Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 88 prej 88
    Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    dashuria është:NDJENJË DHE ART:

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Dashuria esht edhe buke, por edhe gjelle.
    - Po thuaj qe eshte edhe peshk;
    - jo, jo se e kuptojn.

Ka plas filozofia e madhe k'tu ne forum

lol
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Dashuria eshte per mu HMMMMM
    NJE ZJARR QE ZGJAT 5 VJET DHE NJE PRUSH QE ZGJAT 500 VJET!!
    Shndet
    'Jesus is always with me'
    ==>PrOuD To Be KuQ E Zi<==

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Dashuria nuk është vetëm një nga temat më të frekuentuara në diskutimet e ditëve tona, ajo është gjithashtu një prej debateve më esenciale. Në të vërtetë, dashuria është një trëndafil në mesin tonë, një mbretëri për zemrat që kurrë nuk vyshken. Mbi çdo gjë tjetër, vetë Zoti i paanshëm e thur universin si dantellën në avlëmendin e dashurisë, muzika më mahnitëse dhe më magjiplote në gjirin e jetës është gjithmonë dashuria. Marrëdhënia më e fortë midis individëve që i jep formë familjes, shoqërisë dhe kombit është dashuria. Dashuria universale shfaqet vetë kudo në kozmos, në faktin që çdo pjesëz ndihmon dhe mbështet një pjesëz tjetër.

Kjo është e vërtetë në një shkallë të tillë që faktori më kryesor në thelbin e ekzistencës është dashuria. Si një zë i veçantë në korin universal, pothuajse veprimi dhe sjellja e çdo krijese në mënyrën e njohur të tij, në harmoni me motivin magjik që e ka marrë prej Zotit, është një melodi për dashurinë. Nëse ky shkëmbim me dashuri prej ekzistencës te ndjenjat njerëzore dhe prej një krijese në një tjetër, ka zënë vend përtej dëshirave të tyre, kjo ndodh sepse Vullneti Hyjnor i zotëron tërësisht ata.

Prej kësaj perspektive, njerëzimi “në mënyrë të ndërgjegjshme” merr pjesë në këtë simfoni që po luhet në ekzistencë. Nga shfaqja e dashurisë në natyrën e vet të vërtetë, qeniet njerëzore hetojnë se si mund ta demonstrojnë atë në një rrugë njerëzore. Prandaj, pa shpërdorimin e dashurisë në mendjen e tyre dhe për hir të saj në karakterin e tyre, çdo njeri duhet të ofrojë ndihmën dhe mbështetjen e vet të vërtetë për të tjerët. Njerëzit duhet ta mbrojnë harmoninë e përgjithshme që ka qenë vendosur në thelbin e ekzistencës duke marrë parasysh si ligjet e natyrës, ashtu dhe ligjet që janë bërë për të administruar jetën njerëzore.

nga www.dashuria.com

i/e regjistruar Maska e lonche
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Vendndodhja
    Peja
    Postime
    11
    dashuria sesht asgje tjeter pos nje liqeni te madh ne te cilin bien budallenjet joke

kur smujm te flejm gjithnje mendojm ne nje njeri,ka do qe ecim na paraftyrohet fetyra e saj,endron per ate qekjo asht dashuria

i/e regjistruar Maska e Drita_Love
    Anëtarësuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    SWEDEN
    Postime
    101

Studenti Te më bën të gëzohem...

Citim Postuar më parë nga Studenti-Te
    Dashuria nuk eshte spec as patlixhon por eshte farfaron
    He he, kur biseduam më heret më the se dashuria faktikisht e djeg njeriun!
    Ha ha, kur po mendoj pak më mirë, mirë e ke ti...E din pse...
    Për mua, dashuria është kjo zemer:

Dashuria e vërtet vjen me lumturi të vërtet, vjen me besim të plotë, vjen sikur një zog dhe troket në dritare...Dashuria e vërtet është sikur një ëndërr, një iluzion...por prap është i vetmi realitet i qenies njerëzore.

Dashuria nuk është vetëm ndjenje, nuk është e mvarur nga gjenetika, as nuk është koncept i cili mund të spjegohet nga shkenca, sepse ta definiosh dashurinë është ta kufizosh atë, dhe ta kufizosh dashurinë është vdekje...

Dashuria mund të krahasohet, por kurrë nuk spjegohet, sepse ai i cili e spjegon dashurinë kurrë as nuk ka dashuruar...

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Ore popull akoma besoni ne kete fjale Boshe?Dashuria eshte 1 ndjenje qe nuk ekziston ore aman se e keni nis ju me keto tema Mbreselenese.:P Akoma nuk paskeni arrit ne iden qe nuk ekziston dashuria por eshte vetem 1 fjale pa kuptim me qellimin qe njerezit te genjejne veten per disa kohe?Dashuria eshte 1 fjale me e bukr per te zvendesuar fjalin : Ndihem mire ne prani te dikujt por qe nuk e di sa zgjat.E keni nis keq me duket

Marseli ! Maska e CeLi
    Anëtarësuar
    08-11-2005
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    272
    Citim Postuar më parë nga sLimShady
    Ho mos u merzit se edhe ti do e ndjesh 1 dite
    sLimShady o shpirti :P Thua kjo Tironcja te jete kafshe qe mos kete ndjenja fare per dashuri ?! :P Apo do jete ndonje vogelushe , virgjerushe?! Nuk mund ta kuptoj

Sa per kete teme do thosha dicka ....Dashuria eshte e verber dhe pa kufi .Dashuria po ashtu eshte nje fiksim,e them fiksim se neser pasneser mund te shikoni nje goce ne rruge dhe t'ju bej pershtypje, me vone takoni nje shoqe,shok dhe i tregoni per ate goce dhe thoni .....PASH NJE GOCE QEPAR DHE ME MBETI FIKSIM .....Dmth u dashurove me ate goce. Nuk e di mbase jam gabim, fiksim eshte dhe sexi dhe hashashi .Deshire eshte 1: Hajri paster 2: Buka qe hajme 3j per te pire . Dua te them qe dashuria eshte nje fiksim nuk na e kerkon onganizmi, aq me shume fiksim eshte ketu ne virtuale .

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •