Nuk e di
nėse mėngjeset
tash janė mė tė bukura
apo
ėshtė ajo qė ndjejmė
nuri
qė bie mbi ta
dhe shembėllehet
nė kapilarėt e mi
si njė G e madhe e jetės...
Nuk e di
nėse mėngjeset
tash janė mė tė bukura
apo
ėshtė ajo qė ndjejmė
nuri
qė bie mbi ta
dhe shembėllehet
nė kapilarėt e mi
si njė G e madhe e jetės...
"Nuk mund tė mbash gjarpinj nė kopshtin tėnd, me shpresėn se ata do t'i kafshojnė vetėm fqinjėt..."
Narcissus ishte teper i mbushur me siperfaqesine e vetes per te njohur vertete thellesine.Nese thellesia nuk egziston si koncept tek Ai,atehere s'ka c'kerkon dicka qe s'njeh.Mgjth cdo Narcissus ka nje perfundim mjaft abrupt pikerisht ne momentin kur njerezit rreth tije kuptojne qe kane nevoje per shume me teper se nje fizik mitologjik,nje stime e egzagjeruar vete-dashuruese si dhe nje balloon fjalesh qe serviren ne cdo dreke-darke te re.Postuar mė parė nga laguna blu
Ne vorbulla te tilla njerezit qe kane njohuri mbi Narcissus nuk kane si te ndodhen asnjehere pasi nuk lejojne veten te bien ne te.Nje arsye me teper se pse keto njerez nuk bien ne vorbulla te tilla(edhe pse ne heshtje mund te vuajne si qente)eshte fakti qe vete Ai ka nje nuhatje mjaft te mire per shpirterat e brishte.Jane kandidatet e Tije potenciale.
Postimi i mesiperm nuk ben asnje referim ne permbajtjen e postimeve-ditar te Laguna Blu,thjeshte eshte e dyta here qe me ndodh te shoh ndonje fjale qe me kujton nje ngjarje te plote.Mesiper ishte shkronja 'G',I hope it's not all about G-points
Pershendetjet e mia Laguna Blu,vazhdoj te ju lexoj me kenaqesi.Fjalet ju rrjedhin pa shume mundim,shume origjinal.
Kam vetem nje limit: qiellin!
E dashura Blue_ sky,Postuar mė parė nga Blue_sky
"G" ishte dhe mbetet per Gertrudė me tė cilėn deri tani ishim duke debatuar cėshtje qė i pėrkasin ardhmėrisė sonė tė pėrbashkėt. Me qė si emėr ėshtė i cikė e vėshtirė pėr tu shqiptuar mund ta paramendoni se cfarė vėshtirėsish do kishin hasur kapilarėt pėr ta qarkulluar nė sistemin e gjakut. Natyrisht kjo vlen edhe pėr ritmikėn poetike rreth sė cilės njohuritė Tuaja janė tė pakontestueshme.
U grindėm me tė rreth koncepteve dhe Ajo, "G"-ja e pėrhershme, duke mos qenė njė shpirt i brishtė (sic mund te pandehni Ju, sepse nė 34 vitet e jetės sė saj nuk i u nėnshtrua as edhe njė tundimi tė vetėm) qėndroi deri nė fund tek bindjet e saja tė cilat sigurisht se me kohė u zbutėn, u afruan dhe harmonizuan me ato tė mijat. Nuk ishin balloon-e drekash e darkash tė reja por thjeshtė probleme ekzistenciale qė mund tė ketė c do cift normal qė jeton ne largėsi si kėto tonat. Ndaj edhe ky postim po tė vjen njė cikė i vonuar...
Mė vjen mirė qė nuk e paske vėnė shenjėn e barazimit mes laguna blu dhe krijesave narcisoide qė mund tė sillen web-it, por do tė ishte gabim tė kujtonim se Narcisi ndonėse e shikonte fizikun e tij mitologjik nė syrprinė nuk e kishte konceptin e thellėsisė. Pėrkundrazi, ishte mungesa e atij koncepti tek tė tjerėt qė e shtyri t i kthehej vetvetes. Me cmimin qė tashmė tė gjithė e dimė... Njė koherencė skajshmėrisht patologjike por qė neve na erdhi si njė mėsim historik, tė cilin mund ta lexojmė dhe interpretojmė, sikush sipas dėshirės dhe shijes sonė. Edhe Ju natyrisht, dhe e paskeni bėrė me shumė gusto packa ai nuk qėndron si koncept nė rastin e dhėnė...
Kam pasur fatin tė njoh njė Narcis dhe unė, qė me dekada ndenji i qetė nė vorbullėn e tij lagunare dhe shpėrtheu vetėm nė njė moment tė caktuar kur fizikusi i tij tashmė mitologjik i a kėrkoi edhe thellėsinė qė nuk e gjeti qė nė rastin e parė. Atė nuk mund ta gjykojmė edhe pėr fatkeqesinė qė e kishte pllakosur nė kėrkim tė lumturisė sė tij, ndjenjė kjo rreth sė cilės tė gjithė ne njerėzit e thjeshtė, gjakojmė e vrapojmė me spazmė...
Duke Ju uruar qė, Ju dhe njerėzit e njohur dhe tė dashur pėr Ju, tė mos vuani edhe mė tutje "si qentė" pranoni edhe falėnderimet e mija per konsideratėn ndaj origjinalitetit tim krijues dhe ndjenjėn time te respektit mė tė thellė... Nė fund tė fundit c kuptim ka tė grinden dy miq tė mirė si ne tė dy dhe njė e tretė, qė lėpin plagėt e vetėshkaktuara, pėr njė krijesė qė tashmė nuk dihet as edhe ku pushon?
Kapilarisht i Juaji
laguna blu
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga laguna blu : 10-09-2005 mė 17:00 Arsyeja: Ortografia e pėrmirėsuar, vėnje titulli (ka pak narcisoizem edhe kėtu)!
"Nuk mund tė mbash gjarpinj nė kopshtin tėnd, me shpresėn se ata do t'i kafshojnė vetėm fqinjėt..."
A jo,po ndihem gati e detyruar te ju bej nje pergjigje te fundit ne lidhje me kete debat miqesor.
Une nuk terhoqa asnje paralelizem neperjet jush dhe Narcissus,pasi ne te vertete nuk inkuadroni aspak ne perkufizimin qe une i kam dhene nje narcisoidi,ne disa raste keni pershkruar shume bukur thellesite e shpirtit njerezor me mjaft hijeshi.Pune tjeter pastaj nese ne ndonje rast tek-tuk mund te keni patur pikenisje jo-plotesimin vetiak nga krijesa inferiore.
Per mua te jesh narcisoid eshte art totalisht ne vete,format subtile qe njeriu perdor njekohesisht per te nxjerrur veten si Übermensch e kjo pa i dhene tjetrit ndjenjen qe po synon ne dicka te tille eshte aftesi.Kam respekt per njerezit qe kane punuar e studiuar per te arritur nje status te tille.Ushqej urrejtje ndaj atyre qe duan te nxjerrin veten te tille edhe pa qene.
Nuk eshte aspak mire te flitet per vuatjet kafsherore te askujt(aq me pak te perdoren si argument inferioriteti)nese njeriu lundron ne nje vorbull paditurie ne lidhje me rrjedhurine e ngjarjeve.
Me shpresen qe te lexoj sa me shume postime nga ana juaj ne kete teme deklaroj kete debat miqesor dhe jo aq produktiv te mbyllur.Moderatoret mund te fshijne pa problem postimet jashte teme.
Kam vetem nje limit: qiellin!
Blue_ sky,Postuar mė parė nga Blue_sky
si gjithmone e shkelqyeshme ne postime, racionale dhe pa asnje meskinitet femeror. Nuk ka nevoje te fshihet asgje nga postimet... Perkundrazi na pasurojne te gjitheve ngapak...dhe jane ne perputhje te plote me temen...
Me mall
laguna blu
Mbinjeriu (Übermensch; Superuomo; Superman)
...
Po te isha Perendi
do ta perbuzja hipokrizine
moralin fallco e genjeshtren
per tradhetine as mos te flasim
nga njerezit
vetem Njerez do te krijoja
e mbas shtate brezash
edhe biografine do t ua mungoja...
(A. D.)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga laguna blu : 11-09-2005 mė 07:04
Ish e dashura ime,
vjedhja e passwordeve e veqanersiht abuzimi me mesazhe nuk eshte dhe ndonje fitore e madhe. Sidomos kur ato i takojne nje komunikimi normal me njerez cfare kam pasur une. Ata te zemres, i mbaj me vete ngado qe te shkoj dhe asnjehere me nuk do te kesh shansė ti thyejsh...
ASNJEHERE!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga laguna blu : 11-09-2005 mė 08:29
Shume ironi dhe urrejtje tek ky shkrimi i fundit.....
Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.
Anisele,Postuar mė parė nga Anisela
Une nuk shoh aspak ironi dhe urrejtje ne ate shkrim te Lagune_blu.
Thjesht berje te ditur dikujt, qe ka qene shume e afert per te,se nuk fiton gje nga ndyrja ne futjen ne intimitetet e te tjereve.
Laguna,
C'te besh mik, keshtu eshte ndertuar bota me te vegjel ziliqare dhe me komplekse inferioriteti dhe NJEREZ!!!
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
E dashura Anisela,Postuar mė parė nga Anisela
rreth ores 12 dy anetareve te forumit u kishin shkuar dy mesazhe nga posta ime private qe nuk i kisha shkruar une. Me qe ndodhesha ne linje dhe pashe se numri i mesazheve qe po dergohej po rritej ndonese nuk kisha postuar asnje u binda se dikush kish abuzuar me privatin tim. Dhe shkrimi qe bera ishte i filtruar nga urrejtja por ironine e ruajta.
Une e kuptoj syrin kurioz te nje ish dashnoreje xheloze dhe te deshperuar por do te kisha pasur deshire ta shihja shpirtin tend apo zemren tende nese ish i dashuri juaj do te ishte sjelle ne ate menyre...C faj kishin te tjeret nese mes nesh ka pushuar tashme ndjenja...?
Me shpresen se kjo nuk do t ju ndodhe kurre Juve
ju pershendes perzemersisht
laguna blu
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga laguna blu : 11-09-2005 mė 12:04 Arsyeja: plotesim
Krijoni Kontakt