Nuk kisha ndermend te pergjigjem me ne kete teme sepse mendimin e kam thene shume qarte dhe sepse prej fshirjes se posteve shumica e shkrimeve mbeten pezull, po meqe jam tek "disa te tjere" po pergjigjem.
posi mo , si s'paska...Postuar mė parė nga Pink
Tashi une jam shume larg nga USA dhe pergjigja ime per nje qe jeton atje do ishte si "hajde babe te te tregoj arat", megjithate jetojme ne nje kohe ku informacioni ehste i bollshem.
Ke degju per nje Martin Luther King Jr. ti Pink? Patjeter qe ke degju. Nese do e lexosh jeten e sheh se Amerika, megjithese sot eshte vendi i te drejtave te njeriut, deri vone nuk ka qene keshtu('60). Nuk kane qene njelloj i bardhi me te ziun. Neper autobuze nuk mund te uleshin afer e afer, nuk mund te shkolloheshin njelloj, nuk kishin shanse te njejta.
Nje shembull tjeter per te kuptu ate ēfare dua te them eshte edhe Malcolm X. Ky i fundit eshte ne nje fare menyre ekstrem i te parit por edhe jeta e tij eshte e mbushur me shembuj prej te cileve mund ta kuptosh se pse jetojne veē e veē. Ky i perkiste nje levizjeje te tille qe prej mllefit qe kishin karshi shtypjes nga te bardhet mbronte superioritetin e te zinjve. Mendoje pra se si kane qene punet. Do thush ti, pse m'i thua te gjitha keto.
Dua te them se gjerat nuk kane qene keshtu siē jane sot gjithmone dhe nese sot ka nje dallim, nje veēim, ky veēim i ka rrenjet diku thelle ne te kaluaren. Pra balta mund te fshihet por njollat mbeten.
Une jam me ate qe ka thene rexhina, "let us stick to our race",(megjithese s'me duket me mend t'i perzihem ndonje tjetri ne punen e vet); vetem desha te te them se nuk eshte argument nese zezaket rrine te veēuar nga te bardhet ne nje vend demokratik si USA.
Perfundimisht,per veten them, o shqiptare o hiē fare....
(vetem kaq mund te them, vetem vetes i ve ligje...)
Krijoni Kontakt