Fjeti këndonjësi i fjalës së Perëndisë z. Minella Heqimi
Para disa ditësh, ndërroi jetë një nga dësh- muesit e fjalës së Perëndisë, z. Minella Heqimi, biri i një familje klerikësh, i biri i atë Theoarit dhe vëllai i atë Mihalit dhe vëllai i psaltëve Toli, Piro, Niqifori.
Lindi në Agrinjo të Greqisë, më 1921. Erdhi në Vlorë më 1926, ku atë Theoari shërben si prift në kishën e Shën Vlashit. Minella ishte ndër të parët që më 12 nëntor 1991, në kishën e Shën Spiridhonit, në Berat, jo vetëm që ishte psalt i parë, por ai u bë dhe mësuesi për psaltët e tjerë të ardhshëm. Bukuria e zërit të tij, sa melodioz me timbrin bizantin, bënte që tek besimtarët ai të ndihej jo vetëm i respektuar, por edhe si një predikues i fjalës së Perëndisë. Urtësia, përkushtimi me devotshmëri bënte që xha Neli, ndonëse kishte hedhur 87 vite mbi shpatulla, të ndihej, siç thoshte vetë, i paplakur, sepse fuqinë e gjente tek Hiri i Perëndisë.
Në shërbesën e faljes të të ndjerit, në kishën e Shën Spiridhonit, atë Petraqi dhe atë Kristaqi folën për vlerat, kontributin që ka dhënë kjo familje në vitet e ringjalljes së besimit. Ata kujtuan me respekt ditën kur Imzot Ignati, i dha titullin Anagnost.
Duke përfunduar, gjithë besimtarët do ta kujtojnë me respekt këtë psalt dhe besimtar të denjë, i cili si model i besimit të krishterë dha vlera të tilla, të cilat do të jenë mësim për brezat e ardhshëm.
Krijoni Kontakt