Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50

C'kombesi kane popujt e ballkanit mbas kaq vitesh histori?!

Ballkani eshte nje nga vendet me popullsine me te vjeter te botes, e cila eshte bere mish mash brenda vetes, por qe gjithesesi ne kete popullsi njerezit perseri, perpiqen me gjithe sa munden te mbajne origjinalitetin e kombesise se tyre: greket, shqiptaret, serbet..etj. Gjithashtu kemi pare se historia tregon faqe te ndryshme ne shkrimet e secilit popull, cila eshte e verteta?
    Po ju sjell shembullin tim, e lindur ne Shqiperi, nga prinder te lindur ne Shqiperi, gjysherit nga ana a babait te lindur ne Greqi, nga ana e mamase te lindur gjyshi ne Manastir te Maqedonise, gjyshja ne Rumani.
    Mos ndoshta shkojme shume thelle per te kerkuar rrenjet tona, aq sa harrojme ku jemi lindur? Apo duhet te shkojme thelle per te zbuluar c'jemi lindur?
    Lexoj tema mbi njerez te lindur ne te tjera vende, nga prinder shqiptare, por qe iu vihet emri Shqiptar per hir te suksesit qe kane jetuar, nderkohe qe njerez te lindur ne Shqiperi (si puna ime, apo dhe te tjere) thone se jane greke, serbe..me the te thashe. Cila eshte e verteta. Si i gjendet ana kombesise ne Ballkan?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 04-01-2005 mė 14:07
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-12-2004
    Postime
    8
    giasu manulaki,,,,nje pyetje perse te hyn ne pune perderisa te duket e ngateruar?

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Ballkani eshte nje nga vendet me popullsine me te vjeter te botes, ....
    E avash de avash, dhe jo me te vjetrit e botes! Kinezet kane te pakten 5000 vjet civilizim! Hebrenjte ne kalendarin e tyre jane ne vitin 5300 e ca.....Indianet gjithashtu....Avash me me te vjetrit e botes.....

Sa per kombesine e popujve te Ballkanit, bdryshon sa here ndryshojne kushtet historike!

Deri para 40 vjetesh nuk ekzistonte as komb maqedon ( sllavo maqedon e kam llafin), por ja qe na e lane te tjeret tek pragu i deres....Dhe sot e ke shtet, madje shtet qe nuk mund te lidhe dot as te mbathurat e veta, por ama i kerkon ca territore nga shtetet fqinje!
    "Who is John Galt?"

Citim Postuar mė parė nga Toro
    E avash de avash, dhe jo me te vjetrit e botes! Kinezet kane te pakten 5000 vjet civilizim! Hebrenjte ne kalendarin e tyre jane ne vitin 5300 e ca.....Indianet gjithashtu....Avash me me te vjetrit e botes.....

Epo me pak te vjeter atehere, puna eshte se mbetem duke bere shqiptare ata qe s'jane dhe po c'bejme ata qe jane! Nuk e di nese jam gabim apo jo.
    Kur cilesojme dike si shqiptar ngase nisemi? Po kur greket cilesojne dike si grek ngase nisen. Nacionalizmi me duket me teper si plage ne ballkan, sesa si dicka per te qene krenar/e.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anėtarėsuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Pershendetje....
    Me vjen mire qe ke hapur kete teme....

Une nuk e di se si cka(cfar kombesije) e ndihen veten ata te cilete pohojne se jam shqipetare dhe nuk e din se kush eshte populli me i vjeter ne ballkan....
    Pellazit-İliret e ne ditet e sotme Shqipetaret,kan qene, jan dhe do te jen populli me i vjeter ne Ballkan apo ne Evrope.......
    Sllavet(sot qe njihen si, Serbe,Boshnjak,kroat,slloven,maqedonas) jan te ardhur ne Gadishullin Ballkanik(İlirik) ne shek.6r.s.(pas krishtit).........Sllavete kan rrenjet nga Rusija,e ne veqanti nga jugu i Rusijes.
    Sa per te veretetuar kete qe po e theme,do te marre nje shembull.
    Jugosllavija---kam marre e mrin duke bashkuar Jug-Sllave d.mth sllavet e jugut te ardhur nga Rusija jugore.....
    Shteti helen,ne greqijen antike nuk jan grekete e sotme.
    Greket e sotme jan te perzier me ca fise shqipetare , dhe disa te tjere qe kan ardhur ne Kohene e perandoris Bizantine...,mirpo ,per fat te keqe shqipetaret ne greqin e sotme jan te rrobruar nga popullata ne pushtet.

Pas dy diteve te sjell edhe nje argumente tjeter.....ku behet fjale per gjuhen ilire(shqipe)...se eshte quha me e vjeter ne Evrope.Kete e pohon nje dijetar İ Perendoris Romake,para krishtrit...

---------------------
    Prej luftes largohet vete ai qe eshte lindur tradhetar....
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-01-2005
    Postime
    1

Thumbs up te vjetrit

Citim Postuar mė parė nga Toro

Sa per kombesine e popujve te Ballkanit, bdryshon sa here ndryshojne kushtet historike!

Deri para 40 vjetesh nuk ekzistonte as komb maqedon ( sllavo maqedon e kam llafin), por ja qe na e lane te tjeret tek pragu i deres....Dhe sot e ke shtet, madje shtet qe nuk mund te lidhe dot as te mbathurat e veta, por ama i kerkon ca territore nga shtetet fqinje!
    per mendimin tim shqipetaret jane populli me i vjeter i ballkanit dhe ndoshta nga me te vjetrit e botes

Kerkoj falje per fjalen "serbe" kam dashur te them "sllave". Faleminderit per kujtesen qe me bere Krujfi.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    manulaki, nje minoritare (ne qofte se je e tille, te pakten keshtu del nga shkrimi jot) po na thote qe kombesija nuk ka rendesi dhe per me shume ka mundesi nje ne te jemi nje mix e kombesive te ndryshme.

Nice try sweetheart.........

P.S besoj se e di diferencen midis kombesise dhe te qenit shtetas i nje shteti. Pra ska perse ju te na quheni me kombesi shqiptare vetem se keni lindur ne shqiperi apo jo. Ku lind ska rendesi,rendesi ka nga ke prejardhjen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga rudo : 04-01-2005 mė 23:13

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Pse familja nga ana e babait tuaj ka prejardhje nga Greqia dhe familja nga ana e mamasė suaj ėshtė nga Manastiri, kjo nuk dtth. qė juve nuk jeni shqiptare.

Dihet fare mirė se sa popullsi shqiptare kemi pasur dhe edhe kemi nė Greqi dhe nė Manastir. Gjithė Vilajeti i Janinės sipas statistikave zyrtare tė otomanėve (qė e ka sunduar atė rajon) dhe konsujve tė huaj nė Janinė nė atė kohė deri mė 1912, ky vilajet ka qenė i populluar me mbi 90% shqiptarė. Poashtu edhe Athina para krijimit tė shtetit grek, sipas statistikave dhe historianėve e studiuesėve tė huaj qė kanė vizituar Athinėn nė atė kohė, ka qenė tėrėsisht e banuar me shqiptarė. Kėshtu edhe shumė krahina tjera tė Greqisė. Pokėshtu edhe Manastiri ka qenė i banuar me shqiptarė nė shumicė deri mė 1912, atje sipas informacioneve qė kam unė edhe sot ka edhe shqiptaro-ortodoksa. Jo rastėsisht atje ėshtė mbajtur edhe Kongresi i Alfabetit dhe Gjuhės sė Njėsuar Shqipe.

Edhe familja ime (si nga babai ashtu edhe nga mamaja ime) ėshtė nga Nishi me origjinė por kjo nuk dtth. qė unė jam serb sepse edhe Nishi deri mė 1878 (kohė kur ėshtė spastruar etnikisht nga serbėt dhe kur familja ime ėshtė shpėrngulur dhunshėm nga atje) ka qenė i populluar me shqiptarė nė shumicė. Pra, unė jam shqiptar.

Po tė mos ishte familja juaj shqiptare, pse do tė shpėrngulej nė njė vend me shumicė shqiptare atėherė.Edhe juve jeni shqiptare. Ju mund ta quani veten si tė doni por gjaku juaj ėshtė shqiptar dhe ju jeni shqiptare.

Unė kėtu nė Amerikė, kam takuar breza tė katėrt e tė pestė tė arbėreshėve nga Italia, dhe atė nė festat e flamurit tonė, shumė krenar pėr gjakun e tyre shqiptarė. Poashtu, edhe shqiptarė, brezi i katėrt dhe i pestė, bile edhe me emra shqiptarė, shumė krenar pėr veten dhe gjakun e tyre.

Unė pėr veten time si shqiptarė qė jam, jam shumė krenar pėr veten time (duke pėrfshirė edhe pėrkatėsinė kombėtare) dhe kam respekt pėr paraardhėsit e mi, pėr gjakun tim, kėshtu qė i them vetes me plot krenari shqiptar. Edhe fėmijtė e mi nesėr ndoshta do tė lindin nė Amerikė, por do tė jenė shqiptarė dhe do tė kenė emra shqiptarė. Pėr mua personalisht, ata qė ndėrrojnė kombėsinė e tyre, apo qė i thonė vetes diēka qė nuk janė, janė njerėz tė pamoralshėm qė shkelin mbi gjakun e paraardhėsve tė vet dhe nuk kam asnjė pikė respekti pėr ta sepse ata nuk respektojnė veten e tyre sė pari. Po ta respektonin veten e tyre, do tė kishin krenari edhe pėr kombin e tyre (sepse vetja e tyre pėrfshin edhe kombin).

Shqiptarėt (pa marrė parasysh se ku jetojnė, nė Shqipėri apo jashtė kudo) qė e respektojnė dhe duan veten e tyre, e respektojnė dhe duan edhe kombin e tyre, sepse ėshtė pjesė pėrbėrėse e vetes sė tyre.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2005
    Postime
    5
    Historia e ballkanit eshte shume e perzier, ndoshta e detyruar dhe prej pozites gjeografike si nyje lidhese midis lindjes e perendimit. Por edhe para dyndjes se sllaveve gjendja ka qene jostabile. Bile dhe grekerit e lashte ne kohen e lulezimit te tyre asnjehere nuk arriten te krijonin nje shtet te perbashket sic arriti Roma. Sapo fuqizohej nje shtet grek sulmohej nga shteti tjeter grek.(Eshte ky mentaliteti ballkanas???? Po shqiptaret a krijuan shtet????) Ndoshta prej kesaj vuajne dhe kane komplekse grekerit e sotem qe asnjehere nuk arriten te dominojne ne historine boterore megjithe lulezimin e madh te tyre. E kam fjalen per komplexet qe tregojne tani grekerit ne ballkanin hallemadh.
    Si e vetmja superfuqi e ballkanit, Greqia spo e luan rolin e saj per stabilizimin e ballkanit. Bile anasjelltas.
    Sllavet spo i ze me goje....... I MJERI BALLKAN!!!!

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Kadare: Poshtėrimi i Ballkanit
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-12-2006, 19:57
  3. E kujt ishte Kosova para 115 vitesh?
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-02-2004, 15:21
  4. Samiti i Selanikut dhe qendrimi i pales shqiptare
    Nga Orku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-06-2003, 20:04
  5. Maredheniet Shqiperi-Jugosllavi pas Luftes II Boterore
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-03-2003, 21:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •