Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 122

Tema: Racizmi

DoNt Hate Me4 BeIn HoNeSt Maska e Tironse_Girl_69
    Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    Me vjen shume keq qe dicka e tille te ka ndodhur ty, dhe mendoj se e kupton se ku dua te dal me kete teme. Po ti the qe jeton ne greqi dhe pak a shume te gjithe shqiptaret e dijne qe greket na kan vdekje dhe ne i kemi vdekje ato. nejse flm qe na dhe nje shembull te tille, dhe shpresoj gjithcka te shkoj sa me mire.
    Guys r Players... and thats a fact... Dont fall n love... just play 'em back!

I-L-M Maska e indrit gjoni
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    35
    Sjan vetčm greket racista kunder nesh, po edhe italljanet.
    kam ndruar dy vene pune qč ishin punra tč mira vetčm se bčja llafe me pronaret qč me thonin mos flisni shqip

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Vallahi mu s'me terheqin hiē gocat zezake...

Po kjo s'do te thote qe une t'i urrej zezaket, ose te them se jam me lart se ata. Une jam ai qe jam o vlla, pse u dashka te krahasohem me tetjeret...
    Permenda gje urrejte une? Jo... thashe qe per mua kultura, traditat Shqiptare jane me te larta sesa zezaket dhe Amerikanet. DHE NUK po krahasoj veten time me boten por traditen/kulturen Shqiptare me boten. ehhh c'me kthyte ne rraciste pa me dalur mire gjumi.

Ēa eshte kjo? Ky eshte nje pergjithesim i kote. Ke shqiptar pa kulture, eshte krejt normale... ke edhe zezake qe jane njerez te mire, me kulture etj.
    Nuk eshte e thene qe nje gje qe s'e pelqen ta shash...

Pergjithesim i plote them une.... dhe si kam share vetem kam bere krahasim traditat e tyre me tonen. (traditat=kulturen, look at the big picture jo vetem ate rrjeshtin e fjalise se sic e thashe tradita, kultura per mua ka te njejten kuptim)

Paska goca qe u pelqen te shoqerohen me zezake. Kane arsyet e veta...Pse u dashka t'i gjykosh... Le te bejne ēfare te duan...Nese ajo nuk te zgjedh ty dhe zgjedh nje zezak athere ajo mendon se ai eshte me i mire... Jo po une jam shqiptar.... kur ka gjithe shqiptar, pse shkon me zezak k...., thone.... Le te bejne ē'te done...

Po perseris veten 100 here lol, thashe qe i gjykoj sepse njeriu kerkon dicka me te mire per jeten e tij dhe per mua traditat/kulturen/respektin qe kane Shqiptaret nuk e kane zezaket. Pra do me vinte keq per shoqen time nese ajo te shkonte me zezake se gjithe jeten do jete e perulur.

Dikush (komb, ngjyre etj) mund te te mos pelqeje por kjo nuk tregon se ti je me lart se ai, nuk te jep te drejte ta shash.
    C'fare i shajta te shkretet se paskam ngelur duke i share? Kam thene qe per mua traditat/kultura Shqiptare eshte me e larte sesa zezaket dhe Amerikanet. C'te keqe ka kjo qe thashe? Nuk tregon kjo qe jam rraciste por qe vleresoj me shume traditat/kulturen tone.

Rracizmi s'eshte gje me vlere.
    Dhe nje here tjeter kete e di shume mire sepse historia e njerezimit ka treguar dhe vazhdon te tregoje sa shume vuajtje kemi hequr. Dhe sa shume vuajtje vazhdon te heqi populli jone ne Greqi, Kosove etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 01-02-2005 mė 11:05

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Chingy
    Jam edhe une jashtezakonisht shume krenar qe jam shqiptar.
    Nuk mendoja ndryshe

Kete meposhte s'kam si ta komentoj
    S'ka si ne SHQIPTARET.
    Vecse...Amin

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Tironse_Girl_69
    Po mire ti flet sikur i ke njofur te gjithe zezaket ? jo te gjithe shqipot jane njesoj ca jane te keqinje disa te mire. E njejta gje me zezaket jo te gjithe jan njesoj prandaj nuk mendoj qe edukata e tyre ka te hyj ketu.
    Tironse lexoji mire shkrimet e mija, Se po e kthen temen nga "Pse brezi i ri i gjykojne kaq shume keto vajzat shqiptare qe dalin me zezaket??", ne je apo jo rraciste.
    Kam thene qe per mua traditat Shqiptare jane me te mira sesa te zezakve. Nuk thashe gje te gjithe shqipot jane njerez te mire, dhe zezaket jane te keqinj...kete konkluzion e nxorre vete.

pastaj cte duhet ty ca bejne te tjeret shif jeten tende. Pse i gjykon kot me kot njerezit kur nuk i njef mire hee? Mendohu rrusho se jo te gjithe jemi njesoj.
    S'me hyn ne xhep se c'bejne te tjeret, por nese nje nga shoqet e mija do shkonte me zezake dy llafe do ja thoja per te miren e saj.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ne shqiptareve kur na diskriminojne Greket, Italianet apo kushdo tjeter nuk na vjen mire, dhe eshte shume normale, por nuk e di pse na vika shume mire ti quajme zezaket me te ulet apo me pak te kulturuar e ku ta di une, edhe kush ne shqiptret qe per mungese kulture jemi te paret, kete mund ta vini re kur jetoni ne nje shtet tjeter e pastaj ne Shqiperi kur te gjithe ofendojne e flasin me te bertitura. Mbase dhe mua nuk me terheqin zezaket dhe nuk me duket shume normale kur shoh nje te bardh/e me nje zezak/e por kjo vjen ngaqe nuk jemi mesuar ende me kete sidomos ne shoqerine shqiptare. Por qe ti ulesh zezaket te gjithe duke u nisur nga rraca/ngjyra e lekures eshte thjesht racizm dhe diēka shume e ulet. Me respekt SG
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    Ku Klux Klan paska rekrutue suksesshem nder rradhet e forumit shqiptar.

Pajtohem me Xenin e SuiGeneris.
    Defend the second amendment

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    o SHQIPTARE ... pse e ngaterruat rrjedhen e temes ... e kush po flet ketu per Diskriminim ??

Po na flisni per te drejtat e njeriut .. e kush i shkeli ato ... ?

te diskriminosh dike per ngjyrene lekures do te thote ... ta shrytezosh , ta perbuzesh ,, mos ti japesh ate qe meriton etj etj ... por te flasesh per martesa , fejesa dhe " dating" me to eshte komplet dicka tjeter ... hyn ne preferencat e cdo kujt ...

se eshte nje diference e madhe ne mes ketyre te dyjave .. ok ?

te gjithe neve na eshte dhene rasti te njohim njerez nga rraca me te ndryshmet .. si dhe te zinjte too .... e them ka njohur dhe njoh disa prej tyre dhe jane njerez si gjithe te tjeret .. biles keto qe njoh une kam dhe nje shoqeri te mire .. por asnjehere nuk duhet kaluar kufiri .. te gjithe e dine kete .. si ato dhe ne .. dhe eshte fakt ( pavaresisht se kalohet ne heshtje )....

ketu jemi ne usa .. vendi i te drejtave te njeriut .. por kur vjen puna te bardhet jetojne me vec .. dhe te zinjte vec .. ka njeri te ma shpegoje kete ??
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Tironse_Girl_69
    Po hajt pra disa persona nuk kuptoj e vejne dallime vetem se ato kan ngjyre tjeter. E pastaj qe thoni ju shqiptaret, po ato tonet qe i quani "jevgjte" dhe ato shqiptar jane dhe te njejten gjuhe qe flasim ne kan. Cdo te thoni per ato hee??..
    Pershendetje dhe njehere tjeter Tironse.
    Meqense tema paska marre drejtim tjeter po komentoj kete post nga ty.

Nen shkrimet e mija te meparshme nuk kam bere asnje dallim ngjyre dhe nese keni nenkuptuar kete mesiper atehere kam qene une gabim.
    Nuk e ndiej veten superiore ndaj zezakve prej ngjyres se lekures sepse jemi te gjithe njerez te kesaj toke. Kemi me shume gjera qe na bashkojne sesa nga ato qe na ndajne. I gjithe njerezimi ka endrrat, shpresat, gezime, hidherime pak a shume te njellojta. Familja, shoqeria dhe karriera jane gjerat me te cmuara nga c'do njeri dhe kjo na afron me teper sesa na largon. Ne vitet e fundit te jetes ne c'do ane te globit njeriu do afer ato qe ka perzemer. Pra humanizmi eshte shume me i madhe dhe me i ndjeshem sesa gjerat qe na ndajne.

Pink na paske bere thirrje te madhe per ngatarresen e temes (flm se kam qeshur, lool)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 01-02-2005 mė 12:03

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Pink na paske berre thirrje te madhe per ngatarresen e temes (flm se me bere per te qesh)
    S0ni me behet qefi qe arrita te te bej te qeshesh ...
    po " thirrja" nuk ishte tamam tamam per ty .... ishte per disa te tjere ketu

gjithe te mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 01-02-2005 mė 12:19
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •