Labeat ti duhet ta dish me mire se mua se nuk eshte e nevojshme t'i perkthejne ne "toskerisht" kur kane gjuhen Shqipe letrare. Toskerishtja dhe letrarja mund te ken shume gjera te perbashketa por nuk jane kurre e njejta gje (une qe e njoh letraren me te lehte e kam te kuptoj nje Krutan sesa nje Skraparli -sigurisht luan rol edhe ambjenti ne te cilin jam rritur). Ata "intelektualet" qe permend mbase kane harruar "nga zgjuaresia e madhe" se gjuha letrare eshte gjuhe e shenjte sepse ruan imunitetin e nje kombi. Letrarja, e mire apo e keqe, ka nje histori te caktuar dhe ka fituar njohjen nga pjesa me e madhe e popullsise shqiptare dhe keshtu cdo insjative tjeter nuk perben gje tjeter vecse kthimin mbrapsht te akrepave te historise (qe e kemi zakon ne Shqiptaret). Pra nese me te vertet interesohen per ceshtjet kombetare atehere jane te mirepritur te pasurojne letraren me vecori dhe fjale dialektike (sesa te vjedhim fajle te huaja) por nese ata duan te perdorin nje gjuhe qe kuptohet vetem nga gjysma e nje populli atehere ata nuk jane intelektuale por jane percares te kombit.Postuar mė parė nga Labeati
flm
Krijoni Kontakt