Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 122

Tema: Racizmi

pyetja ime qe nese eshte e drejte qe ne te gjykojme te hyjme ne jeten private e ketyre personave dhe ti gjykojme duke i vene emra????
    ---------
    pra i bie:

A ėshtė e drejtė tė gjykojmė e tė hyjmė nė jetėn private tė shqiptarėve qė fejohen, martohen, bėjnė fėmijė me raca tė tjera?

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    o plako kur thu "jeten e tjerve" mendon per jeten e atyre qe ke afer. Keshtu krijohet kuptimi ne shoqeri, nga un, te ai qe kam afer pastaj te ai qe kam me larg e deri te ai qe ka nji kembe ne Shqipri e nji ne Greqi.
    Prandaj c'do shqiptari qe i behet pytja po te kete parasysh c'do te aferm qe ka rrumbullakoset popullsia dhe del mentaliteti ne pah ke parasysh? Kshuqe mos e merr kaq gjere konceptin e shkeljes se jetes private se esht koncept shum modern per te pas nji kuptim tri-dimensional.

Tashi nqs do pysesh a esht e drejte te gjykosh per jeten e te afermve tuj ateher duhet ti fusesh i shembull ekstrem qe te ndihmoje ne kuptimin e ksaj. Psh do nderhyje ti sikur te shifje nje te aferm tendin tu dal para trenit me qellim per te vra veten? (larg qofte) Nqs po, atehere je pro nderhyrjes ne jeten e tjetrit kur mendon qe ai po ben nje gjest qe do e demtoje apo jo?

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

NEIN zu multi-kulti !

Citim Postuar mė parė nga green
    [COLOR=Navy][I]Mqse shume jane hallakatur nen presionin e neverise per zezaket-kjo fjalia me siper eshte cfare kjo goca donte te diskutonte (me duket mua).
    Te duket gabim, greenie.. Ajo goca nuk e di as vete se cfare do te diskutoje, keshtu qe mendimet tona jane te parendesishme dhe ketu nuk merret vesh asgje. Tema quhet "Racizmi" duke i dhene nje paragjykim apriori a thua se ketu te gjithe jane me kapuca dhe veladone.

E kjo fjali shtrihet gjeresisht edhe pse ketu eshte trajtuar nga nje kendveshtrim-thelbi nuk eshte kaq i ngushte dhe eshte diku tjeter. Ka te beje me mikrobin e te parit me lupe jeten e tjetrit.

Edhe ketu gabim. Autorja e temes e ka shpallur qe ne fillim qe kerkon te dije mendimet e te tjereve Jo sepse ceshtja lidhet me te, por thjesht "per kulture"!
    Po ta vesh re, na drejtohet ne te rinjve qe nuk kemi psikologjine e prinderve tane, ngaqe bota ka parakaluar para syve tane.

Nuk me kane pelqyer kurre keto "uaaaa-te" apo "iiiii-te" per jetet e te tjereve. Per gjerat qe s'me pelqejne jam e sigurte qe kam mundesi dhe force ti parandaloj te me ndodhin mua vete.

Atehere te mbetet ti vish ne ndihme te tjereve. Per keto pune ka instanca te vecanta ku mund ta drejtosh ate gocen. Njera prej tyre quhet "Amnisty International", por ka pak problem rradhe. Me shume nuk me kujtohen... ah po, eshte dhe nje institucion qe e therrasin "Ombudsman". (per fat te keq ky i fundit ka vetem fuqi keshilluese, dhe jo ligjore)..

Tani qe te flasim me seriozitet.. A mund ti mbyllni keto tema ju lutem?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 09-02-2005 mė 00:55 Arsyeja: redaksionale
    Prektora

Darwin...me paske cituar nje per nje, por ironine te pakten kur vjen puna tek une s'te leverdis ta perdoresh. Ke shume sygjerime qe mund te m'i beje fare mire edhe ne privat. Nese ajo, sipas teje, nuk e di cfare do-ti gjeje fisnikerine brenda vetes dhe zbrit ne toke mes njerzve te tjere. Askush s'po mundohet te bej psikologun, thjesht nuk me pelqen kur behet nje turme dhe i duket se ve dike me "shpatulla per muri"? (kunder natyres time-qe ti te pakten duhet ta kesh pak idene sesi eshte). Jam dakort me ty-qe kjo teme e shume te tjera si kjo-te mbyllen!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Per mendimin tim, eshte shume e veshtir, sidomos po te shkosh me nje person nga rraca tjeter ose me nje "zezak." Por, mua s'me intereson sepse eshte jeta e atij personi dhe te bejne c'te duan...Wish them Luck!!! Per veten time, s'po them asigjo...lolz...

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga Reina
    Shtremberoj turite kur shikoj nje vajze shqiptare fare fare nje vajze te bardhe me zezake. Sadoqe nuk me intereson fare se cfare bejne te tjeret;por eshte kultura dhe edukata qe kemi marre keshtu e kam ne gjak te jem raciste kur vin puna ne ngaterrimin e racave.
    Une ndryshe nga ty,qesh kur shof raste te ketilla.
    Nuk e di a nga ironia,apo dicka tjeter,por buzeqesh dhe vazhdoj ne punen time.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Out of Range ! Maska e Quiet_Storm
    Anėtarėsuar
    15-09-2004
    Vendndodhja
    Ne ferrin qe krijova vet
    Postime
    33
    Ketu po behet fjale per jete reale jo per ato qe sheh ne TV ! Apo edhe ne Maqedoni ka zezake ??
    The truth shall set you free

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga Quiet_Storm
    Ketu po behet fjale per jete reale jo per ato qe sheh ne TV ! Apo edhe ne Maqedoni ka zezake ??
    Po deshe do ti dergoj ca!
    Kur tenton te me hudhish poshte,bere cik me me stil o Quiet.
    Se ktyre kendej verdalle ne forum nuk ju intereson per problemet qe ndoshta kemi une e ti,mos u be racist kot. loool
    Plus qe nje shoqe e imja e ngushte ka marre per bur nje zezak qe punon ketu me KFOR,mirepo...njerez si ti jane edhe me te zinj.
    Nejse,vazhdo ti.
    Pacim
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Out of Range ! Maska e Quiet_Storm
    Anėtarėsuar
    15-09-2004
    Vendndodhja
    Ne ferrin qe krijova vet
    Postime
    33
    Te gjejme edhe nje 'storm' tjeter dhe te bejme nje 'perfekt storm' lol
    Prodhimit qe del nga debati po ja ngjesim emrin Tsunam dhe po e dergojme andej nga Florida
    The truth shall set you free

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Pa ta prish sulmin ndaj Stormit, (s'di pse sa her e sulmojn esht me funny se hera e fundit lol)...desha me than ne nji kontekst tjeter qe ne Maqedoni ka ma keq...se shef shqiptare tu shku me maqedonas qe asht si me te pshty ne ftyre e me te than "m'thuj falemners".
    Kjo kur e shikon nga pikpamja maskilisto-nder-kombetare-shovinisto-nacionalisto-neandertalo-patriarkale....edhe un zakonisht nga kjo pikpamje i shof gjanat ne pergjithsi.

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •