Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Lightbulb Vlera e Momentit

Cila eshte vlera e nje momenti zemerimi?
    Nuk e mbaj mend se ku e kam degjuar:
    "Nqse do te dish mendimin e vertete te dikujt per ty-zemeroje!"

Dhe vertet kur zemerohesh shume (per te mos te gjitha) nga pengesat diplomatike te tolerances qe normalisht i frymezon dhe i ushqen arsyeja, zhduken-nuk kane me asnje rendesi. Dhe eshte pikerisht atehere kur shfaqemi ne formen me te vertete tonen ne mendime dhe veprime.
    Personalisht momentin e nje njeriu te zemeruar e marr (shume) ne konsiderate, pergjithesisht.
    Ndonje mendim?

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Edhe mund te justifikohet me faktin qe shpesh ne zemerim e siper njeriu ka tendence te flase nga intertesia dhe pa menduar, i leshon fjalet pa ditur ku bien dhe ndodh qe kjo te mos jete realisht pasqyrimi konsiderates se tij... sic ndodh me mua dhe vellain tim ndonjehere ose mua dhe Aleates biles...
    Grindemi ca per diskutime delikate mgjth nuk ka qejfmbetje dhe ne kohe paqe sqarohemi qe nuk e kishim kurre me te keq thjesht nga nervat u thane ato qe u thane

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KaLTerSi : 13-12-2004 mė 17:00
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Eshte fakt qe njerezit shprehen kur sedra e tyre preket thelle deri ne skutat me te erreta apo te fshehta dhe ragimet jane te ndryshme. gjithsesi ka njerez me autokontroll te mrekullueshem qe edhe kur jane te zemeruar dine te pergjigjen me nje etike mjaft sarkastike apo ironizuese, pra keta jane artistet e kontrollit, autodidaktet e veprimit. Nese do vleresojme nje njeri nga ajo qe shpreh ne nje moment irritimi do ishte gabim i pa falshem per ate qe vleresoi fjalet e tij dhe jo per ate qe i tha.

Une Odeoni di te kerkoj falje per momentet e mija kur dal nga vetvetja.

Dito.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Citim Postuar mė parė nga KaLTerSi
    Edhe mund te justifikohet me faktin qe shpesh ne zemerim e siper njeriu ka tendence te flase nga intertesia dhe pa menduar, i leshon fjalet pa ditur ku bien dhe ndodh qe kjo te mos jete realisht pasqyrimi konsiderates se tij... sic ndodh me mua dhe vellain tim ndonjehere ose mua dhe Aleates biles...
    Grindemi ca per diskutime delikate mgjth nuk ka qejfmbetje dhe ne kohe paqe sqarohemi qe nuk e kishim kurre me te keq thjesht nga nervat u thane ato qe u thane
    Une kam vene re gjithashtu kur i kalon keto grindje dhe i harron; e respekton dhe vlereson tjetrin me teper. Aleatja p.sh pas cdo grindjeje me thot qe me ka xhan c'do dite dhe me shume.
    Be yourself and you will always be in fashion.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    "Nqse do te dish mendimin e vertete te dikujt per ty-zemeroje!"
    Kjo forme ka karakter provokativ! Nuk parapelqej te provokoj njerezit per te vjedhur opinionin. Mendimin e vertete gjithkush di ta lexoje tek tjetri, interpretimi ndryshon. Kjo varet nga tipi.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Mos shtjelloni fjaline, por idene qe desha te percjell me te.
    A jemi me te vertete se normalisht, ne ato qe themi ne nje moment zemerimi apo jo?! (kjo eshte ideja ime dhe ajo qe desha te diskutoja)
    cheers

Citim Postuar mė parė nga Reina
    Une kam vene re gjithashtu kur i kalon keto grindje dhe i harron; e respekton dhe vlereson tjetrin me teper. Aleatja p.sh pas cdo grindjeje me thot qe me ka xhan c'do dite dhe me shume.

Dmth: Grindjet-prove e sigurte e dashurise apo afeksionit(kur i kapercen)!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 13-12-2004 mė 21:34 Arsyeja: ndryshim!

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga green

Cila eshte vlera e nje momenti zemerimi?
    Me e cuditshmja eshte qe historine e kesaj e mesova nga nje "cartoon" qe pash.
    E la dashnorja,edhe nuk i jetoheshte me...nuk fliste me askend,ishte anti-konformist e ku ta di una.
    Nje dite,pa nje shokun e vet ne gjendjen qe ai ishte dite e pare te zemerimit.
    I thote:
    "Dude,what u doing"
    I kthehet:
    "I feel sad dude,my girlfriend left me"

Ky i pari i thote;
    Bashkangjitu klubit tone (se ishin nja 4-5 femije ashtu gothic qe kane inat jeten e ku ta di une) edhe ky i pergjigjet:
    Jo,me mire thote do vazhdoj te jetoj keshtu si deri me tani.
    Po ja beri ndihem keq,mirepo per tu ndjere keq duhet te kesh dicka te bukur te ndodhur perpara.
    Kaq them edhe une,
    Nqs nuk dinim per buzeqeshjen s`do dinim as per lotin.

Stormi
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anėtarėsuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Nqse do te dish mendimin e vertete te dikujt per ty-zemeroje!"
    Une nuk bie dakort me kete fjali. Nga eksperienca ime personale kam mesuar se shpeshhere kur je i nxehur thua gjera qe nuk jane ne te vertete ato qe mendon...i thua thjesht per te nxehur ate tjetrin. Kur je i nxehur gjithashtu i ekzagjiron gjerat shume. Ne pergjithes do te thosha se e verteta nuk eshte bardhezi po merr shume nuanca. Kur je i nxehur flet per nje nga keto nuanca.

Ja ta ndryshoj pak fjaline se perndryshe (e shoh)qe nuk do marr dot ate qe dua te kuptoj:

"Nqse do te dish mendimin e vertete te dikujt per ty-shikoje kur eshte i zemeruar!"

Per me teper kjo i afrohet tamam asaj per te cilen hapa temen.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Musolini, gėnjeshtari epshor i momentit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-02-2011, 19:11
  2. Lajmet nga Superliga 2006/2007
    Nga OO7 nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 1035
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:39
  3. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  4. Domosdoshmėria e momentit
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-12-2004, 15:05
  5. hajde supe hajde, minestrone fare...
    Nga SyntheticZero nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 00:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •