Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Te them te drejten, nuk kam info te specifikuara ne lidhje me lentet, por te pergjithshme, dhe me sa kam degjuar nuk jane aq te rekomandueshme sepse faktori i ajrit te ndotur, t'i perkeqeson me shume syte kur ke lente, por nese psh ti del shetitje apo shkon me makine ne shkolle, nuk ka ndonje problem duke qene se je brenda, dhe konatkti me ajrin e ndotur nuk luan shume rol sikur je duke dale ne kembe. Per vete nuk kam vene ndonjehere lente qe ta di me siguri, mgjss ka njerez qe me thone se une ve lente ngaqe cuditerisht me ndryshon ngjyra e syve, por di te them qe nese do kisha problem me shikimin, nuk do kisha pasur problem te mbaj syze, madje nganjehere i mbaj (pa nr) thjesht per qejf, sepse me duket sikur me shkojne. Jo vetem kaq, por kam nje dobesi per njerezit qe mbajne syze, me terheqin shume.

lol, nuk e di cfare syzesh mban ti, por do te rekomandoja ato syzet qe nuk kane skelet jane vetem me xham, jane te vogla dhe nuk pengojne, sidomos kur puth dike ne faqe, nuk pengojne si te tjerat qe jane me skelet, une i kam fiksim ato syze.
    Gjithashtu kur je ne natyre, hiqi syzet sepse do te qetesohen syte dhe mos rri shume para kompjuterit apo tv.
    te faleminderit per keshillat Yes*

ne fakt ke te drejte. syzet jane me higjienike ne krahasim me lentet e kontaktit. lentet nese nuk mirembahen dhe vihen ne sy te papastra ose nuk lahen duart mire perpara mund te shkaktojne infeksione. une perdor ato 1 ditore sepse pervec faktit qe jane me higjienike jane dhe me praktike. fatkeqesisht syzet nuk i duroj dot, i kam me numer minus (jo shume, vetem 0.75) dhe para se te perdorja lentet nganjehere nuk i vija fare, ama ne fund te dites syte i ndjeja shume te lodhur. syzet qe jane vetem me xham sme pelqejne, kane qene te parat qe skartova para se te zgjidhja. keto qe zgjodha une jane shume te thjeshta, jane te lehta dhe me nje skelet te holle ne forme drejtkendeshe, nuk eshte ceshtje estetike sepse dhe mua estetikisht me pelqejne syzet, problemi im seshte forma e skeletit por alergjia ndaj syzeve : D prandaj vendosa te perdor me mire lentet. kam ca dite qe po provoj keto te coopervision dhe per momentin sme duken keq, shpresoj te vazhdoj keshtu.
    apo seshte shtuar dhe numri i puthjeve tani : D edhe ty te ndryshon ngjyra e syve sipas humorit?

Me 0.75 mund te dalim te gjithe
    lol, jo nuk me ndryshon sipas humorit ngjyra e syve, sepse jam ne humor pothuajse gjithmone, sidomos tani ne pranvere nuk permbahem....Kur behem me nerva e kam momentale, se jam kolerike. Por ngjyra me ndryshon nga ndricimi i drites, dmth pavaresisht se dominon jeshilja, me marrin shpesh edhe reflekse gri dhe blu, saqe mi ngaterrojne gjithmone ngjyren e syve, dhe ka pasur shume raste kur me thonin: - po sikur i ke pase ngjyre tjeter, kur t'u bene keshtu??

Thone qe kur njeriu bie ne dashuri i ndryshon ngjyra e syve, nuk e imagjinoj se si do me beheshin mua kur te me zeje sevdaja...

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    ndryshon gjithcka jo vetem ngjyra e syve, mbase syte jane ato qe dallohen me perpara

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    te faleminderit per keshillat Yes*

syzet jane me higjienike ne krahasim me lentet e kontaktit. lentet nese nuk mirembahen dhe vihen ne sy te papastra ose nuk lahen duart mire perpara mund te shkaktojne infeksione. une perdor ato 1 ditore sepse pervec faktit qe jane me higjienike jane dhe me praktike. fatkeqesisht syzet nuk i duroj dot, i kam me numer minus (jo shume, vetem 0.75) dhe para se te perdorja lentet nganjehere nuk i vija fare, ama ne fund te dites syte i ndjeja shume te lodhur. syzet qe jane vetem me xham sme pelqejne, kane qene te parat qe skartova para se te zgjidhja. keto qe zgjodha une jane shume te thjeshta, jane te lehta dhe me nje skelet te holle ne forme drejtkendeshe, nuk eshte ceshtje estetike sepse dhe mua estetikisht me pelqejne syzet, problemi im seshte forma e skeletit por alergjia ndaj syzeve : D prandaj vendosa te perdor me mire lentet. kam ca dite qe po provoj keto te coopervision dhe per momentin sme duken keq, shpresoj te vazhdoj keshtu
    ...

c'mon broke

Gjithė ky deduksion e prapė vendimi i kundėrt? Ti e di shumė mirė, se syzet janė 100% mė tė mira. Si e thua, problemi yt ėshtė tjetėr kund, por ėshtė diēka qė mėsohesh me kohėn. E para ėshtė ajo ndjesia e ēuditshme dhe e shpifur kur sheh veten nė pasqyrė me syze: tė duket vetja e shėmtuar, tė duket ndryshe. Pastaj, kur i mban pėr njė periudhė tė gjatė e i heq pėr pak, po e shėmtut tė duket vetja; si i thonė aq bukur: '' i kanė marrė syzet nurin'' xD
    E dyta, krijohet ajo ndjenja e pabazuar e turpit.

Ajo 0,75 jote problem i madh shumė. Ē'a ti bėsh kur rezulton me dioptri tė mėdha qė mishėrohen nė xhama kavanozi kėtu po e mendon dy herė.

Syzet janė klas! Janė shprehje e njerėzve inteligjentė dhe me kokėn plot. Mua mė tėrheqin shumė.
    Elegance is an attitude.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    c'mon broke

Gjithė ky deduksion e prapė vendimi i kundėrt? Ti e di shumė mirė, se syzet janė 100% mė tė mira. Si e thua, problemi yt ėshtė tjetėr kund, por ėshtė diēka qė mėsohesh me kohėn. E para ėshtė ajo ndjesia e ēuditshme dhe e shpifur kur sheh veten nė pasqyrė me syze: tė duket vetja e shėmtuar, tė duket ndryshe. Pastaj, kur i mban pėr njė periudhė tė gjatė e i heq pėr pak, po e shėmtut tė duket vetja; si i thonė aq bukur: '' i kanė marrė syzet nurin'' xD
    E dyta, krijohet ajo ndjenja e pabazuar e turpit.

Ajo 0,75 jote problem i madh shumė. Ē'a ti bėsh kur rezulton me dioptri tė mėdha qė mishėrohen nė xhama kavanozi kėtu po e mendon dy herė.

Syzet janė klas! Janė shprehje e njerėzve inteligjentė dhe me kokėn plot. Mua mė tėrheqin shumė.
    pak a shume si puna cigares dhe kjo te gjithe e dime qe ben dem por gjithsesi vazhdojme ta pime. jo jo sinqerisht nuk ngjaj dhe aq e shemtut me syze por prape nuk arrij dot te mesohem ti mbaje, durova gati nje vit (nje vit sme duket pak) e prape nuk shoh ndonje permiresim apo nje fare shprese te larget qe do te mesohem e sdo me bejne me pershtypje.
    megjithate vendimi im eshte akoma me drastik, do vi ajo dite qe do ti them bye bye syzeve e lenteve bashke fale kirurgjise refraktive, deri ate dite vetem durim : D

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    midis femrave joshese me syze dhe atyreve josheseve pa syze, une per vete do zgjidhja ato me syze.

megjithese i gjithe sekreti eshte te jesh joshese, se sa per ate punen e syzeve e bejme dhe ndjonje sy qorr ne! lol

se mos e merr ndonnje nga nga ju me syze, ose me lente personale dhe fillon e ju rritet mendja moj.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    ...... prape nuk shoh ndonje permiresim apo nje fare shprese te larget qe do te mesohem e sdo me bejne me pershtypje.
    megjithate vendimi im eshte akoma me drastik, do vi ajo dite qe do ti them bye bye syzeve e lenteve bashke fale kirurgjise refraktive, deri ate dite vetem durim : D
    Kuklla po ta them prap: mos rri shume para tv e pc, gjate kohes kur je para pc bej nje pushim dhe hidh veshtrimin ne ndonje gje te qeteson syte, ndonje pikture ne dhome, hidh veshtrimin nga dritarja, shih ndonje foto qe ke afer ....
    Kur je duke lexuar per nje ore, bej nje pushim minimumi 15 min dhe rifillo pastaj, gjithashtu ta them prap qe kur te jesh ne natyre hiq syzet dhe qeteso syte duke shijuar natyren, sidomos tani ne pranvere eshte me e lehte kjo gje. Nese ke oborr ne shtepi, oborre karakteristike me lule dhe gjelberim, dil e lexo madje aty dhe mos u ndryj brenda gjate dites sepse pamja e natyres, jeshilleku te ben mire per syte. Tani kur del per kafe, shko ne ambiente te hapura qe kane verande....keshtu pastaj do ta ndiesh permiresimin.
    Gjithashtu mos e mbaj grimin e syve kur je ne shtepi, sepse ndikon negativisht, mendo psh se cfare perdorim ne femrat lapes, tone, penel, rremel....keta e dentojne syrin nese mbahen gjate.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Kuklla po ta them prap: mos rri shume para tv e pc, gjate kohes kur je para pc bej nje pushim dhe hidh veshtrimin ne ndonje gje te qeteson syte, ndonje pikture ne dhome, hidh veshtrimin nga dritarja, shih ndonje foto qe ke afer ....
    Kur je duke lexuar per nje ore, bej nje pushim minimumi 15 min dhe rifillo pastaj, gjithashtu ta them prap qe kur te jesh ne natyre hiq syzet dhe qeteso syte duke shijuar natyren, sidomos tani ne pranvere eshte me e lehte kjo gje. Nese ke oborr ne shtepi, oborre karakteristike me lule dhe gjelberim, dil e lexo madje aty dhe mos u ndryj brenda gjate dites sepse pamja e natyres, jeshilleku te ben mire per syte. Tani kur del per kafe, shko ne ambiente te hapura qe kane verande....keshtu pastaj do ta ndiesh permiresimin.
    Gjithashtu mos e mbaj grimin e syve kur je ne shtepi, sepse ndikon negativisht, mendo psh se cfare perdorim ne femrat lapes, tone, penel, rremel....keta e dentojne syrin nese mbahen gjate.
    rrofsh Yes. te gjitha keto keshilla jane mese te ndjekura nga une.

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    dhiladhi ci siamo capiti bambola? lol
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    yhhh sa ka kjo tema...but anyways, nga kurjoziteti cfare lente perdorni, per vete "acuvie oasys with hydroclear plus" thon qe keto sa kan ndalur dhe te ndihmojn ti mbash me gjate, gjat gjithe dites...per vete perdor syze dhe lente gjate gjithe dites
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •