Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 122

Tema: Racizmi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Arrow

Nuk kisha ndermend te pergjigjem me ne kete teme sepse mendimin e kam thene shume qarte dhe sepse prej fshirjes se posteve shumica e shkrimeve mbeten pezull, po meqe jam tek "disa te tjere" po pergjigjem.

Citim Postuar mė parė nga Pink
    ketu jemi ne usa .. vendi i te drejtave te njeriut .. por kur vjen puna te bardhet jetojne me vec .. dhe te zinjte vec .. ka njeri te ma shpegoje kete ??
    posi mo , si s'paska...

Tashi une jam shume larg nga USA dhe pergjigja ime per nje qe jeton atje do ishte si "hajde babe te te tregoj arat", megjithate jetojme ne nje kohe ku informacioni ehste i bollshem.

Ke degju per nje Martin Luther King Jr. ti Pink? Patjeter qe ke degju. Nese do e lexosh jeten e sheh se Amerika, megjithese sot eshte vendi i te drejtave te njeriut, deri vone nuk ka qene keshtu('60). Nuk kane qene njelloj i bardhi me te ziun. Neper autobuze nuk mund te uleshin afer e afer, nuk mund te shkolloheshin njelloj, nuk kishin shanse te njejta.

Nje shembull tjeter per te kuptu ate ēfare dua te them eshte edhe Malcolm X. Ky i fundit eshte ne nje fare menyre ekstrem i te parit por edhe jeta e tij eshte e mbushur me shembuj prej te cileve mund ta kuptosh se pse jetojne veē e veē. Ky i perkiste nje levizjeje te tille qe prej mllefit qe kishin karshi shtypjes nga te bardhet mbronte superioritetin e te zinjve. Mendoje pra se si kane qene punet. Do thush ti, pse m'i thua te gjitha keto.

Dua te them se gjerat nuk kane qene keshtu siē jane sot gjithmone dhe nese sot ka nje dallim, nje veēim, ky veēim i ka rrenjet diku thelle ne te kaluaren. Pra balta mund te fshihet por njollat mbeten.

Une jam me ate qe ka thene rexhina, "let us stick to our race",(megjithese s'me duket me mend t'i perzihem ndonje tjetri ne punen e vet); vetem desha te te them se nuk eshte argument nese zezaket rrine te veēuar nga te bardhet ne nje vend demokratik si USA.

Perfundimisht,per veten them, o shqiptare o hiē fare....
    (vetem kaq mund te them, vetem vetes i ve ligje...)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 01-02-2005 mė 13:28

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga indrit gjoni
    Sjan vetčm greket racista kunder nesh, po edhe italljanet.
    kam ndruar dy vene pune qč ishin punra tč mira vetčm se bčja llafe me pronaret qč me thonin mos flisni shqip

aha

kjo e jotja sqeka gjo fare , ketu ku punoj une nuk te lejne te mbash celularin te ndezur gjate orarit te punes , e jo te besh muhabet , as qe behet fjale fare

eh cna gjeti me kete rracizmin , duhet me ik nga italia fare , po ku te shkoj ?
    gjithandej paska rracizem

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ke degju per nje Martin Luther King Jr. ti Pink? Patjeter qe ke degju. Nese do e lexosh jeten e sheh se Amerika, megjithese sot eshte vendi i te drejtave te njeriut, deri vone nuk ka qene keshtu('60). Nuk kane qene njelloj i bardhi me te ziun. Neper autobuze nuk mund te uleshin afer e afer, nuk mund te shkolloheshin njelloj, nuk kishin shanse te njejta.

Nje shembull tjeter per te kuptu ate ēfare dua te them eshte edhe Malcolm X. Ky i fundit eshte ne nje fare menyre ekstrem i te parit por edhe jeta e tij eshte e mbushur me shembuj prej te cileve mund ta kuptosh se pse jetojne veē e veē. Ky i perkiste nje levizjeje te tille qe prej mllefit qe kishin karshi shtypjes nga te bardhet mbronte superioritetin e te zinjve. Mendoje pra se si kane qene punet. Do thush ti, pse m'i thua te gjitha keto.

[I]Dua te them se gjerat nuk kane qene keshtu siē jane sot gjithmone dhe nese sot ka nje dallim, nje veēim, ky veēim i ka rrenjet diku thelle ne te kaluaren. Pra balta mund te fshihet por njollat mbeten.
    Xeno dhe une me duket ne nje post me pare sikur e sqarova ... nuk jam raciste ne kuptimin general te fjales ... thashe i respektoj .. i jap te drejtat e tyre ... i jap kreditin qe meritojne ... ska te beje ngjyra e lekures ne k'te rast ... po e theksoj eshte ne pergjithesi ...

Une jam me ate qe ka thene rexhina, "let us stick to our race",(megjithese s'me duket me mend t'i perzihem ndonje tjetri ne punen e vet); vetem desha te te them se nuk eshte argument nese zezaket rrine te veēuar nga te bardhet ne nje vend demokratik si USA.

K'te dua te them dhe une kur vjen puna te " jeta personale " nuk me pelqen te perziej rracen time .... stick to our race too !

dhe prape po ta them ... nje i zi nuk shkon dhe ble shtepi ne nje qytet ku ka vetem te bardhe dhe e kunderta ... racizmi akoma ekziston por ne Heshtje ...
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

süsses Mädchen Maska e Pink^ Pearl
    Anėtarėsuar
    01-11-2004
    Vendndodhja
    .
    Postime
    240
    Ne rracizem nuk besoj po dhe qe duhen trajtuar te gjithe ne te njejten menyre se besoj ....

DoNt Hate Me4 BeIn HoNeSt Maska e Tironse_Girl_69
    Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga PINK
    dhe prape po ta them ... nje i zi nuk shkon dhe ble shtepi ne nje qytet ku ka vetem te bardhe dhe e kunderta ... racizmi akoma ekziston por ne Heshtje ...
    nje i zi nuk shkon te ble shtepi ku ka te bardhe se nuk kan aq pare honey, se ka shume zezak te famshem qe jetojne ne vende te pasura ku ka vetem te bardhe.

e dyta eshte ju njerez keni dal komplet nga tema. Un pyeta pse ju gjykoni nje vajze ose nje cun shqiptar kur lidhet me dike qe eshte i zi. Dhe po shtoj dicka tjeter meqe te gjithe thoni qe i respektoni "jevgjit" shqiptar. Kam nje shoqe dhe ajo eshte ashtu te gjithe e shofin me sy tjeter sepse nuk eshte e bardhe. Ju duket e drejte? Dhe kur thua ti Xeni ""o shqiptare o hiē fare...."" ato nuk jan shqiptar???
    Guys r Players... and thats a fact... Dont fall n love... just play 'em back!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    O pink me ke thirre me duket, mbase me te drejte. Por dhe mesazhi im ishte kunderpergjigje per disa mesazhe te meparshme, eshte shume normale qe dikush te zgjedhe te ruaje rracen e vete ose te mos shoqerohet me zezake por nuk duhet te djykojme ato/ata qe shoqerohen me te tille, edhe kjo eshte nje preference shume normale. Problemi qendron se disa foles te meparshem i futen te gjithe zezaket ne thesin e zjerezve pa edukate, pa kulture e ku ta di ēfare, gje qe nuk eshte e vertete, si mund te behet nje pergjithesim i tille, pra po i bie shkurt duhet te tregojme mirekuptim dhe per ata qe preferojne te mos shoqerohen me zezake thjesht pse jane ndryshe jo sepse jane me te larte, dhe per ata qe shoqerohen.
    Ju pershendes SG
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Dhe kur thua ti Xeni ""o shqiptare o hiē fare...."" ato nuk jan shqiptar???
    Tiranse ēa deshe me than ketu?
    Perfundimisht,per veten them, o shqiptare o hiē fare....
    (vetem kaq mund te them, vetem vetes i ve ligje...)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 01-02-2005 mė 17:31

Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    po them qe dhe shqiperia ka njerez qe jan me ngjyre

Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    ju lutem ju po dilni jashte teme te gjithe ca pytje kam bere un e ca thoni ju. pshhh permbajuni temes ju lutem mos dilni ne vend tjeter

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    mor po, neqoftese nje femer e bardhe do lidhej me nje zezak ne menyre intime, cfare ka ketu per t'a paragjykuar? Une per vete nuk do t'a beja, po kjo s'me shtyn t'i ve damke nje tjetre qe e ben.

E keqja eshte se shumica e njerezve e shohin racizmin siperfaqsisht, e prandaj flasin ne termat e "ngjyrave"- kur ne fakt, problemi eshte me i thelle se lekura e ka te beje me menyren si sillen zezaket, jo se jane te zinj, po se keshtu jane formuar nga nenshtypja.

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •