te implikuar ne kete çeshtje!
Ma tha edhe Leci, dhe mua me vjen turp disi... Por une nuk kerkoj t'i ndryshoj mendimin kerrkujt... Une them timen, kujt t'i duket e drejte, le te thote po, gjithsesi, une ne paqe me te gjithe jetoj. Edhe ne qender te Mekkes, po te ishte per mua, 1000 vjeç do behesha. Por dikur duhet t'i thuash mjaft vuajtjes, e nuk mund te rrime gjithmone asnjanes dhe moskokeçares. Apo jo?
Ne ate zone po vuajne, si Izraeli dhe Palestina, po ashtu edhe te gjithe arabet e tjere dhe perset. A ka nje rrugezgjidhje? Po!, ka dhe pike!
Distancim prej praktikash te tilla qe marrin jeten e njerezve, ulje ne tryeze bisedimesh dhe shoshitje te problemeve. Nese keto dy gjera arrihen, nuk do t'ua degjojme me zerin per luftera dhe vrasje pafund.
Po te ishte ne doren time, or vella, i kisha bere pistil ne hu keto shtete, derisa te mesojne te qyteterohen. E kur t'ja ndjejne shijen demokracise dhe lirise, atehere te bejne ç'te duan. Ne daçin ta pranojne, ne daçin te kthehen perseri ne vitet 70 pas hjr. Pak shance kane te kthehen mbrapa.
Ju vetem me kundershtoni kot, se fakti qe une ciceroj per Ameriken dhe Izraelin ju duket sikur jam armiku juaj.
Duhet te kuptoni ketu, qe Amerika nese fillon nje lufte, nuk e fillon kunder arabeve ose muslimaneve. Per kete te jeni te sigurte, se fundi i fundit, askush nuk mund t'ja mbaje doren per t'i shkaterruar fare arabet. Lufta eshte kunder terrorizmit dhe shteteve qe jo vetem e mbeshtesin dhe i japin azil, por edhe e financojne ate. Te paret qe mund te çlirohen prej nje lufte te tille jane vete popujt e ketyre shteteve, e pastaj mund te perfitojne popujt fqinje, qe direkt ose indirekt ndikohen prej tyre.
Prandaj, paqe per te gjithe.
dhe Zoti bekofte Shqiperine te paren(se eshte e jona), pastaj Ameriken(se ka ne dore fatin e shume kombeve), Izraelin, dhe gjithe popujt e lindjes se mesme, te gjithe ne te njejten mase.(Shqiperine pak me shume, se e kemi zemer)
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Irani e Siria në një front kundër SHBA.
keto shtete jane deklaruar ,po ka dhe nga ato qe nuk jane deklaruar,,,,,,,,
vdekje okupatorit
me respekt misioni,,,,,,, pro terorizmit hak mares
Siri, Iran keto shtete banditesh, nuk perbejne kurrfare problemi ushtarak per USA.
Kur Egjypti, Siria, Arabia saudite etj u bene front i perbashket kunder nje cope Izraeli, perfunduan si qen te rrahur me bisht nder shale, e tashti kane katandise duke prodhuar njerez-bomba.
Cfare mjerimi....
E ju flitni front kunder Amerikes, qe i ka "burnot ne hunde" per teshtitje![]()
Aktet e disa grupeve te caktuara nuk duhen te konsiderohen si e tere feja Islame eshte ashtu.
Ata jane njerz qe prej femiris se tyre jane mesuar vetem per te vrar, per te hjekur koka etj etj.... e jo te shkollohen e te fitojn at qe e deshirojn (apo qe eshte e tyre) ne menyre me intelegjente. Pra krejt kjo ndodh per shkak te paditurise se tyre per fene e tyre, dhe degjojn njerz sikurse bin ladeni qe eshte, e shume te tjere si ky i fundit.
Keta jane njerz qe po e paraqesin fene Islame si fe mizore para botes (per ata qe nuk kan njohuri per islamin).
Sa i perket Amerikes ka bere gabime, mirpo me duket se ka bere me shume te mira.
Amerika eshte perandori tash ne kohen tone, shpresoj se nuk e ka synimin e njejt sikurse perandorit e meparshme, dihet se si do te perfundoj.
Krijoni Kontakt